Inlägg av erazerswe

Inlägg som erazerswe har skrivit i forumet

Några till från RDR2

Tycker det ser riktigt bra ut.De släppte en till trailer för en stund sedan

Laddar upp några från RDR 2

Det här blir väl låtar, då det är flera korta i videon. Men det här är lätt den bästa RDR2 "Arthur-tribute"- videon jag sett. Hade jag inte vetat så hade jag nog trott att Rockstar själva gjort den, så galet bra gjort.

Snubblade över den här fast då är det Red dead redemption 2 istället, tyckte den var riktigt bra gjord

Han gör så sjukt bra covers oavsett vad han väljer. Angående låten så lyssnar jag varje år på Celine Dions cover, så jäkla bra den med

Skrivet av ompalompa:

Jag har verkligen sett fram emot detta. SWAT4 är ett av mina all-time favoritFPS, tillsammans med Rainbow six-vegas och GRAW2. Jag älskar det långsamma, taktiska tempot och de otroligt livsfarliga eldstriderna.
Men efter att ha kört dom första banorna så gav jag upp spelet efter att ha totalt kört fast på banan i lägenhetshuset. Tror det var bana fem eller sex. Jag är 100% besviken på spelet.

Mitt största problem med spelet är grafiken. Jag är, liksom en del andra, känslig för effekter såsom motion blur, depth of field, ambient occlusion, chromatic abberation, bloom, film grain/fog, och dylika andra saker som gör spelen suddiga... Jag vet inte om det är min hjärna/ögon som inte är som dom ska, eller om jag haft otur med mina par-tre senaste datorer/skärmar och de inte klarar av att återge effekterna som de skall...

Ready or Not kör i alla fall på med massor av alla de effekterna i alla fall, och de går INTE att stänga av, och för mig så gör det så att jag känner mig extremt närsynt och trög i huvudet och klarar knappt av att registrera vad som är en fiende, en tamburmajor eller ett träd innan fienden/tamburmajoren/trädet skjuter ihjäl mig. Såvida de inte är närmare än typ 10 meter eller rör på sig.
Jag har samma problem med grafiken i t.ex. Starfield, Cyberpunk och Dying Light, men där är det inte lika extremt påtagligt i som i detta då ingen av de spelen kräver samma slags reaktionstider..

Det andra stora problemet jag hade är AI-et på teamet. 80% av gångerna är teamet ypperligt duktiga och sköter sig som de ska röja som dom ska. 19% av tiden är de halvkassa, men lyckas mer eller mindre med sina uppgifter om än med mer tur än skicklighet. Men på den resterade 1% gör dom otroligt konstiga/suicidala saker.
Exempelvis I banan med lägenheterna beordrade jag de att gå in och rensa ett rum. Mitt i rummet står en terrorist bakom ett litet hinder. Två i gruppen följer väggen till höger, och två till vänster. Ingen vänder sig mot centret av rummet där terroristen står, nästan helt öppet, i lugn och ro och mördar hela mitt team...
En annan gång skulle teamet gå igenom en T-korsning för att komma till mig som hade smygt före, alla går till höger mot mig, men till vänster hade en terrorist dykt upp och skjuter dom i ryggen med en hagelbössa, en efter en, utan att de vänder sig om...
Och hur många gånger jag gått in i ett rum, blir beskjuten och försöker backa tillbaka genom dörren till skydd, bara för att bli blockad till döds av en teammate som bestämt också vill klämma sig in i rummet, tappade jag räkningen på.

Det finns många andra små problem också. t.ex hur onödigt lång tid det tar att restarta en bana, eller hur drygt det är att byta mellan de olika vapnen för att testa dem.
Men grafik och AI-problemen i sig gör spelet näst intill ospelbart för mig tyvärr.

Fast för nån som klarar av den suddiga grafiken (vilket nog är de flesta) och spelar i multiplayer med ett gäng vänner, så kan jag tänka mig att spelet är riktigt kul.

Angående bloom osv, finns det en mod som gör det mycket bättre enligt mig. Minns inte exakt men tror den heter typ "clear view" eller nåt, sök på nexusmods. Den tar bort många saker och gör att det ser "renare" ut så att säga utan en massa lull-lull

Skrivet av Kyrre:

Tack för recension! Känns som spelet som tog inspiration från de gamla Rainbow Six spelen, och lyckades. Hoppas gog kör vinterrea snart, då blir det köp visst finns det mods för HD upplösning?

Raibow 6: Ravenshield var grymt bra, spelade det sjukt mycket back in the days

Skrivet av kallandes:

Senare banor behöver dock "kollegorna" många magasin, då dom skjuter automateld hela tiden av någon märklig anledning. Så dom tömmer sina mag fort, drar pistol. Och blir därmed inte en hängiven kollega länge till.

Ja, det är en svår balans. Men jag gillar inte att dom gjort motståndarna så mycket bättre i 1.0, dom har dessutom slängt in många fler av dom på senare banor. Var roligare före 1.0 tycker jag. Hoppas dom patchar till detta. Så man slipper 18 Elitsoldater, som ska föreställa gängmedlemmar på bana 9, eller vad det var.

Läst runt lite och angående fiende-ai så kan det vara värt att kolla in "no crack for ai"-modden. Här är länken i alla fall
https://www.nexusmods.com/readyornot/mods/3169

Så jäkla bra cover tycker jag.

Kan lika gärna länka denna också

Skrivet av kallandes:

Nej, det gör det inte. Varför du nu ska sabba ditt spelande med en sådan? FPS med handkontroll? Var nån idiot som recenserade RoN, som absolut ville köra handkontroll (funkade sådär). Sen startade han recensionen med att berätta, att det inte var hans typ av spel! Varför recenserade han det över huvud taget Som att en CS spelare skulle recensera The Sims

Nu är ju det här spelet säkert mycket svårare med handkontroll, men jag lirade massor av timmar R6:Ravenshield på xbox och det tog ett tag, men tyckte man vande sig ändå. Sen går det visst att lira det här också, hittade denna video, gäller tydligen att specifikt välja "big picture-mode" i Steam sen kan man välja tex xbox layout eller vad man nu har. Här är länken iaf om det kan vara till hjälp

Länkar den här, vet inte hur många gånger jag sett den, så jäkla kul

Den här var cool

Denna var rolig 🤣

Skrivet av joejjeman:

Billigare vetefasen men går ju bygga vidare på..

HAR SAMMA DATOR SEN TYP ÅR 2000.. fast ändå inte .. ett ständigt bygge där jag bytt ut de som blivit för omodernt ..

Nog blir det väl oftast billigare, har då kollat massor med byggen som jag hjälpt folk att fixa ihop och i de flesta fall så har det varit billigare att köpa delarna och fixa ihop själv jämfört med färdigbyggt (jag tänker lite att de lär ju tjäna nåt på att sälja färdigbyggt också så) Har ingen värsting-burk, uppgraderade från en amd fx 6350 samt ett GTX 960 4GB till en Ryzen 3700x och ett RTX 3060 12 GB. Moderkort, cpu, ram (16GB) samt grafikkort gick på runt 12k (och då var det under tiden som grafikkorten var jäkligt mycket dyrare, bara det kostade 6k) Dock fick jag dessa grejor som födelsedags-present så jag klagade då inte.

Föredrar att bygga ihop själv, men kan förstå att det är jäkligt smidigt att tex få en färdigbyggd burk från tex Inet. Men jag vet inte, känns lite speciellt att plocka ihop allt från scratch, trycka på Power-knappen och hoppas man gjort allt rätt och det sätter igång och man kan börja installera. Angående frågan så vill jag ha ett så tyst system som möjligt men även bra temps

Skrivet av Knalle:

RDR2 hade flera bra och välskrivna kvinnliga karaktärer men det var väl egentligen bara Sadie som kan anses ha haft en huvudroll i spelet.

Ja Sadie var jäkligt bra, hade gärna sett nåt dlc med typ hennes story innan hon träffade Arthur och de andra, men det kommer ju aldrig hända då de helt gett upp det spelet tråkigt nog.

Skrivet av Lith:

Hur i helv.... ska man kunna minnas spelåret 1996 när man inte ens minns vad man åt till lunch för tre dagar sen?

Ett rätt fick jag, Duke Nukemsson minns man allt

Hälsningar från en 50-åring

Haha jag fick 2 rätt, Duke var ett även för mig och är 48 btw

Skrivet av theBoosing:

Detta!, jag har inte detta fel på konsol med unreal engine men de flesta spel jag lirar på min dator har microstutterings när man kommer till en ny zon och liknande. Kanske en liten grej men i det stora hela är det faktiskt irriterande. Riktigt irriterande.

Har alltid misstänkt något med shaders och nu fick jag svaret.

Nu vet jag inte om detta kan hjälpa, men läst angående andra spel att manuellt öka cache-size kan hjälpa med stuttering, bara en tanke. Vet inte annat än för nvidia då, men man kan göra det i nvidia control-panel/manage 3d-settings/shader cache-size