Inlägg av Tomten

Inlägg som Tomten har skrivit i forumet

Mazepin sist i listan, då verkar ju AI:n fungera vettigt iaf!

Skrivet av Gandir:

HHar du läst någon av High Republic böckerna ? Har du kollat på någon av karaktärerna, Vet du vad Woke är egentligen?
Vill du ha genus politk och sexuell politik i allt av ditt liv. Spel, film skall vara som idrott där man inte bland in sin personliga politk.

Sällsynt jag påpekar att saker är Woke för övrig, men när det verkligen är det så klart jag kommer att ta upp det, det är inte bra att spel och media i allmänhet försöker påtrycka vare sig Woke eller CRT "Critica Race Theory".

Star Wars är Star Wars, det är inte en gro grund för CRT eller Pronomen, det som Kathleen Kennedy försökt göra med Star Wars är det som till slut hamnade upp High Republic serien är att krossa alla vita manliga hjältar från vår barndom och förlöjliga dem. Precis vad som till ex gjordes med Luke Skywalker i sequel trilogin. Vilket det gör med Yoda i High Republic där de i förra årets jul specialare skickade tillbaka Ray i tiden. I det gjorde det klart att det var Ray som tränade Yoda för hon är det bestes ever.

Ja kommer alltid kommentera och debattera när det kommer till orättvisor och förtryck vilket är mycket av det Kathleen Kennedy och hennes politiska gelikar står för.

Jag vill inte se mera Star Wars förstört, utan jag vill se universumet följa sin kanon.

Men tycker du skall läsa på lite om High Republic och läsa någon av de böcker som är släppta innan du kommenterar, wokeness är inte bra för någon av oss och det går in mer och mer i våran kultur, och dödar och skriver om den. Vilket jag tycker är värdigt att slåss emot, för jag vill inte ha våran kultur förstörd och totalt förändrad.

Snacka om att avslöja sin position tydligt när man angriper Star Wars som alltid varit politiskt influerat just nu när kvinnor, bruna människor och HBTQ-personer tar plats. Superhjälterullar sponsrade av amerikansk militär eller andra heteronormativa filmer med muskelmän i huvudrollen är så klart inte politiska, det är bara när det handlar om saker som är "woke" eller hur?

Tomtens rekommendation: mindre tid med Jordan Petersons poddar och mer relationsskapande med killar och tjejer i egen ålder.

Minns hur familjen prenumererade på PC Hemma när jag var liten, omkring fyra sidor i den tidningen var dedikerade till spel, så de sidorna läste jag om och om igen. När jag var omkring 10 år gammal var vi i Norge och då fick jag syn på en tidning som hette PC Player, jag öppnade den och började instinktivt bläddra till mitten där spelsidorna brukade vara i PC Hemma, blev helt begeistrad när jag insåg att hela tidningen handlade om spel.. Om ändå något sådant fanns i Sverige! Några månader efter hemkomsten tittade jag i tidningsstället på ICA och så såg jag den, PC Gamer. Blev trogen prenumerant många år framöver och har kvar alla tidningar än.

Skrivet av Mirage:

Texturerna var snarlika, men insignian ser ut som Blood Angels. Så inget hittepå chapter denna gången.

På vilket sätt skulle Blood Ravens vara hittepå (förutom då att alla chapters är hittepå, eftersom 40k är fiktion)? De fanns omnämnda i fluffet innan första spelet, även om det bara var en fotnot.

På västfronten intet nytt...

Kina stryper långsamt den kreativa friheten i konsten... Men vad bryr sig folk om det, det ges ju ut massa fräna gratisspel på Epic, hur kan det skada? ^^

När det begav sig gav sig spritsmugglarna iväg längs vägarna i modifierade bilar som dels gick snabbt men också hade gömda utrymmen för spriten. Själv tänker jag lite mer bombastiskt: Ett besprutningsflygplan, fyllt med sprit i besprutningstankarna. Sedan åker man lågsniffande över Manhattan och öppnar upp. Sprit rakt i munnen för den törstande medborgaren! Har dessvärre inte riktigt löst hur betalningen ska gå till, det blir nästa problem.

Är ni helt säkra på att det idag verkligen är två år sedan den två år gamla lanseringen av det tvååriga spelet?

Trevligt att det hamnar på steam, då kanske man kan hoppas på en rea som sänker priset till ett något mer vettigt framöver.

Det irriterar mig något oerhört när något företag hänvisar till sin produkts historiska korrekthet när det inte ens är i närheten av verkligheten.

Det är ganska välkänt att historiska rådgivare mest brukar få sitta och sippa kaffe och få någon fråga om något då och då. Det är väldigt tydligt med den estetiska stilen spelet har att det är ett riktigt fantasiverk i görningen. Vikingar i bikerläder har, trots den vida förekomsten i populärkulturen, inget som helst med hur verklighetens nordbor (eller andra människor för den delen) klädde sig vid tiden.

En hyfsat snabb googling ger mig bilder på reenactors vars utstyrslar efterliknar de arkeologiska fynden hundra gånger bättre än något jag sett från detta spel.

Härligt, denna gång ska jag vara lite vågad i mina val och satsa på det gröna slutet!

(Ja, Jag är fortfarande småsur på trean.)

Skrivet av Freeman79a:

Vikingar. Tänker jag på Norge, Sverige. Varför "skådisar" från Danmark? Inget emot Danmark men för mig var det aldrig Vikingar.

Danskar inte vikingar, vad säger du grabbhalva? Har du inte hört talas om exempelvis Danelagen? https://sv.wikipedia.org/wiki/Danelagen

Indycar har fått nästan samtliga förare att delta i digitala race. Formel 1 har en version också, men där är endast ett fåtal med.

Undrar om det går att få de extra tio procenten på något vis om man inte har M&B på steam.

När jag var en ung grabb bröt jag ett finger på höger hand och kunde därför inte använda handen för att spela. Mitt go-to spel blev då Across (en variant av Elasto Mania) där jag spelade med vänster hand, vilket jag fortsatte med även efter jag fått tillbaka höger hand, eftersom jag kunde aldrig bli lika duktig med den. Slog mina vänner också! Fast ifall de slog mig kunde jag ju alltid skylla på att jag använde fel hand! Nu finns nog inte det spelet kvar, men Trails-spelen är dess moderna arvtagare, så satsa på det!

Skrivet av Johlor:

haha, under stubbar? Trodde det var mer under granar och så? Nä men seriöst, hoppas du inte tog illa upp. Jag har all respekt för HEMA-tränande. Har en bekant som sysslar med det och vet hur dedikerade ni är i er "stridskonst". Duellists prisa som bra fäktingsfilm, även Princess Bride hade en bra fäktningsscen, även om rörelserna var "yviga"..men då säkerligen med tanke på att de ska syns bättre för tittarna.

Haha nej då, finns inget att ta illa upp över! Tyckte det var kul att någon kände till att det fanns folk som nördade med historiskt svärdssvingande.

Skrivet av hannes.theorell:

Slaget vid Bråvalla inträffar ju inte ens under vikingatid, så det kan jag bestämt inte räkna in i medeltid!

Fetdissa och fetdissa. Finns en hel del roliga anekdoter under alla dessa inbördes strider under Kalmarunionens tid. Som när Erik Johansson (Vasa) får höra om att adeln i Sverige är inbjuden till Kristian II:s kröningsfest och upptäcker vid Stockholms stadsport att han helt enkelt inte är bjuden. Han var tydligen ett praktsvin av sällan skådat slag, även för svensk medeltid. Men till slut orkade inte stadsvakten argumentera mot den skrikande mannen och släppte in honom och hans familj till festen (som vi alla vet urartade till Stockholms blodbad).

Kanske hade historien tagit en annan vändning om Gustav Vasas far hade återvänt hem igen?

Vendeltid, vikingatid.. Det är ju ändå ingen plötslig förändring utan som alltid gradvis så nog kan väl Bråvalla få vara medeltid om folkvandringarna ändå fortsätter in i medeltiden? Just detta som är problemet med tidsindelningar, de är så diffusa och regionala att dess nytta går att ifrågasätta.

Ja, att det var Gustav och inte någon annan som blev den som fick kronan var ju en underlig slump. Hade Karl Knutsson kunnat stärka sin maktposition bättre hade 1448 varit det år det moderna Sverige bildades.

Skrivet av hannes.theorell:

Vi kör på skandinavisk medeltid; år 1050 - 1527.
De första hundra åren är i regel ingen medeltid annat än att bastarden Emund slemme regerar över främst Västergötland. Snarare är det väl maktkampen mellan Erikska- och Sverkerska släkten som inleder nordisk medeltid på riktigt en sisådär 100 år senare.

Så 1160-1527... Relativt händelsefattigt utöver otaliga inbördeskrig och att vi var ett synnerligen rättslöst samhälle där mord bestraffades med böter.

Nu tycker jag du är lite elak, Slaget vid Bråvalla är ju självfallet hela medeltidens höjdpunkt! Bärsärkar, vilda björnar, valkyrior och Oden själv deltog ju i detta fantastiska slag som enade Sverige. Sen finns det ju tråkmånsar som betvivlar dess historicitet, men vad vet dessa kanaljer.

Jaså ska du fetdissa hela Kalmarunionens tid, Sveriges egen Robin Hood; Engelbrekt Engelbrektsson och vår sanna landsfader Karl Knutsson?!

Mitt historikeröga blir lite ledset.

Skrivet av hannes.theorell:

Det verkar dessutom vara en mer vänskaplig träningsfight utifrån bilden. Angripande fäktare lägger inte vikt vid slaget och dessutom ser även hans svärd ut att vara ett övningssvärd.

Vi kan väl säga såhär, man parerar bara sådär på film.

Skrivet av Johlor:

Har kollat på en del av HEMA-folkets break downs och man kan nog slå fast att ingen fäktningscen i någon film är relistisk. De säger ju själva att frihet måste tas för att det ska se bra ut på film, inget är så yvigt och kordinerat i verkligheten.

Som en av HEMA-folket (vi bor under stubbar i skogen) menar jag att det bara är att inse att filmfäktning och svärdsfäktning är olika saker, men mycket få undantag (tex Ridley Scotts fantastiska The Duellists). Som tur kan man alltid ursäkta Geralts piruetter med att han är en mutant som kan röra sig på ett helt annat sätt än en vanliga människa.

Flera som nämnt Witcher 3, men denna dialogsnutt från Witcher 2 fick mig att gapflabba, kom så plötsligt och utan förvarning.

Skrivet av Pa-pa-pastorn:

Det KAN vara såhär (även om det är 0.01% troligt) att de kan ändra utseendet på rustningarna i efterarbetet. Bra kontraster där som funkar för tracking. Att de lägger på lite grejer som dämpar pungkänslan, som de där medalj-grejerna osv. Man kan ju hoppas iaf...

Tycker du ger lite väl optimistiskt procentsats där. Ja, det GÅR att göra, men det är på tok för tidskrävande för att det ska vara värt det, lyckas de anställa en herrans massa folk kanske det är tidsmässigt mer möjligt men då sprängs budgeten.