Inlägg av NiXPhoenix

Inlägg som NiXPhoenix har skrivit i forumet

Skrivet av John:

Jag har inte prövat något av de tangentbord du beskriver, men jag har sedan många år enbart använt Microsoft Natural Ergonomic 4000:

http://www.microsoft.com/sverige/products/hardware/mouseandke...

Det är det bästa tangentbordet jag haft, skulle inte klara mig utan det. Har ett på jobbet också, och har fått hela min avdelning att köra det. Det är otroligt bekvämt om man sitter mycket vid datorn. Kurvningen vänjer man sig vid på en vecka eller två.

Det här ergonomiska tangentbordet lär vara snäppet bättre i och för sig. Kanske nåt att ta in ett par exemplar av till jobbet?

http://ergoff.se/produkter/kinesis_freestyle

Skrivet av Amtays:

Om man känner sig väldigt obildad när man läser det här, var börjar man lära sig allt? Finns det några bra newb guider nånstans eller är det bara learning by doing och wikipedia som gäller?

Datorbyggarskolan på Nordichardware rekommenderas!

http://www.nordichardware.se/testlabb/26-guides/22131-datorby...

Skrivet av Nestor:

Visste du att jag kan göra skillnad på grupper och individer?
Givetvis kommer jag av hela mitt väsen önska att personen åker in i finkan. Men det kommer knappast ändra min inställning till mina arabiska kurs-kamrater.

Var alla tyskar nazister?
Är alla araber kriminella?
Är alla företagsledare eko-brottslingar?
Är alla bilförare

Jag dömer inte en kollektiv grupp, som te.x 1.2 miljarder muslimer, eller 2 miljarder kristna. för vad Ali Baba gör i angered på fredag eller för vad Jens Goldbaum gör på söndag.
.....

Nej, men vad duktig du är!
Förstår du inte att politik måste handla om generaliseringar? Politikerna kan inte sitta och rösta i riksdagen eller kommunfullmäktige om varenda enskild liten person, om Pelle ska få hjälp med en bostad eller inte.

Självklart är merparten av invandrarna inte kriminella, men det förändrar inte det faktum att vissa invandrargrupper är extremt överrepresenterade i brottsstatistiken.
När nationen som helhet inte får något positivt ur deras närvaro på andra sätt ( t ex ekonomiskt) så är det verkligen underligt att de befinner sig här överhuvudtaget.

Skrivet av Nestor:
Skrivet av Brutus2kk:

Du är verkligen söt när du ger dig på din pseudo-intellektuela skrivstil.

Du behöver inte dömma en grupp då vi för statistik i Sverige, där kan man läsa allehanda gott om vem som gör vad.

Sen kan vi ta en relativt ny rapport från Norge där man undersökte som ett exempel vilka det var som våldtog socialt utslagna tjejer i Oslo.

Källa tack.

Skrivet av Brutus2kk:

"I vårt grannland Norge talar man, till skillnad från svensk media, klarspråk vad gäller brottsstatistiken. Norska polisens statistik över överfallsvåltäkter i Oslo senaste tre åren visar att det i SAMTLIGA fall är icke-västliga invandrare som är gärningsmän."

Källa på det tack.
Norge = Sverige.

Hittade du verkligen ingen äldre Debattartikel?
Vad är det som du tycker är nytt med att faktorer som miljö och socialt arv är betydelsefulla faktorer när det kommer till en persons attityder mot andras liv och egendom?

Skrivet av Brutus2kk:

Sen vad du i ditt hasch-rus tycker och tänker är ju helt irrelevant då du själv inte ens är Svensk, så du känner att du har en obligatorisk uppgift att sprida dina lögner på nätet och propagera för något du i grund och botten inte förstår.

Det här är verkligen ett typexempel på hur ni vurmare beter er. Ni ska kräva källa på saker och ting till höger och vänster, bevisbördan ligger alltid på invandringskritikerna.
Ni själva behöver inte på något sätt visa att invandringen till Sverige varit av godo eller att mångkultur är bra, utan "det är liksom bara så". Det är en självklarhet.
Det Brutus tar upp har jag själv skrivit om ett flertal gånger på just det här forumet, alltid med källhänvisningar.
Det är bara att klicka på min profil för den som vill se. Ni vurmare kör ju dock på som vanligt och låtsas om att ni aldrig läst de mindre bekväma sakerna man postar.

För övrigt tyckte jag att jag skrev det här inlägget alldeles nyss, men jag måste ha stängt ner fliken eller något för nu skriver jag det en andra gång. Märkligt.

Skrivet av Nestor:

....

Det som skrämmer mig mer än något annat är hur folk i allmnhet mer och mer bara ser till sig själva. Det finns mindre och mindre empati, mjukhet och medmänsklighet.
Samhället blir kallare och hårdare för var dag.

Ja, och det är till stor del en effekt av din älskade mångkultur. Hårt va.

http://gudomligkomedi.blogspot.com/2010/04/en-mangkulturell-r...

http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Putnam

Notera också hur han försenade studien för att komma på bortförklaringar.

Citat:

Putnam published his data set from this study in 2001 [1] [2] and subsequently published the full paper in 2007.[2]

Putnam has been criticized for the lag between his initial study and his publication of his article. In 2006, Putnam was quoted in the Financial Times as saying he had delayed publishing the article until he could "develop proposals to compensate for the negative effects of diversity" (quote from John Lloyd of Financial Times) [3]. In 2007, writing in City Journal, John Leo questioned whether this suppression of publication was ethical behavior for a scholar, noting that "Academics aren’t supposed to withhold negative data until they can suggest antidotes to their findings." [4] On the other hand, Putnam did release the data in 2001 and publicized this fact [5]. The proposals that the paper contains are located in a section called "Becoming Comfortable with Diversity" at the end of his article. This section has been criticized for lacking the rigor of the preceding sections. According to Ilana Mercer "Putnam concludes the gloomy facts with a stern pep talk". [6]

Nåväl, det viktiga är trots allt att studien överhuvudtaget släpptes.
Bra för oss invandringskritiker, mindre bra för er vurmare.

Skrivet av Greger:

Om du kommer med påståenden får du allt bevisa det du säger, det är inte upp till motståndaren att bevisa dig fel utan för dig att bevisa att du har rätt.

Men ajjj!
Varför fortsätter ni vurmare hävda att det inte finns några problem med invandringen? Ni har blivit överbevisade så många gånger, det bästa vore om ni bara lät det bero.

Citat:

Allt fler kvinnor med invandrarbakgrund hör av sig till Linköpings kvinnojour. Samtidigt ökar svenska mäns våld mot så kallade importfruar.
...
Det vi har märkt tydligast är antalet invandrarkvinnor som hör av sig. Jag skulle uppskatta det till så mycket som 75 procent av samtalen, säger Agneta Nilsson som jobbar ideellt för kvinnojouren i Linköping.

http://www.geting.se/image.php/260264-fler_invandrarkvinnor_r...

Massbröllop med småflickor
http://forumbilder.se/show.aspx?iid=a7201091206PM0c1f

Citat:

Even more astonishing, Iran’s new Islamic-guided government has established a system of legalized prostitution, through the practice of “sigheh” or “temporary marriages,”

http://www.mererhetoric.com/2007/01/25/hey-gals-check-this-ou...

In Egypt and Saudi Arabia, Conflict Escalates over Child Bride Marriages

http://www.freemuslims.org/news.php?id=5621

Citat:

....According to the bill, marriages of underage individuals would require special permission from the bride's legal guardian.

Citat:

"De kommer ofta hit från länder där kvinnan har en underordnad ställning och där män tilltvingar sig sex, och det är ju ett brott i Sverige. Det måste man tala om"

Lars-Olof Kallings, professor i medicin och FN-sändebud i AIDS-frågor, SVT Agenda 2004

Citat:

"Föråldrad syn på kvinnor
Tor Erik Riska Thorsen från polisen i Rogaland är expert på forskning kring sexualbrottslighet. Han menar att förklaringen ligger i att de icke-västerländska begår så många övergrepp är enkel och att det beror på att de har en föråldrad kvinnosyn och att de upplever en väldigt liten öppenhet kring sexualitet.
Tor Erik Riska Thorsen säger att många av de icke-västerländska invandrarna i Norge kommer från länder med en ”förhistorisk” kvinnosyn och att de tar med sig det till andra länder.

-När en lättklädd berusad kvinna sätter sig ensam i en taxi, så har hon redan syndat. En muslimsk kvinna kan inte göra så. De som har överfallit och våldtagit kvinnor på gatorna har menat att det var i deras fulla rätt till att göra det, säger Tor Erik Riska Thorsen.
-De har sett en berusad kvinna, som varit ensam. Hon räknas som ett fritt villebråd i en del muslimska grupper. Männen har en föreställning om att kvinnorna inte har något värde som vittnen i en rättegång, tillägger han."

http://frianyheter.wordpress.com/2009/11/12/norge-utlanningar...

Skrivet av Nestor:

...

Jag vill veta vad som säger att Sverige magiskt blir ett paradis bara vi blir av med invandrarna.
Sverige har varit mångkulturellt år alla tider. Sverige har alltid påverkats av andra kulturer, det är ett vedertaget faktum.

Nej, landet blir inte automatiskt ett paradis, däremot blir det väldigt mycket bättre / mindre dåligt.
Du kan vidare inte jämföra en liten invandring av personer som var nyttiga för landet, som var både genetiskt och kulturellt närstående oss med invasionen vi ser idag. Förstår du verkligen inte det?

När det gäller de som omtalade vallonerna (belgare) så har jag sett siffror på att ca 900 stannade i landet. Vi hade då en befolkning på 1,5M inklusive Finland.

Skrivet av Nestor:

Jag gillar helt enkelt inte tanken på ett parti som dels pissar på den fundamentala tanken om alla människors lika värde, dels bekänner sig till en ideologi som bokstavligen talat badar i blod och elände. Nationalismen är i mina ögon det största hindret för en bättre värd. Egoism är aldrig en framgångsrik väg.

....

Men snälla nån. Vad är det för människor som går på "den fundamentala tanken" om alla människors lika värde.
Jag blir uppriktigt sagt ledsen.

Hur man kan tycka att någon som softar hemma på bidrag/förtidspension trots att denne är fullt arbetsduglig är lika mycket värd som en vanlig person som arbetar heltid och gör en normal arbetsinsats? Hur kan man tycka att den personen i sin tur är lika mycket värd som mellanchefen som jobbar häcken av sig och är nära att gå i väggen för några futtiga tusenlappar extra i månaden?
Vidare, hur kan man tycka att en rutinerad personrånare har lika högt värde som den första personen, som trots allt bara belastar samhället ekonomiskt?

Här är en krönika på ämnet
http://snaphanen.dk/2010/08/08/s%C3%B8ndagskronik-allas-olika...

"Ny" låt från Richi M, visste inte att han var aktiv fortfarande.
Kanske inte riktigt lika bra som en del av hans gamla låtar, men det var en väldigt vacker video som vad jag förstår ska vara filmad med en vanlig systemkamera.

Påtryckningarna hjälpte: CBS kvoterar in karaktärer med homosexprofil
http://www.friatider.se/amerikanska-cbs-kvoterar-in-hbt-karak...

Så jäkla bisarrt! Som om det inte vore nog med den kraftiga etniska kvoteringen i amerikanskproducerade filmer och serier. =/

Nice, köpte expansionen till King's Bounty för dryga 60 kr

Skrivet av showerguy:

Fast dom som jobbar 40 timmar i veckan och betalar 33 % skatt? Alla ska betala skatt. Pizzerior, frisörer, LAN, ICA.

Jag är för högre skatt. Socialdemokraterna all the way! Upp med bensinskatten, höj allt.

Nu tror jag att du mest tramsar men för andra som läser ovanstående.

Ingen som arbetar vitt betalar endast kommunalskatt (~30%). Spelar ingen roll hur låg lön man har.

Finns nåt som heter arbetsgivaravgifter som bl a moderaterna sa att de ville visa på lönebeskeden för att åskådliggöra hur mycket skatt folk faktiskt betalar, men det blev aldrig nåt av det när de väl fick makten.

http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Skatterna-forklar...
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsgivar...

Sen har vi ju den härliga momsen som är på 25% för de flesta varor också. Bensin, tobak, alkohol har skyhöga straffskatter.

Skrivet av Saxit:

Den här sidan förklarar hur varje 100-lapp skatt fördelas:
http://www.alltomspara.se/var-tar-vara-skattepengar-vagen

Hehe, socialt skydd ja, även benämnt transfereringar, vilken satans jättepost.

Citat:

Socialt skydd – 43 kronor och 50 öre

I Sverige är vi som individer ganska skyddade när det gäller sjukpenning och pension med mera. Det här är främst för att en stor del av den skatt vi betalar in placeras på det här området just för att skapa en trygghet för varje svensk som finns i systemet. Här finansieras föräldrapenning, studiemedel och arbetslöshetsersättningar.

http://www.geting.se/viewimage/image/244523-socialdemokratern...
http://www.geting.se/viewimage/image/244522-socialdemokratern...

Nu blir jag kanske avstängd men det får det vara värt isåfall.

Den här artikeln är väldigt intressant också

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_562249.svd

"Sverige har västvärldens kanske fattigaste medelklass. Var tredje familj saknar besparingar helt (eller står rent av på minus). Enligt SCB har hälften av svenskarna, efter att bostadsvärdet har räknats in, ett sparkapital som är mindre än 28000 kronor. På lönehelgen blir alltså en stor del av befolkningen dubbelt så rik som normalt."

Skrivet av Gabor:

Det är så otroligt lätt att klaga på skatten när man inte har sett andra sidan av myntet...

Titta på de fattiga i USA, som är hur glada som helst över hälsoreformen som Obama nästan tvingade igenom... Den reformen hade inte varit möjlig utan skatt eller omfördelningen utav denna, och påminner faktiskt lite grann om våra egna sjukvård här i Sverige.

Se hur det har varit i USA, där 1% av de rikaste har ägt upp till 38% av landets rikedomar de senaste 20 åren. Topp 20% har ägt runt 50% konsekvent!

Är det verkligen smart för ett land att ha 1% av befolkningen som äger runt hälften av landets alla rikedomar?

Källor: 1, 2 & 3.

USA är knappast ett jättebra land, det finns väldigt mycket problem av olika slag där... Men tror du fördelningen av resurerna ser så annorlunda ut i Sverige? Det finns ett litet, litet fåtal som äger merparten av pengarna här med.

Och när det gäller sjukvården är det knappast bra längre.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bara-en-av-sex-sjukhussanga...
Sverige har genomgått en enorm förändring de senaste decennierna, och den förändringen har inte varit direkt gratis. Tvärtom.

Citat:

Bara en av sex sjukhussängar kvar

Publicerad: 14 juli 2010, 05.02. Senast ändrad: 14 juli 2010, 22.38

Akutvård under förändring. Sverige har lägst andel vårdplatser i världen. På 30 år har nära 100000 vårdplatser försvunnit på de svenska sjukhusen. Experter tror att ytterligare minst tio akutsjukhus kan stängas ? men då måste Sverige bygga en flotta med ambulanshelikoptrar.
...

Skrivet av Saltkråkan:
Skrivet av The Wizard:

Dock lyckades ju snuten klämma åt Hells Angels rätt hårt idag, vad jag förstod det som. Men visst, det ser då fan inte ljust ut i övrigt.

Mord, misshandel, rån, våldtäkter om vart annat.

Det är samma skit som jag upplever håller på att hända.Det finns folk som tycker att du/vi överdriver för att det finns fakta som visar på motsatsen,men då undrar man ju lite vad är det egentligen vi upplever...drömmer vi kanske?

Men snälla nån... Har du överhuvudtaget läst mitt inlägg högre upp på sidan elva (11)?
Ta och gör det istället för att hjälpa vurmarna med att sprida sina lögner.

Brottsligheten i det här landet har formligen exploderat de senaste decennierna. Det är ett faktum, oavsett vad usla kräk inom media och politikerkåren vill göra gällande.

Skrivet av NiXPhoenix:

Det bästa i gårdagens avsnitt var i min mening snarare killen från Kriminalvården som fick komma till tals och kunde säga att arvet till stor del påverkar om man blir/inte blir en brottsling i framtiden.
Och han preciserade även arv med att säga DNA, så att alla ska fatta att det rör sig om det genetiska arvet och ingenting annat.
Inte dåligt att de släppte igenom det. Såg iofs inte vad han sa i början eftersom jag återvände till tvn mitt i det inslaget.

Diagrammen ovan kommer för övrigt från Affes statistikblogg, http://affes.wordpress.com/ är adressen för den som inte kommer fram till det genom att högerklicka på bilderna.

Såg om delar av veckans Efterlyst på Tv3play, det visade sig att killen från Kriminalvården var Martin Grann, psykologiprofessor och utvecklingschef hos KVV.

För bara några veckor sen intervjuvades han av Borås Tidning.

http://frianyheter.wordpress.com/2010/04/29/sexualbrottslinga...

Citat:

Att sexualbrottslingar väldigt ofta har utländsk bakgrund (läs muslimsk) lär knappast vara en nyhet för speciellt många av läsarna på Fria Nyheter. Men nu erkänns detta omdiskuterade faktum från allt högre ort. På ledarsidan i Borås Tidning finns idag en intervju med Martin Grann, psykolog och Kriminalvårdens forskningschef. Han uttalar sig på följande sätt när behovet om vård/terapi för sexualbrottslingar kommer på tal:

? Något som vi kan och måste bli bättre på handlar om språk och kultur. Vi har i många fall redan psykologer som talar andra språk, till exempel arabiska, men inte i tillräcklig utsträckning. Vi jobbar särskilt på att hitta psykologer med annan kulturell bakgrund. Det är viktigt, inte bara med språkkunskaper men även att förstå hur man tänker i andra kulturer. Särskilt eftersom en väldigt hög andel av sexualbrottslingarna inte har svenska som modersmål.

Känn på den sista meningen ? ?..en väldigt hög andel av sexualbrottslingarna inte har svenska som modersmål?. Detta är ju något som Sverigedemokraterna hävdat längre men som etablissemanget med en dåres envishet hävdat vara en lögn. Nu medger en hög chef inom Kriminalvården att SD haft rätt hela tiden.

Han ger även en välformulerad känga till alla de som hävdar att våldtäkter och andra sexualbrott skulle ha en förklaringsmodell där huvudorsaken beror på sociala skäl eller i ett psykologisk behov av att utöva ?makt?. Uttrycks i följande mening:

? Min uppfattning är att i den svenska diskursen är vi naivt sekulariserade. Inte minst när det gäller att förklara den här typen av mänskligt beteende. Det ska vara diagnoser och gärna förklaringar som handlar om hjärnan.

Tänk om de svenska tidningarna erkänt det där redan för 20 år sen. Då hade det aldrig hunnit gå så snett. Istället valde de att mörka sanningen och jobba stenhårt för mångkultur.

Det är förhållandevis lätt att förstöra saker. Otroligt lätt om man jämför med den arbetsinsats som behövs för att skapa och bygga upp någonting. Ge media och politikerna 20 år till i fred så kommer de ha lyckats rasera landet totalt.

Skrivet av Sille:

Detta är inget ovanligt usa har dessa krav och en hel del andra länder...vad de vill är att det ska va svårare att bli svensk medborgare och dom som väl blir det är människor som vill jobba för sitt bröd. Att lära sig om svensk historia o svensk kultur tycker jag e lika självklart som att vi ska lära oss religion i skolan...jag anser att man ska ha ett svenska prov efter en viss tid, för vilka kan göra nytta när man inte kan prata med folk.... men istället så gör vi just nu allt i typ 10 språk för många av dom som kommer hit inte orkar lära sig svenska....

Nej precis, det är Sverige som som vanligt utmärker sig genom att inte ställa mycket till krav.

Det heter förresten "... som vill jobba för sitt levebröd", inte bara bröd.

Språkkraven för medborgarskap (obs. gammal tråd)
https://www.flashback.org/t309737

Medborgarskap i Sverige och USA ? en jämförelse
framkommer en del intressant i kommentarerna
http://www.ulfpettersson.se/2007/09/14/medborgarskap-i-sverig...

Skrivet av Mikaelh:

- "Medborgarskap endast till personer med tysk (svensk) etnicitet; inga medborgerliga rättigheter åt judar (muslimer)."

Pratar du om Nationaldemokraterna nu?

ND vill stoppa den utomeuropéeiska invandringen och verka för återvandring.
Vad man ha för krav för medborgarskap vet jag inte, tror den föregående meningen säger det mesta.

Skrivet av Fargo:

Tragiskt att det diskuteras mer politik än spel här faktiskt.

Du kanske inte borde gå in på den här avdelningen som heter allmänt prat då?

Skrivet av anon_81726:

Skönt att se att det finns folk i media som börjar våga säga sanningen

http://www.youtube.com/watch?v=Lyx3EZMERy4&feature=player_emb...

Det bästa i gårdagens avsnitt var i min mening snarare killen från Kriminalvården som fick komma till tals och kunde säga att arvet till stor del påverkar om man blir/inte blir en brottsling i framtiden.
Och han preciserade även arv med att säga DNA, så att alla ska fatta att det rör sig om det genetiska arvet och ingenting annat.
Inte dåligt att de släppte igenom det. Såg iofs inte vad han sa i början eftersom jag återvände till tvn mitt i det inslaget.

Diagrammen ovan kommer för övrigt från Affes statistikblogg, http://affes.wordpress.com/ är adressen för den som inte kommer fram till det genom att högerklicka på bilderna.

Skrivet av Red_warning:

http://www.dn.se/sthlm/allt-farre-drabbas-av-grovt-vald-i-sto...

Rent statistiskt minskar våldet i Sverige.

Vilket tappert försök att sprida vidare DNs lögner.

Här har vi lite ärligare grafer över enskilda brottskategorier. Eftersom FZs forum tydligen är anpassat för minityrskärmar så måste man högerklicka och välja visa för att se bilden ordentligt... Tar och skriver ut vad det är för brott och tidsperioden

Rån inklusive grova 1950-2009

Våldtäkter inklusive grova 1975-2009 Observera att våldtäktsbegreppet utvigdades 2005, alltså bör det vara en rejäl uppgång just det året.

Sexualbrott 1975-2009 Bör rimligtvis gå ner 2005 eftersom mer klassas som våldtäkt... och jo, det stämmer någorlunda, ett pyttelitet hack i kurvan 2006 och 2007, men sen fortsätter den skjuta i höjden

Misshandelsfall inklusive grova 1950-2009

Procentuella ökningar på 500 - 5000 procent för de olika brotten! Befolkningen har ökat med 33% från 1950 respektive 14% från 1975.

Vurmarklubben kommer nu komma dragandes med bortförklaringar som ökad anmälningsbenägenhet som deras guru Jerzy Znickesnacki alltid kör med. Samma kriminolog som ständigt tillfrågas i media, man bör ju fråga sig varför det är så. Kan det kanske ha att göra med att han levererar precis de svar merparten av de mångkulturälskande journalisterna vill höra?

Nää, så kan det ju inte vara, det måste bero på att Sverige bara har tre riktiga kriminologer, å de andra två är alltför kufiga av sig så man vänder sig för det mesta till Jerzy.

Skrivet av visan:

Minns trean. Underbart härligt och "mysigt" spel. En ny version av den med bättre grafik och jag skulle köpa även med kopieringsskydd.

Har du kört trean med den nya rasen amazonerna? Det gjordes även ny miljö till dem så lite omväxling från det vanliga gräset.
Köpte alldeles nyligen Gold Edition som innehåller nya uppdrag plus Amazon-tillägget. Verkar ha tagit slut hos de flesta onlinebutiker men finns fortfarande kvar hos några, sen kan man ju alltid köpa från utlandet ifall det inte trycks upp nytt.

Skrivet av Mikaelh:
Skrivet av pelson:

Bra skrivet, gillar när recensenter tar med detta skit till kopieringsskydd i recensionen och låter det dra ner betyget.

Det gillar inte jag. Vad händer när kopieringsskyddet patchas bort (vilket det kommer att göra?). Kommer betyget att ändras då? Kommer man gå in och redigera recensionen? Settlers 6:s kopieringsskydd patchades bort i 1.7.
....

Jaså, där ser man! Vad ska nu "allt på internet är gratis-generationen" hitta för fel att gnälla på nu då.

Skribenten klagar på kopieringsskyddet, men har han själv någon idé till ett bättre skydd eller en bättre strategi?
Släppa spelet till PS3 först och vänta ett halvår, år med PC- och 360-versionerna?
Nä, just ja, Settlers passar inte alls till konsol.

Skrivet av 3degs:

såg verkligen fram imot detta spel, men vägrar att vara tvungen att spela online hela tiden med mobilt bredband.

Varför har du ingen riktig internetuppkoppling för?
Sitter du med en liten laptop är det dessutom troligt att den är för klen för att köra spelet på tillräckliga inställningar.

Sen betalar man ju på basis av överförd data med "mobilt bredband", eller hur? Hur vet du att spelets skyddssystem tar så otroligt mycket datatrafik i anspråk? Sen finns det gott om människor som sitter på lite halvtaskiga uppkopplingar som går ner ibland, jag tror säkert de har tänkt på det och inte skickar iväg kontrolldata konstant utan var femte minut eller så. Är uppkopplingen tillfälligt bruten så gör programmet ett nytt försök nån minut senare.

Frakten är knappast gratis, det troligaste är att totalsumman dras från presentkortet (som det heter på svenska!). Att betala varorna med presentkort och frakten med betalkort låter väl ganska knasigt eller hur?
Tänk på att momsen är högre i Sverige, det märks först i kassan. Eftersom Amazon säljer för mer än säg 200kkr per år så måste de betala moms till svenska staten.