Inlägg av Ryoma

Inlägg som Ryoma har skrivit i forumet

1

Det är inte porren som är ditt problem

Vi lever idag i ett samhälle där en majoritet av oss har någon form av beroende vilket får oss att göra handlingar som egentligen inte gör oss lyckligare.

Det kan vara att fastna i timmar på reddit, youtube, Netflix, Facebook eller porrsidor - fastän vi har viktigare saker att göra. Att vi fastnar på någon av dessa sidor är egentligen inte problemet i sig, utan snarare symtomen till ett annat problem vi oftast är omedvetna om.

Om videon är för lång så kommer han fram till att hans (och många andra personers) egentliga problem inte är porren i sig, utan att det är bara den personens sätt att undvika att känna smärta ifrån det egentliga problemet - behovet att känna sig sedd och accepterad av andra. Rädslan för att bli avvisad... undvika att känna sig inkompetent.

En annan till ämnet relaterad video tar upp att vi utvecklar alla möjliga former av beroenden. Många människor idag blir beroende av att prestera i arbete, gym och i relationer - och de glömmer av vad som gör dem lyckliga, utan de blir som slavar till beroendet.

Hur man bäst tar sig ut ur den negativa cykeln kommer vid 9min00sek...

Tack för alla tips hittills i tråden!

Jag tror att jag får sikta på att göra så här:
1. Spara upp 25k som skyddsbuffert till allt oförutsägbart.
2. Sen börja köpa 500kr/månad av ... något alla de olika alternativ ni listade upp.

Ekonomi - Investera i tillgångar?

Jag såg nyligen en bra presentation om hur man kan tänka för att enkelt kunna kategorisera dåliga respektive bra inköp. (Länk kommer snart).

Sammanfattningsvis handlar det om att köpa mer tillgångar och minska på köp av saker som inte är tidsbeständiga tillgångar. Jag har hittills inte tänkt på detta sätt, 100% köpt det senare (bilar, datorer, hyresrätter etc)

Så min fråga är, vad för tillgångar kan man lägga ur 500kr på månadsvis?
Det enklaste torde vara fonder? Därefter kommer väl att försöka komma upp till 400-600k och köpa bostadsrätt?

Social färdighet: ramverk och lästips?

Vad är Social färdighet? Det kan väl mer eller mindre sammanfattas till ett område som kan träna upp dels genom att träffas och umgås, leda, samarbeta och kollaborera med en eller flera personer. Med personer som liknar dej själv,eller tvärtom.

Men för att utveckla exceptionellt bra social färdighet så räcker det inte med att bara leva som vanligt, träffa nära vänner och arbetskollegor... utan man behöver läsa teorier och ramverk för att hitta saker som man själv inte kommer upptäcka de närmsta 30 åren... eller rentav aldrig upptäcka själv!

Jag efterfrågar litteratur som relaterar till detta.

1