Inlägg av Etaren

Inlägg som Etaren har skrivit i forumet

1

Det finns en enkel lösning för de som inte gillar. Spela inte. Finns ingen som tvingar er.

Blev klar med en avhandling om just detta dagen innan den här härvan började. Jag är en gamer och har varit det i åtminstone hälften av mitt 24-åriga liv om inte mer (edit: vid närmare eftertanke, betydligt mer än halva mitt liv). Slutsatsen var att det finns fakta om att våldsamma datorspel faktiskt främjar ett aggressivt beteende och avtrubbning mot våld*. Jag säger inte att alla blir galna mördare men det är dags att inse faktumet att våldsamma spel inte är helt ofarliga. Det är i slutändan föräldrarnas ansvar och inte statens men föräldrar borde verkligen reflektera över att en "Adult Only (18+)" märkning verkligen betyder att spelet inte är lämpligt för deras minderåriga barn. Ett annat intressant faktum som inte kommer upp särskilt ofta är att "prosociala" spel som t.ex. Super Mario Sunshine eller The Sims serien främjar ett positivt, hjälpsamt beteende.

* http://lol.medieraadet.dk/upload/mulige_aasager_social_hensyn...

Varför är det löjligt? Rock Band 3 har pro-läget där det finns både en spelgitarr med alla band och strängar gjorda som knappar och Fender gjorde en äkta, vanlig elgitarr som man kunde koppla in i spelet såväl som förstärkare och sen spelade man noterna som är på riktigt, om du satte Rainbow in the Dark på expert pro med en pro-gitarr så har du spelat låten exakt som gitarristen gjort, samma med drums pro och bass pro. Sen är det inte samma sak att nöta in en låt i minnet som att spela som man ser på skärmen men till slut sitter låten oavsett vilken metod man använder.

Om det här spelet fungerar likadant fast har stöd för fler gitarrmärken så är det ju hur bra som helst! Att säga "Köp ett riktigt instrument istället!" låter ju faktiskt lite korkat när det faktiskt står att RIKTIGA gitarrer kommer att stöttas. Om jag vill lära mig spela gitarr på riktigt genom ett spel så låt mig göra det, varför är det mer löjligt än att sitta vid papper och titta på noter och sen försöka spela efter dem?

Så få ut musikerkonservatismhuvvet ur arslet och var glad för att folk får upp ögonen för musik istället, för det är väl faktiskt bara positivt?

Det är ju i beta-stadiet av en anledning. Balans kommer nog.

Boken är oerhört bra. Exakt hur förhåller sig spelet gentemot boken? Är det precis samma story eller har det blivit några större ändringar?

Oavsett om ni spelat spelet eller inte, läs boken, den är verkligen värd det.

De skrev "... din barndoms lekar."

Så det var helt korrekt skrivet. ^^

Och till ämnet så verkar det väl vara en lysande idé! Partyspel är bland de roligaste när man har ett par vänner över.

1