Inlägg av Harmond

Inlägg som Harmond har skrivit i forumet

Skrivet av Thane:

Om många ogillar vad som hände med Joel kan George RR Martin vara glad att han skrev Game Of Thrones innan sociala medier😅

Fast "han" slog ju mer med TV-serien egentligen. Jag upplever tvärtom att folk tyckte GoT TV-serien var en frisk fläkt vad gäller att man inte har traditionella odödliga hjältar. Jag skulle nog inte jämföra det med TLOU2 direkt, GRRM hade ingen politisk agenda med det, iaf kan jag inte se det och jag vet inga som är upprörda över det.

Dessutom kom första boken ut så sent som 96 - visserligen lite innan de sociala medier vi använder idag, men inte innan usenet där vi diskuterade över nätet.

Skrivet av Andyrew:

Det är en så sjukt konstig inställning att ha. Det är verkligen inte ett av dem sämst skrivna spelen i spelhistorien och att påstå det vittnar om extremt bristande kunskap. Överdrifter på det sättet gör det svårt att ta till sig ditt argument.

Jag tror att många gamers inte riktigt förstår storyn och har svårt för att att det inte slutar som de vill. Om syftet var att visa the cycle of revenge har man ju klarat det helt fantastiskt. Jag är sjukt imponerad av tvåan och håller det på samma nivå, om inte högre, än ettan.

Tror tyvärr att folk har mycket problem med hbtq också. Vem fan bryr sig om någon är gay/transexuell? Många gamers tydligen.

Spelet är skräddarsytt för "woke" journalister så det ska få 10/10, det är så uppenbart. Handlingen är som sämsta såpoperan på TV. Tonårsångest, avundsjuka blandat med Game of Thrones eller Walking Dead-liknande "shockvalue".

Antar du missade DLC'n (väldigt bra) till första.. Ellie är lesbisk/bi/whatever där, jag tyckte det var en fantastiskt bra DLC och tvivlar på att någon har något som helst problem med det, snarare har det blivit ett löjligt argument "aha, du gillar inte TLOU2, antar du är emot HBTQ..." Trams. Spelets handling om man ser det till sin helhet är totalt löjeväckande. Jag kan respektera vissa delar av det, att han törs göra saker som få spel gör te.x, men i sin helhet nä.

Sen hur Druckmann / Sony betedde sig mot många youtubers som kritiserade spelet, att falskflagga dom för att förstöra deras kanal är oförlåtligt. Jag är glad att de jag följer lyckades bestrida det och tillslut vinna, någon fick säkert sin kanal och inkomst borttagen för alltid. Jag tycket det är småaktigt och rent ut sagt kriminellt beteende. Druckmann postar en viss inslagen skalle på fars dag.. så förutsägbart, precis som alla i vänstern ska man sprida hat mot fäder/män. Jag tycket det är patetiskt och lågt. Varför inte lära sig av historien att hat mot te.x raser eller kön inte leder till något bra?

"för de utannonserade även ett nytt spel i Expeditions-serien."

...i april ja.

bättre sent än aldrig?

Ett av de sämst skrivna spelen genom spelhistorien (däremot är det fantastiskt atmosfäriskt och snyggt, bra röstskådisar).

Ja ekonomi är ju faktiskt ett system som man borde kunna få att fungera bra i ett spel utan att spendera helt enorma resurser (te.x som med avancerad AI eller hyperavancerad grafik, givetvis kan man inte begära att alla spel ska vara perfekta vad gäller det).

Slappt är ordet.

Skrivet av Jozo:

Kändes inte alla CGI-trailers från presentationen väldigt mycket PS2-era kvalitetsmässigt?

Vilka trailers?
Denna trailer såg bra ut, ser in-game ut förutom nån scen som såg cgi ut, och nej det ser inte PS2-era ut här. Du minns i så fall PS2-eran med ett rosaskimmer.

THQ Nordic tycks fokusera en del på remakes alt. uppföljare på äldre spel. Har ni förresten märkt att "coming soon" (som det stått på Gothic 1 remake i 1 år nu) är det nya... Rätt störande, speciellt om man inte vet att "soon" inte betyder veckor eller månader utan kan betyda flera år. Vet inte riktigt vem som blir gladare av den användning av "soon", inte är det de som väntar iaf.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Jag blir lite beklämd över hur våldsluttrade vi har blivit. Här gör man reklam för grafiken i ett spel och visar massmord och ingen reagerar.

Ja det vore ju skitsmart att visa ett massmordsspel som en fredlig gå-simulator i djungelmiljö.. Inget missvisande alls

Låter bra, vill ju tveklöst ha med allt detta innan jag börjar spela Även om man lär få vänta ett bra tag..

Köpte det vid release men jag tänkte nog vänta ett par år, känns som de skulle kunna göra rätt mycket kul med det och jag vill inte tröttna (vilket man gör, på att se grafiken osv.) Men det beror på hur det utvecklar sig, de kanske inte gör så mycket mer, vad vet jag.

Har svårt att tro att de kan ta ner moddar rent rättsmässigt om nu moddaren verkligen bara erbjuder högre upplösning med helt egna texturer. Han använder ju då inget som är copyrightskyddat. Det enda man använder är ju i så fall samma namn på filerna..

Hon är en aktivist, ägnar dagarna på Twitter genom att skriva hatiska saker om star wars fans som inte gillar The Last Jedi. Hon kommer därmed med stor sannolikhet försöka göra allt för att få dem "triggade" av remaken.

Jag har lite svårt att tro att människor som är så politiskt drivna + extremt arga kan tillföra något vettigt. Det är synd att man väljer att gå Hollywoodvägen med detta. Finns ju nu så många exempel på hur det helt enkelt inte fungerar, fansen vill inte ha det. Senast med He-Man remaken..

Dataracer har gått igenom lite av hennes inlägg:

https://twitter.com/Dataracer117?

Sen visar det sig hur fria händer hon har. HK-47 kanske anses problematisk och skrivs om? Man ändrar ras och kön på karaktärer - svårt att veta. Spelet ska alltså vara för en "modern publik", vilket brukar betyda; ett spel för SJW's.

Såg precis en tweet från Kristen Bates (skribent för starwars.com), bild på Revan och med texten "we love powerful women" så tja..

dessa aktivister har velat ändra kön på honom länge och nu har de chansen.

49K dislikes. lol.

Skrivet av Gesturr:

Ultima 7, med moderna strider

exakt.. moderna strider och en motor som flyter på mjukt.. fan, skulle nästan kunna spela om bara ifall det fanns ett sätt för motorn att scrolla mjukt.

Ultima Underworld 1 eller 2
Thief 1,2,3
- dessa gärna i VR....

gamla c64 och amiga spel.. nej tack, jag tycker bara inte det översätter bra, du får ett annat spel bara.. om man menar samma spel med modern grafik, nä, ärligt talat, så bra är inte spelmekaniken att de rivaliserar moderna spel.

Skrivet av Witchfinder:

Visst var det KOTOR som sades vara det spel som är typ mest likt Neverwinter Nights av alla? Själv har jag aldrig spelat KOTOR (inget intresse av/kan ingenting om Star Wars), men jag älskar NWN. Men får man då försiktigt förmoda att det kanske inte kommer spela någon roll inför denna remake och att eventuella likheter kommer ha utraderats av modernitet?
Har svårt att tänka mig att de skulle göra ett Star Wars-spel i dagsläget som inte bara är total hastighetsaction för kidsen?

Gillade inte NWN men älskade KOTOR (1 speciellt). En remake kommer ju självklart likna Mass Effect mer, det är jag näst intill bergsäker på... Mass Effect var typ den naturliga utvecklingen av KOTOR kan man säga. ME var "ok", inte mer, imo..

Skrivet av Aletheides:

Men att de skall vara "true to the gameplay and experience of the original".

Alltid en bra grej att säga av utvecklaren, ifall något inte håller modern standard, är buggigt eller känns lite ofärdigt - "det är så i originalet också, vi försökte ju bara kopiera det."

Skrivet av Kyraal:

Hade precis nästan ett panikanfall. Det lät som den enda mekaniska hårddisken i datorn var på väg att dö, men det visade sig vara tjejen som ligger och snarkar på soffan 😂

Haha! Jag har något i min lägenhet som låter som en äldre hårddisk som knattrar, dock högre än de brukar låta, kommer dock ej från datorn.. Undrar vad det kan vara, måste ju vara något VVS-tjafs... Aldrig haft i någon annan lägenhet jag bott i vad jag kan minnas. Ljudet kommer och går och kan vara borta flera dagar för att sen dyka upp mitt i natten i några minuter.

Förbereder en ljudbok för att gå ut och gå i en timme c:a. Den var i stereo så jag gör om den till mono (lägger upp dom på min dropbox, där utrymmet är begränsat). Har lyssnat klart på Sagan Om Ringen, nu blir det istället Tales of the Otori, historisk fiktion (japan/samurajer).

Har 5 playstation 5 spel, inte betalat det priset för något spel och kommer inte göra det fortsättningsvis heller. Pris är aldrig beständiga, går bra att vänta på att de sänks...