Inlägg av jamaha121

Inlägg som jamaha121 har skrivit i forumet

Detta är precis vad jag förväntade mig av MK11. Synd att mikrotransaktionerna förstör det hela. Ska nog skaffa det i framtiden då mer intressantare fighters dyker upp i DLC:s eller något.

Stackars Herr Krabba

Jag blev lite förvirrad över att Bowser skulle ta över, men läste sedan vidare och fick ett gott skratt. Fränt ändå att han heter seriöst Bowser.

XBOX/PS4/NINTENDO/PC: Vad väljer ni och varför?

Denna tråd är då menad för er som vill dela med av era åsikter angående dessa 4 saker. Jag kan börja med att säga att jag gillar dessa i den här ordningen:

1.Nintendo Switch
2.PC
3.PS4
4.XBOX.

Men nu ställer jag frågan till er: Av alla dessa konsoler/dator, vilken är ni mest tokförälskade i och vilka tycker ni är bäst och varför?

Otroligt mörka och läskiga serier och filmer vi växte upp med.

Jag blev inspirerad av tråden som handlar om de filmer och serier vi minns från barndomen. Jag tänkte att ni kunde dela med er av det mörkaste och skrämmande filmerna och serierna ni känner till. Här är några exempel av mig.

Landet för längesedan är en otroligt sorglig och mörk film när man tänker efter. Vasstand dödar Lillefots mamma och blir lämnad åt sitt öde medans Vasstand fortsätter att försöka döda honom och hans vänner. Det finns så otroligt mycket våld här för en barnfilm.

Den andra mamman från filmen "Coraline" är otroligt obehaglig och blir ännu mer skräckinjagande mot slutet. Där förvrids hon från en rar mamma med knappögon till en demonliknande hagga med otroligt vassa klor. Jag är inte säker om denna film borde klassas som barntillåten.

Kommentera nedan! Vilka filmer eller serier gav er en viss traumatisk upplevelse?

Den här jäveln ingjutade mardrömmar i mitt huvud när jag var mindre. Detta är Carnosauriern från Disneys Dinosaur. Mer behöver jag inte säga.

Även om denna film, baserad på en bildbok, inte är så mörk så tänkte jag ändå lägga till den. Vildingarna här beskrivs som stora monster med horn och tänder, men är på insidan mycket snällare än vad man tror. Men jag tycker att designen är rentutav otäck.

Ja, jag har vuxit upp med en hel del serier och filmer under mina dagar. Här är några exempel:

Älskade detta program skitmycket.

Den här scenen skrämde vettet ur mig som liten, men älskade det ändå.

Tokälskar dom här tre idioterna som fan. Och gör det fortfarande än idag.

En gammal tecknad Dreamworks-film som jag personligen gillar väldigt mycket. Stenjaguaren är så sjukt cool.

Den bästa scenen från Shrek som ligger mig varmt om hjärtat. Har älskat filmen sedan jag var liten.

Den här känner ni nog igen.

Top 5 riktigt bra memes.

Memes är roliga som fan, men vissa kan dö riktigt fort. Så för att hålla mig kort, så är detta mina top 5 absoluta favoriter när det kommer till memes.

5. Somebody Toucha Ma Spaghet

Okej, även om denna meme är urgammal så är den trots sina ynka sex sekunder, riktigt kul ibland om man tittar tillbaka. Den är basically ett klipp från Guldlocken och de tre björnarna där Pappa björn kommer in och skriker i sin fasa: Somebody Toucha Ma Spaghet. Sen avslutas det hela. Jag fick ett gott skratt första gången och det får jag ibland till och med idag. För istället för Spaghet så kan man lägga till något annat. Eller helt enkelt synka meningen med en låt, som t.ex Thomas tåget introt. Hur som helst, denna meme är gammal, men guld.

4. Moth Memes

Första gången jag såg en sådan här mal-meme var på instagram med texten: Do u häve any lämps? Och jag fattar skämtet. Det handlar ju om hur malar och insekter är starkt dragna till starkt ljus och lysande lampor. Memen kom från en bild av en Reddit-användare som lade upp en närbild på en gigantisk mal utanför sitt fönster och därav så började skämten och många memes flöda. Man kunde inte gå online utan att se dessa förbaskade jäkla memes. Men jag tycker den är smårolig med tanke på att detta är ju sant. Insekter dras ju till ljus och jag tycker att mal-memes var ett effektivt sätt att uttrycka det. Den är ingen toppare, men den får en plats 4 hos mig iallafall.

3. Will Smiths Genie

Aladdin-remaken har ju snart premiär och för några veckor sedan fick vi en smygtitt på hur filmen kommer se ut och vi fick till och med se Will Smith som Anden (Rest in Piece, Robin Williams). Men oj, fy fan, vad jag blev besviken. Will Smith som Anden går verkligen inte. Han ser ut som Shrek fast i blått. Han ser skitobehaglig ut. Senare ett tag fick jag se alla dessa memes komma in på Instagram-feeds och så vidare. Den första jag såg var en meme med Thanos som Genie med texten: You should have gone for the head. Denna meme är så sjukt korkad att den blir kul. Det är lätt att göra narr av Will Smith i det här läget. Min respekt för honom är borta. Men jag gillar denna meme, dock.

2. Uganda Knuckles.

Den mest påfrestande men hysteriska memen jag någonsin har sett. Uganda Knuckles är baserad på en karaktär från Sonic, och dom är röda små figurer som springer runt, skriker i afrikansk dialekt: Do u know da wey? Sen spottar dom på icketroende, följer efter en hela tiden och kallar en för drottning, eller kween, så att säga. Memen dök upp i någon Youtube-video, senare blev den animerad till en karaktär i VR-CHAT, där dom jämt springer runt och spottas hela tiden. Visserligen är memen död, men jag ville bara nämna den.

1. Bowsette.

Helt otroligt vad lite det krävs för att helt och hållet krossa internet. Bowsette är en sådan meme som jag själv anser fortfarande inte är död. Hon är då en kvinnlig version av Marios ärkefiende, Bowser då han satte på sig Super Crown och blev Bowsette. Hon dök först upp i en seriestrip där Peach nekar både Mario och Bowser. Båda är ledsna och sedan tar Bowser på sig kronan och blir Bowsette. Hon trendade i Japan i nästan en månad och ännu längre i USA. Bowsette är en lättklädd, kvinnlig antropomorf som har ringar med taggar på sina armar, horn på sitt huvud och lite till. Första gången jag såg Bowsette så tänkte jag: Vad händer med världen egentligen? Men efter ett tag kom jag på att Bowsette är en rätt okomplicerad meme. Man behöver inte förstå så mycket om henne, bara att detta är en genderbend. Så jag listar Bowsette som etta bland mina favoritmemes. Hon är sjukt sexig, också måste jag medge.

Kommentera nedan. Känner ni till några riktigt bra memes som ni vill dela med er? Vad tycker ni om listan?

Skrivet av Joakim Bennet:

Hoppas det går bra så att dom kan ta sig an säsong 2 av The Wolf Among Us sen...

The Wolf Among Us är ju inte en av Robert Kirkmans skapelser så jag tvivlar starkt på att som kommer ta på sig detta.

Jag vet exakt varför det floppade. De lade säkert ner mycket av sin tid och budget på alla jäkla CGI-trailers och därför blev det inte mycket över till själva spelet. Detta borde inte ens heta Walking Dead. Snarare Boring Dead.

Gästkaraktärer som förtjänar att vara med i Mortal Kombat 11

Mortal Kombat-serien är en av de blodigaste fightingspelen som vi har just nu. Inälvor flyger till höger och vänster, kroppar klyvs itu, ögonglober ploppar ut ur skallen på en karaktär, ja hur mycket våld som helst. Nu när MK11 är på väg så tänkte jag nämna ett par karaktärer som jag tycker själv förtjänar en plats i spelet. Iallafall från ett DLC.

Michael Myers

Den nya Halloween-filmen var riktigt bra och återupplivade filmserien (trots att den inte har med de andra filmerna att göra) till sin forna glans. Beväpnad med sin klassiska mask och sin enorma slaktarkniv så är han redo att göra vilken kväll som helst till ett rent helvete. Han är en skräckvarelse av hög rang, inte minst tack vare att han faktiskt inte är övernaturlig i traditionell bemärkelse. Han är riktigt jävla ond och har en kuslig förmåga att ha ihjäl folk på de mest brutalaste sätten, och han borde såklart få chansen att fortsätta med detta i Mortal Kombat 11. För som folk säger: "You cant kill the Boogeyman".

Terminator

Arnold är en älskad skådespelare. Synd bara att han åldras för varje dag som går. Lyckligtvis finns ju spelens magnifika samt tekniska värld och här kan vi avnjuta hans mest ikoniska roller om och om igen. Det är nu hög tid att vi förevigar honom som Terminatorn från James Camerons film för att låta oss slåss med och mot honom, medans köttets slits av hans kropp under matcherna som blottar mer och mer av roboten som verkligen är en riktig dödarmaskin av hög kaliber. Ingen vill mucka med denna plåtburk.

Ghostface

Jag har alltid älskat Wes Cravens slasherserie som verkligen lever upp till sitt namn och sin genre. Mördaren vars identitet förblir okänd är helt klart en av dom bästa skräckfilmsskurkarna som jag någonsin sett. Ghostface är inte bara psykiskt instabil, han är också riktigt intelligent och kan tortera sina offer via telefon för att göra dessa paranoida. När stunden är inne så snittar han halsen av dom med sin jaktkniv. Iklädd i en mörk rock och spökmask så är Ghostface redo att skrämma livet ur vem som helst. Att se honom som en karaktär i Mortal Kombat 11 vore en riktigt härlig syn. Han förtjänar det verkligen.

Pennywise

"DET" är nog tidernas mest framgångsrika skräckfilm och är fortfarande en riktig snackis bland folk idag. Bill Skarsgårds gestaltning av Stephen Kings onda skräckclown har präntat in mardrömmar hos människor och är en kultikon. Kapitel 2 har premiär i september så jag tycker däremot att denna mardrömslika pajas förtjänar en plats i Mortal Kombat 11. Är det något NetherRealm Studios varit väldigt bra på, så är det att ge varje gästkaraktär en kärleksfull behandling som gör dem rättvisa. Att få kämpa mot Pennywise, som förstås använder sig av illröda ballonger och sina rakbladsvassa klor och tänder, skulle bli hur ruggigt och coolt som helst. En sak som skulle kunna bli ännu coolare var om han kunde ta formen av det som motståndaren är mest rädd för.

Venom

Kom igen, vem vill inte se denna illvillige symbiot bita skallarna av folk i Mortal Kombat 11?! Venom är Spider-Mans dödsfiende och han har nyligen fått en egen film där kritikerna sa att den är ett skämt till film. Jag håller tyvärr inte med. Visst ,manuset var lite halvdant men det är ju för fan Venom som man kom för att se. Och det fick jag nog. Han kan då ansluta sig till en värd och göra så man får väldiga superkrafter. Han är också beväpnad med klor och enorma huggtänder. Dessutom också uthållighet samt oerhört enorm styrka. Att möta honom i spelet skulle vara rena rama drömmen. Eller snarare, rena rama mardrömmen.

Shredder

Teenage Mutant Ninja Turtles fick vara med i NetherRealm Studios förra spel, Injustice 2, så vi känner till dom redan. Deras ärkefiende Shredder skulle passa utmärkt i Mortal Kombat 11. Han skulle smälta in perfekt bland alla andra karaktärer och bjuda på episka drömfighter mot exempelvis Scorpion, Raiden eller Liu Kang. Med sin knivförsedda rustning, sin hjälm och de två enorma knivbladen försedda på varsin sida av armarna, så tror jag Shredder skulle kunna bli en alldeles utmärkt kämpe i MK11.

Kommentera nedan! Vilka gästkaraktärer vill ni ha in med i Mortal Kombat 11?

Bästa karaktärerna från Super Smash Bros Ultimate

Super Smash Bros Ultimate släpptes för drygt en månad sedan och har inte riktigt kommit in i e-sportvärlden än. Men själva spelet har sålts i miljontals exemplar och har fått skyhöga betyg om dess grafiska stil, ljuddesign för att inte nämna karaktärsgalleri. Mängder av folk har berättat om sina favoriter från spelet, och jag tog mig friheten att lista mina absoluta favoriter från Super Smash Bros Ultimate.

5. Ridley

Jag är stormförtjust i stora karaktärer som kan åstadkomma med mycket skada. Och skurken Ridley är en sådan. Det var ett tag sedan denna enorma drake syntes till, men dock i Metroid-serien så är han otroligt farlig att möta. Och här är det inget undantag heller. Ridley gjorde sin debut som sagt i Metroid år 1986 och nu är han tillbaks som den 25:e av alla 73 spelbara karaktärer som går att låsa upp. Han är den längste av alla här, vilket ger honom otroligt lång räckvidd med sina rakbladsvassa klor och sin piskande svans. Han kan också, likt Bowser, spruta eld men inte en enda eldsflamma, utan mer som eldbollar. Likt eldblomman som man kan upptäcka i Super Mario Bros-serien. Hans anfall må verkar vara långsamma, men när de väl sitter så kan de spetsa vilken fiende som helst.

4. Zero Suit Samus

För er som inte vet så är Zero Suit namnet på den dräkt som Samus Aran bär under sin vanliga Power Suit. Den här versionen av Samus är mycket vigare, smidigare än den vanliga och rankar betydligt högre i turneringar. Hon satsar mer på akrobatiskt, snabb närstrid än på vanliga långdistansvapen. Samus är otroligt svår att spela, men en skicklig spelare kan låsa sina fiender helt med långa luft-combos, ungefär som Cassie Cages combos i Mortal Kombat. Elektriska sparkar, paralyserande pistoler och en piska av dödlig laser är vardagsmat för denna stenhårda kvinna. Personligen så tycker jag att Samus är min största favorit när det kommer till kvinnliga spelhjältar. Dels för att hon är otroligt bra i närstrid och på långdistans. Rolig fakta: Hon är en av dom första kvinnliga spelhjältarna. Hon dock upp först i Metroid-serien.

3. Mewtwo

Denna hjärtlösa pokémon skapades av forskare för ett enda syfte: Att bli den mest fruktade och mäktigaste krigaren i världen. Mewtwos böljande kropp och svepande svans gör denne till en en asgrym luftkämpe. Mewtwo kan ladda energiklot, paralysera fiender, och teleportera sig in på arenan trots att denne har blivit utslagen. Men trots sina dödliga attacker och combos så är denna pokémon hal, seg och lättviktig. Därför måste du tänka på att när du spelar som Mewtwo så måste du koncentrera dig otroligt mycket, annars är det lätt att du förlorar. Om man slänger ut attacker utan att tänka så kan Mewtwo besegras av snabbare fiender.

2. Bayonetta

Den pistolpepprande superhäxan Bayonetta såg dagens ljus i sitt första spel år 2009 där hon blev känd för sitt otroliga, men också rätt krångliga stridssystem. Hon är beväpnad med cirka fyra pistoler som gör på medellångt avstånd rätt bra skada. I närstrid kan hon använda sina voltsparkar för att snabbt och enkelt kicka ut fienden ur arenan. Bayonetta kan använda sitt magiska hår och förvandla det till en stor knytnäve som mosar fienden på ett ögonblick. Hon är inte enkel att kontrollera i första början, men efter rejält med träning så kan du lätt kontrollera hennes snabba combos och attacker. Proffsspelare ser henne som den bästa karaktären i spelet.

1. Bowser

Okej, denna unika superskurk är min absoluta favorit. Bowser är Marios dödsfiende och han har varit det i flera tusentals Nintendo-spel, men också i animerade tv-serier. Han gjorde sin debut i Super Mario Bros år 1986 där han var en tvättäkta ondskefull härskare. Bowser har dykt upp massor av gånger i olika Mario-spel. Jag minns honom först i Mario 64 där man grabbade tag honom i svansen och kastade honom mot exploderade spikbollar. Nu är Bowser en kämpe i Super Smash Bros Ultimate. Han är den tyngste karaktären i spelet och kan göra otroligt mycket skada. Han kan spruta en eldsflamma som har otroligt lång räckvidd. Han kan dubbelhoppa i luften och landa med en smäll på sina fiender. Han kan krypa ihop i sitt skal med taggarna utåt för att göra skada när hans motståndare kommer nära. När du spelar Bowser så känns kontrollen medvetet tung, vilket är en bra anpassning till hans storlek. Det bidrar en hel del till upplevelsen. Rolig fakta: Bowser skulle egentligen ha dykt upp i det första Super Smash Bros. Men precis som Princess Peach så fick han vänta.

Kommentera nedan. Vilka tycker ni är dom bästa i Super Smash Bros Ultimate? Vad tycker ni om själva spelet?

Kingdom Hearts 3 ser jag mycket fram emot.

Roligaste videon på Youtube/roligaste grejen ni sett i ett spel?

Jag har frågat mina vänner, familjemedlemmar och många fler om just denna frågan: Vilken video från Youtube får er att nästan garva ihjäl er? Och för att göra det enklare för er andra så kan ni gärna få nämna ett moment från ett spel som är hysteriskt. Jag har själv sett en massa sjuka saker från Youtube som får mig att nästan dö i skrattattack. Här är några av dom:

Kommentera nedan!

@jbx: Tackar

Skrivet av aT1C:

BÄSTA LJUD borde vara besta spel musik, för besta ljud är svårt att slå Battlefield 5 på.

Det vi hör antingen explosioner, musik eller något annat räknas som ljud. Just därför är Smash Bros Ultimate bäst nu inom det området.

Skrivet av Monsterfrukost:

Vet inte om en "bästa djur"-kategori fungerar till fullo, men spelindustrin har bjudit på många djur. Djur har dukit upp som fiender, vänner, mat, crafting-ingredienser, background NPCs, något man måste sköta om osv.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/2/25/The_Last_Guard...

https://vignette.wikia.nocookie.net/sims/images/f/f5/The_Sims...

https://vignette.wikia.nocookie.net/nintendo/images/2/2f/Nint...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/18/Far_Cry_Primal...

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a6/Pok%C3%A9mon_P...

Ett spel som släpptes under 2018, vad tycker trådskaparen om spelet om han prövat det?:
https://www.youtube.com/watch?v=ZQAY5iLgUVo

Nog är det bra.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

”Bästa djur” borde stå med i alla ÅS-listor.

Precis min tanke.

Spelåret 2018

Även den mörkaste natt har sina stjärnor. Och dessa titlar lyste som starkast under spelåret 2018. Jag har listat dom bästa spelen, världar och innehåll och m.m från 2018 i olika kategorier så det blir lättare att hänga med.

BÄSTA DJUR 2018: MONSTREN I MONSTER HUNTER: WORLD

Det är sällan ett spel kretsar kring ett enormt ekosystem samt ett fantastiskt djurliv. Ekosystemet i detta spel är fantastiskt. Hur dom gigantiska reptilerna interagerar med varandra tycks leva oberoende av spelaren - är så trovärdigt att man nästan skiter på sig. Det känns verkligen som att man upptäcker nya arter hela tiden. Som t.ex Anjanath, det tyrannosaurie-liknande monstret som är otroligt svår att besegra.

BÄSTA STAD 2018: ATEN I ASSASIN'S CREED: ODYSSEY

Assassin's Creed-spelen har ju alltid handlat om det forntida och historiska. Med det i åtanke så är det rätt förbluffande att Ubisoft inte hade tolkat den morderna demokratins vagga förrän nu. Själva resan till antikens Aten är ett måste för historietokiga personer som jag själv. Alla andra spelen har ju varit i och för sig bra men när det gäller själva spelplanen så är ingen bättre än Aten i Odyssey.

BÄSTA UPPFÖLJARE 2018: GOD OF WAR

Hur ofta händer det att en spelserie får en chans att bli bättre än vad den har varit förr? Inte ofta, säger jag. Men God of War från 2018 har inte samma löjeväckande storslagenhet eller den grundläggande spelmekanik som 2005 års God of War. Det bygger inte på samma mytologi, det vill inte berätta samma story och det finns en helt ny Kratos som känns så jädrans annorlunda att man knappt känner igen honom. Fast det är ändå ingen reboot eller remake utan en rak uppföljare som har en perfekt balans av att vara en genial nystart på något fantastiskt och att helt förlora sin uråldriga identitet.

BÄSTA BANDESIGN 2018: HITMAN 2

När jag snackar om skitskön bandesign så brukar jag ofta nämna Overwatch, Red Dead och mycket mer. Men i år så har dom genialiskt detaljerade och öppna banorna i Hitman 2 bokstavligt krossat alla konkurrenter. Bandesignen i spelet är otroligt snyggt för att inte nämna otroligt vackert gjort. Om man ignorerar alla gevärskott och explosioner så är det en otroligt vacker syn.

BÄSTA HUVUDROLL 2018: ARTHUR MORGAN I RED DEAD REDEMPTION 2

Jag är inte sådan som brukar fästa mig vid huvudpersoner i film eller spel. Men när det gäller Arthur Morgan så är det ett undantag. Han är nog den skönaste snubben i ett spel någonsin. Om jag skulle jämföra min Arthur med en väns Arthur så skulle jag knappt känna igen honom. Klädval, diet, vikt, vapenarsenal, humör är en av dom få saker som du medvetet eller omedvetet tar ställning till formar den person som helt och hållet är din egen. Jag bryr mig otroligt mycket om Arthur. Och ingen jävel ska få göra illa honom. Jag har hagelbössan i högsta hugg...

BÄSTA LJUD 2018: SUPER SMASH BROS ULTIMATE

I nästan 20 års tid har Super Smash Bros-serien handlat om en sak framför alla andra: Spelvärldens bästa fanservice. Detta märks otroligt tydligt i Smash Bros Ultimates svällande soundtrack, som består av mer än 800 nytolkningar av klassiska låtar från alla olika Nintendo-spel som man har hört många gånger under sin barndom. Det enda som är mer bisarrt än den ofattbara mängden kvalitativ musik från absolut alla spel någonsin, är att man har möjligheten att lyssna på den samtidigt som du bär med dig din Switch. Släng dig i väggen, Spotify. Eller ska jag snarare säga, ut från arenan.

BÄSTA STORY 2018: THE WALKING DEAD: THE FINAL SEASON

Med endast två avsnitt kvar och det tredje som kommer den 15 januari så har våran resa med Clementine nått sitt slut...snart. Alla val som man gör här har mening och liknar ingenting som vi tidigare fått sett i dom andra spelen. Alla QTE:s har ändrats helt och hållet. Vi har fått en ny grafikstil samt en helt otroligt bra berättelse att hänga med i. Vad kommer hända med Clementine? Vad kommer hända med hennes nyfunna vänner? Och vad kommer AJ att göra när allting brister? Det är något som vi får vänta med att se i dom två sista avsnitten av finalen....

BÄSTA SPELVÄRLD 2018: RED DEAD REDEMPTION 2

Det finns open world-spel och så finns det Rockstars open world-spel. Även om du inte är det minsta intresserad av grovhåriga cowboys så är det omöjligt att inte sugas in i denna otroligt brutalt vackra, snygga och levande miljö. Allt som målas upp här, allt från storstäder, till industrisamhällen, till vidöppna öknar, till mörka skogar, till geggiga träsk kommer till liv på ett magiskt sätt som inte många kan slå. Red Dead 2 sätter ribban för alla sandlådespel. Och jag skulle bli otroligt förvånad om någon överhuvudtaget skulle kunna nå upp till denna nivå innan Rockstar släpper Grand Theft Auto VI om ytterligare fem år.

BÄSTA NYKOMLING 2018: ASHE OCH BOB I OVERWATCH.

Overwatch är enligt mig en av dom bästa FPS-spelen jag känner till. Spelet har ett välutvecklat karaktärsgalleri, lore och m.m. När jag var på utomlandsresa i Florida så fick jag en notis på Instagram. Jag öppnade upp och då fick jag se dessa två nya hjältar: Ashe och Bob. Och jag blev riktigt fast över hur cool hon faktiskt var. När jag kom hem så slängde jag ifrån mig väskan, satte igång datorn, uppdaterade Overwatch och fick chansen att spela som henne. Och hon är sjukt bra. Ashe är perfekt som hon är nu. Om folk klagar på att man behöver buffa henne så är det bara för att dom är dåliga förlorare.

BÄSTA LICENSSPEL 2018: SPIDER-MAN

Insomniac Games Spider-Man bygger vare sig på den klassiska kontinuiteten från serietidningarna eller på det cinematiska universum som Marvel har spenderat tio år med att bygga. Istället är det en helt egen tolkning av Peter Parkers vardag som trikåklädd superhjälte, ungefär på samma sätt som Arkham Asylum var en fristående Batman-berättelse. Tillsammans med slående vacker grafik, underbar bandesign och en gripande story så är detta det bästa Spider-Man spelet genom alla tider.

BÄSTA RACING 2018: FORZA HORIZON 4

Racing är en hyfsat populär genre i spelvärlden. Och jag tror att många kan hålla med mig när jag säger att det nya Forza Horizon är fantastiskt bra när det kommer till det området. Spelet bjuder på ett unikt utbud av bilar, bland annat en Volvo 740 mä turbo! som vi säger här uppe i Norrland. Grafiken är genomslående vacker. Urvalet av bilarna och deras komponenter är väl uttänkta. Den öppna sandlådevärlden är hyfsat men man kan inte jämföra den med Red Dead 2. Men om jag lägger det åt sidan så kan jag med gott samvete lägga fram att Forza Horizon är ett sådant racingspel som dom flesta har svårt att konkurrera med.

BÄSTA SPEL 2018: RED DEAD REDEMPTION 2

Ända sedan 1976 års Colossal Cave Adventure så har spelutvecklare överallt strävat efter att få göra världar som lever och andas. I år fick vi veta hur det känns att besöka en sådan. Världen i Red Dead Redemption 2 bemästrar du inte. Den bemästrar dig. Gradvis, metodiskt och med stort tålamod lär du dig tolka alla oräkneliga system, ramar och riktlinjer, ofta diffusa och opedagogiskt förklarade. Först efter tiotals timmar så känner du dig om inte hemma, så åtminstone självsäker nog att utforska vildmarken utan av misstag rida ut för ett stup eller provocera fel person med din blotta närvaro. Den kompromisslösa, ofta skoningslösa tilliten till korrekt fysik, momentum och tyngd, får allt från tomhylsor, explosioner till bisonoxar och grizzlybjörnar att kännas rotande i spelets värld, men också karaktärer och scenarier att kännas klumpiga, tröga och icke-intuitiva.

Red Dead 2 är inte ett spel som håller dig i handen heller. Den hugger istället av den, med en rakbladsvass jaktkniv. Du ska klä dig rätt, äta rätt så du inte blir överviktigt, tvätta dig och mycket därav. Revolvrar och vapen blir skitiga och måste smörjas och tas hand om omsorgsfullt. Du kan bli efterlyst av att loota banditer och skurkar. Kött ruttnar med tiden. På liknande maner är berättelsen sövlig och dröjer sig kvar vid enskilda moment likt Kubrick som dröjde kvar vid varje scen.

Vissa kallar det trist. Jag kallar det djärvt.

Detaljrikedomen har präglat detta spel otroligt mycket. Varje gruskorn i varje dalgång placerats ut för hand, varje ormbunke som följsamt viker sig undan för hjortens kropp, varje kliv i våtmarken plöjer upp djupa spår och varje genom lövkronorna silad solnedgång är den vackraste du sett, förvandlar Red Dead 2 till just den där världen som lever och andas. Detta är utan markerar 2018 års största bedrift; en värld som råkar vara ett spel men ett spel som också råkar vara en värld.

Kommentera nedan. Vad tycker ni om listan? Vilka är era favoriter från 2018 i kategorier?

Skrivet av Bennii:

Jag kan tänka mig att det blir mer personligt om kommentaren handlar om något kreativt som man lagt ner hjärta och själ i att skapa, som musiken du har på din kanal. Personligen tar jag däremot inte åt mig av såna kommentarer. Som flera redan nämnt, den enklaste lösningen är att strunta i personen.

Precis min tanke.

Hur hanterar ni haters?

Hejsan! Som titeln säger: Hur gör ni med haters som skriver negativa saker till er? Jag äger ju en Youtube-kanal där jag gör musikvideos. Massor av folk älskar det jag gör och kommenterar så fina saker. Men nu idag så kom en liten jävel till hater och skrev någonting som liknade: Du är fan sämst, gå och dö. Jag bryr ju mig inte, tog bort kommentaren och blockerade honom. Han hade inte ens videos på sin kanal så jag kan räkna med att han gör så bara för uppmärksamhetens skull. Så jag kommer till er med frågan: Vad är era tips för att ignorera haters? Kommentera nedan!