Inlägg av joufor

Inlägg som joufor har skrivit i forumet

1

Har spelat Battlefield V på comp-nivå sedan det kom ut... såg fram emot att fortsätta med 2042, men efter ca 40speltimmar och ett antal försök att tycka spelet är bra så lessnade jag totalt, har inte spelat det sedan början av December... gick tillbaka till Battlefield V som jag fortfarande kör i dagsläget, även kört lite Battlefield 1 i brist på annat.

Känner mig blåst på pengarna

Skrivet av blackidus:

Först och främst fixa buggarna, men mina största problem är nog en hel del design val som jag listar här.

1: Fixa kartorna, lite svårt att säga hur men dem flesta av dem är bara öppna ytor just nu och riktar sig väldigt mycket till fordons spelare. Såg verkligen fram emot större kartor efter alla små i BF1 och BFV, men det krävs mer skydd för infanteriet för att det ska kunna röra sig skyddat.

2: Begränsa air-dropp systemet till enbart transportfordon utan vapen så vi slipper se svävare, tanks osv på toppen av skyskraporna där dem campar flaggorna.

3: Stöd för mus och tangentbord på konsoler.

4: Att ta bort specialisterna och ersätta dem med klasser kommer tyvärr inte ske, iaf inte i detta spel. Men se åtminstone till att alla specialister får någon typ av negativ effekt för att få folk att variera sitt val mer. Som det ser ut nu kör alla med Angel eller Sundance. Gör så att tex Sundance inte kan bära tunga vapen för att hon ska kunna använda wingsuiten, och specialister som bär tunga vapen/rustningar ska inte kunna använda traversal sprint typ som Boris och Dozer osv.

5: Mer vapen, släng över alla vapen från Portal i All-out-war. Det är ett krig i en förfallen värld där soldater tar dem vapen dem får tag i. Balansera om dem så dem passar och släng in dem bara, modeller och animationer är ju redan klara. Plus systemet funkar ju redan på dem med attachements osv.

6: 64 spelars mode med CQ och Breakthrough, vet att det är på G som limited time game mode men det ska vara permanent. 64 spelars kartorna man får spela om man kör solo/coop mot bottar är mycket bättre.
Likaså ännu mindre modes som TDM och kanske TOM Rush.

7: Permanenta Lobbies/ Servers, sjukt irriterande att behöva köra matchmaking efter varje runda och ofta spelar man samma karta om och om igen. Hindrar också folk från att bilda ett bra samarbete med squaden man hamnar i, nu hamnar man i en ny squad varje match.

8: Server Browser! Allvarligt, det har funnits i alla tidigare BF spel. Även spectator mode borde finnas.

9: Scoreboard, standard för alla FPS.

10: Alldeles för mycket "spotting" gadgets, finns ingen som helst möjligheter att smyga runt och flanka någon då man ständigt är spottad. Enda sättet är att ta Sundance och flyga runt.

11: Movement, fixa det, vet inte hur jag ska beskriva det men alla rörelser känns "flytiga", man har ingen tyngd i sina rörelser.
Kopiera in det som var i BFV, det funkade perfekt.

12: Voip, ska bara finnas där, använder det inte ofta själv men det ska finnas där.

13: Skapa nya/byta squads, varför är detta inte med? Även större squads vore bra.

14: Ta bort end of round kommentarerna från specialisterna, passar inte alls in i atmosfären som målas upp i resten av spelet.

15: Gör om flyg-mekaniken, kontrollerna för flyg och hellis känns inte alls bra. Ta kontrollerna från BF4.

16: Förstörelse? Var är den? Troligen borta på bekostnad av 128 spelar kartor.

17: Förbättra ljudet, håller inte alls samma kvalitet som tidigare spel. Musiken kan vara mycket bättre också, musiken från dem gamla spelen i Portal är dock bra, ta den kanske?

18: Platoons, vart är dem?

19: Möjlighet att välja första persons takedown istället för tredje persons.

20: Player damage eller vehicle damage points, nu har man ingen aning om hur mycket skada man gör på personer eller fordon.

21: All-chat

22: Kunna skala HUD- element som tex minimappen hur stor/liten man vill ha den osv.

Håller med dig, men framförallt punkt 11. "Movement" känns väldigt stelt och begränsat i BF2042, då var BFV MYCKET bättre!

Varför går det inte filtrera bort olika plattformar i nyhetsflödet längre?

Innan vet jag att man enkelt kunde sortera bort konsoler då jag bara är intresserad utav PC spel, och vill varken ha konsolnyheter i "nyhetsflödet" eller i "releaselistan", eller går det fortfarande att filtrera bort dom? Isåfall hur?

1