Inlägg av Marquzz

Inlägg som Marquzz har skrivit i forumet

Skrivet av Tomas Helenius:

En 32-procentig ökning på tre år låter väldigt mycket, det är det som är nyhetsvärdet, inte att fler äldre spelar överlag. Tyvärr kom jag inte åt originalrapporten, hade varit intressant att se om det fanns lite fler siffror och analyser än det GI återgav.

”100% av spelarna är äldre än de var för ett år sedan”

Så, de menar att människor blir äldre?

Saknade Duck Tales på PC som jag spelade mycket som barn

Som förälder till barn som spelar Roblox är jag ingen fan...

Bara jag som stör mig på att det regnar löv en helt vindstilla dag. Och dessutom finns det inga löv på marken?

Skrivet av Sisyr:

Hade du köpt en PS5:a enbart för Harry Potter annars?!

Haha, nä, mitt inlägg var lite ironiskt och en nod åt att Sony brukar ha så många exklusiva titlar

Kul att det kommer till PC (och PS4) som jag redan har så slipper jag köpa en PS5

Ingen, har PC och PS4 Pro och klarar mig fint med det. Ser ingen skillnad på 1080p och 4K med PS4:an idag, så kan fortsätta spela i 1080 utan problem

Avvaktar RDNA2 innan jag bestämmer mig. Annars ser väl 3080 mest intressant ut, om man utgår från att det som nvidia säger stämmer och priserna som ligger ute nu. Men vi får väl se när recensionerna kommer ut

Dualshock 4 helt klart, kan sitta timmar och märker inte av det alls, då vet man att de har tänkt till! Toppen!

Ska bli intressant att klämma på den nya, även om jag kanske väntar lite med inköp av PS5 då mitt Pro får leva lite till. Får hoppas på en tävling där man kan vinna PS5 kanske hint hint

Minns när jag köpte 512kB mer minne till mitt grafikkort så att jag kunde köra 16k bit färger istället för 256 bit på min 14" i 800x600. Tror jag gav närmare 2000 för det

Vi som gillar levling och utforskning kommer att uppskatta detta. Levling i nyare expansioner är skittråkigt...

Jag hämtade ut min burgare igår, även om personalen inte kände till kampanjen så det krävdes ett samtal till chefen. Go va den

Ahh, fan. Jag klickade. Borde ha tolkat "klicka inte här" som klicka inte här.

Skulle ändå aldrig förboka eller köpa spel första dagen, så det påverkar inte mig. Spel idag är så j-a buggiga så man måste ändå vänta på en patch eller två.

Hade missat denna mod om det inte vore för att Samsung försökte få bort den, lol

Bortser man från grafiken är det skrämmande lik originalet och han var ensam och gjorde det på tre veckor....

Njöt av Pinball Fantasies när jag var yngre, då hette de Digital Illusion (har inte läst artikeln än)

Skrivet av Cybersoul:
Skrivet av Sabelsköld:

En liten fråga. Varför är folk så besatta av just 60fps? Varför kan det inte lika gärna vara 50 eller 40? Måste det vara antingen 30 eller 60? Fattar inte. Hjälp.

för 10 år sedan var 100fps det normala och pga ny teknik med plattskärmar så gick antal hz ner pga tekniken. tjocka skärmar på 10kg med 200hz gick ner till små lätta skärmar mellan 30-60hz.

Och varför 60fps och inte 50? skillnaden är för stor från 100fps. ju högre fps ju bättre flyter spelet.

Mnja. Tjock-TV/skärm kan ju uppdateras hur som helst, men platta skärmar/TV uppdateras ju med en exakt frekvens, ofta 60 Hz, dvs 60 ggr i sekunden. För att spelet inte ska uppvisa s.k. tearing, dvs att grafikkortet skickar ut bilder långsammare än 60 Hz och bilden ritas upp efter skärmen uppdaterats, så måste du ställa ner uppdateringsfrekvensen på grafikkortet till 30 Hz och det innebär att TV/skärm behåller samma bild under en uppdateringscykel och ändrar endast bild varannan cykel, så att det inte blir tearing. Därav 30/60 Hz hoppet. Konsoller har ju vsync påslaget per default vilket innebär att bildfrekvens ligger stabilt på 30/60 och ingen tearing uppstår. Problemet med vsync är att det är ju just minimifrekvens som måste ligga över 30/60. Snittfrekvensen ligger oftast högre, kanske runt 50 för 30 Hz och 90 för 60 Hz om ni hängde med.

Själv spelar jag på PC med gsync och ligger runt 60-100 Hz

Skrivet av massej:

Jag kände dock samma sak med win8. Buhu startknappen finns inte. ALLT ÄR SKIT!. Jag är dock nyfiken: Vilken poweruser använder startmenyn? Windows 8 var ju fantastiskt med att du endast trycker på WIN-tangenten, börjar skriva det du vill ha och tada: det program du sökte startas med en enter-tryckning. Kan ju knappast bli smidigare. Och "metro", tja. Jag tycker det är värdelöst, men det är ju knappast ivägen på något sätt. Stabiliteten i win10 tycker jag också är helt överlägsen det jag hade i 7:an.

Detta fungerar ju mycket smidigare på Win 7 (och Win 10) då inte hela skärmen behöver ändras för att man ska starta ett program utan endast startmenyn kommer upp. Dessutom så listar startmenyn mina vanligaste program smidigt så även om jag är en "poweruser" så använder jag startmenyn frekvent. Hoppade över Win8 helt enbart pga Metro UI som jag tyckte var grymt irriterande.

Däremot så tycker jag inte att Win10 här gett mig något utöver Win7, även om jag nu kört Win10 några månader. Har inaktiverat alla "skicka till MS"-funktioner samt tagit bort alla Tiles från startmenyn då det är en PC jag använder, ingen mobiltelefon.