Inlägg av Pungvred

Inlägg som Pungvred har skrivit i forumet

Skrivet av Whatamada:

Jag är så jäkla imponerad.
Förra generationen lämnade jag min One väldigt snabbt, jag upplevde PS4 bättre på nästintill allt, spelen och hur maskinen generellt fungerade var solklara fördelar.
Hämtade min Series X igår, med en inställning av att ha den främst för Halo/Gears och andra Microsoftserier som jag ändå uppskattar och saknar, lite kunna spela de där bra spelen från förr. Men när jag slänger upp min Series X, installerar och startar Game Pass så blir jag helt nitad över hur smidigt, snabbt och enkelt allt är. Det bara funkar!
Att helt plötsligt behöva betala 6k för min PS5 och dessutom behöva köpa spel separat känns väldigt full fart bakåt, det var bättre förr.

Jag gick in i denna generation med tanke att PS5 kommer bli main (många kompisar som spelar PS), men nu känns det som att jag tar klivet tillbaka till Xbox-lägret, precis där jag stod mellan 360/PS3.
Jag har bara två klagomål, det är avsaknaden av det där superspelet samt uppladdningsbara batterier i kontrollern, men det känns jädrigt överkomligt alltså.

Xbox Series X via All Access får 9 av 10 jolt cola.

Tips! Ta en tripp till Ikea och köp ett 4-pack Ladda-batterier inklusive laddare för 150 spänn. Då har du 2x30tim speltid för en billig peng istället för ett slött inbyggt batteri.

Ikeas batterier är eneloops med annan märkning.

Skrivet av Jonny Myrén:

Vilken information tyckte du saknades från citatet ifråga?

Det handlar om hur man vill tolka ett uttalande. MS är försiktiga med att svara. Deras affärsmodell är inte att beröva i syfte att beröva, men Phil anser ju uppenbarligen att MS täcker tillräckligt av olika typer av spelare.

PC, men inte alla butiker
Xbox, men inte alla konsoler
Xcloud, men inte alla streamingtjänster
Game Pass, men inte alla prenumerationstjänster

Min tolkning, vad jag tror. MS svarar försiktigt medan det sakteliga sjunker in hos folk. Och det skapar väldigt mycket diskussion kring Xbox varje gång Zenimax, deras studior eller spel nämns, så MS har egentligen ingen anledning att spy upp hela deras affärsplan för alla att se.

De har köpt en enorm PR-maskin också.

Det är enklast att ha med hela citatet istället, så får folk en bättre bild av läget.

“Is it possible to recoup a $7.5 billion investment if you don’t sell Elder Scrolls VI on the PlayStation?” I asked.

“Yes,” Spencer quickly replied.

Then he paused.

“I don’t want to be flip about that,” he added. “This deal was not done to take games away from another player base like that. Nowhere in the documentation that we put together was: ‘How do we keep other players from playing these games?’ We want more people to be able to play games, not fewer people to be able to go play games. But I’ll also say in the model—I’m just answering directly the question that you had—when I think about where people are going to be playing and the number of devices that we had, and we have xCloud and PC and Game Pass and our console base, I don’t have to go ship those games on any other platform other than the platforms that we support in order to kind of make the deal work for us. Whatever that means.”

Skrivet av Huvan:

Nä, räcker om du googlar energi och läser i en minut.

Du får gärna utveckla. Kan bli intressant ☺️

Skrivet av Margy:

Att ett nätaggregat klarar en viss kapacitet betyder inte att allt används hela tiden.

Sony har haft för vana att lägga kapaciteten på cirka det dubbla mot vad som normalt används. MS brukar vara "snålare" med marginalerna.

Edit: Som exempel var PSU:n i PS3 på 400W och den i Xbox 360 på 200W (originalmodeller). PS3 använde inte dubbelt så mycket energi.

Tänkte mer att det skulle ge en fingervisning av differensen, eftersom de är relativt lika. Men vi får väl vänta på testerna när man maxar konsolerna antar jag.

Skrivet av Huvan:

Nu är du lite felinformerad och borde läsa på lite om hur energi fungerar.

Jag ska ringa Newton och klaga.

Skrivet av Huvan:

Du menar alltså att konsollerna har radiatorer som enbart är där för att värma upp konsollen? Verkar onödigt, bättre de tagit bort de och gjort konsollerna billigare.

Termodynamikens lagar. All energi du använder leder till värmeenergi. Din frys och ditt kylskåp värmer ditt hem. Ju mer energi du förbrukar, desto mer värmer du ditt hem.

Skrivet av conthox:

Ah Ok, my bad. Jag har nog missuppfattat hur XCloud fungerar.

Däremot kan du ju köra Spotify offline. Alltså ladda ner låtarna.

Låt oss alla vara ärliga här nu. Apple vill stänga ute konkurrens, det är väldigt uppenbart.

Skrivet av Huvan:

Hur varm blir Series X?

Xbox Series X är 300W. Allt det blir värmeenergi ut i rummet.

PS5 är 350W. Allt det blir värmeenergi ut i rummet.

Skrivet av lerb:

Haha jag misstänkte nästan det, det är inte konstigt.. Läste någonstans att försäljningen av Xbox one X har gått upp (medan PS4 har gått ner) så det är nog en hel del ungar som blir besvikna i jul när de får old-gen istället för vad som då bör klassas som current gen

Om det verkligen var ett stort problem så skulle ju alla redan ha fått sina konsoler (ett par dagar efter beställning). Jag har inte hört nåt om att mängder med människor skickat tillbaka One X-konsoler.

Skrivet av robbis:

Bethesda är ju en av de större aktörerna på stadia just nu tillsammans med Ubisoft så ser det inte som en omöjlighet i framtiden. Dock kommer jag vilja spela det day one så då blir det på gamepass på pc. Streama på xCloud är idag helt värdelöst jämfört med Stadia.

Och varför skulle MS hjälpa Stadia när de säger att Google och Amazon är deras största konkurrenter?

Resonemangen efter MS:s uppköp är bland de mest underliga i modern tid. Hehe... Nä, jag vet inte vad jag ska säga. 😋😅

Skrivet av robbis:

Stadia please

Ännu mer uteslutet än PS5. Xcloud via Game pass isåfall om du vill streama.

Skrivet av lars_kongo:

Att alla är inte lika säkra som ni på att game pass är guds gåva till spelarna helt utan nackdelar och risker

Men det är Microsofts risk, inte min. Nu kan kan jag bara njuta av att spela alla spel snorbillligt.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Jag har svårt för retorik som "acceptera verkligheten".

Där är två exempel som släpptes i år. Wasteland 3 kan ju redan ha varit låst i ett kontrakt med Sony men Mojang fortsätter att släppa på de flesta plattformar.

Struntar man i nämnda, eventuella kontraktsbitar (som MS säkert skulle kunna köpa sig fria från) här vi följande kommande spel från MS-ägda studios.

  • Psychonauts 2.

Så exempel finns ju. Varken du eller jag kan säga bu eller bä till 100 % säkerhet.

Wasteland 3 och Psychonauts 2 startade med crowd funding med PS som plattform. Folk har redan betalat för spelet. Väldig skillnad.

Minecraft är en egen plattform i sig. MS vågar ju inte skada ett spel som är ett fenomen.

100% säkerhet finns ju inte om något. Om jag påstår att Sony kommer släppa sina stortitlar på Xbox så kommer du inte kunna motsäga mig med 100% säkerhet.

När jag sätter mig i bilen och kör är jag inte 100% säker på att jag inte kommer krocka, men jag kör likförbannat iväg ändå.

Om MS släpper ett tamagoshifenomen eller liknande kan det ju kännas logiskt att mata ut det på allt. Men spel som Elder, Fallout och Starfield, sånt hämtar över kunder till ens plattform.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Ingen förutom Phil och gänget vet planerna för kommande Bethesda-spel, så det handlar inte om att "förstå" något. Visst, vi kan spekulera, och där verkar vi ha olika utfall, men vi kan inte med säkerhet säga att det blir si eller så.

MS har köpt massor med studior de senaste åren. Ingen av dem gör spel till PlayStation. Inte en enda. Självklart kan man spekulera om allting, men när ens hypoteser enbart grundar sig på spekulationer och fantasier istället för att titta på tidigare beteenden, då kanske man ska ta sig en funderare.

Jag tycker snarare att det verkar vara svårt för folk att acceptera verkligheten.

Av alla de studior som MS har köpt hittills, hur många utannonseringar har du sett till PS? Där har du ditt svar.

Skrivet av gorbatjov:

När Microsoft nu själva säger att det är oviktigt hur många konsoler de säljer så kan jag inte riktigt se varför de inte skulle släppa Bethesdas framtida spel på Sonys konsol. Pengar är pengar oavsett var de kommer ifrån och det tycker jag MS förmedlat ganska tydligt att de tycker. Att då utelämna en konsoltillverkare med en extremt stor kundbas är ju som att tacka nej till ytterligare lite mer pengar.

Det har de aldrig sagt. Det är bara korkade journalister som tolkar saker som de vill, så de kan få en sensationsrubrik.

“If [selling more consoles than Sony and Nintendo] was our approach, we wouldn’t put our games on PC,” Spencer said. “We wouldn’t put our games on Xbox One, we wouldn’t do xCloud and allow people to play games on their phones.”

PC, Xbox One, xCloud... Hör Xbox-konto...

Han pratar specifikt om Xbox Series. Deras taktik är inte att försöka vinna genom att sälja fler Series X än Sony säljer PS5, utan det är att få så många Xbox-konton och Game pass-prenumeranter som möjligt.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Jag och Jocke snackade om det där i senaste FF, och var lite oense. För mig är det inte självklart att de kommer att låsa alla first party-titlar till konsolen. De kanske tycker att det räcker att släppa Bethesdas titlar Day 1 på Game Pass, och låter Playstation-folket betala fullpris för dem.

MS är inte intresserade av att sälja spel till Playstation-spelare, de vill ha nya spelare till sin plattform.

Det verkar som att många har så svårt att komma underfund med vad det är som har hänt, att de inte förstår vad som händer och kommer att hända.

Sony kommer aldrig att tillåta Game pass och Xbox-konton på sin konsol, därför kommer dessa spel aldrig nånsin finnas på PS igen.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Den första är inte PCIe 4.0 och den andra är ju uppe i nästan samma prisklass.

Sen är det andra aspekter man måste ha med i beräkningarna.

SSD:n i Xboxen utlovar konstant 2,4GB/s. De har alltså designat den att inte gå under detta och att bibehålla detta konstant i alla lägen.

Köper man en SSD på nätet så kommer man få två siffror. Oftast bara en. Maxhastighet och snitthastighet. Oftast säger de bara maxhastighet, särskilt om de har en väldigt låg snitthastighet. Men det förtäljer fortfarande inte hur lågt de sjunker när de pressas.

"Up to" som det står på den i samma prisklass är såklart maxhastigheten.

Om man ska jämföra Xbox Seagate med en annan SSD så får man helt enkelt se vilka som klarar att ligga kontinuerligt och tugga i 2,4GB/s.

Ett uppdrag för SWEclockers kanske..?

Skrivet av Aletheides:

Färre än man kan tro med tanke på att dessa spel alltid gör sig bättre på PC. Precis som FZ själva resonerade i senaste fredagspanelen så är många Playstation ägare också PC ägare. De väljer Sony eftersom det där finns spel som är exklusiva för den plattformen och därmed inte kommer på PC, men det finns ingen anledning att skaffa en Xbox då allt som släpps på Xbox kommer till PC.

Så det här köpet kommer nog bara ha marginell effekt när det gäller vilken konsol folk väljer.

Med det resonemanget så finns det ju ingen anledning för nåt företag att göra Playstation-spel, alla har ju redan en PC. Varför lägga resurser på den portningen om det är så marginellt som du vill påstå?

Skrivet av Mortaigne:

Många intressanta saker med detta! Xbox får sin första japanska studio i Tango Gameworks och Sverige får ytterligare representation med MachineGames.

Väldigt roligt att det blev 20by20 till slut i alla fall!

20by2020

Achievement unlocked🤔