Inlägg av Makoo

Inlägg som Makoo har skrivit i forumet

Skrivet av Widowmaker-EATTJ:

Jag blir lite förvirrad nu...

Piratern kan allstå uppgradera _HELT_ gratis... men det blir inte en riktig licens? Vari består straffet? De får ju Windows 10 helt gratis ändå? Känns som om ni saknar någoting i nyheten, eller så är Microsoft själva förvirrade över hur de ska hantera detta.

Piratkopierar du windows så förlorar du riktiga licenser till Oficce och vice versa. Pirakopierar du Office blir din Windows licens borttagen. Och då kan du inte köpa vissa program eller installera dom, vissa uppdateringar får du inte osv. (och vissa bonus tjänster kan du inte gå med i eller får vissa förmåner).

Desutom får du inte hjälp av microsoft suporten om du råkar ut för problem du inte kan lösa själv osv.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Twalec:

Det går ju annars att lämna tillbaka kortet och säga att man är missnöjd meeen det är klart. I USA måste man stämma alla man kan. Så ofta man kan.

Vi har ju ett betydligt starkare konsumentskydd i Sverige. Här är det ju, som du säger, bara att gå tillbaka med det. Annars skickar vi Sverker på dem.

Problemet här som vi bekväma Svenskar ganska ofta glömmer av är att det inte handlar om att dom ska få tillbaka en produkt.
Det handlar om konsumentskydd. Om ett företag alldrig straffas när dom gör fel blir "fel" till slut "rätt". Om Nvidia kan dela upp alla sina korts minnen i "bra" och "dåligt" och då spara flera miljoner på skräp som vi köper utan att få dålig PR då finns det en chans att dom inte kommer sluta.

Stämningar ger ofta sämre PR än "flera kunder lämnade tillbaka sina kort".

Och där togs den bort av copyright infringement.

Skrivet av Zlither:

Och vart har du fått den infon ifrån? yogscast eller? Den sidan är inte något att lida på alls det är som jag sa tidigare som att tro på allt aftonbladet skriver.
Vad jag vett och sett är otch trevlig men blir otrevlig om han bli behandlad som skit, så som vi andra normala gör när vi bli behandlade felaktigt.

Självklart kan ha ha varit otrevlig någon gång bara sådär men det har du med och det kan du inte förneka.

Ursäkta mig men, Du missade vad jag sa va?
Jag har följt hans Twitter och hans blogg, gjorde jag det för att jag hatar honom? GÖR jag det för att jag hatar honom? (han tog bort sina tweets och jag orkar inte leta upp en sida som sparar sådant, det finns.)
Jag har följt Yogscast twitter, bloggar, websidor och forum.
Jag har läst Notch, Yogscast, och andras sidor/citat/kommentarer och uttalanden om det.

(Angående allt som jag egentligen ville ha sagt i min förra post: )

OCH ovanpå allt detta så länkade jag till en video som var timestampad till tillfället där en PANELHÅLLARE på MINECON talar om hur det går till där, allt jag sa om Minecon är med andra ord baserat på vad en av dom som arbetar på MineCon har sagt. (en halvtimme minst från min timestamp har allt med det att göra och vad folk som ÄR panel folk och kommentatorer säger och har gjort) och dessutom vad andra har sagt och blivit bevisat.
Du frågar mig om min källa är aftonbladet när det klart och tydligt står var jag har fått det ifrån och om du googlar får du samma och mer som talar för det.

Och jag SKREV dessutom att jag INTE dömer honom för att han har betet sig dåligt. Utan för hur han driver sitt företag och hur det sköter sina affärer och behandlar sina kontrakterade leverantörer av underhållning och information osv.
Snälla läs inte mina kommentarer från Aftonbladet själv utan läs nästa gång är du snäll
Jag ogillar inte dig, jag ogillar det faktum att du hoppar på mig bara för att jag kritiserar en människa som gör fel som vi alla andra. Jag skrev det jag skrev för att jag helt enkelt ville låta en människa som ställde en fråga få reda på vad det var en del snackade om. Jag är dessutom mycket mindre kritisk än dom flesta i denna tråden är, som inte skriker NOTCH ÄR BÄST!!! det vill säga.

TLDR: Jag har fått reda på infon om Minecon 1 genom att följa HANS twitter.
Minecon 2 info är från en panel hållare PÅ Minecon 1 och 2. (och mer än en från ettan dessutom).
Utgå inte ifrån att jag baserar allt jag säger på en källa, för det har jag inte.

Dessutom kan vi väl undvika att starta en onödig kamp genom att vi skippar att svara varandra efter ditt obligatoriska svar?
Tack på förhand från en cynisk spelälskare och dedicerad minecraft "spelare".

Skrivet av dotque:
Skrivet av Ctrl:
Skrivet av Zlither:
Skrivet av Skjuludde:
Skrivet av conthox:

Så mycket klagande det blir varje gång en månadskostnad kommer på tals, så kommer väl denna tråden också ha en massa inlägg om hur girig han är osv osv. Eller är det annorlunda bara för att det är Notch?

Notch har en starkt negativ klang för mig.
Får se dock vad månadskostnaden blir samt vad man får den innan jag dömer något dock.

Vad är det negativa med honom? Han gör inte som många andra i dom större spelföretagen, man kan inte ens se notch som girig när han säljer spelen för billiga slantar och sedan från ingenstans bara ger sina anställda några miljoner för att han kan och för att han tyckte dom förtjänade det.

Han lär inte ens ha en dyr månadskostnad på detta lir, som en annan sa kanske 25-50 kronor i månaden. För Notch har inte varit dyr alls med spelen.

Hur han betett sig mot folk inom branschen i samband med sin MineCon i Vegas. Samt andra uttalanden han gjort så inger hans namn inga bra vibbar för mig.

Visst kul att det gick bra för han och hans kamrater. Men han beter ju sig som en nyrik, samt det som tillkommer när ett litet företag växer för fort.
Oavsett hur mycket pengar man har, kan man inte köpa sig fri från ett dåligt rykte/beteende.

Jag måste ha missat något här för jag har följt hans blogg från tidig alpha och nyheter om honom men aldrig läst att han skulle betett sig som ett svin, källor tack!
Han verkar snarare vara en jävligt trevlig människa!

Det är så att han postade en mängd tweet soch har sagt saker i verkligheten som gick i stil med "ni vågade fråga om ni kunde få hotellet betalat för er för att ni har hjälpt till? DRA ÅT HELVETE!" Till bland annat Yogscast medlemmarna.

Och jag tycker att Notch inte är trevlig alla gånger, men att han har bra idéer osv. Men saken är den att andra mässor betalar sina booth keepers pengar, alltså dom som gör att folk vill gå dit, blir betalda för sin tid, inte alltid blir pengar i fickan men bara så att dom får "betalda resor fram och tillbaka och boende".

Men Notch vägrade det i Las Vegas (alltså Minecon 1) och han vägrar det nu med, för att få komma dit måste du boka biiljet, sen ansöka om att få vara där och hålla tal och seminarier etc, och du får betala både inträde, boende, resa, mat, och allt annat själv.

Majoriteten av alla mässor betalar det till sina besökare, tex starcraft kommentatorer etc. (inga enorma mängder pengar, om man inte frågar 4chan eller reddit om vad Day9 får, då är han rikare än Notch)

100 euro för biljet+hotel i paris+maten+resan dit+resan tillbaka allt betalat av panel hållarna och inte av Notch med andra ord.

Det är därifrån krititen kommer. för det mesta. givetvis finns idioter som bara hatar honnom.
Källa: Yogscast, Notch, intervjuver osv, och om du vill veta mest relevant Minecon information så går du hit: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Fml... och hör en utsällare själv prata om det. (alltså TGS Podcast avsnitt 34 2 timmar in ungefär)

TLDR:
Notch vägrar betala Minecon talare ett ruttet öre (dom får en liten rabbat för att dom var där förra året) och talar om att dom får komma dit och hålla tal först en vecka innan mässan vilket inte ger dom tid att förbereda och tvingar dom att köpa biljet innan dom ens vet att dom får vara där och ha ett bås/hålla tal.
Notch är inte ett svin men han har råd med att göra det dom flesta andra mäss hållare gör. Mässan betalar han på 2 dagar utan inträdet nästan om man tror fz.se och deras "2 miljoner om dagen". < vilket jag inte gör med andra ord.

PS:
Hans exakta uttalanden efter MineCon 1 var uppenbarligen påverkade av trötthet, sprit och dagen efter men det ändrar inte att samma saker folk klagade på förra året är likadana i år igen.
MEN innan jag får skit för att vara budbärare, jag tror att Minecraft chick tjejen från Youtube som nu är med i Mojang och ansvarar för MineCon vad jag har hört från dom själva förra gången så kan det vara hennes fel men då borde inte Notch vara otrevlig för att hon planerar fel och fattar sämre beslut. (det är baserat på vad folk som var där har sagt på Youtube, och en video Mojang la upp)

Skrivet av Punchbag Polly:
Skrivet av XzIa:

Hoppas dom fixar alla buggar osv, för det var väldigt buggigt...

Jag tror det är därför det kallas beta.

<3
Jag vill ha en tummen upp funktion på Fz.se.
Då hade du fått en nu.

Jag hoppas det inte alltid är 50 aliens du möter. Säga vad man vill om AvP3 men aliens kändes farliga där, framförallt om man kör på hard. Du kan döda en alien men bara för att du dödade den för nära eller råkade skjuta den i skallen dog du med för du fick syra i ansiket och stendog.
Och dog den inte krälade den fram och slet tag i dig etc. Jag hoppas det inte blir för stelt. dock vill jag inte ha "magin" fienderna i AvP3 alltid använde, du kunde göra allt rätt men ÄNDÅ lyckades dom finta runt och döda dig. fast att dom inte borde, bara för att DU har fördröjningar fienderna inte har. Och det var inte det att aliens är snabbare än människor för det var samma känsla när man spelade som alien..

Och jag håller med Grottmongo. Men det är ju sam sagt work in progress, vem vet dom kanske gör som valve, inser att saker dom gör inte passar in och byter ut hela chapters bara för att det inte blir tillräckligt bra annars.

Det finns fortfarande större och obekvämare mobiltelefoner... för att inte tala om vanlig telefoner som också är bärbara. Och det är LÅNGT kvar till nån bäbrbar "konsol" är i närheten av laptops i storlek.

Vilket jag förövrigt inte skulle bli förvånad om Sony skulle göra en så stor nån gång.

Skrivet av PcGamer:

Helt klart en av pc stora fördelar mot konsol. Gillar inte dagens återgenerering av ens hälsa, hade man haft detta i första Deus Ex hade det inte varit i närheten lika utmanande när man spelar spelet utan att ta död på ens fiender. Hade det inte varit för mods överhuvudtaget hade vi nog aldrig sett spel som Dota och CS (vilket i sin tur hade inneburit att vi nog inte sett mitt favoritspel True Combat Elite).

Deus Ex ett har regenerering, det är ett augment. Det är det i Trean med, fast man har den från början.
jag tycker dom borde tweakat det och en del annat lite, tex skadesystemet från ettan. tex att skjuta av sina egna armar etc.

Skrivet av Svartsmurfen:

Jag fattar inte det här.
De säger att "huvudpersonen Amy inte kan prata och förlitar sig på kroppsspråk", fast varför kan inte de andra prata då?
Menar de i själva verket att hon är döv, eller har jag missat något?

"players "escort the strange 8-year old autistic title character as they try to get her out of a city overrun with wild creatures and enemies""
Du spelar som Lana, den vuxna personen. Så jag antar att det egentligen är Amys ansiktsutryck som är dom viktiga. Och kroppsspråk.

Skrivet av hunden:
Skrivet av Vorheece:

Vet inte på vilket sätt de tänkt stoppa det. Men om det finns civila som kutar runt så ska man ju kunna döda dem också.

Varför ska du kunna döda de civila? på vilket sätt blir spelet bättre av det? i ett riktigt krig skjuter man inte på civila eller ens i närheten av civila.

Visst, soldater osv ska inte skjuta nära civila. men om en civil springer ut framför ett maskingevär i verkligheten, int fasiken studsar kulorna för att han har "civil armor" på sig.
anledning till att folk tror att man kan skjuta med ett hagelgevär mot sin kompis som står 10 meter bort är för att i spel så når inte hagelgevär längre, men har du otur så dör du eller blir skadad i vilket fall.
Spelar ingen roll att "spel är spel" och ska vara kul, dom lär fortfarande ut saker ändå.

Sen bryr jag mig personligen inte om att man inte kan skjuta civila men störst anledning till att dom inte vill ha med det nu är, nog faktiskt att folk ett år efter black ops fick panik för att man kunde skjuta civila. och påstod att norge masakern skedde bara därför.

EDIT: som en annan sa, spelet blir nog mycket mer inlevelsefullt om man vet att man på nåt vis blir straffad om man träffar civila men att man måste prioritera sina mål etc.

Vadå inte säljer spel som säljs på andra tjänster? Det gör dom ju visst, en tredjedel av spelen på GoG finns ju på Steam. Ett antal av origins spel finns också på Steam osv.

Dock har steam börjat störa sig på att företag ska kräva att spel instaleras steam, men ändå också kräver typ både games for windows live och gamespy och kanske ett antal andra mer eller mindre meningslösa tjänster bara för att få reklam pengar. OCh jag slipper gärna strulet med 47 olika plattformar i samma plattform.

Skrivet av Annanaz:

segt när alla se likadana u fast i olika färger -.- känns endås då bara som 1 vapen särskilt när många av dem skött likadana skott fast även här i olika färger ...

Fast dom flesta vapenena har olika funktioner så som "går igenom personer" en del skjuter 3 skot i olika riktningar andra sprängs efter 2.5 sekunder. andra sätts i taket och andra är bommeranger och andra...

jag tycker nog att det är en viss skillnad.

Verkar som att typ 25-25% av alla era bilder inte är där dom ska, eller iaf syns.

Skrivet av SuNK1LLeR:

Blev jävligt sugen på en 3DS nu, senast jag var intresserad av en handburen konsol var nog gameboy eller gameboy color.

Är det inte lite samma hopp nu? Från DS till 3DS som från gameboy till gameboy color menar jag.
Samma maskin i mångt och mycket men med färger eller i detta fallet 3d ^^

Skrivet av fujim:

"Någon liknande satsning för blågula bibliotek finns inte i dagsläget men efter att den danska lanseringen är genomförd ska Ztorm försöka få till ett sådant avtal även här, hälsar den svenska representanten."

Skitsnack. Föreningen Goodgame har haft ett biblioteksprojekt länge. Finns utlåning av spel på ett flertal bibliotek runt om i landet.

Jo men om du inte pratar om digital spelutlåning missar du poängen.
Och poängen är digital spelutlåning inte fysisk utlåning av spel som jag tror funnits i iaf et par år.

Nu är ju inte det viktiga jusst DET chassit, bara att göra ny form.

Och angående att få chasin att smällta in. det är ju två olika vägar att gå, man ju gömma saker genom att få det att smällta in eller gömma det öppet, men man kan ju också göra så det inte ser ut som ett chassi, utna som konst eller nåt helt annat är vad som helst.
Och alla vill inte gömma sina datorer eller göra dom intet sägande.

Låter.... intresant om inte annat...

Jag gick med på Dantes Inferno, att dom gjorde om storyn ,mest för att det på nåt vis fruktansvärt löst var baserat på 2 eller 3 saker från historian.
Men att göra om Jack the Ripper till en hjälte? Till en frisk hjälte som räddar folk och inte ens dödar horor på sin fritid som sysslesättning? Nej...

Vad gör dom härnäst?
"Räkna matte med George Bush"?

Har inte detta spelet vart under utveckling längre tid än Mass Effect?