Inlägg av RexOfSweden

Inlägg som RexOfSweden har skrivit i forumet

1

Personal Jesus - Depeche mode

Pengar tar verkligen fram det bästa i människan. Hade jag inte haft nått vett och samvete kunde man ju haft popcornen framme och njutit av showen.

Spelar ju en hel del Minecraft både själv och med kidsen. Funderar på att introducera nån form av mapeditor för barnen så man kan ta det till nästa steg på ngt sätt. Tips på det mottages tacksamt.

Är lite sugen på att hoppa på rtx-tåget med. Vilket kort skulle ni satsa på. Vet ju att nvidia är bäst optimerat för minecraft men amds nya kort ihop med deras cpuer känns rätt i tänket på ngt sätt. Eller blir man besviken om man tar amd på prestandan som raytracingen ger tro. Nån som har koll?

Skrivet av uberpwnage2.0:

Vad menar du känns meningslöst? När man slår ihop allt är det en fantastiskt bra mus! Det bästa av allt är att den har samma storlek som många av de andra och är mycket lättare. Det kanske låter som en grej som inte är så viktigt, men det gjorde otroligt mycket för mig när jag spelade.

Jag kan tänka mig att om man lätt får ont i handleden så kan en sådan här mus vara bra också. Samma grepp men inte lika mycket motstånd när man ska röra den.

Tack för att du läste!

Jag menade att du skulle göra en kul grej av det och gå ner under vatten och se vem som ger upp först. Du eller musen sen filma det samt göra en omröstning och se om folk gissar rätt. Det var det jag menade var meningslöst men kul.

Meningslöst men kul. Vem ger upp först under vatten i badkaret. Musen eller testaren! Poll på den och vlog. 😄

Skrivet av Alexraptor:

Så du menar alltså att det är fullt rimligt att människor ska bli evigt bestraffade, hela livet ut, bara för att de en gång var fulla och sa dumma saker? Du menar alltså att människor är oförmögna att ändra sig och mogna som indivier, och därför förtjänar att få sina liv förstörda?

Löjligt argument. Ingen får sitt liv förstört bara för att man sagt något dumt EN gång på fyllan och att folk känner till det. Men man kommer åt dem som fortsätter säga dumma saker, sen börjar misshandla sina flickvänner och senare sina barn. Det är så sjukt många som far illa bara för att du ska komma undan med din ENDA felsägning på fyllan. Så tragiskt med människor som bara tänker på sig själva och skiter helt i andra.

Skrivet av Flugsaft:

Har haft en spekulation att det kanske vore bäst om all inloggning på nätet var via BANKID, eftersom vi kan vara anonyma så skriver folk vad som helst. Ingen skulle kunna vara anonym via BANKID och då tror jag mycket av "giftigheten" på internet skulle försvinna. Vi skulle få offra en "frihet" men jag tror det skulle vara bäst för alla. Blir man bannad någonstans kan man inte bara göra ett nytt konto. Man får be om ursäkt eller stå sitt kast.

Vad tror ni om denna ide?

Ja du är inte fel ute. Mycket av problemen vi inte kommer åt beror ju just på den personliga integriteten och att vi tillåts/tvingas isolera oss i våra bostäder och inte sällan har nätet som enda kontaktpunkt utåt. Tror inte de som värnar hårt om sin personliga svär inser hur skadligt det eg är. Bara de kommentarerna som kommit hittils, t ex att man skulle behöva ställas till svars för nått man gjorde på fyllan. Bara inställningen att man ska ha rättighet att kunna komma undan med saker är ju sinnes.

Skrivet av Walter S.A. Iego:

Å jag med! Vill även ha en film med Fantis. Spelet ska vara som Thiefspelen på stereoider och i filmen vill man att han ska få Gunvald att låta som en flickscout när han får blodet att isas i skurkarna han håller i.

Billy Zane i pyjamas.. kom igen FFS det är INTE Fantomen!! Det ska vara mörkt som i The dark knight! Plzzz ge mig!

Förmodligen bara inbillning men jag klarade Monkey Island 2 utan att kolla i en tidning och fuska. Inbillningen där (när man var typ elva ) var att jag var hyfsat ensam om det vilket jag förmodligen inte var. Fanns ju den där sjuka grejjen när man skulle stoppa på sig en hund och slänga i en hög med brev för att hitta just rätt brev som man lyckades lösa med rent vres av att testa allt.

Sen var jag ganska ok på aq2 ett tag när jag la 100 timmar i veckan på det ett tag. Vissa hade man ju dock inte en suck emot som man var säker på fuskade som jag sen träffade och fick se att så inte var fallet. Oerhört frustrerande... men kul 🙂

Ocean. För att deras Batman på c64an startade resan för mig att både vilja spela spel och göra spel.

Nintendo. Love'em. (Kommer alltid vara favoriten)

Shout out to.
Westwood Studios. Dune2.
Gremlin. Space crusade
Id software. Gjorde Aq2 möjligt.
Bethesda. Oblivion.
.. inser nu att jag kan fortsätta länge men jag orkar inte skriva och du orkar inte läsa. 😄

1. Action Quake 2
2. Oblivion
3. Dune 2
4. Stunt car racer
5. Suicide voyage
Bubblare: Space crusade

Skrivet av delete:

Tro mig, jag har försökt tänka ut olika scenarion på din drömvärld. Men det slutar alltid vid en diktaturstat alt. ett samhälle där folk mer eller mindre är bönder och allt högteknologiskt är borta.

Var lite därför jag frågade dig om hur du tänkte gå tillväga samt hur ditt idealsamhälle såg ut i och med att du sa "Det är inga problem att skapa ett samhälle utan pengar som blomstrar.".

Jag ställde bara ett par frågor (väntar fortfarande) till dina påståenden, är det låg nivå?

I ditt tankeexempel så har personen redan materialet i den resursbaserade ekonomin men inte i den nuvarande?
Antingen borde ju båda eller ingen ha det, annars blir det ju fel?

Och vid fallet av att båda skulle ha det så är ju snarare problemet i nuvarande system att personen i fråga måste ansöka om tillstånd från staten?

Samt hur skulle personen få tag på materialet i andra fallet om personen inte var en trädfällare? Skulle han då ha tillverkat yxan, huggit ner träden, hyvlat dom till plankor samt fixat resten av verktygen själv?
Han kan ju visserligen ha byggt en bro till en smed och bytt till sig lite verktyg på det sättet. Dock lär det ju ta rätt lång tid för smeden då han måste få tag på material på något sätt.

Så går mina tankar iaf, du får gärna säga hur du tror det skulle gå till.

Jag har svårt att se saker hända utan pengar eller någon form av slavsamhälle.

Mitt svar på dina frågor är för tredje gången nu resursbaserad ekonomi som ett exempel. Där får du mycket mer frihet än du har idag.

Hur fick du det till att resurserna fanns i den resursbaserade ekonomin och inte i den nuvarande? Allt finns i båda, bara att idag måste du betala pengar för att få loss materialet, marken etc eftersom någon äger allting.

Jag hoppas verkligen inte att en person måste bygga en hel bro själv iofs. I en resursbaserad ekonomi behöver man inte spara in på människor eftersom man inte betalar ut några löner.

Hur man bygger bron skiljer sig lite åt. Idag måste du snåla in på allt du inte har råd med och du har en budget och en tidsplan att hålla (tid är pengar som bekant). I en resursbaserad ekonomi slipper du tänka så eftersom du kan använda det bäst lämpade materialet och ta den tid du behöver för att göra det rätt. Jobbet går inte till entreprenören med det lägsta skambudet som har hittat kryphål som konkurrenterna missat.

Nej det kommer inte behövas slavar. Det kommer inte finnas någon kung eller central makt som måste utpressa sina undersåtar till arbete som idag eller förr i tiden. Tänk dig mer samhället som en stor självförsörjd gård. För att få den att snurra runt måste bonden i detta fallet göra de sakerna som krävs för att det skall fungera. Så fungerar det ju idag på många ställen i världen. Skala bara upp det till ett lite större samhälle så är det inte så stor skillnad. Ja det kommer krävas samarbete mellan människor och det är väl det som kommer vara den största utmaningen.

Skrivet av AplAy:

Jag vet inte vad som var riktat mot vem, antar båda? Du ska bara se vilket slags liv jag lever så kommer du märka att det är långt från "svensson-livet" med fru, barn, villa, vovve, xbox och typiskt ekorrhjulsjobb! Att döma folk i förväg på internet är iofs väldigt bekvämt!

Jag kikade upp resource-based economy men det var inte rimligt att det hade med naturliga resurser att göra. Istället rekommenderades jag följande: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Zeitgeist_Movement är det möjligt en källa som är dig varm om hjärtat som andra bör upplysas om? Från första paragraf: "The organization advocates a transformation of society and its economic system to a non-monetary system based on resource allocation and environmentalism."

Är det möjligen vad du menar med resursbaserad ekonomi för det här naturliga resurser leder ju till kapitalism, alltså PENGAR! Usch. "The group is critical of market capitalism, describing it as structurally corrupt and wasteful of resources." Är det något du håller med om? Jag kan såklart ha fått det hela om bakfoten. Men jag antar att jag är som du och kan acceptera att jag har fel ibland och således ändra min världsuppfattning när nya data har trillat in?

Okunnighet om det mänskliga psyket är mycket farligare än förändringar. Den som kan förvandla flest människor till "nyttiga idioter" vare sig det är via påverkningskampanjer inom politiska val, inom konspirationsteorier, eller andra klassiska tankefällor som många är offer för, kommer att få mer makt i dagens moderna samhälle som tyvärr domineras av sociala medier där folk lätt tappar sin självdistans.

Exempelvis kanske du missade att du faktiskt skrev, "Men ett system som konstant skapar krig, förföljelse och människohandel med bl a små barn måste vi ju skydda till varje pris." vilket du säkerligen om något år eller så skulle komma fram till att det är helt absurt att du ens tänkte och skrev så på det viset på den tiden.

Jag rekommenderar varmt att du börjar lyssna på följande podcast: https://www.theskepticsguide.org/podcast/sgu

Du skulle garanterat sova bättre om kvällarna då!

Jag blev mest irriterad och svingade vilt, människa som jag är så är även jag som alla andra full av brister. Men jag dömer sällan människor vill jag hoppas. Jag la mig nog bara på den nivån jag blev bemött på.

Nja Zeitgeist är väl inget att hänga i granen. Tycker personligen det är en otäck kult fylld med massa knäppgökar. De hade dock ett samarbete med en annan falang för några år sen som heter "The Venus Project" drivet av en äldre gubbe med lite intressanta ideer. Jag tror iofs du missuppfattade att det skulle leda till kapitalism, det är ju vad de vill bort i från till varje pris.

Ett tankeexempel är ju detta:
Du bor i ett samhälle där det finns behov av att bygga något, säg en bro. Du har materialet och kunskapen. Idag måste du gå till banken, ofta på en annan ort och bli bedömd om du ska få låna dig upp över öronen för att tillgodose ditt behov. I en resursbaserad ekonomi så bygger du bara bron. Det är inte så avancerat som man kan tro.

Angående det mänskliga psyket så lever vi ju i en tidsålder av självförverkligande. Vi blir som små ensamma öar som är extremt lättpåverkade av t ex sociala medier. Men min förhoppning är att det är en fas vi behöver gå igenom för att komma vidare mot något bättre.

Min sömn är det inget fel på men tack ändå. Dock stämmer det att jag är kritisk, främst mot mig själv. Ifrågasätter vad jag tycker och tänker hela tiden för att försöka bli bättre. Jag har heller inga problem med att sticka ut hakan och ta en smäll eller fler om det behövs för att lära mig något.

När jag skrev "Men ett system som konstant skapar krig, förföljelse och människohandel med bl a små barn måste vi ju skydda till varje pris." så menade jag ironiskt dagens system som vi har idag. Eller vad var det som var oklart där?

Skrivet av delete:

Kan du komma med några konkreta förslag på hur det skulle gå till, på ett sätt som vi behåller den lilla frihet vi har idag?
Upplys mig, tack.

Skrivet av AplAy:

Haha, håller med.

Alltid lite ironiskt hur de mest "upplysta", "som har sett sanningen som alla andra blundar för", "som har vaknat upp medan alla andra fortfarande ligger och sover som hjärntvättade vandrande propgandazombies" aldrig ändå kan sätta fingret på det hela.

Kan inte vara kul att vara upplyst, ha sett sanningen och vaknat upp till något som är enbart abstrakt och aldrig konkret!

Det hela är snarare en känsla för dem som de aldrig tidigare har upplevt...

Det kan inte heller vara kul att aldrig tänka utanför boxen och bara följa uppkörda hjulspår hela livet, att slippa tänka själv är iofs väldigt bekvämt!

Jag bad dig tidigare att läsa på om resursbaserad ekonomi, jag vet inte hur mer konkret jag kan göra det. Ska jag tatuera in det på rumpan och klistra in en bild i tråden här eller är det för avancerat att googla?

Så tråkigt att behöva möta den här attityden hela tiden bara för att människor är så himla rädda för förändring. Men ett system som konstant skapar krig, förföljelse och människohandel med bl a små barn måste vi ju skydda till varje pris. Kan ju inte finns något som är bättre än det. Gud vad upplyst man måste vara för att förstå det.

Skrivet av delete:

Hur skulle ditt drömsamhälle se ut? Vi går tillbaka till stenåldern, blev bönder och bytte varor med varandra eller typ Nord Korea?
För ett samhälle utan pengar är inget fritt och modernt samhälle imo.

Men visst, man kan väl alltid drömma upp någon fin utopi o leva där i sina drömmar.. men det skulle knappast fungera i verkligheten.

Hur gör pengar samhället fritt och modernt menar du? Om jag ställer mig utanför användandet av pengar, även fast jag inte bryter några lagar så har jag det ganska snabbt sämre än de värsta förbrytarna som sitter fängslade runt om i landet. Är det fritt?

Hur är det mordernt att gå och köpa den senaste mobiltelefonen med vetskapen om att detta är inte det bästa människan kan göra. Det är det sämsta som går att sälja för att du så fort som möjligt ska köpa en ny telefon!

Nej min herre, det är du som lever i (mar)drömmen du vägrar vakna upp ur. Ingen kommer leva något stenåldersliv utan pengar men du kan bli tvungen att använda huvudet till mer än att sätta kepsen på!

Skrivet av aeqvist:

Hur gör man då om det är så enkelt?

Det finns många modeller som testats i olika skalor. Men ska jag säga en så varför inte en resursbaserad ekonomi? Lite off topic att lägga ut hur det fungerar här men läs gärna på och säg vad du tycker.

Nej medborgarlön är inte lösningen eftersom konsumtionssamhället och pengar i sig är problemet.

Idag ska alla jobba för att pengar ska flöda i systemet. Resultatet blir mental ohälsa och att vi förstör vår miljö.

Ett tydligare exempel kan vara att idag har vi hundra tusen som flippar burgare på McD och en specialist på universitetet som ska "lösa" alla våra problem. Ganska uppenbart att det är lite snett?

Vi behöver ett samhälle där det premieras att göra saker som är bra för samhället. Idag premieras det om du blir rik och tänker på dig själv.

Pengar skapades för att förstöra samhället och har varit ypperligt effektivt i det ändamålet fram tills idag. Det är dags att höja blicken lite och ta oss ur det slaveriet vi själva försatt oss i.

Det är inga problem att skapa ett samhälle utan pengar som blomstrar. Det är tom ganska enkelt. Vi måste bara släppa hjärntvätten om att pengar är enda vägen framåt för det kan väl inte bli mycket mer uppenbart idag att så inte är fallet?

1