Inlägg av VertexBuffern

Inlägg som VertexBuffern har skrivit i forumet

Själv så tycker jag det är trevligt att slötitta på. Kommer ha det igång på min andra skärm. Siktar på att kolla på Ratchet & Clank (2016), Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy och Spyro Reignited Trilogy: Spyro 3 Year of the Dragon

Jag som aldrig spelat Mass Effect, var ska jag börja? Har köpt Mass Effect 2 och planerar att köpa trean. Måste jag köpa Andromeda också för att följa med i storyn eller vad tror ni?

Skrivet av Komured:

Diablo 3 med ca 3.5 miljoner första dagen.

Läste artikeln och såg att det stod där. Sökte runt lite och det verkar som att de allra bästa ligger på ca. 2 miljoner. Så 3,7 och 3,5 är urstarkt om man jämför med resterande toppspelen i samma liga.

Visste inte att Shadowlands var SÅ populärt. Någon som vet vilket spel som hade tidigare rekordet? Var det GTA V? Eller kanske Witcher 3?

Planerar att införskaffa Shadowlands men är osäker på hur min dator skulle prestera. Sitter på en helt okej CPU Ryzen 3800X men en lite svagare GPU GTX 1060 med en 1920x1080 skärm. Tror ni att den kommer att klara Ultra/High på 60 fps i alla zoner?

Skrivet av NordhNet:

Försvara vad? Jag äger en switch men känner inte att jag behöver försvara något speciellt

Ja det kanske var lite att ta i, ber om ursäkt om ni tagit illa upp. Var mest frustrerad över hur ett företag har missköt grundläggande funktionalitet.

Citat:

...överföra bilder och filmer till datorn via USB...

Hur långt efter i utveckling ligger Nintendo? Detta är väl en teknik som var vanlig strax efter 2000-talet va? Förstår inte vad som är grejen med att utveckla en Switch som saknar fundumentala funktioner. Har svårt att se hur ni försvarar detta, ni som äger en Switch. Pinsamt. Skandal.

Över 1 miljard mobiler kan överföra bilder till datorn via USB. Varför kunde inte Switch det när konsolen släpptes?

Ni som är oroade för temperaturer: Har inte Sony en spärr så att PS5 stänger av sig själv om den når farligt höga nivåer? Antagligen är det helt ok temperaturer. Tror inte man behöver vara orolig.

Skrivet av Jonny Myrén:

Hades är riktigt, riktigt bra och fick det helvetiskt bra betyget 5 i vår recension.

Kul! Ska testa det under helgen.
Vet du hur spelet funkar förresten? Om jag t.ex. kommer till floor 28 efter 17 timmar och dör, måste jag då börja om från floor 1 igen? Eller finns det checkpoints på vägen?

Skrivet av Whatamada:

Det tvivlar jag inte en sekund på, problemet i detta fallet är att de inte levererar samma resultat, då några onekligen producerar mer "oljud" än andra. Antingen har Sony inte kvalitetssäkrat/testat, eller så har det gjort det och bedömt att det är ok att det diffar såpass mycket.
I båda fall tycker jag att det inte är ett godkänt förfarande

Jag tror på det senare fallet. Sony vill leverera X konsoler för Y kronor så snabbt som möjligt. Då finns bara ett antal fläkt-leverantörer att välja mellan där vissa diffar med säg 10%. Vilket Sony gått med på, antagligen hade de inget val.

Eller så har allt detta kommit som en chock för Sony, men det är mindre troligt.

Hoppas att de nästa år dumpar de leverantörer som inte når upp till önskad kvalité. Men det kan ta 1-2 år innan dessa fasas ut helt och hållet.

Impulsköpte ett spel som heter Hades. Någon som spelat det? Är det bra?

Blev ett gäng Lego-spel också.

Jag köpte precis Red Dead Redemption 2 på Steam. Innebär det här att PS5-kontrollen funkar till spelet? Vill inte chansa på att köpa en om det inte funkar bra.

Skrivet av Iceman88:

Alla möjligheter som finns för att undvika i mån laddskärmar används... Otroligt långsamma hissar, långa korridorer m.m

Wow det visste jag inte. Nu känns hela spelvärlden...falsk på något sätt...som att man precis fått höra att man är inuti matrix. Får se hur jag kommer över det här...

Vänta lite...så han menar att man använder cut-scenes för att ge konsolen tid att hinna ladda in nästa bana/boss fight/city? Visste inte att man som spelutvecklare är tvungen att forma själva storyn efter begränsad hårdvara. Kanske blir en ändring på det med PS 5 och Xbox X/S

Skrivet av Spelentusiast:

Det är vid sådana tillfällen som trainer kommer utmärkt till sin rätt. Väljer teleport to waypoint och sedan är jag där. Samma val finns med Valhalla. Spelat inte klart Odyssey men gillar det mer än Valhalla, spelat igenom 15% på Valhalla, okej än så länge, inget överväldigande spel.

Vänta lite... kan du förklarar vad trainer är för något och teleport to waypoint? Jag har totalt missat det. Menar du att man kan teleportera tillbaka var man än är?

- Spelat Witcher 3 i 2 timmar för att sedan aldrig starta det igen. Varför? För att jag hatar att spela på lägre inställningar. Har ingen bra dator utan får köra på medium/low inställningar. Förstör upplevelsen. Ännu mer hatar jag att spela på mindre än 60 fps. Känns som att man kör sin skruttiga bil på en väg eller område gjort av diamant. Känns som att man totalförstör en otrolig upplevelsen som någon annan producerat/levererat.

- Vet inte vad Bloodborne är för något annat än att det är ett spel där man håller i ett vapen.

- Har aldrig spelat Zelda.

- Igår kväll skrev jag en kommentar här på FZ i tråden "Den stora Assassin's Creed Valhalla-tråden". Jag sa att jag hade spelat Odyssey i 10-20 timmar vilket är en lögn. Snarare 1-2 timmar. Och att det tog tid att ta sig framåt i spelet och därför slutade jag. Sanningen är att jag fastnade i en grotta i 30 minuter och blev stressad av att tiden gick när jag istället kunde göra något "produktivt". Stängde av spelet. Kände hur klockan tickade och livet blev en aning kortare. Nu har jag svårt att spela spel där man kan fastna för jag känner hur tiden rinner iväg på något fruktansvärt onödigt.

- Anledningen till att jag tvekar att köpa Valhalla är för att jag vill undvika att betala 600 kr och fastna i en grotta för att sedan aldrig mer spela spelet.

Känns som att en sten sjunkit ned från bröstkorgen. Känner mig lite lättare. Tack för dagens terapisession.

Körde Odyssey i 10-20 timmar innan jag kände att det krävde för mycket tid att ta sig framåt. Lite för mycket av allt helt enkelt. Är det samma upplägg i Valhalla eller är det ett snabbare spel med högre tempo?

Jag har inga problem med stora spel, däremot tycker jag att det är fruktansvärt jobbigt att behöva göra hundraelva saker för att nå ett litet mål.

Även om spelet är helt okej gjort så har jag aldrig riktigt förstått mig på dessa typer av spel. Men inom JRPG finns ju allt mellan himmel och jord brukar man säga.

"Vi har frågor men väljer att inte ställa dem." Hur raderar man en bild som man sett av misstag?

Kul att det går så bra. Nästa steg kanske blir VR?

Har aldrig spelat Minecraft. Är det roligt? Jag är inte så sugen på att farma och bygga saker i spel så är osäker på om det passar mig.

Om Sony och Epic ingår i ett samarbete så kan det få positiva effekter på spelutveckling. Och kanske med en snöbollseffekt. Mycket kan redas ut bara genom att sätta sig ned och prata. Att dessa två arbetar tätt tillsammans kan göra att Sony till slut kommer ligga minst två steg före Microsoft. Återstår att se hur det hela slutar. Men det är en väldigt intressant cross-over.