Inlägg av kabukishaman

Inlägg som kabukishaman har skrivit i forumet

Skrivet av FLX:

Enligt en lite inofficiell undersökning på kundo så är brytpunkt för vem som får innan jul på Webhallen under perioden 2019-08-13 till 2019-08-20.

Det verkar tyvärr inte vara någon "rak" turordningslista på Webhallen. Har du valt att hämta en PS5 i någon av de större butikerna i Sthlm har du större chans att få en än i en mindre butik i en mindre stad. Har en kompis som bokade 190731 i sthlm och får hämta upp innan jul, en annan kompis bokade 190614 för upphämtning i Linköping men får någon gång efter jul.

Skrivet av autograph:

En av de senaste låtarna som jag gjort under den senaste tiden, som jag är mest nöjd med, är:
https://soundcloud.com/user-344069154/delicate-storm-at-the-s...
😊🎵💫

Grym känsla! Hade gärna haft en 29-minuters version att sväva bort till 😁 snygga detaljer som ger en härlig dynamik!

Bokade på Webhallen 2019-10-18 och får efter jul, likadant med en polare som bokade 2019-06-17.

Kul! tror min 5-åring kommer uppskatta det här lika mycket som jag. Körde aldrig 3:an, finns det något slags freedrive-läge?

Har alltid varit svag för filmiska, storslagna och känslomässiga uttryck i musik så jag var tvungen att testa själv. Drömmen är ju såklart att någon någon gång skulle vilja använda sig av det i spel eller film. Lite feedback vore superkul!

https://open.spotify.com/artist/4QGXdB36PuWQuzhbkas4fv?si=VC6...

Skrivet av NuZ:

Gillade inte alls spelet lika mycket som 1an på PS3. Om jag ska vara ärlig tyckte jag det var ett skitspel (story mässigt). Dock bra visuellt och bra skådisar. Märktes lite att de ville casha in på 1ans fantastiska framgång.

Haha trollar du nu? XD "..det märktes att dom ville casha in".

Helt klart ett av generationens främsta hantverk, oavsett hur nöjda eller missnöjda folk är över den annorlunda approachen till berättandet.

Skrivet av Fearnox:

Bra video, men jag hade gärna sett en jämförelse med One S/X med SSD också.

SSD hastigheten verkar inte sådär jättebra, men det går förhoppningsvis betydligt snabbare i spel som är optimerade för det.

På IGNs video jämför dom RDR2 och det verkar inte vara så värst mycket snabbare med Series X än One X (med mycket långsammare SSD), youtuba RDR2 med SSD som jämförelse.
Men jag skulle gissa på att äldre spel har svårare att dra nytta av den nya lagringens hastighet, det kanske behövs en patch eller ett optimerat spel.

Laddningstid för RDR2 på Series X på 1:05 mot 2:43 på One X var väl ändå ganska stor skillnad?

Skrivet av Ion:

Gör som Watcom gjorde när dom släppte sin första kompilator. Den fick den heta "Watcom C 6.0", för konkurrenterna var fortfarande på version 5..

Så alltså Xbox 6, eller kanske 6box? 🤔

Har för tillfället förvånansvärt kul med Avengers! Gratis PS5-uppgradering så hoppas på lite stabilare prestanda och ordentligt med buggfixar sen hoppas jag verkligen att det kommer en dag 1-uppdetering till Apex. I övrigt mest sugen på Miles Morales

Är pepp på spelet i sig, tror det blir underhållande! Men håller med om att det inte osar next-gen över den där uppvisningen 😆

Skrivet av Freddan:

Ja kablar kan vara inköpspris 30 kronor som de säljer för 300 kronor absolut. Gällande konsoler och spel (typ Nintendo-original) är också vinstmarginalen nära noll. De tjänar pengar på försäkringar de försöker sälja på köparna också, också bra vinstmarginaler på dem.

Det jag fruktar är att de topp 10 återförsäljare som är seriösa och som håller sig till riktpriset kommer sälja slut direkt. Så i praktiken, för den som spontant vill köpa en konsol innan jul kommer INTE kunna köpa konsolen för riktpriset. Webhallen, Elgiganten, Komplett osv kommer alla ha slut på konsolerna. Det kommer inte ens räcka till alla som förbokat.
Och när sådant händer så blir det marknadsekonomi, återförsäljare kommer börja sälja till överpris.
Det hände med PS4 och det kommer hända med PS5.

Kan garantera att folk kommer köpa PS5an och en del kommer kunna sälja dem på tradera och tjäna en go slant...

Så nej, jag tror inte jag har fel. Snarare pratar vi om olika saker. Du pratar om de som har förbokat i god tid hos en seriös återförsäljare. Men långt ifrån alla kommer ha haft den lyxen. I synnerhet inte de som ser att deras barn önskat sig en PS5a i julklapp. Lycka till att köpa något för riktpriset då. Skulle bli väldigt förvånad om det var möjligt.

Oavsett om det blir bristvara på konsolen innan jul tror jag det är först när man ser hur volymen för framtida leveranser kommer bli som påverkar en eventuell prishöjning. Dock, om jag inte minns fel, påverkades även inköpspriset under våren 2014 vilket gjorde att återförsäljare fortfarande höll i princip nollmarginalpris på konsolerna. Så ett överpris tror jag först uppstår om det blir en situation där konsolen är en bristvara under en väldigt lång tid, på ett sätt vi inte upplevt än. Typ som priserna för RAM-minnen när Hynix fabrik brann ner 2013. Det jag reagerade på i ditt första inlägg var just hur "fula" återförsäljare rent generellt är men där jag inte riktigt håller med i just fallet för konsolförsäljning.

Sen håller jag ju självklart med om effekten på begagnatmarknaden, om det blir tydlig brist i början kommer folk utnyttja situationen på det sätt du beskriver.

Skrivet av Freddan:

Tyvärr tror jag inte man kan hoppas på pris på 4500. För även om det blir riktpriser så kommer återförsäljare fula sig och sätta högre priser då konsolen kommer vara en bristvara hela vägen fram till julen.

Fel. Själva konsolen säljs nästan alltid till nollmarginalpris hos topp 10 billigaste återförsäljare, där finns inga pengar att hitta för återförsäljare. Lägg dock till en kabel där vinsten är upp mot 2000% så snackar vi vinst!

Dålig stämning blir det av att folk vräker ur sig omotiverade ställningstaganden som hör hemma i dåtiden. Tycker också Immortal ser asfett ut!

Och ni som pratar om att det är bra "om det görs på rätt sätt", vad menar ni? Ska kvinnliga protagonister ha "kvinnliga" attribut och passa in i mallen för det feminina? Är själv ganska trött på det stereotypa, så allt som bryter det mönstret är välkommet i min mening.

Tycker det är intressant att majoriteten verkar tycka att det är viktigt men att funktionen i praktiken inte utnyttjas speciellt mycket. Nu var ju Ars Technicas beräkningar enligt MS felaktiga gällande hur stor andel av all speltid på Xbox One som ägnades åt bakåtkompatibla 360-spel (1,5%), men dom nämner ingen andel själva, bara antal spelade timmar. Skulle andelen visa sig vara låt säga 10% istället för 1,5% är det ju fortfarande en klar minoritet, så förstår fortfarande inte vad grejen är..

Skrivet av EYEtriforce:

Jag är på "team playstation" även om jag stör ihjäl mig på platformskrigen med "PC masterrace" osv...MEN jag oroar mig över Series S, Om de släpper en nextgen consol billigare än PS5 med den enda nackdelen att spelen inte körs över 60fps så tror jag detta kan vara ett riktigt dråpslag emot PS5. Jag kommer köpa PS5 men samtidigt så är frågan när och ens om jag någonsin kommer ha en TV som klarar över 60hz i 4k ? eller över 60 i 1080p ens ? Stadiga 60fps i 1080p eller 4K vore ju mumma men över detta...ja då måste man ju köpa en helt ny monster TV också

HDMI 2.1 har redan börjat bli standard i nya generationens TV-apparater, så om något år kommer man garanterat kunna få tag på en inte alltför dyr TV som klarar av 4k i 120hz. Men ja, att uppgradera både TV och konsol för att maximera upplevelsen blir ju en ganska saftig historia..

Om deltagande utgivare/utvecklare kan lägga ner alla digitala pre-E3-events där dom gör en massa teaser-reveals innan själva E3 har jag gärna mässan kvar, annars kan det nästan kvitta.

2/10 "Collect-a-non?" XD

Fan så nice! ett av få spel jag saknat på PS4:an

Skrivet av Molotov:

Skulle vara intressant att se nån form av statestik vad som väljs.
30 eller 60fps.
Beroende på hur nedgraderad grafiken blir så tror jag att 60 FPS kommer att föredras av majoriteten.
Speciellt om man börjar med 60 och sen går ner till 30.
Skillnaden blir natt och dag.

Det här 30fps för en mer "filmisk" kännsla är bara skitsnack

Håller helt med om att det gör galen skillnad att gå upp till 60 från 30 fps. Dock väljer jag stabila 30 fps framför svajande 45-60 fps alla dagar i veckan. Finns inget som drar ner upplevelsen lika mycket som ryckig framerate.

Skulle egentligen vilja säga feta single player-äventyr som The Last of Us, God of War och Horizon och också vad PS4 Pro/Xbox One X gav den här generationen. Men det som verkligen definierat den här generationen för mig är att, genom NFS Heat, fått visa glädjen i spel för min 5-åring. Plus att jag avskydde allt vad battle royale innebar men i och med Apex Legends har lagt 90% av min speltid i 1,5 år i sagda genre. Med andra ord för mig en oväntad generation med fantastiska minnen!