Inlägg av ulrik.borg

Inlägg som ulrik.borg har skrivit i forumet

Lite sugen på att vänta in någon specialversion den här generationen. Hade gillat en Miles Morales-version, eller - ugh, trots de senaste dåliga spelen - en Assassin's Creed-special. Ezio-re-remake bundle kanske.

Skrivet av Ugly_Bob:

Köpte spelet vid release på X-box men har inte startat det än. Känns som att man förhoppningsvis får en trevligare introduktion till spelets universum än de som drog igång direkt på PS4ans första dag. Förutsatt att man finner tid och lust att spela det någon gång..

Själv är jag precis tvärtom. Gillade spelet i början. Ja, det var snabbt "enformigt", men väldigt "zen", lite som meditation efter jobbet. Nu finns det så mycket i spelet att det känns jobbigt att gå tillbaka till det. Inte särskilt intresserad av byggande osv. Håller med de som säger att de lite missade hela "exploration" rätt tidigt. Finn sju mer nu i och för sig med undervattenspatchen m.m. Men det var nog enklare att börja för.
Lite som en del gamla strategispel, men inte alls på samma nivå givetvis: Med alla DLC:er är de så komplicerade, oöverskådliga och övermäktiga att komma in i om man inte var med från början. (Crusader Kings 2 med 45 DLC, I'm looking at you, punk.)

Bästa än idag. Inga j-a klasser, loot, ranking, crafting osv...
Att det var tämligen obalanserat var inget problem, man spelade ju för att det var kul. Skulle vilja gå så långt som att säga att det rent ut sagt var en av poängerna.

Och ja, fordonen var verkligen en av de stora poängerna, särskilt med expansionerna.

Test-promenera menade man nog... (Synd Elite Dangerous kopierar "light" det mest ointresssanta med "konkurrenten" istället för att göra ordentliga uppdrag.)
Har inte ens orkat bry mig om att installera "spelet" igen sedan senaste rensningen. Inte ens säker på att jag har koll på användarnamn/lösenord längre... Inte jätteledsen över det. Och Squadron 42 kommer lagom till jul? 2030? Det som var nästan klart, sedan nästan klart, sedan verkligen nästan klart, sedan inte klart alls...

Varenda "uppdatering" man får handlar bara om "köp fler rymdskepp", så om/när det väl är dags är ens ursprungliga skepp - med ränta på ränta - förmodligen knappt flygvärdigt. Men för all del, kul för de som gillar vad man nu än väljer att kalla det. Har slösat mer pengar på andra spel som blev platt fall, så jag är bara lite ledsen över att vi aldrig fick ett "modernt Wing Commander". Ok, mycket ledsen, men vi har fått många andra bra rymd-lir tack vare hypen runt SC, så ändå på något sätt tacksam för att de "återupplivade" genren innan allt blev batsh-tcrazy.

Kul..
Fick det mer eller mindre gratis på PS4 men har aldrig spelat det i någon form och inte särskilt intresserad av att köpa det till PC. Har det på min Android också av någon anledning. Hade väl föredragit att spela med Index, men nu har jag tre "liggande" anledningar att dra igång PSVR igen (Vader Immortal, Iron Man... och en del annat också).

Tyckte kampanjen var väldigt mycket bättre än i betan, särskilt inledningen, men man fattar hur sjukt bra Spider-man är när man inser vilken grind/greed som behövs för att låsa upp emotes, kostymer och annat. Sure, inte p2w, men... allt var gratis i Spider-man efter att man betalt spelet. Vore trevligt med lite fler sådana spel.
...å andra sidan, om de fortsätter lägga till innehåll utan att kräva pengar kanske man kan leva med att andra betalar en massa för "stil".

För övrigt hängde sig PS4-betan flera gånger för mig också, men än har inte release hängt sig en enda gång (det ska fan inte en konsol-titel göra). Day-1 patchen laddades tyvärr inte ner automagiskt även om spelet gjorde det, så där missade man en av sina tre preplay-days. PSN är ju jäkligt corona-segt och patchen var "mäktig".

Men varför måste spelet ladda om varje gång man dör/missar? I evigheter? Obegripligt.

Positivt överraskad efter betan vad gäller de 10'ish första introduktionstimmarna. Den kändes lite sådär i betan. Misstänker att när Spider-man kommer, så kommer det att påminna mig hur mycket bättre spelet Spider-man är och dra mig tillbaka till det. Kan vara en rejäl miss i slutändan att lägga till honom även om det verkar ha gynnat försäljningen.

Är det ett bra spel? Det är väl tveksamt...
Är det kul... Ja, jo... fasen, en vända till...
Jamen, då måste det väl ändå vara bra? Eh, ja, näeh, ja, jo...typ, men, liksom...

Säger som jag sagt tidigare:
Vill du ha en i nuläget väldigt buggad flygsimulator som kommer att bli något speciellt med tiden så länge du inte är super-hardcore simulator-flygare.. Köp...

Vill du "utforska världen".... Ladda ner Google Earth (VR). Gratis och du slipper bli besviken. Att konkurrenterna (Google, Sony osv) bör vara rädda som en hel del recensenter verkar ha blivit matade med.... Skulle inte tro det.

Men jag är glad för att MS verkar ha en långtgående plan för "spelet" för lång tid framöver. Tyvärr blir såna här spel alltid rätt dyra med tiden när man börjar köpa "bara det också, um, och det...och ja, ett paint job också... Och turning torso som jag kommer att flyga förbi exakt en gång.. och..."

Fanns ett rätt bra Zorro-spel i min barndom... Bruce Lee var inte helt uruselt heller... Anyway...

Marvel -> X-men -> GAMBIT!
Var så besviken efter X-men Origins att Gambit inte "fick plats" i fler filmer. En av de coolaste karaktärerna som finns. Miss Hulk och Spider-woman är väl i och för sig rätt kul också. Får väl passa mig för att säga Spider-pig... Sunfire hade också varit intressant. Samtliga helt osannolika givetvis. Om de gör en reboot kanske Blade skulle funka.

Tyvärr lär vi nog aldrig se ett Superman-spel som "fungerar". Bland skurkarna skulle kanske Deadshot eller Morbius kan funka. Hyfsat populära med "komplicerad" bakgrund.

Hade gärna sett en revival för "Rymdens hjältar" (Legion of Super-Heroes). Realistiskt sett har ingen en chans. Spränga dödsstjärnan är statistiskt sett mer realistiskt. (Fasen, får nog installera Deadpool igen och spela Spider-man multiverse på PS3 i veckan.)

Skrivet av loerk:

@ulrik.borg: Kan vara det mest svenska jag läst. Varför ska jag bara acceptera att Epic förstör marknaden med sitt skit? Som tur är går varenda annat stort bolag i motsatt riktning från vad Sweeney gör.

Att folk sen underskattar vad för slags konsekvenser det här har är värre.

Jag sa inget av det där, men du är så uppe i varv att det inte spelar någon roll. Jag sa att JAG respekterar deras beslut och jag påpekade att det är så jääääääädrans meningslöst att du och dina polare kör samma 8-sidiga tjat-kampanj för och emot i varje "nyhet" som råkar ha minsta lilla anknytning till ämnet när vi andra är intresserade av spelet ifråga.

Har du på något sätt tillfört något nytt i debatten den här gången? Har de som säger emot dig tillfört något nytt? Hela debatten på en FZ-sida är totalt och fullständigt meningslös, och extremt ensidig, enformig. Ingen av er övertalar andra om er ståndpunkt för det är bara ett evigt jädrans tjatande utan nya argument eller infallsvinklar. Upprepande, enformigt, tjatigt papegoja - från båda sidorna.

Vad du tycker och att du tycker, och vad de andra tycker, är tämligen meningslöst om det inte gäller just specifikt detta spel, så vad gäller då för detta spel? Jo, att du kan "importera" H1 & H2 även från Steam. Se där, något specifikt om just det här fallet, något intressant att lyfta fram. Vad mer är nytt just för denna titel, denna nyhet? Att JAG tycker att IOI har gett en rimlig och ovanligt tydlig förklaring till varför de gör som de gör till skillnad från en del andra tidigare exklusiva titlar.

"Att folk underskattar blah blah blah"... Oj, vilken nyhet, som inte alls redan framfört femtiotvå gånger??? Du... Konsolexklusivitet... konsekvens? Här handlar det inte ens om det, det handlar om tidsbegränsad exklusivitet och det är inget nytt. Microsoft, Steam, till och med Gog har haft "exklusiva" titlar. Ska vi ens börja prata om Origin och Ubi? Men som sagt, skit samma, ni har tjatat om det upp och ner på hundratals sidor enbart här på FZ. Nobody cares, särskilt inte Epic eller IOI. Iväg och kriga på deras Youtube eller något om ni på båda sidorna vill känna er betydelsefulla. Ni får tycka vad ni vill, men ni behöver inte leka sekter och upprepa det 22 gånger om dagen, gång på gång köra ner det i halsen på folk, samma trötta argument. Det räcker med att jag för jämnan får små lappar från Mormonerna!

Efter att ha spelat i ett antal timmar, cache'at så mycket i högsta detaljnivå att min HD gråter så konstaterar jag att...

Google Earth inte får tillräckligt med respekt.

Missförstå mig rätt, Flight sim är i första hand en flygsimulator, inte en terräng, eller statsvy-simulator, men... man får banne mig hålla sig rätt långt upp i luften för att "känna igen" något i större delen av världen. Tydligen är alla vägar i Sverige bruna lervägar med stora hus mitt i vägarna som bilarna kör igenom. Stora rondeller, motorvägar, Turning Torso, Kärnan, Läppstiftet... ingenting går att hitta eller känna igen när man strömmar spelet (i 250 mbit) och det är knappt igenkännbart om man först hämtat hem allt i högsta kvalité (med mycket fantasi och jädrans massa uppmärksamhet för att leta efter något typ.. mönster.. man känner igen samtidigt som man tjuvkikar på kartan). Inga landmärken osv att navigera efter. Hela Sverige ser ut som en enda stor medeltida by, typ, när man kommer nära marken.

Prova att köra 3D i Google Earth... I webbläsaren på din potatisdator... (Laddar du ner den finns det väl fortfarande en "flygsimulator" i den där du faktiskt kan identifiera allt?) Och det är gratis!

Som sagt, missförstå mig rätt. Gillar "spelet", köpte det maxade paketet, men just den biten fattar jag inte att folk är imponerade av. Duktigt över-hype'at. Buggarna som gör det nästan omöjligt att ta sig igenom tutorial kan man väl typ svälja hårt och ignorera, men när inte ens London ser ut som London utan att man köper ytterligare paket begriper jag inte att det är den biten folk är så himla imponerade av. Kommer att vara väldigt många som blir väldigt besvikna när de flyger över områden de känner till. Bortsett från det, så får man säga som Fylking: Äntligen.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Frågan är ju om det är ett singleplayer-spel med coop, eller något live as a service-grej likt Marvel Avengers.

Skadenummer tyder ju på RPG-element i form av loot och annat, som inte fanns i Arkham. Fiender verkar också ha en viss level. Tyckte aldrig att det saknades då iallafall första (mest) och andra var mer metroidvania.

Blir att vänta och se. Behöver mer gameplay innan jag säger bu eller bä.

Ugh, ja, känslan av en DC_version av Marvel Avengers-spelet känns rätt påtaglig. Lär göra många besvikna i så fall, även om jag har haft kul med MA-betan både förra helgen och den här. Annars är det väl i sig en trevlig idé att kunna spela "alla" de olika karaktärerna i Läderlappens värld. Läderlappinnan? Läderlappsflickan?

Tjah, föregångaren var ju extremt buggig, så det här blir spännande...
Men att så sent in sparka så ledande figurer är ju inte direkt bra marknadsföring. "We have a big problem, don't preorder!" är väl i princip vad de skriker ut.
...tyvärr... Det här har varit den titeln jag sett mest fram emot av alla. Inklusive The last of us 2, Flight sim m.fl. Luften gick onekligen ur hypen när jag läste det här för några dagar sedan.

Samma meningslösa debatt i varje inlägg... Suck.
Bra att de ser till om man äger ettan och tvåan på Steam oavsett vilket. Jag respekterar deras beslut, just för den förklaringen de ger och kör på, på min PS4:a (alt PS5:a?). Ser fram emot mer innehåll.

Men oavsett vad man tycker om Epic behöver man inte spotta ut det vid varje tillfälle man får. Vore ju kul om det kunde handla lite mer om Hitman när nyheten är om Hitman, istället för upprepning av samma trötta åsikter (så mycket argument är det inte på någon av sidorna).

Ni håller inte med varandra! We get it. Agree to disagree and move the f along!

Det här är samma veva som den eviga telia/tele2 vs Discovery varje år. Man skiter i kunderna men använder dem som kanonmat i ett propagandakrig där båda sidor vill ha mer av kakan/betala mindre och kunderna förlorar hur det än slutar.
Men Apple verkar onekligen ha tappat sin propaganda-förmåga... 1984 was a long time ago...

Har tänkt "gå tillbaka" till tvåan (med ettans innehåll) under hela sommaren, men inte haft ro att sätta mig ner med det igen. Ser verkligen fram emot trean trots att jag inte hunnit med ett par tillägg till tvåan.
...och njaeh @cartman... Jag gillar verkligen sniper-banorna. Skön avkoppling med liknande upptäckar-glädje som vanliga spelet men med begränsad tid. Jag förstår din åsikt när det är på bekostnad av en vanlig bana till, men det ena behöver inte utesluta det andra. Att ta bort en sniper-bana betyder inte att vi hade fått en hel vanliga bana till, utan se det mer som en bonus.

Bethesda-klienten? Um, ok... Nej! Men live var askul en gång i tiden.
Och jag måste erkänna att jag alltid sagt iee deeeh såftuareh (även om jag "vet" bättre).

Kommer definitivt dra fram min HOTAS och köpa det... men väntar tills VR-stöd kommer till Steam (Index). Men glöm inte att man tills dess kan köra "flygplan" i Google Earth också.

Lite sorgligt annars hur (varning: Åsikt) dåliga HB blivit sedan uppköpet. Brukade köpa en hel del bundles förr, men inte köpt något på flera år. Har väl i och för sig också med den brutala backloggen att göra, men...

Upptäckte inte att det släpps förrän i lördags när jag fick mejl om det. De har verkligen fått med känslan och de centrala delarna (för inledande spelande i alla fall), men....
är det bara gamla, lytta jag som reagerar på att texten är i princip oläslig? Ljusgrå text på ljus bakgrund osv, och väääldigt liten text. Visst, som gammal EO-spelare går det rätt bra ändå, men i praktiken spelar jag via "My phone"-appen på min Windows-dator och då kan jag ju lika gärna spela "riktiga" EO. Även på min SGS9+ med glasögon på får jag fasen "kämpa". Under betan blåste jag upp spelet på TV:n med Chromecast, men båda lösningarna är ju "laggiga".