Inlägg av baxtex

Inlägg som baxtex har skrivit i forumet

Skrivet av nixdorf:

Antingen så kräver det att de bygger upp fabriker som klarar av efterfrågan vid släpp, men som har överkapacitet för resten av tiden produkten tillverkas. Detta leder till slöseri i form av pengar investerade i tillverkningskapacitet (och högre pris för oss konsumenter). Alternativt så börjar de produktionen långt i förväg och bygger upp lager med produkten innan släpp. Detta skulle bara innebära att alla måste vänta på produkten istället för några. Dessutom högre priser för att täcka lagerkostnader.

Jag tror du glömmer att Nvidia troligtvis vill stjäla några förbokningar på konsollerna också.

Skrivet av SWEBarb:

bättre köpa en konsoll än lägga dessa sjuka fantasisummor för ett jäkla grafikkort....

Nja jag vet inte, spel är en förhållandes dyr hobby men det beror på vad man jämför med. Min bror nyligen köpt ny MC för 150 000Kr, bara för rent nöjje. En Ifån X Whatever kostar ju runt 15k.

Så nej, jag tycker inte det är särskilt dyrt. Beror på vad man prioriterar.

Personligen blir det bara ett 3070 för mig som förhoppningsvis kostar runt 5000Kr. Jag bytar grafikkort ungefär vart femte år så då är inte prisskillnaden så står mot vad en ny konsoll kostar. Sen behöver jag såklart CPU och annat också så ja, det blir dyrare. Men jag slipper betala 800Kr för spel och online möjlighet. (som bara den på 5 år lätt blir 5000Kr till)

Med andra ord, det finns många aspekter att tänka på.

Och där slutade mitt custom CSS tema att fungera, sweet!

Kommer ni någonsin göra ett mörkt tema till sidan?

Skrivet av superapan:

Jag förstår inte, är det någon form av planekonomi spelmarknaden lever i? Får inte utvecklare sätta vilka priser dom vill på sina spel? Låt vara 20 kr, eller tiotusen kr?

Gör man konsolsspel tror jag man måste betala licens till Sony, MS och Nintendo, tror det är runt 100Kr per kopia eller ngt.

Konsollerna är subventionerade, dvs de säljs med förlust i förhoppningen att Spel, tillbehör, tjänster (Gamepass t ex) kommer kommer täcka upp för den kostnaden.

Jag är inte förvånad att spelpriserna höjs, vi har trots allt inflation och beroende på spel så har kostnaden gått upp. Samtidigt så finns det ju mer mikrotransanktioner och dlc än någonsin förr så jag vet inte.

Detta har väl varit gratis tidigare? Gick in i affären och hade redan ett ex.

Skrivet av NuZ:

Spelat så många demon genom åren att jag knappt kan minnas alla men det som stod ut mest, och fortfarande får rysningar av. Var de där fruktansvärda spelet man fick med Kelloggs cornflakes 1999.

Kanske inte ett demo men man kan nog räkna det som de. Blev besatt av skitspelet och spelade om o om igen och fick hyfsade tider i spelet. Ryser i hela kroppen när jag tänker på det.

Haha trodde aldrig jag skulle se detta igen.

Minns att jag även spelade mycket Half Life, Midtown madness demon.

Undrar hur många miljoner MS fick erbjuda för att få honom att gå med på det.

Skrivet av ulrik.borg:

Efter att ha spelat i ett antal timmar, cache'at så mycket i högsta detaljnivå att min HD gråter så konstaterar jag att...

Google Earth inte får tillräckligt med respekt.

Missförstå mig rätt, Flight sim är i första hand en flygsimulator, inte en terräng, eller statsvy-simulator, men... man får banne mig hålla sig rätt långt upp i luften för att "känna igen" något i större delen av världen. Tydligen är alla vägar i Sverige bruna lervägar med stora hus mitt i vägarna som bilarna kör igenom. Stora rondeller, motorvägar, Turning Torso, Kärnan, Läppstiftet... ingenting går att hitta eller känna igen när man strömmar spelet (i 250 mbit) och det är knappt igenkännbart om man först hämtat hem allt i högsta kvalité (med mycket fantasi och jädrans massa uppmärksamhet för att leta efter något typ.. mönster.. man känner igen samtidigt som man tjuvkikar på kartan). Inga landmärken osv att navigera efter. Hela Sverige ser ut som en enda stor medeltida by, typ, när man kommer nära marken.

Prova att köra 3D i Google Earth... I webbläsaren på din potatisdator... (Laddar du ner den finns det väl fortfarande en "flygsimulator" i den där du faktiskt kan identifiera allt?) Och det är gratis!

Som sagt, missförstå mig rätt. Gillar "spelet", köpte det maxade paketet, men just den biten fattar jag inte att folk är imponerade av. Duktigt över-hype'at. Buggarna som gör det nästan omöjligt att ta sig igenom tutorial kan man väl typ svälja hårt och ignorera, men när inte ens London ser ut som London utan att man köper ytterligare paket begriper jag inte att det är den biten folk är så himla imponerade av. Kommer att vara väldigt många som blir väldigt besvikna när de flyger över områden de känner till. Bortsett från det, så får man säga som Fylking: Äntligen.

Ja alltså Flight Simulator här är ett Azure/Bing Maps techdemo förklätt som ett spel. Men jag tycker det är spännande att man nu på allvar kan "förbättra" spel med molnet. Kanske inte alla spel, men vissa.

Har bara spelat tvåan och fyran samt Modern Warfare 2.

Skrivet av Blessus:

Vad tjänar epic store på detta å ge ut 7.5 milj spel? för 500kr+ spel? varför är det en succé då ?

Bra reklam. Tänk FZ skriver i princip varje gång det är gratis spel och sedan har du alla forum, bloggar, podcast osv som pratar om det, helt gratis för Epic! (Förutom att dom får punga ut med en del till utvecklaren/utgivaren) Dessutom gör det att folk installerar klienten på sin maskin och ständigt åtbesöker den, varje vecka. Detta stärker varumärket och kan locka folk till att titta vidare i deras store.

Om det inte duger får han väl gå till någon annan och fråga vad dom vill ha. Duger det inte får han väl skaffa ett vanligt kneg som alla andra.

Jag tror nästa steg blir blir något helt nytt. Saker man förväntar sig, t ex VR, AR, IoT vet vi redan kommer att hända.

Reflexer vet jag inte men jag kan definitivt tacka spelen för engelskan och min karriär inom it branschen.

Coolt, ser framemot det. Gillade Doom 2016 mer men uppskattar arkadkänslan i Eternal. Det är lite mer taktiskt och svårare vilket uppskattas!

Halo 3

Menar dom att dom haft 75 miljoner unika spelare?

Undrar hur många som spelar kontinuerligt och hur många som har flera konton.

Beror väl på hur man definerar klart. Men jag tröttnar oftast vid 50-75% in i spelet och slutar när jag börjar tycka att spelandet blir en syssla.

Går nog att lira med min uråldriga 2500k och 970 om man skruvar ner inställningarna en aning.

Skrivet av FuzioN:

My ass det inte är lönsamt många som inte skulle sitta i xbox game pass eller köpa via steam eller inte köpa spel alls eller pröva spel.

köper detta och det genererar dom pengar som annars inte skulle komma in, plus det gör att folk köper andra produkter dom annars ej skulle.

men visst dom hade kunnat dra in mer eller att gamepass kostade mer

för mig är det en bra demo gillar jag spelen köper jag dom och dlcn.

Spelen kostar och sen ska dom erbjuda servrar, lagring, betalningsmedel, support etcetera. Visst dom har ju Azure så där får dom väl lite gratis Iguess.

Behövde väggarna raseras överhuvudtaget? Hade räckt att spackla och måla om.