Inlägg av f0qnax

Inlägg som f0qnax har skrivit i forumet

Hade tänk att spela God of War men mitt PS5 blev visst uppgraderat till digital edition sen sist jag spelade på det. 🤬

Kommer det till Switch också?

Det känns som att det här går i cykler i alla branscher. De stora blir feta och lata, man lägger för lite energi på att innovera och istället satsar man bara på att kräma ur de befintliga modellerna man har. Men det blir väldigt ineffektivt och till slut rostar maskineriet och allt brakar ihop. Ta den amerikanska bilindustrin som praktexempel. Förr eller senare går det upp för branschen att det måste till något nytt, så det finns alltid ljus i slutet av tunneln.

Skrivet av chrille_1994:

Playstatin 4 låter intressant

Vem sa att högt kolesterolvärde måste vara tråkigt?

Skrivet av Thomas:

Sjuan fick mig att skratta högt.

Lust att förklara? Jag har inte spelat spelet.

Skrivet av 92_slayer:

jag kände mig deprimerad när jag kände att jag närmade mig slutet så jag slutade precis innan jag skulle möta ciri på en ö med mkt dimma.

Spelet tar inte riktigt slut där...

Skrivet av Vercadi:

Så resten av uppdateringarna kommer kosta pengar, eller kommer dom helt enkelt sluta uppdatera spelet?

Du kan väl räkna med att patchar är gratis, nytt innehåll kostar pengar. Precis som alla andra spel.

Skrivet av Stag:

Färger är också något jag reagerade lite på i FA3 och FANV. Vem är det som har fått för sig att kärnvapenkrig och strålning gör att allt blir en öken? Titta på Tjernobyl. Rikare djur- och växt-liv är svårt att hitta. Speciellt efter så lång tid som passerat i Fallout, så borde växtlighet ha återvänt till stora ytor.

Jag är ingen ekolog, men att växterna är borta kan förklaras med kärnvapenvinter (inget solsken på hundra år). Då kan man visserligen undra hur djur och dylikt som inte bott i bunkrarna klarat sig...

Skrivet av Gaara:

Synd man redan har de två första spelen då...

Precis. Det hade ju inte varit så dumt om man fick expansionerna ifall man redan äger de två tidigare spelen.

Skrivet av Hipshot:

Kan jag använda den med 1GB ram, eller tar själva enheten 8GB sedan spelen ytterligare på det?

Ja, det beror nog till största del på spelet. Skulle gissa att systemkraven är baserade på vad som krävs för att köra t ex GTA V på höga inställningar med OR. Så Quake 2 borde inte vara några problem, förutsatt att spelet i sig går att spela i OR.

Skrivet av Xepheros:

Tack gode gud. Finns ingen poäng i regionslås längre. Hade gärna kunnat spela både släpp i EU och importerade spel från JP i samma 3DS, det är rätt omständligt att antingen behöva ha två konsoller eller flasha maskinen.

En viktigt anledning till regionslås har väl varit att man vill undvika parallelimport av spel från t ex Kina där priserna är betydligt lägre? Vet inte hur det har förändrats.

Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!

Bara jag, eller såg inte ultraliskerna lite små ut?

Skrivet av MugiMugi:

Att qwerty inte är optimalt är väl känt sedan länge, anledningen varför det finns kvar är för att alla har vant sig vid det. Men det finns andra layouter om man så nu vill lära sig mer optimala.

För engelska finns det bland annat Dvorak layout som är mer optimerat för att slippa flytta händer för mycket, finns en svensk variant på den som heter Svorak.

Förövrigt om man vill byta så var beredd på att det det tar ett ett år+ innan man faktiskt blir bättre en qwerty, och skillnaderna är inte så stora som man kan tro. Som nybörjare kan det vara bra att lära sig Dvorak/Svorak men som en som redan inbiten qwerty är det oftast inte ens värt besväret.

Skrivet av Scahn:

QWERTY har first mover advantage och det kommer krävas ett extremt bra tangentbord för att hela världens datoranvändare skulle tjäna på att byta. Rent objektivt är QWERTY en underlägsen design jämfört med DVORAK (och kanske den i klippet). Avkastningen måste vara otroligt hög för att man skulle vilja byta.

Skrivet av BeeJac:

DVORAK är ju självutnämnt fortare än QWERTY. Har inte gjorts några studier på det, för som Ztreek ovanför redan säger: Don't fix what's not broken.

Det har gjorts ett antal studier på det här, och det man kan se är väl att korrekt utförda studier hittar ingen fördel med Dvorak. Läsvärd artikel, trots nära 20 år på nacken: http://reason.com/archives/1996/06/01/typing-errors/1. Inledning och epilog kan man hoppa över.

Skrivet av Ankh:

Fly from New York to London 2,657 times on a Concorde jet

Edit: men flyga från New York till London med Concorde? Njae...de flyger ju inte mer

Haha, jag fick "Ride on the Titanic's maiden voyage 75 times", men jag tror nog inte att jag hunnit med mer än en gång.

Skrivet av zliddret:
Skrivet av Freddan:
Skrivet av Kvillen:

Seriös fråga: Är det våldtäkt om den som blir utsatt är död? Är det inte frågan om nekrofili då?

Mvh
Kvillen

I juridisk finns ej nekrofili. Jämför det med pedofili där brottet är våldtäkt mot barn.
Vill ej diskutera din "sjuka" fråga mer än så :P.

Men när har juridisk haft rätt gällande sånt här? Nekrofili finns i allra högsta grad, juridiskt kan inte döma vad som existerar eller inte när det kommer till ett beteende som pedofili, nekrofili och andra saker kallas när det kommer till det sexuella.

Det är väl svårt att säga att juridiken har fel. Den handlar ju om att identifiera vad som anses bryta mot samhällskontraktet (är brottsligt) och definiera konsekvenser. Nekrofili och pedofili kan inte anses som brottsligt då det skulle utgöra tankebrott varför man har definierat handlingarna som brott och inte attraktionen i sig. I psykologisk mening är nekrofili sexuell attraktion till avlidna människor. Förekommer samlag med lik får man väl anta att det är nekrofili som ligger bakom, men det går inte att tala om våldtäkt lika lite som man kan tala om misshandel när det är ett lik som är "offret".

Har inga större förväntningar när det kommer till konsekvenser i spel, oftast känns de mest kosmetiska. Samtidigt är det lite skönt att man kan bete sig lite hur man vill och ändå komma fram till slutet.

Skrivet av jocke1989:

Nåt som vore riktigt grymt vore om vi som faktist betalat för fullverisionen kunde spela det utan att det krashar innan huvudmenyn...

Har inte haft något problem alls med instabilitet, men däremot går det inte att spela i 1920x1080 om man har en andra (speglad) skärm, såvida man inte spelar i fönster. Även 60+ Hz-skärmar verkar lida av detta. Sett några fingrar pekas mot Microsoft och DirectX, men oklart vem som har skulden.

Nice! Flatout har ju varit en arbetshäst på många lan genom åren.