Inlägg av Zimpan

Inlägg som Zimpan har skrivit i forumet

Har följt projektet sen de släppte sin första demo på youtube. Mina förhoppningar var att gameplayen skulle bli bättre optimerad. Men från vad jag har sett så har de lagt större vikt på miljöer och innehåll som gör att det ser en aning stelt ut och förstör spelkänslan en aning. Jag kanske köper det på en väldigt billig rea i framtiden. Enligt mig så hade de gärna fått fortsatt utveckla spelet ett tag till eftersom att det fortfarande inte ser riktigt fulländat ut.

Skrivet av Joakim Bennet:

Hej gänget!

Den 26 augusti gör jag min allra sista dag som anställd på FZ. Det är redan på fredag nästa vecka!

Jag kommer istället följa en dröm och bli student på heltid under tre år. Det som gäller från och med i höst är biblioteks- och informationsvetenskap. Det stod mellan det och arkeologi. Jag vet inte vilken av utbildningarna som är mossigast, men jag tror att jag har valt helt rätt. När jag inte kom in på just arkeologiprogrammet 1995 lade jag allt sånt på hyllan, och sedan 1998 har det varit spel och journalistik på heltid. 24 år! Ett kvarts sekel! Dags för förändring alltså.

Ni är ju mina snuttisar allihop och jag kommer att sakna er djupt och innerligt. Vi har ju så många gemensamma minnen, en sorts delad verklighet. Allt från de många diskussionerna och gemensamma spelhyllningarna till småbråken och det vänskapliga bjäbbandet. Alla omskakande världshändelser och minst lika omskakande spelutannonseringar som vi har stött och blött. Live-sändningarna och trådarna om allt från AAA-lir till höp- och möperier. De kompletta galenskaperna som vi tillsammans födde och fick gemensam vårdnad om. Herregud. Mycket av det kommer att få stå åt sidan nu.

Men vänta, det finns mer!
Jag kommer förhoppningsvis att frilansa för FZ i någon omfattning framöver. Ni blir således förhoppningsvis inte av med mig helt och hållet. Men till en början kommer jag såklart att fokusera på det nya, även om jag givetvis finns kvar här i forumet för att tjata med er ett tag till.

FZ söker såklart en ersättare för mig nu. Maila Daniel på daniel.sjoholm(snabela)fz.se om du är intresserad, eller känner någon som skulle passa. En annons kommer sajten inom kort!

Det har blivit många ord genom åren men ibland tar de slut. Då tänker jag att det är passande att lämna er med en scen från ett av de spel som kanske har haft störst inverkan på mig (och jag vet, många av er också) under alla år. Och hey, det kan inte vara en spoiler att visa slutet på ett spel som har hängt med exakt lika länge som jag har skrivit om den här kulturen som vi delar och älskar.

Önskar er allt gott! Kram,

Jocke

https://youtu.be/rbZV-F-WNx8

Det gjorde du rätt, studerade själv Nordisk Arkeologi på SU. De utbildningarna leder inte till några jobb, och det är väldigt sällan att ansökan om utgrävning går igenom. Önskar dig all lycka i fortsättningen.

Hade det bra!

Zimpan

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Först och främst, det är alltid skumt att skriva om sig själv i tredjeperson men en rubrik är en rubrik.

Jag avslöjade det på dagens Fragzone-Fredag men eftersom inte kollar (gör det!) så tar jag det här också: från och med tisdag kommer jag arbeta på 10 Chambers, en studio grundad av bland annat Payday-folk och som 2019 släppte coop-spelet GTFO i early access. Det är ett sjukt utmanande spel som verkligen kräver en sammansvetsad grupp spelare.

Min roll kommer att vara community manager med ansvar för spelarna över hela världen, där en Discord med 200 000 medlemmar är en av mötesplatserna, tillsammans med Steam, Twitter och dylikt. Jag ser fram emot att ta allt jag lärt mig från åren på FZ och detta fantastiska community och använda det i ett nytt sammanhang,

Hojta om ni har några frågor!

https://www.youtube.com/watch?v=5eKhkKwQTck

(ja, det kommer säkert bli läge att dela ut nycklar, men chilla lite )

Missade helt att du skulle sluta när jag har varit frånvarande. Trist med tanke på att det var du som motiverade mig till att göra megatrådarna. Tack för din tid Calle och lycka till på det nya stället. <3

Skrivet av Tomas Helenius:

https://cdn.fz.se/artikel/fil/1431049?key=46547e4dce98b06f91c...

Calle - one of a kind.

2001- Calle, a.k.a. Spiken, börja hacka nyheter på Fragzone, mest för att komma till Dreamhack.
2009 - börjar jobba som redaktör, får en Photoshop-licens. Efter det blev inget sig likt, ingen bild gick säker.
2015 - tar ett glädjeskutt ut (bokstavligt talat - jag gjorde detsamma) från gamla kontoret och in på Geeks.
2016 - axlar rollen som chefredaktör för FZ
201? - det verkliga livet tillåter ÄNTLIGEN första E3-resan, efter alldeles för många års väntan. Gjorde succé. Förstås.
201? - utvecklar sina Photoshop-skillz så att de även gäller video. Efter det går ingen säker.
2021 - lämnar FZ. Rätt beslut kommer de nya kollegorna tycka. De gamla gråter men fattar förstås att man ska göra som hjärtat säger.

https://cdn.fz.se/artikel/fil/1431050?key=b32fe1f9282c45000c6...

Tack Calle, du fantastiska medarbetare i 20 års tid. <3

Du missade ett minus med att han aldrig lät dig dricka kaffe som Chef på stället.

Precis som det har sagts innan i tråden så är personen troligen inspirerad utav Griffith från mangaserien Berserk. Vid en väldigt ikonisk scen så torteras Griffith innan han blir räddad för att sedan låta ödet påbörja en ritual som enligt en profetia förutser i serien.

Det finns många andra refenrenser till mangan i spelet så många har snappat upp genom bilder och trailers.

Tycker inte man ska lägga så stor vikt på någonting som sägs. Man kan tro eller ej hur mycket man än vill om detta. Men det kommer inte vara någonting nytt försen den absolut första utomjordiska varelsen träder fram officiellt. Tills dess så tycker jag man kan tro exakt vad man vill om alla klipp och historier, utan fasta bevis så kan man argumentera för eller mot detta utan att komma någonstans i all evighet. Lite som religion ungefär.

Ser ut att vara snott från Junji Ito, ser inget orginellt med hybrider mellan människor och insekter när det handlar om japanska skräckspel. Det var en hel del liknande monster i Resident Evil och Dark souls serien dessutom. Känns som att de spinner på samma trådar om och om igen rent designmässigt.

Skrivet av Loevet:

... det vill säga redaktionellt, i forumet och på Discord slipper ni mig inte

Efter mer än femton år som aktiv teknik- och speljournalist har jag bestämt mig för att leta mig ut i världen och testa på ett helt annat yrke. Det här är min sista vecka på Geeks, och från och med måndag kommer jag alltså inte recensera eller skriva om de japanska härligheter som spelbranschen bjuds på.

Men att jag inte kommer figurera här redaktionellt innebär så klart inte att jag försvinner i forumet, eller på Discord. Nästa stora nyhet om varje givet JRPG, Metroid eller annat som beror Nintendo på något sätt kommer jag inte kunna hålla mig borta från. Och ni kommer fortsätta höra min tveksamt ljuva stämma i finfina podden Fulkultur!

Så väl mött fellow spelnördar, vi syns och hörs både digitalt och IRL i en pandemibefriad framtid!

https://i.pinimg.com/564x/12/85/64/1285648b41847f2a4bb236b8dd...

Tråkigt! 😣 Vart hamnar du härnäst?

Från VR till neural link.

The Last Of Us 1 & 2

Skrivet av majep:

Enligt dig 🥳 internet ringde och ville ha tillbaka sin åsikt

Ok?

Skrivet av Molotov:

Jag önskar jag hade tiden att lägga på vissa spel, men min speltid är begränsad. (För begränsad )

Min med just nu med barn och fru. Men jag passade på när tiden fanns. Rekommenderar DSserien, gäller bara att komma in i den 😅

Skrivet av Molotov:

Ibland känns det som man är den enda som inte förstår tjusningen med souls spelen.
Verkar vara otroligt tidskrävande spel.
Iinte för att jag har nått emot utmaning men måste man nöta vissa saker 100ggr för att lära sig besegra? En kompis hade nått av dessa spel till ps4, kollade lite men det var ju inget som imponerade som ett spectator spel och jag tror han inte klarat ut nått av spelen pga han gav upp/börja med nå annat.

Spelade ut DS 1-3 + expansionerna på en vecka, gäller att få smak för spelen och hålla tempot uppe när man spelar.

Har spelat ut spelet nu, har gjort allt i spelvärlden och jag äger allt som går att äga. Spelet får 4/5 av mig i betyg. Trots mycket välgjord lore, häftig story och skön combat så vill jag inte ge spelet en fullpott. Spelvärlden är imponerande men känns väldigt tom, det finns inga sidosaker att göra förutom uppdrag och ta sig runt i världen, spelet är väldigt buggigt och förstör mycket utav spelkänslan, samt spelet är dålig optimerat och kraschade mycket.

Enligt mig känns inte cyberpunk som ett färdigt spel, det känns som en betaversion utav spelet och måste ha mer djup förutom uppdrag, det kändes som att jag upplevde night city men jag fick inte uppleva det som en individ, fick bara uppleva skräddarsydda ytan utav en spelvärld som har så mycket djup som man själv som spelare aldrig får uppleva.

Nice, mycket berserk inspiration måste jag säga i designen. Kommer klart köpa en samlarutgåva av detta.

Har gjort alla sidequests och alla NCPD märkningar på kartan, så alla sidogrejer är nu avklarade eftersom att jag har fått troféerna i alla områden som bekräftar det, och jag ska nu återgå till mainstoryn. Har spelat ca 93 timmar nu, det fanns en hel del i spelvärlden, men den känns inte supermassiv med innehåll som t.ex skyrim i jämförelse.

Göd Jyl?!

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Det kan vi absolut ordna!

Förra året körde vi i fem timmar, vi ska kanske försöka att hålla ner det lite i år

Okej, då kanske jag hinner kika lite efter jobbet. 🙃

Hur länge tänker ni "sitta uppe"?

Någon lyckades modda raytracing på ett snes.