Inlägg av CatacularCataclysm

Inlägg som CatacularCataclysm har skrivit i forumet

"MinnMax"

Kul listor! Listor är kul. Sa jag att jag älskar listor?

Min blev mer konsolorienterad än de flestas och många något äldre, formativa titlar som fortfarande håller ställningarna och ligger närmast hjärtat. Var ju lite intressant att få se sin spelhistorik sammanställd i spalter på detta sätt. Även om det bara är en rumphuggen approximation som visar en del av topparna.

Command & Conquer: Red Alert

Fuck.

Jag har haft samma problem med tidigare laptops. Och det enda tillförlitliga sättet att få datorn att primärt använda sig av nvidias kraftfullare grafikkort var att, som maq777 skrev, att köra med laddningskabeln inpluggad. Om det är så att det är en laptop med några år på nacken kan det också vara att laptopens batteri behöver bytas.

Låter vagt bekant. Om det är svenskutvecklat lär det finnas här:

bit.ly/svenskavideospel

Naughty Dogs alla senare spel. För deras exceptionella talang att porträttera karaktärer, manus, mo-cap och presentation. Samt för att de narrativt, främst ur ett rent berättartekniskt perspektiv pushar gränsen för vad som är möjligt att åstadkomma och driver på utvecklingen i historieberättande. Däremot uppskattar jag inte att spela Naughty Dogs spel då den ludonarrativa disonansen helt tar mig ur upplevelsen. Om man eftersträvar realism ur vissa aspekter men rent ludologiskt totalt ignorerar samma grundvärdering, blir det en väldigt schizofren upplevelse som jag tyvärr inte kan ta på allvar eller relatera till för fem öre. Då blir till och med något otroligt abstrakt som kvadrater i Tomas was alone betydligt mer emotionellt relaterbara och mänskliga i sina strävanden, för att ta upp det första exempel som dyker i huvudet som jämförelse.

Quake Champions; det närmsta rått, avskalat, frenetiskt, skillbaserat mörschande med instant gratification du kan komma. Räkna med att åka på rådäng initialt men lika tillfredsställande är det när du själv börjar behärska spelets nyanser som man vid första anblick kanske inte ser och blir den som själv börjar dominera. Inte att rekommendera för de med kort stubin eller svårt med affektiv reglering/hantering.

Seriöst att Blackthorne fick noll röster. Då kan man per praxis omyndigförklara hela omröstningsprocessen och deltagare som ett gäng illiterata ludumiter.

Rock n' Roll Racing for life för övrigt.

Hur är inte Ryuu ga Gotoku 7 (Yakuza 7) med som ett alternativ? Hela den serien är bonkers och sjuan går, från att alltid i grunden varit en våldsorgie till beat 'em up brawler, till ett mer turordningsbaserat strategispel. Wtf liksom? Hur kommer det se ut i praktiken? Hur kan man inte undra eller vara nyfiken på vad det kommer utmynna i?

Convinient plot twist: "Kazuma gick från att vara en av klientelet som rullstolförsätter dig för livet först och ställer frågor sen. Nu har han blivit äldre, klokare och mer av en hyvens man: nu står han snällt som resten av fåren i glasskön och väntar också på sin tur med att puckla på omvärlden."

Ordet självbefläckelse fick precis en mångbottnad innebörd.

Dragon Quest Builders 2

Vad är det för en infantil frågeställning till omröstning? Hur som haver så är känns det trist att en spelutvecklares unika kultur absorberas in i ett större och mer diffust konglomerat. Hade hoppats av ren och skär egoism att få se Valley of Gods färdigställas då det verkade spinna vidare på det de tidigare gjort sig kända för att vara duktiga på. Nu känns väl det utfallet mindre troligt.

Seriöst! Vilket awesome initiativ. Är det något jag älskar mer än spel så är det katter. Och är det något jag älskar mer än katter så ljuger jag. Kanske man ska kika förbi trots att jag mest fräser åt människor, såvida jag inte spinner dvs.

/Mvh Kattshamanen (Tilldelad hederstitel av människor som korsat min väg/markerade territorium)

Snacka om pretentiöst dravel till trailer. Eller att ta sig själv på för stort allvar. Eller att ha alldeles för mycket tilltro till sina manusförfattare. Med det sagt: Hoppas spelet i sig är kul att spela. Aldrig riktigt klickat med något Diablo förutom möjligtvis vad det första var och innebar när det var nytt. Enda som varit nydanade för sin tid. Sedan dess har Blizzard varit väldigt bra på att leva på iterationer. Men kul att Lilith (förhoppningsvis) är den huvudsakliga antagonisten.

Det är lite som att ställa frågan: "Vilket djurs fekalier tycker du bäst om att äta?", till någon som inte är koprofag.

Jag brukar köra heltäckande lansiärutstyrsel med kroppspansar, hauberk, bacinet, Zweihänder och kavallerihäst med tillhörande klanemblem på det heraldiska vapnet samtidigt som jag blåser i ett krigshorn från en gutebagge när jag närmar mig Ica och ska handla.

Det blir så mycket enklare så. Folk håller sig borta, man blir lämnad ifred och slipper det där jobbiga med ögonkontakt.

Det har ju både tisslats och tasslats om vad Rocksteadys nästa spel är för något då det varit tyst som i graven under en längre tid. Det har även florerat ihärdiga rykten om att de snickrar på ett Harry Potterspel, som Eurogamer sedermera dementerat. Det har även varit tal om att Rocksteady håller på och snickrar på ett annat (främst Stålmannen) superhjältespel. Och hur ointresserad jag än är av både Harry Potter och superhjältar, så hade jag ändå tyckt att det hade varit mer intressant. Arkham Asylum var visserligen Spelet med stort S som visade att licensspel inte alls behöver vara synonymt med cyniska storföretag som är ute efter att tjäna en snabb hacka på en dåligt informerad kundkrets. Det spelet var ju alldeles lysande! Men det hade varit roligare att se vad Rocksteady kunnat göra med ett nytt IP eller liknande.

Kan endera av spelen lyckas fånga hälften av den fantastiska atmosfären och dialogerna som första Bloodlines hade, så är jag en "jete klad kubbe". Och att en av de tre karaktärerna i Swansong är Malkavian.

Skrivet av Håkan:

Vilka fans har fått eviga mardrömmar av Diablo?
Låter ju väldigt hårt att vakna upp varenda natt, kallsvettig och med gråt i halsen, för att man är rädd för nån lågupplöst gimp från Diablo.
Nu har jag knappt spelat Diablo, så vad vet jag, det kanske är psykiskt knäckande att spela, lite som Jumanji.

Alla vet att lågupplösta gimps är de mest skräckinjagande då det ger utrymme för fantasin att fullständigt löpa amok. Och när gimpsen kommer till liv och klättrar ut ur din datorskärm likt djuren ur spelbrädet i Jumanji, ja då kommer du nog be till gud för den där kommentaren du skrev på FZ forum. Trots att du alltid tidigare betraktat dig som agnostiker eller t.o.m ateist.