Inlägg av abso

Inlägg som abso har skrivit i forumet

9/10 för mig. Gillar hur dom gjort protagonisten. Vänlig, naiv, godtrogen och levt skyddad hela sitt liv men anpassar sig snabbt efter den nya hårdare miljön, men samtidigt inte går ner till samma nivå utan håller fast hur hon är fostrad. Ska bli intressant att se hur denne utvecklas i säsong 2.

Skrivet av Kiske:

Såg första avsnittet och somnade efter 3/4. Det är något som känns off, manuset känns spretigt, allt känns som kulisser och yta, inklusive skådespelarna. Allt är lite för rent, lite för tillrättalagt och lite för ihåligt. Fallout skall vara smutsigt, brutalt och kaos.
Jag vill verkligen gilla detta men nu vet jag inte om jag vill titta vidare. Blir det bättre?

Människor som blir slaktade med yxor och knivar, gaffel i ögat och annat kul, är inte det brutalt nog för att vara första avsnittet?
Det var ju just kulisser i valvet som folket levde i, så kanske därför det kändes så

Skrivet av Dunder:

Fortsätt titta så får du reda

Det skall bli!

Första avsnittet avklarat och gillar serien hittills, svårt att göra något annat där Walton Goggins är med. men hade önskat en förklaring till hur ett gäng rövare lyckades ta sig förbi en atombomb säker stålport till valv 32 och samtidigt lyckas lura folket i valv 33, borde inte de känna igen varann om de hade kontinuerlig kontakt under 200 år?

Förvånad att de valde göra ett Cata också, kanske är så pass billigt att det ger bra vinst även med minskat spelar antal. Misstänker dock att servrarna ekar tomma efter några månader när hypen lagt sig.

Skrivet av submariner:

Finns det verkligen människor som föredrar xbox kontrollen före sonys ps5 kontroll ? Sony är på en helt annan nivå av lyx o innovation. Synd att Sony inte tog patent på det för nu har xbox kopierat den rakt av som kommer i höst. Snacka om att man har slut på egna ideer.

Lägg ner xbox, räcker med Sony PS för de vuxna och Nintendo för kidsen. Japaner är mer innovativa än jänkarna vilket de alltid varit

Ja handkontrollen är anledningen jag kör Xbox och inte PS, tycker det känns mycket bekvämare för tummen med den mindre vinkeln som krävs till styrspaken

Skrivet av jonis:

Tror faktiskt jag aldrig fått så starka minnen av co-op som jag fått först i The Forest och sen i Sons of the Forest. Definitivt högt upp på topplistan för 2023, fantastisk känsla i världsbygget. Nerv!

Jag råder er förresten att bygga rejäla nätverk av linbana runt ön. Det går att sätta start- och slutpunkt direkt mellan två punkter som spelet annars inte skulle tillåtit p g a avstånd. Det är en rätt magisk känsla att åka nattetid högt upp i luften, över allt som pågår under en och mellan två trygga punkter.

Missa inte detta om ni gillar co-op.

Har spenderat väldigt många timmar på just detta, började med några stycken men blev beroende av att bygga och kunde inte slita mig fören jag i princip kunde åka över halva kartan

Skrivet av Cortex:

Eller så säger man bara retro? Vad blir en remake av ett vintagespel, ett retrospel?

" Rent ordagrant betyder detta att när man återskapar något från det förgångna så är det retro. "

Förstår jag TS rätt så är det svar ja på den frågan, lirar du nya FF7 remake spelar du ett retro spel, sätter du in orginalet i din PS1 så spelar du ett vintagespel.

Intressant, inte tänkt på detta. Känns dock väldigt fel att sätta " vintage " framför ett spel då jag förknippar det ordet mer med kläder och dylikt men är väl pga. ovana.

Håller på att gå igenom de äldre något mindre populära Zelda spelen när tid finnes. Startade med oracle of seasons på GBC och är för närvarande på the minish cap, GBA. Mycket nöjd hittills även om de liknar varandra mycket, men tycker de håller lika hög standard som de mer kända A Link to the past, the legend of zelda. Nästa blir nog link's awakening

Skrivet av Witchfinder:

Jag gillar resurssamlande, basbygge och överlevnad men inte tidspress/stress, vilket jag tyckte första hade lite för mycket av för att få toppbetyg. Hur är 2:an i det avseendet?

Tidspressen är väl i princip obefintlig så länge du kör på normal svårhetsgrad. Gillar du att bygga så är SOTF riktigt bra, la 130 timmar på det innan jag börja tröttna.

Spelade igenom warcraft 2 för några månader sen, förvånad hur mycket kul man kan ha med det spelet fortfarande.

Tyckte dom fick en bra start på första säsongen, gillade både skådisarna och handlingen. Master chiefs lilla fling med agenten var väl inte så farligt heller

HOTS är nog unik med sitt basala spelsystem bland MOBA spelen

Finns många olika variabler här, och att ha en stor backlogg kan definitivt påverka spelglädjen negativt. Men man får nog ha i åtanke att det som kommer med åldrandet påverkar mycket. Du har många andra saker att tänka på idag kontra tonåren när man var utan ansvar, men också att man kan tröttna på spel, ditt första FPS spel gav dig mer nöje än ditt 100:e 30 år senare vilket är naturligt.

Skrivet av ErikSvensson:

Om du inte tycker att skådespelare, producenter, grafiker osv ska ha betalt och skapa nytt innehåll så är det väl jättebra, annars inte direkt. Jag som kulturarbetare är totalt anti all form av pirat-IP-tv då det inte kommer ge mer innehåll snarare mindre. Sen kan man tycka vad man vill om priserna för film men dyrt är det inte (eller någon mänsklig rättighet bara för man kan kolla 'gratis')

Sen vet jag inte om du bara trollar när du skriver om elbil men inte kan betala 99-129 kr för ett streamingabonnemang.

Tyvärr är den ekonomiska vinsten från att ha IPTV så mycket högre än 100kr för de flesta. Vill du se sport och filmer så ligger priset på cirka 1000kr månaden, efter viaplays nyliga 27% höjning är det 700kr / mån bara för sport. Du har självklart rätt i sak att man ska betala för det man konsumerar, men med de priser som finns, alla olika streaming platformar du behöver ha är det inte konstigt att många är lockade till att använda denna tjänst.

Från ett annat perspektiv kan det vara en fördel med att vi går över till mer digitalt. Fysiska kopior kommer tillslut gå sönder, har ett helt drös med div filmer, konsol och pc spel som ej längre fungerar pga. för många repor på CD-skiva. Och de skivor som klarat sig och fungerar kan jag ändå inte använda för det finns ingenstans att stoppa in skivan längre i min PC :). Så jämför jag de fysiska spel jag köpte för 15 år sedan kan jag inte längre lira en stor del av, medans jag fortfarande kan spela samtliga digitala.

Både Cameron och Nolan nämns som överskattade i tråden, då vet man att ribban är satt hög

Att spela linjärt och steg för steg låsa upp och få upptäcka nya tidigare ej tillgängliga områden har sin charm det med, löjligt att börja älta nostalgi.

Misstänker att det har varit rejält lukrativt på att återuppliva de gamla WoW versionerna och detta vill man fortsätta så länge det går, så varför inte också testa med den rätt så populära Cataclysm expansionen? Ordet " classic " innebörd försvinner dock mer och mer, och man får nog bara se det som ett samlingsnamn för WoW remasters.

Rome är bäst enligt mig, remastern var dock så dålig att jag föredrog originalet