Inlägg av Acherryify

Inlägg som Acherryify har skrivit i forumet

Skrivet av almblad:

Beräkningar av elnät för dimensioneringar, grovlekar på kablar, transformatorer, säkringar, stolpar, nedhäng av ledningar.

Men majoriteten av tiden går ut på att prata med markägare för att komma överens om var elledningar ska komma fram och var stolpar kan monteras upp. Sen är det att skriva markavtal för dessa saker också.

Vid större elbolag så är det kanske flera olika personer som gör dessa arbetsuppgifter, men när man arbetar på ett mindre bolag så får man göra lite av varje.

Då vart det beräkning och projektering för de eltekniska bitarna som jag självt uppfattat att tjänsten berör. Det du nämner som tar upp mest av din tid låter helt klart som beredningsarbete.

Generellt så tycker jag att det låter som ett mycket kul och spännande jobb

Blev kvällshungrig så kokar fruktsoppa. Något som jag brukar äta mot jul.

Skrivet av almblad:

Roten till all ondska minst sagt. Men annars ganska varierande jobb, skönt med både ute och inomhus jobb och relativt flexibla arbetstider.

Jag var självt ute efter lite motsvarande jobb i höstas. Vad brukar ditt jobb gå ut på lite mer konkret? Antar att det är en del elnät samt transformatorberäkningar.

Såja då vare fixat! klart man skall ha lite julkänsla på den årliga bilden

DB och precis nyligen DBZ. Jag jobbar på att titta om hela serien igen och har nyligen påbörjat DB Super.

Skickade precis iväg lite jobbansökningar. En av effekterna för corona är stagnation av arbetsmarknaden.

Skrivet av 4liv3:

Letar efter en ny mus till datorn.
Någon som har erfarenhet av Logitech G305? Är den laddbar med sladd eller är det fysiskt batteribyte som gäller?

Jag har rekommendert den musen till två kompisar som blev väldigt nöjda med köpet. Det är byte av batteri som gäller.

Jag kan tänka mig bli testpilot. Ta gärna kontakt ifall ni vill veta mer om mig samt vad som skall testas.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Här är ett rent RSS-flöde. Annars finns vi på dessa tjänster, via Anchor.fm.

https://cdn.fz.se/artikel/fil/1424647?key=c6b7097f9d9943c1a78...

Snyggt jobbat!

Skrivet av martinot:

Vet du om de även finns på TuneIn?

Spotify i min bil stödjer tyvärr inte poscast-funktionen (även om riktigt bra i övrigt). Däremot så funkar podcats väldigt fint på TuneIn i bilen.

Håller med att bilen är ett gyllene tillfälle att lyssna på podcastar!

Jag gjorde lite snabb efterforskning och fick laddat ner appen TuneIn. Tyvärr kunde jag inte hitta podden varken i TuneIn eller Googles tjänst Youtube Music eller fruktföretagets Apple Music.

Skrivet av Tripsen:

Finns de här som pod om man vill lyssna i bilen osv?

Ja det gör det, gå in på Spotify och sök enkelt på fz eller Fragzone-Fredag så dyker det upp. Avsnitten släpps som oftast på måndagar.

Joakim får gärna justera sin stol eller lampan precis bakom lite grann. Det finns en lampa längst ner till vänster i videon som lyser väldigt starkt in i kameran. Det märks tydligt när Joakim gungar med benen och effekten blir att lampan blinkar.

Tack för en bra Fragzone-Fredag!

Lite småkul med buggar i ett nysläppt spel. Öresundsbron lämnar ju en del detaljer att önska och Turning Torso i Malmö existerar inte, samt Ullevi i Göteborg har halvt asfalterats igen Haha

Cold Prey 2 en Norsk thriller, skräck (org. titel Fritt Vilt) som var en bra uppföljare till första filmen. Slutet är något jag kan kritisera då det inte kändes särskilt genomarbetat, snarare fantasilöst. Men man bör kanske inte heller begära särskilt mycket mer ifrån en Norsk motsvarighet till en Jason film.

Mitt tips är förmodat långt ifrån vad du letar efter men jag delar med mig av mina tankar.

Jag kom specifikt att tänka på LG nya CX serie för 2020. De är tv:apparater som är mer gaming anpassade och där tekniken letat ner sig i "mindre" formatet 48", dock för det hiskeliga priset 17k. Men väntar man till nästa black friday lär priset sjunka ett par tusenlappar. En 32" tv idag är ju princip i storlek motsvarande vissa datorskärmar. LG CX serie är framtidssäkrad genom både funktion och kontakter. Ljud lägger jag dessvärre ingen större vikt på idag vid val av ny tv, då de tillverkas såpass smala att få till några vettiga inbyggda högtalarelement som låter bra är i princip omöjligt. Det är en sak om man vill ha en tv som låter, men ska de låta någorlunda bra så köp till en soundbar ell motsvarande extern ljudkälla.

https://www.sweclockers.com/nyhet/28862-lg-oled-tv-for-2020-s...