Inlägg av induce

Inlägg som induce har skrivit i forumet

Blev betydligt mer spelat än normalt då jag började året sjukskriven. Känns även som jag hittat tillbaka till glädjen och tagit mig tiden att spela så blev en hel del även efter detta. Använder HowLongToBeat för att hålla koll på hur mycket jag spelar. Fungerar mycket bra tycker jag.

Jan 01 - Hitman 3 - 4/5
Jan 03 - Red Dead Redemption 2 - 5/5
Jan 08 - Marvel's Spider-Man: Miles Morales - 4/5
Jan 10 - Stray - 4/5
Jan 12 - The Callisto Protocol - 3/5
Jan 14 - Death's Door - 4/5
Jan 21 - Indiana Jones and the Fate of Atlantis - 4/5
Feb 01 - Beacon Pines - 4/5
Feb 06 - GoldenEye 007 - 5/5
Feb 06 - Assassin's Creed Odyssey - 5/5
Feb 08 - Star Wars Jedi: Fallen Order - 4/5
Feb 12 - Pentiment - 4/5
Feb 15 - Prey - 4/5
Feb 24 - Ratchet & Clank: Rift Apart - 5/5
Feb 24 - The Quarry - 4/5
Feb 28 - Dead Space - 4/5
Mar 12 - Metroid Prime Remastered - 5/5
Mar 26 - Super Mario World 2: Yoshi's Island - 4/5
Apr 23 - Assassin's Creed Valhalla - 3/5
Apr 23 - Hellblade: Senua's Sacrifice - 4/5
May 13 - Dead Island 2 - 3/5
Jul 01 - The Last of Us Part I - 5/5
Jul 17 - Ghost Trick: Phantom Detective - 4/5
Aug 15 - Outer Wilds - 5/5
Aug 24 - Maquette - 3/5
Aug 25 - Quake II - 3/5
Oct 30 - Starfield - 4/5
Oct 30 - Cocoon - 5/5
Nov 06 - Super Mario Bros. Wonder - 4/5
Nov 21 - Assassin's Creed Mirage - 3/5
Dec 12 - Hogwarts Legacy - 3/5
Dec 17 - Call of Duty: WWII - 3/5
Dec 19 - Storyteller - 4/5
Dec 25 - Horizon Forbidden West - Burning Shores - 3/5
Dec 28 - Deliver Us The Moon - 4/5
Dec 29 - Little Nightmares - 3/5
Dec 31 - Axiom Verge 2 - 4/5

Mybomber? 🤔

Skrivet av bluebird:

Besvikelsen är total. Hade älskat en bra expansion och en anledning att återvända till FH5. Men Hot Wheels igen känns totalt iskallt för mig.

Känner mig lite dum som köpte grisen i säcken när jag vid release köpte premiumutgåvan som inkluderar alla expansioner. Inte ett misstag jag kommer göra igen.

Kände faktiskt lite samma sak. Får hoppas att nästa expansion (om det blir någon?) känns mer intressant. Jag tyckte över lag att spelet "tog slut" väldigt snabbt. Hade spelat mycket FH4 innan och tyckte det var kul att komma tillbaka varje vecka för att samla nya bilar och så vidare. Men när FH5 kom så blev detta lite samma grind och kändes inte alls tilltalande.

Min röst faller på Metroid Dread men även Deathloop var riktigt bra.

PC Gamer var den tidning som i mångt och mycket byggde mitt gamingintresse och min uppfattning om vilka spel som gällde och självklart var det guld med demoskivorna som följde med tidningen. Tror att många ex ligger arkiverade i något förråd någonstans. Var framför allt sent 90-tal och första halvan av 2000-talet som jag läste frekvent. Blir bra nostalgisk när jag tänker tillbaka på det och får stor lust att gräva fram de gamla tidningarna.

Minns med glädje (och förmodligen en god dos rosa skimmer) hur spel målades fram och förväntningar piskades upp. Diablo 2, Planescape Torment, Arcanum, Monkey Island, Outcast (GOTY anyone?!), Grim Fandango, X-Wing vs TIE Fighter, Baldur's Gate, Quake 2, Oblivion och så vidare. Var så indoktrinerad att jag drömde om chaingun i Q2 innan spelet skulle släppas på riktigt. I demot fick man ju bara leka med vissa vapen. Minns också att jag köpte en Logitech Mouseman för att DOOMer figurerade med en sådan i en annons i tidningen. Att den inte var alls en sådan mus jag gillade spelade mindre roll. Nu hade jag ändå samma mus som DOOMer. Right..!?

I övrigt minns jag inte mycket detaljer mer än att @Joakim Bennet styrde skutan under tiden jag läste och det var också många av hans recensioner som fastnade. För nog var det du som var helt såld på CRPGs och skrev merparten av de recensionerna? Därför var det inte utan att jag blev lite starstruck när Dajmen visade mig runt på Geeks kontor och den gamla chefredaktören plötsligt dök upp och hälsade. Vore kul att besöka igen och höra lite anekdoter från den tiden. För nog älskar man spelbranschen nu, men på den tiden när allt inte var så tillgängligt, och förmodligen mycket tack vare att jag var yngre och mer lättimponerad, hade allt en särskild charm. Varje spel kom med ett löfte om något fantastiskt som kunde infrias. Idag är jag mer luttrad och skeptisk.

Kommer alla tidningar att gå att läsa online någonstans? Hade varit oerhört kul att bläddra igenom.

Är det någon som vet hur det ser ut för Webhallen och hur långt in på sin orderstock de betat av?

Kört närmare 30 timmar på PC nu och tycker att det känns bra. Har inte varit med om några jättebuggar. Fått ladda om någon save någon gång för att komma vidare i uppdrag men i övrigt inte i närheten av det jag sett på YouTube. Beror väl lite på hur mycket man letar också antar jag. Hoppas verkligen att de kan slipa till spelet på konsoler så att det fungerar hjälpligt för alla så att alla kan få uppleva spelet. Men även där tycker jag att man hört blandat. Beror kanske på hur kräsen man är.

Gillade verkligen detta spel och dess atmosfär. Det enda jag störde mig lite på var ett pussel jag fastnade på där journalanteckningarna man fick var något vilseledande. Kändes inte alls lika naturligt som alla andra lösningar vilket gjorde att jag fastnade på det en 2-3 timmar. Det störde rytmen i spelet något men i övrigt väldigt trevligt. Game Pass är kanon när det kommer sådana här spel.

Skrivet av NiclasB92:

Du hade rätt i din kommentar. Efter 1,5 dag tystnad hände det äntligen något hos Bring. Nu uppdaterades spårningen 14:49 till "Sändningen har levererats till terminal och skickats vidare." Äntligen händer det något igen

Underbart! Då blir det spelande i veckan 👍🏻😁🎮

Skrivet av NiclasB92:

Sedan jag skrev det citerade inlägget ovan så fick jag även igår eftermiddagen fakturan från Klarna, inatt kl. 00:07 så fick jag mitt digitala kvitto från EG, på mina sidor på EG så står ordern som "skickad", men när jag ska spåra paketet hos Bring så har det fortfarande inte hänt någonting idag 6/11 2020 kl 10:44. Det står fortfarande under senaste händelsen: "Meddelande om försändelse på väg via SMS".
Jag hoppas att det inte är något att oroa sig för, men man blir allt mer och mer nervös att paketet har slarvats bort Speciellt när EG har lovat att jag ska få paketet levererat till ombud imorgon. Som vissa skriver så hoppas jag (om inga uppdateringar sker via spårningsnumret) att det bara har skett någon form av bugg och att jag får ett magiskt sms utifrån ingenstans imorgon om att paketet har levererats till ombud.

Det var samma för mig. Min blev markerad som skickad på fredagen men hände ingenting under hela helgen. På söndagskväll fick Bring paketet och på måndag hade jag konsolen. Tror inte du behöver oroa dig

Skrivet av Aesoprock:

Flytta datorn till vardagsrummet och spela med handkontroll?

Kan stämma in här. Tycker det fungerar kanonbra att bara koppla datorn direkt till TV:n 👌🏻

Kul initiativ med tråden! Jag har själv brottats lite med om jag vill spela det med mus och tangentbord eller kontroll. Minns när jag spelade något Call of Duty-spel på Xbox 360 och inte alls kände samma glädje som tidigare. Insåg efter ett tag att jag hade spelat alla de tidigare på PC och att det var känslan av förlorad kontroll som kom emellan mig och spelglädjen. Är uppvuxen med Quake 2 och Quake 3 på PC så det är svårt att gå tillbaka till kontroll. Vissa spel känns lite mer anpassade, som till exempel när jag körde Halo på första Xboxen. Det var ändå riktigt roligt och fungerade bra med handkontroll.

Nu senast har jag dock suttit och spelat Control på PC med handkontroll och haft massor av kul med det. Kanske har det att göra med att man gör mer än att sikta och skjuta i det. Vet inte. Klart att jag inte är lika vass på att sikta men det har ändå fungerat och det har varit riktigt kul. I Cyberpunk förekommer dessutom fordonssekvenser och även om det går att köra med tangentbord är det inte alls samma känsla. Så jag lutar åt att köra med kontroll nu. Spelet är väl heller inte en shooter i första hand utan först och främst ett RPG med inslag av förstapersonspangande.

Har lyxen och friheten att kunna välja mellan att spela på en rykande nybyggd PC med RTX 3090 eller någon av de nya konsolerna. PC:n kommer såklart ge vassast grafik, åtminstone innan optimeringarna för next gen-konsolerna trillar in. XSX är klart tystast och blir samma handkontroll som till PC. På PS5 måste jag säga att jag verkligen gillar ergonomin i handkontrollen. Även den haptiska feedbacken och adaptiva trigger-knapparna är trevliga. Misstänker att just sistnämnda funktioner används lite dock, om ens alls. I slutändan blir det nog dock PC för bäst grafik och förhoppningsvis mest inlevelse tack vare det. Kommer köra allt vid TV:n då jag där har 5.1. 77" OLED är svårslaget också när vi snackar night city med mycket mörker och neon

Skrivet av e3henri:

Värmande att se att den verkar kommit till ett spelvänligt hem som tänker använda den och inte sälja vidare

Det kan du räkna med! Den är i gott sällskap med en del andra konsolkompisar också. Sen vad den tycker om det vet jag inte... 😅

https://www.youtube.com/watch?v=s0oY5Ms0WlI

Har du fått en konsol själv?

Skrivet av Methea:

Har vi kommit fram till varför en del som beställde vid 12 tiden i onsdags får enheten i veckan, och andra först i början på december? Min order gick igenom 12:13 och då får jag den först den 7/12.

Misstänker att några konsoler från batchen som skulle gå kl 9 "blev över" i och med att vissa bokade mer än en enhet och dessa släpptes sedan vid 12-släppet. Min kompis fick igenom en beställning runt 12.10 och han skulle inledningsvis fått den 26 november tror jag men den kom nu idag. De som inte lyckades knipa någon av dessa kommer med i december-rundan.

Skrivet av Stålburken:

Helvete vad vackert, man blir nästan tårögd!

Haha! Så är det helt klart

Skrivet av P2daO:

Trevliga Fanatec prylar där i bakgrunden Sitter och hoppas på nån bra deal på V3 pedaler på fredag

De används alldeles för sällan bara! Men ja, de är helt klart trevliga! Måste köra lite AMS2 nu när Nordslingan kommit dit. Fanatec brukar väl alltid köra lite fina deals på BF?! Vad har du nu och vad kör du?

Skrivet av quaddern:

Vackert! Min är fast i Hägersten sen inatt men hoppas det kommer en uppdatering snart

Håller tummarna! Mitt var på väg igår och kom fram idag så förhoppningsvis kommer ditt fram idag om det började röra på sig igår 🙌🏻

The holy Playstation 5 is in the house 🙌🏻🎮

Edit: Ja alltså, ni ser ju glorian 😇

Skrivet av The Groke:

Alltså, jag vet bara hur det funkar (från erfarenhet av att ha jobbat på Netonnet) men då betalade kunder för "expressfrakt", men det var som sagt hur fort beställningen skulle behandlas och skickas av oss. Sen kanske Postnord också behandlar det snabbare, men paket som skulle norrut stannade alltid på de vanliga "hubbarna" ändå. Exempelvis Ånge (innan det lades ned). Nu stannar leveranserna alltid en natt i Örebro.

OK! Spännande. Det låter rimligt!

I det fallet får man väl säga att expressfrakten i detta fall inte lyckades särskilt bra då, eftersom det var Elgiganten och inte Bring som gjorde det hela långsamt. Nu när Bring fått mitt paket verkar det levereras idag.

Skrivet av The Groke:

Har inte riktigt med trådämnet att göra, men jag känner att jag måste få påpeka en sak som i stort sett 99% av befolkningen inte vet. Expressfrakt har INGENTING att göra med hur hårt PostNord trycker på gaspedalen. Det har enbart att göra med hur fort din beställning hanteras och skickas från lagret. Sen kommer PostNord att köra sitt vanliga halvtrötta race ändå.

Nu är det Bring i detta fallet men detta var faktiskt information som jag inte kände till. Så vad du säger är att PostNord endast har ett arbetstempo oavsett vad jag som kund betalar?

Jag vet däremot att det kan göra skillnad om jag väljer att betala för vanlig brevleverans, som kan ta 2-4 dagar, kontra till exempel paket, som brukar komma fram över natten. Men det beror lite på vilka terminaler det passerar också. Vissa verkar ha mer att göra och då kan det bli kvar där en extra dag.

Skrivet av Adoneus:

Tack hittade det

Ingen aning vad status "posttjänster" betyder dock 😅

Det betyder att de bokat upp leverans men att den inte blivit levererad till budet ännu tror jag.