Inlägg av Gesturr

Inlägg som Gesturr har skrivit i forumet

Skrivet av Molotov:

Igen, var det inte första spelet som var gratis nu denna period då ett nytt spel varje dag ges ut?

Nej, du tänker nog på Ghostwire: Tokyo

Talos Principle 2 (som är med på läsarnas lista) är kanske lätt att missa, men var en av höjdpunkterna för året för mig

Skrivet av nmbrg:

Tog sisådär en timme till så insåg jag att jag är värdelös också. Försökte mig på att gå in i chapel entrance, i andra rummet möter man 4 personer. De är level 2, vi (jag och mina följare) är level 2. Gav upp efter sisådär 10 försök och sänkte till lägsta ”jag är en dålig människa”-svårighetsgraden. Då klarade jag av den striden. Sen har jag kört på enklaste och körde ca 1 timme till. Börjar tycka det är roligare nu men samtidigt fick man en smärre depression när jag insåg att jag efter ungefär 40 års gaming fortfarande är så oerhört dålig att jag behöver köra på lägsta svårighetsgraden för att klara av i princip första riktiga fighten (efter skeppet kraschat).

Ska ge det några spelsessioner till, sen får jag utvärdera om vad som är viktigast, välmåendet eller att spela igenom bg3 på easymode.

Btw, har ej spelat divinity: original sin 2.

Om det är där jag tror det är så tog det ett antal försök för mig också. Det slutade med att jag använde omgivningen för att locka ut en åt gången, men ännu enklare är att detonera oljetunnan (eller vad det nu är) som dom står samlade runt. Eller levla upp någon annanstans och komma tillbaka.

Eller så är det sammansättningen på ditt party, om du saknar en tank t ex.

Skrivet av FRULZ:

Ju större verksamhet, ju svårare att hålla i tjack.

Hålla i schack, om det inte var ett skämt om droger

Skrivet av nmbrg:

Hur länge ska man spela för att börja tycka att det är ett bra spel värt GOTY-titeln? Spelat i 2h nu och har ingen som helst förståelse hur folk kan tycka det är ett GOTY-spel. Vill verkligen tycka om det och älskar RPG, men än så länge så vill jag mest sluta spela när jag spelar.

Tar väl runt 100 timmar att köra ut en normal spelomgång, i så fall har du upplevt cirka 2% av spelet. Egentligen mindre om man väger in att du kan spela som ond/god etc.

Svårt att veta vad det är du ogillar, men kan inte komma på något annat RPG där dina handlingar har sådan påverkan på spelvärlden. Kombinera med cinematiskt berättade, top notch röstskådespeleri, taktiska strider, episkt soundtrack etc. så är det väl ungefär därför.

Skrivet av Molotov:

Om man använder ref-länk när det är rea, får man då 25% på rea-priset?

Nej det tror jag inte

Skrivet av Devan:

Förstår verkligen inte att folk vågar ha nya trådlösa vr headsets, exploderar batteriet så har man ju inget ansikte kvar efter!

Det är ju inneslutet, vågar du inte ha mobilen jämte kronjuvelerna heller?

Skrivet av B-itta:

Nu har Meta julrea, bl.a Assassins Creed Nexus 20% av:

https://www.meta.com/en-gb/experiences/section/87977786033553...

Vilket är en rätt dålig deal då du får 25% genom referrallänk

Skrivet av Slimebeast:

Hur är skillnaden i upplösning mellan Quest 3 och PSVR2 då? Jag har PSVR2 och förutom att jag skulle tycka det var luffigt att spela ett platt spel i VR-glasogonen, skulle jag nog också tycka det var rätt suddigt också.

På pappret 11-12%, men PSVR2 kör PenTile-matris medan Quest 3 kör RGB-stripe, så skillnaden är ganska mycket större än vad bara siffror avslöjar. Ännu större skillnad gör dock pannkakslinserna i Quest 3 som ger skärpa över hela synfältet

Skrivet av Molotov:

Ja kanske inte köra 2d spel menade mer bekvämligheten i sig att man bara "pallar en stund". Jag tycker du i många inlägg bör ändra order "man" till "jag".

Nu står det ju iofs ”jag” ungefär överallt i mitt inlägg, bortsett från ”man är trött” vilket var en underkommentar till där jag skrev vad ”jag” tycker. Men det är också lite överflödigt då det framgår att jag har skrivit inlägget och således är min åsikt

RoadToVR sa det bra:

Citat:

While its neat to have a large virtual canvas on which to play Xbox games thanks to Quest, we wonder whether it will really be worth it compared to alternatives.

Xbox Cloud Gaming can already be played on many other devices including computers, smart TVs, and smartphones. Considering the lower resolution that you’d get on Quest compared to most modern TVs, the need to wear something on your head, and the 2–3 hour battery life, it might be more of a novel use-case than it would seem at first glance.

Tycker det blir helt uppenbart att det är nyhetens behag eller möjligen tilltalar en liten klick entusiaster, men för gemene man är det inte mer än så. Bigscreen Beyond är väl det närmsta som går att komma ett behagligt headset idag men då är man fastkedjad i en PC också

Skrivet av Molotov:

Quest 3 med 3rd party elite strap tex Kiwi design är det bekvämaste vr-headset jag använt.
Kan lätt använda det utan problem 4-6 timmar (så länge mitt batteri räcker)

Jo, men det är lite som att säga att en ananas är den bekvämaste buttplug man använt. Jag har också testat och när nyhetens behag lagt sig väljer jag alla gånger att köra 2D-spel på en gamingskärm framför att ha dryga halvkilot fastspänt mot en mask, inte minst om det t ex är varmt, man är trött, sjuk eller dylikt. Det är oceaner av skillnad i bekvämlighet

Skrivet av lonian:

Jag har inte problem med headsetet i sig. (Tillsammans med Elite Strap naturligtvis)

För min egen del är det att min kropp inte pallar mer än 2 timmar i vr då jag blir lite lätt yr och får ont i ögonen.
Nu sist har jag dock lyckats få ut 2 och en halv timme så jag antar att jag sakta börjar att vänja mig.

När man ser virtuella skärmar med text så upplever jag det otrolig skärpa, som om det faktiskt är en datorskärm på riktigt.

Har du testat det själv?

Ja, fast jag tycker inte textrenderingen är riktigt där än. Quest 3 har 25 i PPD vilket är typ hälften av vad en normal skärm har på normalt avstånd. Det går till nöds kortare stunder men räcker imo inte för att t ex jobba i

Skrivet av lonian:

Jag personligen upplever Quest 3 bekvämare än PS vr 2.

För all del, men det är fortfarande inget man vill sitta med en längre stund om man inte måste. Ungefär halverad vikt och inget interface som trycker mot ansiktet, ungefär som ett par tjocka solglasögon, då är man nog hemma

Skrivet av Dajvan:

Låter bra i min bok, synd bara att Quest 3 inte fick en OLED display. Hade gärna haft den fantastiska djupa svärtan OLED ger men det kanske är en bra nog display? Det är där jag står och väger nu.

Behövs micro-OLED för att slippa nackdelarna med OLED (i synnerhet mura) och då är man uppe i en helt annan prisklass än Quest 3

Skrivet av Dajvan:

Kör fortfarande OG Quest. Den har för dålig upplösing för att den ska vara lika trevlig som att köra 2D-spel/film som på en TV/monitor. Ni som har Quest 3, är upplösning så pass mycket bättre idag att man kan sitta och titta på en film i "Bigscreen" utan att alls störa sig på "screen door effect" och upplösningen?

Upplösning och optik är tillräcklig, värre är då att du måste hitta bra källmaterial (idealt 8K) och även stå ut med en kloss på huvudet

Konceptuellt är det intressant, men imo vill man inte sitta med en kloss fastspänd mot ansiktet och köra Xbox-spel ens jämfört med en liten TV/skärm. Headseten behöver bli bra mycket mer bekvämare än en Quest 3

Känns som det vart snack om Praydog i en evighet och alltid ska komma ”snart”, undrar hur nära det är egentligen

Ja, det är ju allmänt känt att nästan alla tycker om att höra sin egen röst

Skrivet av kebbe:

Fungerar sömlöst i andra liknande spel inklusive sju år gamla No Man's Sky. Är inte upp till spelarna att ha överseende med att Todd Howard vägrar annat än Gamebryo/Creation Engine och dess begränsningar. Ovärdigt AAA 2023.

Men om dom inte kör Creation Engine blir det kanske mycket svårare för moddare att laga deras trasiga spel 🤔

1) Gratulerar 👍
2) Räknar du med att ha 0% tid till elektronisk underhållning eller är det en fråga om platsbrist?

Skrivet av Molotov:

Jag minns inte hur det fugerar men du får nog bara spelen under perioden du prenumererar. Du får inte tillgång till spel som släppts där då du inte prenumererat.
Vad jag jag vill minnas en rätt usel tjänst.
Vill du ha en gamepass liknande tjänst så kolla in Viveport infinity, då är det PCVR dock och inte Quest.

Du måste claima spel varje månad och har bara tillgång till claimade spel med aktiv prenumeration. En ytterligare kass sak är att om du köpt spel kan du i teorin få 2st spel du redan äger som månadens spel och då betala för ingenting