Inlägg av martinot

Inlägg som martinot har skrivit i forumet

Skrivet av whoo:

Beror på hur mycket man orkar jobba.
Jag säljer/byter alla mina PS-spel när jag är klar med dom, så min spelkostnad för Playstation är riktigt billig.

Sen tycker jag Microsofts strategi är awesome! Eftersom ”allt” verkar komma till PC nu så finns det ju inget ”krig” eller ”sidor” längre, kombon PC+PS5 täcker ju in båda sidor!

Tycker det räcker med PC. Den täcker ju in det absolut mesta.

Sedan ser jag Switch som ett bättre komplement än PS5 (eller XB) med lite annorlunda spel, och smidig som annat format (mer handhållen än vad många PC är).

Så trevligt att 60fps blir allt vanligare på konsol. Hurra! Inte en dag för tidigt.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Jag är glad jag fick tag på en XBOS SX, Gamepass är guld, och PS5 har ändå inget som är värt att spela nu. Väntar man tre, fyra år kommer det finnas en uppsjö spel att plöja genom.

Samma här. En enormt prisvärd och extremt kraftfull kombo för väldigt lite pengar.

Skrivet av Fade:

Resonerade ungefär lika som dig. PS5 blir väldigt dyr som komplement till PC när man räknar in spelköp.

Exakt. Blir ju sedan inte prisvärt av att vissa spelköp kan nyttjas (utan extra kostnad) på både PC och XB.

Skrivet av grimpe:

Steam Machines var för dyra och lanserades i ett mättat marknadssegment, de hade helt säkert inte lyckats om de hade haft Windows heller. Den udda steam controllern och SteamOS hjälpte säkert inte heller - men mängden spel som går att köra i Linux har ökat enormt sedan dess, och marknaden för handhållna är inte mättad som den var för stationära konsoller/PC 2015.

Känns ändå onödigt att krångla till det hela med att endast köra Linux på handhållna PC, när du kan får mindre krångel och större kompatibilitet med Windows.

Varför handikappa sig med Linux på en spelmaskin? This does not compute.

Lanserar Valve en renodlad Linuxhandhållen så blir det helt garanterat inget köp från mig iaf.

Som tur är så finns en hel bra rad kinesiska handhållna med Windows, inklusive de jag länkade ovan.

Skrivet av grimpe:

Aya Neo var ett tänkbart alternativ för mig, men jag tänkte att en enhet som utan bekymmer går ner i en jackficka har större chans att bli använd. Neo är lite tyngre också, 650 g mot 560 g för GPD Win 3.

One Xplayer är alldeles för stor och tung för att vara intressant för mig. Ska jag bära runt så mycket så skulle jag hellre gå upp några hundra gram till och tar en laptop med 1650 eller så och en gamepad. Men bra att det kommer alternativ, alla gör ju inte samma prioriteringar.

Det tror jag också, i alla fall vad beträffar kontrollerna. Men en lättare enhet kan ju vara lite mindre jobbig att hålla i för en längre spelsession också, särskilt om man inte har en bordsskiva att stöda handlederna på. Den kompakta storleken var viktigast för mig också, men också att dess Iris Xe ska ha lite bättre prestanda än Aya Neos Vega 6.

Är med på vad ni menar med +/- för olika storlekar. Gillar våra vanliga Switchar, men köpte ändå två stycken Switch Lite för att jag ibland föredrar mindre och lättare enheter.

Köper absolut att större (och definitivt tyngre) inte alltid är bättre.

Men kul att se att det rör på sig med denna typ av enheter. Tror mycket mer på Windowsbaserade spelenheter för max kompabilitet, och minst strul med spel man vill lira. Tror Valves kommer vara en miss om de baserar den på Linux. De gick ju verkligen på pumpen med det valet för Steam Machines.

Skrivet av eld:

Yep, den lite snabbare varianten plus dockan så man kan låtsas att det är en switch!

Det mest positiva med den är att pga cpun, minnet och hårddisken så känns den precis lika snappy som min vanliga dator, så har suttit och arbetat med den kopplat till en display, tangentbord och mus, har knappt märkt av att jag kört på en liten handhållen dator! Allt laddar sjukt snabbt och med 16gb så kan man tabba mellan flera olika program och spel.

Ergonomin är dock fortfarande något jag försöker vänja mig med, men tänker performance är nog något av det snabbaste man kan få tag på i den storleken!

GPU'n överraskar dock ganska positivt, det är otroligt mycket man faktiskt kan köra på den!

Och det bästa: Äger ju redan alla spelen, behöver inte köpa några fullpris-portar bara för att få en portabel upplevelse!

Vad jag önskar nu från GPD är väl en gpd win lite, en superkompakt variant av 3'an med lång batteritid mer gjort för spel från sent 90-tal och dosbox!

Sugen på GPD, men finns även en del nya kul alternativ!

Ryzen-baserad:

Intel-baserad:

Skrivet av Nomman:

Gärna för mig! Tycker om Switch-konceptet, men inte spelutbudet den erbjuder. Steams spelutbud går dock inte att klaga på 👍

Tänk dock på att det är Steam+Windows som har största spelutbudet (och den här enheten ryktas köra Steam+Linux).

Hade den kört Windows och med Steam, så hade jag varit grymt intresserad av en "Valve-Switch" och troligen köpt en!

Med Linux? Not so much at all.

Skrivet av spaarrekord:

Jag är kluven inför detta. Från ett konsumentperspektiv så uppskattas det ju att kunna köpa billiga spel samt att jag är emot geoblocking.

Tycker inte heller om geoblocking. Man får acceptera att konsumenter kan handla över gränserna på nätet tycker jag. Det ligger i hela grunden för internet från start att inte uppmuntra till denna typen av särskiljanden. Tråkig utveckling att se, och är glad att EU sagt nej till detta (ett av få bra saker våra EU-politiker drivit).

Valves missbruk och sina monopolistiska affärsmetoder för att prisfixera marknaden är inget nytt. De fick tidigare i år problem i EU då de funnits bryta mot lagstiftningen genom att upprätthålla konstgjorda priser i olika delar av EU:

https://screenrant.com/valve-fined-9-million-eu-geo-blocking-...

The European Union has fined Valve and five of the publishers that utilize its PC storefront Steam for millions of dollars for violating rules against geo-blocking at certain times between 2010 and 2015. This means that the accused were restricting gamers in better-off EU nations from purchasing games from other EU storefronts with lower prices. Several of the publishers were also charged with restricting cross-border sales of physical games, which has the same effect.

Skrivet av Bojkott:

Har en Series X, så jag har så jag klarar mig När priset har gått ner för Series S så kanske det blir att jag byter ut barnens One X. Mest för att Series S drar så mycket mindre ström jämfört med One X, och de spelar ändå bara på en 1080p TV, så de behöver inget som klarar 4K.

Gott att du fått tag på en X!

Samma orsak för oss som dina barn; vi har 1080p på vår stora plasma-TV och Series S upplever jag som perfekt och en fin uppgradering över vår gamla One X. Fick fatt på en för 2900 i december innan jul, och kan säga att vi fick en fantastiskt fin konsol för de pengarna. Att den sedan är både gulligt liten och grymt snygg gör inte saken sämre. Kan verkligen varmt rekommendera en för dina barn om du får en till vettigt pris.

Skrivet av PeTTs0n:

Nja, du fortsätter ju bevisligen väldigt gärna att fokusera på person snarare än sak om man ser till dina senaste svar.
Att du inte erkänner det börjar dock bli lite komiskt, men det förändrar inte faktum.
Att du dessutom i praktiken väljer att inte bemöta något annat än denna del av inläggen nu blir också lite ironiskt.

[ Du kämpar att få det till något annat, genom att ständigt vända och vrida på saker och ting. Jag väljer att aktivt inte bemöta den typen av metadiskussioner. Speciellt inte dina personangrepp som jag finner kontraproduktiva för en diskussion. Vill du ha den typen av "debatt" och meningslöst tjafs får du finna någon annan att föra den med. ]

Det jag bemöter med argument och väljer att diskutera är huvudorsaken till att Valve dras inför domstol; att de genom sin storlek och tyngd på marknaden kan sätta krav på och styra prissättningen för spelutgivare.

Tror inte det behöver bevisas att den typen av prisfixering och styrning är dåligt för oss konsumenter, men däremot så skall det bli mycket intressant att de på hur de kommer att hantera detta inom dent amerikanska domstolsväsendet.

Det finns ju en tydlig lagstiftning inom både USA och EU mot den här typen av prisfixering i av fysiska varor i fysiska butiker, och skulle ju vara en stor fördel för konkurrensen och dessa konkurrenslagar fortsätter att gälla i takt med att samhället digitaliseras allt mer.

Skrivet av Bojkott:

Ja nu när den finns så är det ju ingen mening att plocka bort den, men jag hade hellre sett en disklös Series X med 512 GB SSD för 4190 kr, och framför allt när 1440p60 sällan är något som Series S lever upp till, utan det är i regel antingen 1080p60 eller 1440p30. Detta kan komma att ändras när tekniken och utvecklingskitten mognat, men i dagsläget så tycker jag att den inte gör så mycket mer än One X, som gick att få tag på för under 3000 kr innan den försvann från hyllorna.

Kommer troligen en disklös XSX längre fram. Just nu, när de säljer alla XSX som de tillverkar, så är det nog dock ingen bra idé att släppa det i dagens läge (är nog det dummaste Microsoft kan göra just nu).

Så på sikt så kommer det garanterat. Men hoppas att de ändå behåller en XSS.

Är ju en grymt trevlig konsol för extremt lite pengar. Kombinera med Game Pass så har du dessutom enormt mycket spel för väldigt lite pengar.

Svårt att slå den kombon i prisvärdhet!

Har två XB1 X sedan tidigare, och XSS är ett grymt trevligt lyft jämfört med de!.

Kan verkligen rekommendera dig att uppgradera till en XSS, även om du sitter på en XB1 X idag. Klart steg upp i nivå gällande både snabbhet i laddning och processorkraft.

Skrivet av Caesarsaurus:

Inte kostar skjortan? De e väl nästan samma pris som för en ps4 om inte mer?

En fast konsol som en PS4 kan ju inte ersätta en bärbar komplett enhet, men både skärm, batterier och kontroller, som Switch.

Är ju lite som att påstå att en fast trådad telefon (PS4) har samma pris som en mobiltelefon (Switch).

Blir ju väldigt mycket äpplen och päron där.

Skrivet av PeTTs0n:

Du har redan varit där, och du fortsätter (om än subtilt) att hålla dig kvar där även nedan.

Ah, det känns inte som vi kommer nå så mycket längre i kärnfrågan om du inte kan backa upp det där med att fri prissättning objektivt är bra för slutkunder.

Personangrepp låter jag bli, men du får gärna köra på. Mig bekommer det inte. Vad det säger mig är att debattörer som tar till det sällan har några verkliga argument att ta till. Så kör på (om det behagar dig).

Gällande att jag skall behöva bevisa att det är dåligt med prisfixering för oss konsumenter - säger mest av allt i det absurda här.

Skrivet av Molotov:

Switch är inte speciellt billigt.

Tycker den är rätt prisvärd. Inte kanske prestandamässigt, men för helheten med portabel skärm och resten. Där tycker jag Nintendo lyckats att ta fram en extrem fin handhållen konsol till i sammanhanget (med mobiler och annat) för väldigt lite pengar.

Det som jag inte riktigt gillar med Switch är de höga priserna på spelen (samma speltitel är oftast högre i pris för Switch än för PS och Xbox). Men själva konsolen tycker jag är mycket rimlig och relativt lågt prissatt.

Har själv två stora Switch, och två Switch Lite hemma just för att de är så prisvärda.

Skrivet av Bojkott:

Ännu en miss med att släppa Series S.

Tycket det är kanon med S!

Köpte en S, och helt perfekt att den finns att tillgå till skillnad från X och PS5. Så ta inte bort den!

Är en grym liten fast konsol och med extremt bra prestanda för löjligt lite pengar.

Skrivet av Mirage:

Vinner Switch pga att det faktiskt finns konsoller som motsvarar efterfrågan? Det råder trots allt brist på båda de andra konsollerna.

Troligen.

Sedan är det ju en grymt trevlig konsol som jag upplever lite underskattad och lite åsidosatt ofta på FZ och FZ-fredag. Finns ju inget trevligare sätt att spela helt handhållet på!

Skrivet av Gesturr:

Jo visst, speciellt i början. Men mellan maj 2016 och maj 2019, tre år, kom det till 1 miljon användare på Steam. Ett år senare var det en miljon till. Och ytterligare ett år senare en miljon till. Användarbasen är jämförbar med användare som använder Linux, Mac eller 4K-skärmar på Steam och växer fortare än dessa kategorier.

Jag tycker jämförelsen med Linux du tar upp ovan är intressant. Den har många gånger hypats att slå igenom som generellt desktopsystem ("xxxx" will be the year of Linux on the desktop). Även om Linux växte snabbt ett tag som desktopOS så har det sedan länge planat ut, och fortsätter vara ett nischat OS på desktop på några få % marknadsandel. Som ett generellt desktopOS, som många förutspådde och hoppades på, så har det definitivt floppat.

Ser en tydlig parallell till just VR som du tar upp ovan. Det kommer säkert att etablera sig som en tydlig nisch för de som är extremt intresserade, men det kommer inte att uppnå någon större volym på marknaden bland normala spel och gamers. Tror det kommer floppa som den massmarknad som många tidigare förutspådde. Men som nisch? Absolut. Där är det säkert här för att stanna.