Inlägg av SpelPåven

Inlägg som SpelPåven har skrivit i forumet

Blev ett Quest 2 tillslut, toknöjd! Om jag vill koppla den till datorn, vad behöver jag? Har en Link Cable redan och har även tänkt testa Airlink. Behöver jag bara Steam då egentligen?

Vi fortsätter köra på i The Medium, trots att det får oss att inte sova om nätterna.... Om du tittar så vore det superkul att höra vad du tycker! Vad gör jag bra och vad kan jag göra bättre? Förslag på andra spel (skräck såväl som annat) som du vill se mig spela?

Säg att jag beställer en Quest 2. Är dessa (se länkar nedan) fullgoda alternativ till de officiella produkterna? Sparar ett par hundra på det viset.

https://www.amazon.se/Huvudrem-Huvudband-Ers%C3%A4ttning-Huvu...

https://www.amazon.se/l%C3%A4nkkabel-dethinton-h%C3%B6ghastig...

Så så nära på att plocka upp en Quest 2 nu. Rekommenderas den officiellalink-kabeln eller ska jag köra på någon tredjeparts?

Spelat in en video till Youtube där jagförsöker klara Green Hill Zone i Sonic 1, enbart med röstkommandon. Är helt död nu.

The Medium är verkligen helt fantastiskt! Lika läskigt som det har fantastisk story! Idag stöter vi på en gigantisk och jäkligt deprimerad mal!

Fortsätter mig igenom The Medium och i dagens avsnitt så stöter vi på det läskigaste i spelet so far. Mer än mitt hjärta klarar...

Skrivet av Shodan:

Ställ en stol eller något bakom benen så behöver du inte va nervös dra kontroller in i allt möjligt bråt.

Tappar lite i immersion.

Problemet med rummet är att det är såpass smalt att jag inte i mitten av rummet kan sträcka ut händerna rakt ut

Skrivet av Molotov:

Kopplar du med kabel (Oculus Link) fungerar alla spel.
Kopplar du trådlöst med virtual desktop fungerar dom flesta.
Kommer det ett nytt spel som inte skulle fungera så brukar det komma snabbt en uppdatering.

I dagsläget står min PC i ett ganska så litet rum, oklart om jag kan lira VR här på ett säkert sätt. Är Questen värd det även om man bara kör de spel som finns för just quest?

Skrivet av Gesturr:

Jag tror du har rört ihop informationen. Rift S upplösning anges ofta som total upplösning för att den har en ensam display, så ofta står det 2560x1440. Men detta är för båda ögonen.

Quest 2 har 1832x1920 per öga (också ensam display) så skrivet på samma sätt som Rift S blir det 3664x1920.

Rift S har 80Hz och Quest 1 hade 72Hz, men Quest 2 har 90Hz (med eventuellt framtida stöd för 120Hz).

Rift S har en fixerad IPD på 63mm, Quest 2 har 58, 63 eller 68mm som valbara.

Rift S har 5st kameror mot Quest 2:s 4st, men i praktiken märker du troligen ingen skillnad (dom är placerade lite annorlunda med).

Ah, det förklarar det!

Funkar alla PC-spel på Quest om den kopplas till datorn med?

Skrivet av Molotov:

Det finns saker att tänka på ang Rift S.
Ingen IPD justering.
headsetet är utgående.

Den kostar ny inte mycket mindre än Quest 2, som iofs kräver ytterligare konstnader för PCVR men är överlag betydligt bättre VR-headset.

Men Rift S är absolut inte dålig

Har inte Rift S både bättre upplösning, bilduppdatering och tracking än Quest 2?

Sålde mitt PSVR i dagarna. Inte för att jag inte gillar VR, det gör jag, men jag kände att PSVR inte riktigt var där. Funder på en Rift S nu, och sen även skaffa PSVR2 för exklusiviteter. Förmodar att den är bakåtkompatibel med.

Avsnitt nummer två utav min genomspelning av The Medium är nu uppe! Obehagligt, men riktigt bra spel såhär långt, känner på mig att det bara är en tidsfråga innan jag skiter ner mig ordentligt dock....

Först och absolut främst, någon mer som spelar detta helt magiska spel? Hade gärna haft fler att lira med!

Nedan följer lite klipp från mina första steg i spelet som jag förälskat mig TOTALT i!

The Medium är ett av mina mest efterlängtade spel i år och passar ju perfekt för min serie skräcksöndag där jag kissar ner mig på Youtube! Första avsnittet ser ni här! :

Jag har ju tappat det fullständigt! Andra videon på lika många dagar. Vem är som mig?

Efter ett års dvala är jag tillbaka på Youtube, mer taggad än någonsin! Flera videos är redigerade och klara och självklart mycket mer på gång. Här är den första i comebacken, där jag börjar min resa på att hitta det ultimata Battle Royale-spelet!

Är vrålsugen på att slå till på dealen med Cyberpunk. Inte ens intresserad av spelet, men det är ju så galet billigt.
Dock verkar Stadia ha väääldogt begränsat med spel? Är det något exklusivt? Något på g?

Skrivet av Molotov:

Det finns sladdlös teknik, Oculus Quest 2 bl.a

Jo, men det känns ju som en budgetversion på oculus bara. Vill ha top end som sladdlös. Dock utan att behöva betala typ 14 000 haha

Jag gillar VR, men fan vad jag tycker det är bökigt med swxtusen sladdar hit och dit (är psvr jag har). När tekniken är sladdlös kommer det verkligen bli något jag kör!