Inlägg av Lauchen

Inlägg som Lauchen har skrivit i forumet

Får nog säga original Xbox ändå. Första Halo var banbrytande. Sen gillade jag verkligen One S men det var tack vare att jag kunde spela alla gamla 360 spel som jag missat för att jag aldrig ägde en 360. Play anywhere var också grymt då man kunde fortsätta spela när datorn blev upptagen.

Sea of Stars och Gears 5 kampanjen ( har spelat den lite av och till i några år nu) ska spelas

Oj det är inte många trots över trettio år som gamer. De jag kommer ihåg är:

Monster Boy
Elden Ring

Tycker ändå Sonic 4 part 2 var rätt kul även fast det blev sågat.

Skrivet av Ruffles:

Alien Storm när det begav sig

Det var ändå rätt underhållande. First person banorna var lite nytänk ändå för den tiden. Men visst inget höjdarspel.

Haha jo det var svårt. Trodde jag skulle klara några men det blev bara ett rätt 😁. Är inte rätt svara på bonusfrågan 2017 eftersom Snes mini släpptes i Sverige då?
Själv spelade jag mest Marathon 2 och Warcraft på Mac 1996. Så jag missade nog mycket 😁

Intressant, men blir lite för dyr. Köper nog hellre en Rog Ally då.

Har inte spelat jättemånga jrpg men Chrono Trigger är ett fantastiskt spel där i princip allt håller än idag. Gillade Phantasy Star 3 när det begav sig men jag tvivlar på att det håller idag förutom möjligen story-mässigt.

Nu är smaken olika men jag tycker inte att Sonic 3 and Knuckles var så långt ifrån Super Mario World. Konceptet med att koppla ihop kassetter för att låsa upp funktioner i gamla spel var banbrytande då. Sen tyckte jag Sega fick till det bra med Sonic Generations med kombinationen av 2d och 3d. Spelet kunde dock ha blivit ännu bättre, bl om man kunde ha spelat som fler karaktärer. Sen dess har väl formkurva gått nedåt till Sonic Frontier. Har inte spelat det jättemycket men gillar hittills Generations bättre. Har inte testat Superstars. Sonics snabbhet fungerar nog bäst i 3d. Här kanske man skulle kunna ta inspiration från spel i andra genres t ex Sunset overdrive eller Skate. Sen behöver Sega ta in Christian Whitehead som konsult. Ser iofs Sonic Mania mer som en remake än ett nytt spel men bra var det. Tycker också att Sonic & All-Stars Racing Transformed överträffade alla Mario Kart spel fram till Mario Kart 8 som är det bättre spelet.

Växte upp med Master System och Mega Drive. Gillar verkligen Sega och hoppas att super spelet blir bra men det är lite varierade kvalitet på deras titlar nu mera. Btw så vore en Golden Axe remake grymt!

Blir lite taggad på detta ändå, kanske blir ett köp på Steams nästa rea.

Skrivet av scaryfoot:

Jag har fått sämre syn så jag blir bara frustrerad när jag provat spela bärbart. Sen så blir det ju en helt annan känsla att spela på TV:n Speciellt så mäktiga spel som Zelda.

Det är som du säger en helt annan känsla på TVn, speciellt för Zelda men jag kan tänka mig att t ex remaken på Zelda Links awakening fungerar bra på bärbart.

Skrivet av scaryfoot:

Jag rekommenderar inte att du spelar Breath of the Wild, Tears of the KIngdom och Mario Kart 8 bärbart. Koppla upp till en större skärm.

Spelade faktiskt Breath of the wild och Mario Kart 8 på Wii och då ganska mycket bärbart. Tycker det ändå fungerade ganska bra men det är klart framförallt Breath of the Wild är bättre på större skärm.

Då jag spelar i princip uteslutet på PC äger jag ingen modern konsolen men planerar att införskaffa i alla fall en Switch lite för bärbart spelade. Tycker Steam deck och vanliga Switch är lite för stora. Sen blir det nog en Xbox series S för att kunna spela lite gamla Xbox360 spel framöver eller en uppdaterad version av PS5 eller Xbox series X om det nu kommer någon sådan. Konstaterar dock att jag använder PC som en konsol. Den är alltid ansluten till TVn. Största anledningen till att jag använder PC mest är RTS och 4x strategy spel.

Skrivet av JerkerRaner:

Stormwind

Håller med Stormwind eller Dalarna, har alltid gillat Ironforge också speciellt vis juleventet.

Titanfall 2 kampanjen, faktiskt bra och håller verkligen fortfarande än idag. Visst man märkers lite på grafiken att det är ett något äldre spel men inte så att det stör. Wave läget är riktigt kul också, rekommenderas.

Gollum blir man ju lite sugen på att testa för att kolla hur kass det verkligen är, antar att man kan refunda på Steam men tiden får man ju iofs inte tillbaka.

Skrivet av Håkan:

GTA V, RDR2 och Titanfall 2.. Titanfall 2 ?!
Sjukt att dessa spel håller sig kvar.

Ja verkligen sjukt att de fortfarande säljer. Spelar iofs Titanfall 2 på GP, grymt bra spel.

Skrivet av JohannaBjärred:

Förstår inte de som har en speldator och som också köper en Xbox. Totalt obegripligt.

T ex om du vill ha en extra konsol till sovrummet eller något annat rum så är series S perfekt. Dessutom bra för att spela Xbox 360 titlar finns många guldkorn där 🎮 😀

Skrivet av Tryffel5:

Eller så köper du ett fysiskt exemplar, fraktfritt för 569 och ett snyggt alternativt vändbart omslag och ett spel som du kan sälja vidare sen😁
Digitalt är ju ren dynga i dessa fall.

Det var länge sen jag köpte ett fysiskt spel men det kanske är dags igen både billigare och snyggt att ha en i bokhyllan och så kan man ju som sagt sälja också. Värt att tänka på 😊spelar på pc och har ingen enhet för fysisk media min får kanske skaffa en usb-enhet eller dylikt.