Inlägg av ZeldasCastle

Inlägg som ZeldasCastle har skrivit i forumet

Kommer ihåg en person som jobbade på en elektronik affär där de bland annat sålde teveapparater. Han sade någon gång 2008 eller 2009 att han trodde att det med att bilden kunde bränna fast på en plasma bara var en myt, eftersom de aldrig hade fått in någon teve där det hade hänt.

Av egen erfarenhet så märkte jag att bilden kunde bränna fast eftersom jag somnade ifrån en DVD film en gång så att den gick tillbaka till huvudmenyn.
Men när jag tittade på annat och spelade på teven ett tag så försvann den inbrända bilden.

Skrivet av martinot:

Många av de första platt-TV på mitten av 00-talet var klart mycket sämre och blekare i bild än många av de bästa CRT.

Själv gick jag från en 32” CRT till en 40” Plasma 1080p och tyckte att bilden var betydligt mycket bättre än på en CRT.
Men i och för sig så sade du inte att alla teveapparater var blekare bild.
Men det var första gången som jag har hört att någon tycker det för jag hörde aldrig någon som hade platt-tv 2006 och framåt som tyckte att bilden var blekare, men det var inte så många som jag kände heller som hade det (av vad jag minns)

Skrivet av NuZ:

Calle stod och gjorde frukost i köket. Han stod där och gjorde styggelsen att ha mjölken innan puffarna och tänkte på nya PS5an på kontoret. Då uppenbarades sig spelguden John Romero som sa till Calle att ”Hår ska vara långt på huvudet, inte i ansiktet!”

Tror de var något sådant... Iaf liknande händelsen jag beskrev. Han bakar surdegsbröd också (som såg redigt gott ut imo) så kanske har något med det att göra?

Spel guden uppenbarade sig även för Jack Black lite tidigare med samma budskap men Jack missuppfattade det och rakade bort både skägg och hår

Skrivet av Gill:

Valet att använda en "multiport" och kabel med komponent för HDTV och komposit för sdtv var nog inget fel i sig, fanns nog inte en enda TV utan komponent om man hade stöd för HD-upplösningar. Vet många som också fortfarande körde tjockis-TV.

Att de ändrar hårdvara efter tid får väl ses som något bra, fanns även VGA-kabel för de som behövde det. Jag växlade mellan VGA o komponent beroende på om jag använda Plasma TV'n (50" o kostade mer än det var värt, 720P, rätt obra TV-bild o kostade över 45K... Vägde som en vuxen tjock man...) och projektorn. HDMI var starkt på gång men HDMI-kablar var dyra om man behövde lite längd och ville få bild överhuvudtaget... och bilden var i många fall bättre med komponent...

Jäklar vad det gått framåt senaste 10 åren!

Nej, alla tv apparater som jag kände till hade fortfarande scart.
Det som var skönt var att ha en platt-tv istället för en vanlig bildrörs-tv.

Ja, HDMI kabeln var nog lite dyrare att köpa då, men jag har för mig att jag inte tyckte att den var så farligt dyr, sen köpte jag inte en speciellt lång kabel heller.

Oj, kostade din så mycket, det var betydligt mycket mer än vad jag behövde betala.
Sen fick jag veta en person under den tiden som köpte en för 15 tusen med på rea så ibland tänker jag att jag hade nog lite för bråttom.

Bild kvaliteten har jag aldrig haft någon större koll på, har även svårt idag att se någon skillnad om man inte håller två bilder intill varandra.

Intressant läsning btw

Skrivet av kingzla:

ni som har såna här hoardingnivåer på prylarna, hur hinner ni spelat allt? Har man inte spelat klart mega drive efter 30 år?Jag har en PS4 framme, thats it, och jag hinner knappt spela på den.

Nu har jag inte så många konsoler som vissa andra har men när det kommer till de som jag har så finns det spel som jag har som jag inte har klarat av än och även spel som jag vill köpa som jag tycker verkar kul och som jag vill prova.
Så det finns alltid en del spel att spela. Sen är problemet ibland för mig att ta tag och spela dessa spel.

Skrivet av Kain:

Nintendo 64. Klarade precis Ocarina of Time för första gången

Vad kul, grattis
Ja, det är ett riktigt bra spel än idag

Skrivet av martinot:

Läs mitt svar noggrannare, tack.

Var inte din TV jag kommenterade.

Inte nämnt ett ord om din TV (tog tom. bort alla referens till det i det som jag citerade av dig).

Hint: Det var gällande din förvåning att de första versionerna av XB360 saknade HDMI.

Och jag svarade att det inte var så konstigt att jag tyckte det var konstigt och försökte förklara hur jag tänkte 2006/2007.
Sen tog jag upp om hur jag tänkte när jag köpte tv pga att det var en del tal om HDMI på den tiden.

Men om du inte är intresserad så behöver du inte svara.

Skrivet av martinot:

Är det verkligen så märkligt?

Du måste sätta in det i den historiska kontexten.

Xbox 360 lanserades i USA 2005. Fanns knappt HDMI på TV då.

PS3 lanserades 2006 i USA, och i två modeller. En med 20GB HDD och utan HDMI. En med 60GB HDD och med HDMI.

När PS3 lanserades, först 2007, i Europa så fick även 20GB-versionen HDMI.

Samma år, 2007, så fick även Xbox 360 HDMI:

https://cdn.cdon.com/media-dynamic/images/product/toy/vidmatb...

FYI: Fö. så fick inte Nintendos Wii, som lanserades 2006, någon HDMI.

Som jag skrev tidigare så kunde jag inte så mycket om HDMI på den tiden, hade bara hört om vilken HD tv som skulle passa bäst i någon tv-spels tidning på den tiden och när det var HDMI på Playstation 3 så trodde jag att det bara var på Wii som det inte fanns HDMI.

Så det var kanske inte så konstigt att det inte var någon HDMI på plasma teven som jag köpte eftersom det inte var så vanligt med HDMI än (något som jag på den tiden trodde att det var)

Men jag hade nog lite väl bråttom med att köpa mig en HD tv, köpte den i juli 2006 eftersom jag skulle ha en tills Playstation 3 släpptes, men eftersom den släpptes först i mars 2007 så hade jag nog fått tag på en billigare och bättre tv om jag hade köpt den runt jul 2006 istället.

Skrivet av Ruffles:

Nix, komponent. Först den svarta Elite-modellen fick HDMI.

Trist med en TV för 20 000 kr utan HDMI... :-/

Jag visste inte så mycket om HDMI på den tiden utan trodde att alla platt-tv hade sådant.

Men den var mycket bättre än teven jag hade innan.
Hade en vanlig bildrörs tv som jag hade köpt 2 år innan men på den teven så skakade bilden när man spelade Nintendo 64 spel, något som jag tror berodde på att den var 50hz istället för 50/60hz som många andra teve apparater.
Så med plasma teven kunde jag spela på min Nintendo 64 igen

Skrivet av Ruffles:

Jag hade min Xbox 360 inkopplad (...) har den äldre modellen så den har inte HDMI,

Va, hade inte den första Xbox 360 HDMI?!
Vilken tur att jag köpte Playstation 3 på den tiden.

Kommer ihåg när Playstation 3 skulle släppas och jag läste i en tidning om vilken tv som passade bäst till Playstation 3. Plasma eller LED tv.
Så jag köpte en plasma tv för 20 000, utan att tänka på att den teven inte hade HDMI, så jag köpte en HDMI kabel som konverterade bilden till utgången för data skärmar, men då var jag tvungen att få ljuden från rgb kablarna till min stereo

Skrivet av kingzla:

Twilight princess - Left handed link + mirror world. Burr... HD please.

Jag tycker själv bäst om Gamecube versionen, Wii versionen kändes inte lika rätt pga att man spelade med Wii remoten istället. Men det är fortfarande ett fantastiskt roligt spel.

När det kommer till HD så bryr jag mig inte så mycket.
Anledningen till att jag köpte Wind Waker HD var för att Wii U inte kan spela Gamecube spel, sen var det ju kul att man kunde åka snabbare på sjön och att man kunde skicka flaskposter så att andra spelare kunde läsa, men det var inget speciellt annars.
Så det var ganska enkelt val att inte köpa Twilight Princess HD, onödigt att köpa ett spel som redan går att spela på samma konsol.

Men det är ändå kul att de återsläpper spel så att de som missat spelen kan få en chans att spela de.

När jag läste så fattade jag poängen eftersom man inte lägger upp en ny låt eller en ny film eftersom den då skulle tas ner.

Mitt förslag i detta är att man ska få streama ett spel men att man bara får ta med olika saker man gör och säger, klipp ur spelet alltså. Precis som ur en reklam.
Då kanske det inte kallas för streaming längre utan för recension men ändå.

Skrivet av Fr0gg0.:

Inte för att vara den, men personer som håller på med lajv brukar rent generellt vara lite speciella. Så jag är inte förvånad.

Ja, det kanske är som du säger att många personer som håller på med lajv är på detta viset.
Så på så vis var det väl bra att det fick ett avslut, även att det var ett väldigt märkligt sådant.

Lajvet som var som en sekt

Det är typ fem eller sex år sedan nu. Jag blev indragen i en sak som jag än idag inte har fått svar på.
En sak som hjälper till att jag har väldigt svårt för att kunna lita på andra människor.

Ibörjan av 10-talet så blev jag med i en förening med ett antal medlemmar som brukade samlas en gång per månad och köra lajv.
Jag hade aldrig lajvat förut men eftersom jag var väldigt intresserad av teater så ville jag prova.
Jag var med under två år men sen blev min sambo med barn och jag ville hellre vara hemma och stötta henne, men jag ville komma igång och lajva igen så snart som möjligt.
Sen hade jag flyttat från en stad till en annan med så det var inte bara att åka dit heller.

Lajv ledaren var på mig ibland och undrade när jag skulle komma tillbaka och jag visste inte riktigt när det skulle bli men jag lovade att höra av mig när jag väl visste.

Sen en dag så fick jag konstiga meddelanden på Facebook av någon okänd person som tillslut låtsades vara en tjej på lajvet. Det syndes hur personen skrev att det egentligen var en kille som skrev så jag fattade att den personen bara drev med mig. Men det värsta var att den personen skrev fula saker om min sambo.
Bara någon timme efter det så ringde lajvledaren igen och han brukade inte ringa ofta, så det kändes som att han hade något med det att göra. Så jag var kort i telefonen.
Sen bestämde jag mig för att jag inte ville ha något mer med detta att göra så jag skrev att jag hoppade av.

Lajvledaren tog väldigt allvarligt på detta och undrade varför jag hoppade av så jag berättade om meddelandena. Han undrade om han fick läsa detta och jag skickade kopior, allt utom det när den personen låtsades vara den tjejen på lajvet eftersom jag inte ville dra in en oskyldig person.
Lajvledaren ville då polisanmäla detta och sade att polisen borde kunna ta reda på vem som skickat detta till mig. Men jag ville inte dra in polisen utan ville bara hoppa av. Men han kontaktade polisen som ringde upp mig och de tyckte att lajvledaren betedde sig väldigt märkligt och jag sade att jag inte var intresserad av att anmäla detta utan att det bara var han.

Sen höll lajvledaren kontakten med mig typ varje dag och han sade tillslut att han visste vem det var som hade skrivit detta till mig.
Han påstod att det var en annan tjej på lajvet som har fått varningar förut men nu skulle han se till att utesluta henne från lajvet pga detta.

Min sambo hade fått kontakt med den som hade skrivit och han var väldigt ledsen för det som hade hänt.
Han ville inte att jag skulle få reda på något eftersom han riskerade själv att bli utesluten från de andra om det kom fram att han hade berättat.

Så min sambo fick panik när lajvledaren skulle utesluta någon oskyldig så hon ringde upp honom och hittade på att det var hennes ex som hade kontaktat mig.

Dagen efter så ringde en annan person från lajvet upp mig och sade åt mig att jag inte var välkommen dit något mer och jag tänkte ”va? Jag har ju redan sagt att jag inte ens vill ha något mer med er att göra.”

Det var så rörigt men jag började senare få reda på vad allt egentligen handlade om.

Det fanns en kille på lajvet där hans karaktär hade fått väldigt inflytande men ledningen för lajvet såg till att trots att jag inte var med så fick min karaktär ännu större inflytande, något som jag själv kan hålla med om att det inte var rätt.
Samtidigt så är detta en kille som snackar väldigt mycket skit om andra lajvare. Han hittade på att det var en annan lajvledaren (det brukade alltid vara två) som hade slutat och denna killen påstod att den lajvledaren fick sluta för att han hade stulit pengar.
Egentligen så slutade den ledaren för att han skulle starta en egen lajv förening när han flyttade.

Mycket skitsnack och drama, så det är på sätt och vis skönt att jag inte är med där längre. Sen har jag hört att de har fått lägga ner sin verksamhet med.

Men, jag skulle väldigt gärna vilja veta vem det var som hade skrivit till mig, jag hoppades på att han skulle höra av sig efter att jag slutade men jag har inte hört ett ord.
Det är tråkigt, hoppas att jag någon gång får veta sanningen. För detta är en sak som ser till att jag inte vet vem jag ska kunna lita på.

Skrivet av ZF:

I butiken på PS3 så finns längst ned (prioriterat värre..) kategorin spel. Därifrån kan du visa olika genrer, eller alla spel. De avdelningenarna i sin tur har två sorteringsfunktioner längst upp. I den ena kan du till exempel välja enbart PS3, och i den andra A-Ö.

Det verkar vara väldigt få Vita-spel där nu. Så antar att de redan börjat rensa bort till enbart de som är cross-buy.

Ja, det ser som sagt bara ut som att det går att köpa Playstation 3 spel via butiken på Playstation 3.

Nu vet jag inte hur det ser ut om man går in via butiken på Vita men då kanske det bara är Vita spel.

Bara synd att de tog bort kategorin med klassiska spel, för där fanns det endast Playstation One och Playstation 2 spel.
För det känns som att när de tog bort den kategorin så försvann möjligheten att köpa dessa spel direkt från Playstation 3, så att man var tvungen att göra det från webbsidan istället.

Inte för att jag tror det men jag hoppas att de lägger tillbaka kategorin med äldre spel i Playstation Store på Playstation 3, för det fanns en hel del bra spel där och sen var det ju inte så många månader sedan som GTA och GTA 2 kom dit med, så just nu går det inte att köpa de spelen längre heller. (Inte för att det gör mig något eftersom jag redan har de två spelen på skiva men ändå)

Skrivet av scaryfoot:

Mina 3 absoluta favoritspel kom till PlayStation:
Resident Evil
Silent Hill
Tomb Raider

Resident Evil har jag på Gamecube, alla utom Code Veronica X.

Första Silent Hill har jag digitalt på Playstation 3.

Jag har två Tomb Raider (PS One) på min Playstation 3 och jag hade planer att köpa de andra också som kom till PS One, men just nu ser det inte ut som att det kommer kunna bli så.

Av dessa spelen så fastnade jag mest för Resident Evil.

Skrivet av jbx:

Ja de låter rimligt, hoppas på de. Min första tanke var att det är något nytt försäljningsknep för att öka försäljningen. Att de tar ner spelet en tid framöver för att senare lägga till det igen, på så vis skulle försäljningen kunna öka, både nu och när det läggs upp igen.
Vi får se helt enkelt, men jag hoppas på din teori.

Ja, man får ju hoppas på det, men som många vet så kan man aldrig riktigt veta hur Nintendo tänker. Därför kan det bli hur många teorier som helst kring något sådant här.

Skrivet av Halvars90:

Gör Nintendo ofta så här? Första gången jag hör talas om det. Är däremot inte intresserad av detta spelet. Jag skulle vilja att Nintendo släppte alla spelen i Fire Emblem som de gjorde till GBA.

Med sina jubileums spel så brukar de göra så känns det som.
De har gjort det med detta och Super Mario 3D All-Stars och sen gjorde de det med Zelda: Four Swords till DSi när Zelda firade 25 år.

Om de har gjort det något mer vet jag inte.

Tack Sony Playstation för alla dessa år.

Jag är inte intresserad av Playstation idag, vi har liksom växt ifrån varandra.
Playstation var mer som en kompis som fanns där som hade sådant som Nintendo inte hade.
Playstation kunde spela musik från cd skivor, Playstation kunde senare även spela upp filmer från DVD skivor.
Det var alltid så kul med Playstation, när man hade den så hade man tillgång till sådant som nästan ingen annan hade, som DVD istället för VHS.

Sen upptäckte jag spelen. Crash Bandicoot, Tekken, Metal Gear Solid, Grand Theft Auto och The Elder Scrolls.
Alla dessa spelen gav mig en anledning till att fortsätta köpa Playstation.

Men vår relation tog slut när Playstation inte längre kunde erbjuda mig något nytt som jag ville ha, men Nintendo kunde fortfarande det. Nintendo hade alltid spelen som jag var intresserad av.

Men trots att jag inte ville ha Playstation 4 så var Playstation mig fortfarande trogen och jag fick veta mer och mer att det gick att lita på Sony.

Nintendo Wii är en konsol som jag än idag gillar att återvända till. Jag gillar spelen och jag gillar att det fortfarande går att ladda ner spel som man redan köpt via Wii Shop, men det är allt eftersom Nintendo har stängt ner så att det inte längre går att köpa spel där.

Sony däremot har vårdat den tidigare generationen väldigt bra, trots att de har satsat på Playstation 4, VR och annat så har man fortfarande kunnat köpa spel digitalt till Playstation 3.
Detta går än idag bara att det under de senaste åren bara gått att köpa Playstation 3 titlar (av vad jag sett) via butiken på konsolen.
Däremot så har man via webbläsaren kunnat köpa både Playstation One och Playstation 2 titlar och laddat ner till sin Playstation 3.

Man kan säga mycket om Sony men de har ändå vårdat Playstation 3 mycket bättre än vad Nintendo har vårdat sina tidigare konsoler.
Men Playstation 3 var ju också en kraftfullare konsol än Wii, så det går ju inte längre att exempelvis se på Netflix på Wii men via Playstation 3 så funkar det fortfarande.
Jag kan rakt upp och ner inte se några direkt större förändringar på Playstation 3 som har förändrat hur man spelar spel eller något annat.

Det som är tråkigt är ju att Sony nu har anpassat sin Playstation Store webbsida för Playstation 4, Playstation 5, VR och något som jag tror heter Now.
Så jag kan inte längre använda mig av deras webbsida för Playstation Store när jag ska köpa spel utan nu måste jag handla via Playstation Store på Playstation 3, trots att det är mycket svårare att hitta där. Men jag kanske hittar någon bra Playstation 3 titel som jag har missat någon gång, eller så får jag helt enkelt nöja mig med de spel som jag köpt under åren.

Sen finns det en sista sak som jag till en början inte gillade med Playstation som jag nu är väldigt glad över att Sony har ändrat.
Kontosystemet.

När jag skaffade Playstation 3 så skaffade jag mig ett konto som jag senare slutade använda eftersom jag använde mig av ett släktnamn i det användarnamnet som jag idag inte ens vill förknippas med efter att det hade kommit fram saker som jag inte står för.
Jag ville byta användarnamn eftersom jag hade handlat så mycket spel via det kontot men Sony sade till mig när jag mailade de att det inte gick. Så jag skapade istället ett helt nytt konto men hade kvar det gamla för att kunna ha spelen nerladdade till min Playstation 3.
Sen hände det som jag så länge hade väntat på. Man fick möjligheten till att byta användarnamn.

Jag var så lycklig när jag fick reda på det här på FZ så jag skrev att jag skulle byta mitt användarnamn, sen var det en person som ville hjälpa mig här som tyckte att jag inte skulle göra det eftersom saker man köpt online i butik till vissa spel kunde försvinna med mera.
Men eftersom det användarnamnet var så laddat för mig så brydde jag mig inte, jag ville byta det och då spelade det ingen roll vad som än hände.

Men vad hände när jag bytte användarnamn?
Förutom att det kändes som en stark lättnad för mig, jag var så lycklig över det, så hände inget större allvarligt.
Mina spel som jag hade köpt online fanns kvar, men eftersom sparfiler på Playstation 3 är registrerade på ett konto så försvann alla sparfiler som jag hade på det kontot eftersom min Playstation 3 troligtvis trodde att det var ett nytt konto.
Men hellre att alla sparfiler och sådant som jag har köpt i ett spel försvinner än att behöva ha ett konto som fick mig att må dåligt över att jag hade.

Så man ska tänka sig lite extra för vad man kallar sig för, saker kan framkomma som gör att man inte längre vill ha något mer med det att göra.
Men tack vare Sony så slutade allt gott, och trots att jag inte längre är intresserad av deras nyare konsoler så gillar jag ändå att de vårdar sina äldre konsoler och har förbättrat saker både på sina äldre som nyare konsoler och inte gjort som Nintendo som endast satsar på den konsolen som är aktuell just nu.

Skrivet av Nocternity:

Det är inte så att Sony stängt ner sin butik med spel till äldre konsoler?

https://www.pushsquare.com/news/2020/10/sony_informing_users_...

” Sony has communicated to developers that it plans to launch a new PlayStation Store on the web and mobile later this month, which will remove the ability for you to purchase content for legacy consoles such as the PlayStation 3, PS Vita, and PSP.”

Jag vet inte om jag uttryckte mig rätt men jag sade att jag var inne på butiken tidigare idag, om det inte hade gått att köpa spel så hade jag sett det och inte skrivit denna tråd, men under flera års tid så har det inte gått att hitta annat än PS3 spel men via webben har det gått att hitta det och köpa det till sin PS3.

Men jag tycker ju att dessa spel borde gå att hitta via PS Store även på PS3 bara att jag inte vet hur.