Inlägg av Harmond

Inlägg som Harmond har skrivit i forumet

@eino: så går det när Sony/ND försökte förstöra folks youtubekanaler och inkomst, riktigt fult att göra i dessa tider då många är hårt drabbade ekonomiskt... Inte för att att jag tror det kommer drabba ND så hårt egentligen, men det är fint att se att tillsammans kan man iaf vissa sitt missnöje när stora företag beter sig så.

Det få du stå för själv, kanske för att du inte fördjupat dig eller frågat mer, ifall argumentet nu varit i behov av att utvecklas lite. Frågar man inte, eller argumenterar man inte, så vet man aldrig hur fel eller rätt man har Sen är det långt ifrån allt som leder något vart, även om båda försöker vara konstruktiva. Lite som här.

Edit: sen tycker jag nog att man som moderator ska ha lite på fötterna om man ska kalla besökarna på forumet för "gnälliga", annars är det ju inte mer än just gnäll.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Näe, jag skrev exakt det jag ville få sagt - sedan om det blir fel i slutändan för att jag misstolkar det jag skriver är en annan femma. I mitt fall tycker jag meningen kan fungera åt båda hållen. Det du menar är ett etablerat uttryck, man jag tycker det fungerar åt båda hållen iallafall när det kommer till ett kommentarsfält, men det är off-topic och inget vi behöver prata om här.

Vi vet nog båda att de som gör mest väsen av sig är de som gnäller, det medför också att folk som gillar spelet gör väsen av sig också för att stå upp emot allt gnäll. Tittar man bara på sajten i stort och hur du själv mest är aktiv är det oftast när man ska snacka om något negativt. Känner dock att den diskussionen hoppar en bit off-topic också vad gäller recensionen, så vi kan ta det vidare på annat håll om du så skulle önska.

"Gnäll" utan någon som helst kritiskt analys är precis lika dåligt som de som inte kan förklara varför något är "10/10". Jag har inget till övers alls för det, helt ointressant. När folk säger "gnäll" är det ofta för att de själva saknar argument, har jag upptäckt.

Om jag kritiserar något så är det alltid underbyggt av sakliga argument som jag mer än gärna diskuterar (eller utvecklar, om jag varit dålig på att beskriva vad jag menar.)

Överlag skulle både spel, film och TV-serier bli mycket bättre om folk bara kunde ta sig i kragen och faktiskt ge lite konstruktiv kritik, så vi kan ta oss framåt istället för att stå och stampa på samma, ofta ganska medelmåttiga nivå. Speciellt önskar jag att A.I kritiserades mycket mer än vad man gör ofta, ett oerhört viktig mekanik i spel som inte kan underskattas.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Det där kommer dock vara svårt att mäta. Folk som inte gillar saker lyser med sin närvaro mer än de som gillar saker, då de alltid ska hävda sig om att saker är dåligt.

Antar du skrev fel, att du menar "folk som gillar saker lyser med sin frånvaro".

Jag tror det finns ungefär lika stort hävdelsebehov från båda, däremot finns det nog ett glapp med spel som kanske ligger i trakten 3/5, för det är inte lika intressant att uttrycka sig om. Jag tror vad gäller detta spel att båda sidor kommer göra stort väsen av sig, speciellt då NG har många s.k "fanboys" som kommer vilja komma till deras försvar och som kommer "triggas".

Skrivet av lampis:

Jag har spelat en hel del, men ännu inte klarat spelet. För min del är det här ett klockrent 10/10-spel, och förmodligen generationens bästa spel. Det ska dock sägas att jag älskar föregångaren och storydrivna äventyrsspel i allmänhet.

Tror du kommer vara väldigt ensam om den uppfattningen bland användarna. Men det visar sig Det jag läst om första delen av spelet är f.ö väldigt positivt..

Skrivet av dex20:

Lite nyfiken här. Varför tycker du att användare som förmodligen inte ens spelat spelet,get spelet 0 i betyg är mer korrekt än vad professionella spel recensenter tycker? Det är inte alla som ger det 0 i betyg, men det blir ju verkligen sönder bombat av folk som inte har spelat det ens, vilket var ganska väntat förvisso efter allt hat mot Naughty Dog.

Lite nyfiken här. På vilket sätt skulle recensenter vara mer "professionella" på att spela och kunna ge ett rättvist omdöme än någon som te.x både betalat för spelet och som inte kommer ha några privilegier genom att säga "10/10!"?

Det finns säkert, som du säger, en del som reviewbombar-spelet (te.x pg.a ND/Sonys tråkiga beteende), och som inte spelat klart det. Men detta är inte ovanligt bland dina s.k "professionella" recensenter heller, det har uppdagats flera ggr att dessa inte inte ens spelat, utan bara läst andras recensioner och ibland to.m kopierat text rakt av.

Jag tror att många som fick spelet igår kväll faktiskt kommit så pass långt att de kan get adekvat betyg. Följer själv det på olika amerikanska forum och ser missnöjet med vad man gjort med spelet.

Skrivet av Shamanfox:

Ingenstans läser jag att de "stoltserar med hur färdigt spelet redan är"?

" It's still missing assets, includes bugs and requires playtesting" det tolkar nog många som att spelet ändå kanske var ganska nära en release (1 år?). När man kan spela storyn från början till slut så är det nog inte många spel som ändå har 2+ år kvar i utvecklingsstadiet, för en så stor studio. Men jag förstår det också då just RPG's är komplicerade.. menar rent generellt att man kanske hellre ska vara tyst i vissa lägen.

Skrivet av Argonlav:

Midsommarafton är faktiskt ingen röd dag. Midsommardagen är det däremot.

man får anta att han menar att post inte delas ut, vilket egentligen var det som var relevant.. men visst.

Kul att se lite användarrecensioner, precis som jag trodde skiljer sig dessa extremt mot vad media tycker. Jag är mycket glad att jag blev varnad i förtid...

Han går igenom exakt det i videon.

Skrivet av Shadee:

Jag tycker det är konstigt att man bara accepterar försening på försening på försening och tycker det är bra.

Det blir speciellt komiskt när CDPR gärna stoltserar med hur färdigt spelet redan är, något de gjorde redan 2018 då det stolt sa att man redan nu kan spela igenom det från början till slut.
Det blir ju tyvärr lite att trolla sina fans med att spelet är så gott som färdigt, nu är det bara lite polering och balansering kvar. Två år efter kör man samma sak "Jaaa NU är vi klara! MEN vi måste polera och balansera spelet också som ni förstår!"

Så man har alltså inte kommit så långt jämfört med hur det var för två år sedan, man polerar fortfarande. Så kan man ju faktiskt tolka det.

Jag har varit involverad i spelutveckling flera ggr så jag vet hur det är när det gäller buggar och balansering, och att sådant tar tid, men jag vet också hur man kanske ska undvika att uttrycka sig.

CDPR's track record när det gäller att hålla sig till sanningen är ju tyvärr inte perfekt. Inte för att de är sämre än så många andra spelutvecklare, men personer som höjer dom till skyarna har ingen koll.

Billy Mitchells rekord tillbaka i Guinness World Records

Rekieta Law går igenom det här te.x. (en mycket bra kanal som jag rekommenderar varmt. Livesändningarna är oftast lite roligare dock!)

Skrivet av dex20:

Alltså seriöst... Menar du allvar? Visa oss en dator för ungefär samma pris som dom nya konsolerna kommer kosta som "springer varv" runt dom nya konsolerna? Eller du jämför med en dator för typ 20 000-25 000?

När har jag sagt att priset är en faktor? Det var inte det som diskuterades, utan vad som kan anses vara mer "next-gen".

Däremot tror jag både PS5 och nya xbox blir bra mycket dyrare än vad folk kanske förväntar sig, men nej, såklart inte lika dyr som det bästa en PC kan erbjuda, OCH som du kan göra ungefär tusen grejer mer på, vilket egentligen inte heller hör till diskussionen, men jag tycker alltid prisdiskussionen är tröttsam om man inte tar med det i beräkningen.

Skrivet av dex20:

Så du menar att där inte är någon skillnad på olika SSD i hur snabba dom är eller vad? Rätt uppenbart att hårddiskarna i den nya generationen (framför allt PS5 vad vi vet än så länge) kan göra saker som ingen normal SSD kan på en PC.

Visst kan man välja och tro att dom olika spelutvecklarna ljuger om vad spelen kan göra på PS5, men hade varit ganska löjligt av dom då alla lär märka det rätt snabbt när spelen kommer.

Att påstå att en 10 år gammal SSD kan göra samma sak är ju rent ut sagt felaktigt och tror nog att du vet det också.

Edit: Glömde att denna tråden handlar om Cyberpunk. Förlåt för min offtopic rant här

jag har aldrig sagt att en 10 år gammal SSD/kontrollers kan jämföra sig med det PS5 kommer ha. Om du måste ljuga för att få argument så har du kanske inte så bra argument, eller hur? Till skillnad mot konsoler så är jag inte fast vid någon specifik hårdvara, den SSD'n jag hade för 10 år sen är borta sedan c:a 9 år sedan

Spelutvecklarna ljuger precis hela tiden. Tror du inte det märktes omgående att Xbox360 inte hade grafik som var direkt jämförbar med filmen Avatar? Tror du inte jag skrattade åt det påståendet då det begav sig? Fick jag rätt? Vill du ha omkring 1000 andra exempel?

Edit: om du vill ha källa till forumet där jag skrattar åt påståendet (år 2011) att "nya Xboxen har grafik som Avatar" så kan det fås via PM

Skrivet av neocon:

Du har haft SSD i över 10 år och ändå har du inte fått spela spel som gör det Ratchet & Clank gör? Vad kan det bero på tro?

Vad gäller spel där man byter värld direkt så handlar det väl mer om direction än att det skulle vara ett problem för PC så länge användaren har adekvat hårdvara. Jag förstår din poäng, du menar att (som vanligt på konsol) så har alla samma hårdvara och därför möjliggör det att spelstudios inte behöver sålla bort bland spelarna, det kommer funka för alla. Men det har inget att göra med att konsolerna är mer next-gen. PC är alltid det som drivit på, och så kommer det förbli.

PC kommer som vanligt springa varv runt PS5, kanske to.m vid release, och om inte så lär det inte dröja många månader Fränt att ha något som är next-gen i någon månad förvisso, men tja, vill du gå all-in vad gäller att ha något som är det absolut bästa hårdvarumässigt så är det PC som gäller, som vanligt.

Skrivet av Bill:

Lite som att säga ”jag har kört IPhone i 10 år” va? 🙂

Om jämförelsen är att jag kört iphone i 10 år medans annan utveckling på mobilmarknaden stannar upp, och efter 10 år släpps något som är jämförbart eller lite bättre än Iphone så tja, visst. Det är väl jämförbart, antar jag. Vad är din poäng?

Om man verkligen tror att de nya konsolerna, som alltså hypar SSD (som jag haft i över 10 år på PC) är FÖRE, så tja, the joke is on you..... det enda det säger är hur efter dom är i utvecklingen. Och ja, självklart kommer de köra med den absolut senaste hårdvaran vad gäller kontrollers osv, något som såklart redan finns på PC, om man köper det senaste.

Du är tvungen att uppdatera dig dagligen i princip, om du vill hänga med i utvecklingen på PC. På konsoler får du uppdatera dig var 4:e år eller så, för det är så länge du är fast med din ""NEXT-gen"" produkt. Och ja, jag förstår att det kan vara smidigt, men kom inte och säg att det är mer next-gen, det kan möjligtvis vara next-gen på pappret, i en vecka.

Skrivet av neocon:

Med releasen av de nya konsolerna, åtminstone PS5, så är PC inte längre next-gen annat än grafiskt

För att ta ner dig på jorden lite, det har alltid låtit så innan release av en ny konsol. När Xbox 360 skulle släppas så sa man att grafiken var direkt jämförbar med filmen Avatar. Blev det så, i verkligheten?

Jag får anta att det här är första gången du följer en release av en ny konsolgeneration, jag kan direkt säga att du blir lurad.

Vi vet redan att nya Unreal Engine 5 te.x fortfarande är snabbare på en PC än på de nya konsolerna. Det finns tester.

Skrivet av Jh:

Helt ok. Jag vill hellre ha den till nextgen ändå 😉

köp PC så har du alltid next gen... för om man tycker det är viktigt är PC enda vettiga valet.

Skrivet av loerk:

Självklart, men har vi otur så betyder det att något har gått fel

Det enda som "gått fel" är att det kommer en ny generation av konsoler i nov-dec. Självklart vore det väl rätt korkat att inte vara en s.k launch title till dessa.... men det vore ju ärligare av dom att säga att det ligger till just så, men ärlighet är inte deras starka sida.

2018: "nu kan man spela det från början till slut!"
2020: "nu kan man spela det från början till slut!"

nähä, är det sant.... låt mig gissa, 2021 "NU kan man äntligen spela det från början till slut! vi ska bara fixa de sista buggarna!"

https://nordic.ign.com/xbox-one-gaming-hardware/18193/news/cy...

Skrivet av Draconis:

What? Det hade jag ingen aning om. Kanske värt att spela om med kontroller då.

kan vara ifall du tycker det är en viktig grej.. jag gjorde även detta i Grim Dawn, för mig blev det direkt ett stort lyft från klicka och se karaktären gå dit. Enda gången jag tycker det är okej är i spel där man styr flera enheter, i RTS spel te.x. Vill absolut inte ha det i spel där jag styr en karaktär.