Inlägg av Nemo

Inlägg som Nemo har skrivit i forumet

Skrivet av Shadee:

Kommer vi åtminstone att kunna spela PS4 versionen med PS5-laddningstider?

Förhoppningsvis. Vissa spel ska tydligen funka...

"Enjoy faster and smoother frame rates in select PS4 and PS VR games." källa

Få se om Spider-Man är en av dem. Annars blir nog en del spelare rätt less.

Skrivet av conthox:

Jag tycker om achievements o dyl, men det måste dock vara en rim och reson, eller sans, i det hela. Det blir ju inte kul med mål som bara känns som att dom har lagt till för att dryga ut på tiden.

Det där är en intressant fråga - alltså vad målet är när man spelar.

Om spelet har en story och det är hela poängen till varför man spelar så kan nog achievements och sånt mest vara ivägen. De drygar dessutom bara ut på tiden som du skriver.

Men om spelaren förutom storyn även gillar spelvärlden i sig och gärna stannar kvar i den en längre stund, då kan achievements vara trevlig anledning att göra det. För den typen av spelare är det nog bara positivt om såna saker drygar ut på tiden i så fall.

Jag tycker det är kalas med achievements! Som flera av er skrivit - det ger mervärde i spelet.

Jag är en riktig sucker för achievements som ger små bonusar såsom +5 % vassare pilar eller en snygg cowboyhatt. Jag dras till dem som magneter. Det spelar ingen roll om det är rätt trista achievements i sig med massa grind - om det är bonusar inblandade så vill jag fixa dem ändå.

Vanligtvis så tävlar jag aldrig mot någon annan när det gäller achievements, men det ger ändå en skön kick när jag klarar av en mera sällsynt variant. Något som är extra svårt att klara av och som det står "Ultra rare" på eller liknande. Då kan jag sitta och flina och klappa mig själv på bröstet en stund. Väldigt fånigt men också väldigt skoj.

Skrivet av Gurt:

Lägger till ett svar här, för att hoppa direkt till första olästa meddelandet i en tråd kan man klicka på brevet (i forumet) eller kommentarsrutan (i Nytt i forumet-boxen) Det finns dock ingen knapp kvar inuti själva forumtråden.

Toppen! Det låter jättebra Gurt.

Skulle ni lägga till knapp även i forumtråden så inte mig emot (jag är så van vid den ) men finemang att det funkar på andra ställen.

Det här spelet är verkligen fullt av oväntade grejer.

Otålig häst?

Vagnkrock comedy gold (slå på ljudet)

Fantastiskt vad rappa sidorna är. Grymt jobbat!

En dum fråga... När jag går in i en forumtråd, hur hoppar jag till första olästa meddelande? Förut fanns det en stjärna jag kunde klicka på men jag kan inte hitta någon sådan funktion. Antagligen bara jag som är trög.

Tänk om man hamnar i dogfight någon gång och så märker man att det är Terada som ligger bakom och jagar en. Försök att skaka av honom...

@breahl: Har du jagat nånting i Guarma? Det finns en del unika djur där som inte finns någon annanstans.

@zemion: Kul video, snyggt kämpat!

"Open the door, I dare you!" Klockrent

Läckta bilder?... Eller genialisk marknadsföring?

Inte för att det spelar någon roll. Ska bli kul med remaken!

Några till Ghost of Tsushima.

Skrivet av breahl:

Misslyckades med att hämta araben två gånger så skippar den. Jag tror det var för att jag använde lasso. Skulle gjort som jag alltid gjort.

Jag tyckte också det var lättare utan lasso.

Hästarna litar väl inte på folk som kastar rep på dem antar jag. Det skulle i och för sig inte jag heller göra. 😁

Skrivet av Aletheides:

Mycket försäljning handlar om att skapa ett artificiellt behov i en kundkrets. Om små firmor släpper spel på steam och sedan inte fixar någon form av marknadsföring för det utan litar på steams features så kommer det naturligtvis drunkna i mängden.

Vore mer användbara siffror om det även togs in hur titlarna marknadsförs och vilken marknadsföringsbudget som används.

Jag tänkte detsamma. Det kan nog bli rätt stor skillnad beroende på hur marknadsföringen ser ut.

För min egen del upptäcker jag sällan spelen på Steam utan jag gör det främst på FZ som jag besöker i stort sett dagligen, samt några andra spelrelaterade ställen.

Jag tyckte det här var småkul men jag vet inte om det här passar in i tråden, ni får avgöra.

Precis som det finns fuskare i spel så fuskas det även när det gäller gamification i näringslivet...

"Ett lite komiskt exempel är från ett företag som ville minska antalet sjukfrånvarodagar på jobbet och valde att ordna en stegräkningstävling med ett lyxigt resepris. En kvinnas resultat var så överlägset och hon skulle ha behövt gå så många mil per dag. Det visade sig att hon hade placerat stegräknaren på sin hund (!)"

Saxat härifrån.

Skrivet av jamorro:

Konstigt att ingen nämnt DOOM. Man fick halva spelet i demot om jag inte minns fel, och hakan tappades många gånger i golvet i det spelet.

Tack där kom den! Jag undrade precis när någon skulle nämna den. 😁👍

@Akronym: håller med, en riktigt bra film.

Jag kan rekommendera den här bakom kulisserna-videon för alla som sett filmen...

Den visar hur Sam Mendes & Co gick tillväga för att få filmen att se ut som en enda lång tagning, bland annat.

Det finns en typ av bosstrider som jag verkligen inte gillar. Det är när jag dör och ska försöka igen men tvingas då att titta på en lång cutscene som inte går att avbryta, vilket jag måste göra om och om igen varje nytt försök. Jösses vad jag inte gillar sånt. Ännu värre om bossen dessutom är allmänt trist.

Ett exempel: dump truck-bossen i Kane & Lynch: Dead Men.

Trist boss? Check.
Lång cutscene som inte går att avbryta? Check.
Blev jag smått galen på denna cutscene? Check! 😂

Sitter i bilen i en automatisk biltvätt.

Edit: jag blev fascinerad av tvättmaskinen i biltvätten med de gigantiska borstarna, sprutorna, osv. Kul uppfinning liksom. Undrade sedan om det finns biltvättspel.

Jajamen, så klart det gör. Fast man tvättar själv förstås, det skulle väl inte bli mycket till spel annars... 😄

Bara 5 minuter och så... boom! Klockrent svar. 😊

Jag tänkte spela klart Ghost of Tsushima men det får vänta lite för nu blir det Wasteland 3 på PC ett tag. Som jag har väntat på det spelet. 😋

Och så måste jag ha min "vilda västern-fix" så jag hoppar in i RDR2 online då och då en stund. Kanske levlar jag upp min trader lite till eller så rider jag bara runt och fixar stranger missions och annat skoj.