Inlägg av strangelove

Inlägg som strangelove har skrivit i forumet

Skrivet av Freakon:

Majoritet av människor är usla på att hantera pengar. Om dessa hade hushållit med enorma mängder pengar så hade världen gått under.

Hade världen gått under om alla vi som arbetar får en ersättning som reflekterar värdet vi skapar? Kom igen du kan väl inte på fullaste allvar tro på det?

Om denna konversation hade ägt rum år 1537:

"Ifrågasätt inte kungen, han måste ta majoriteten av vår skörd för utan honom hade vi kollapsat och gått tillbaka till barbari..."

Skrivet av Slimebeast:

Pinsam kommentar.

Jag tycker Microsoft är ett skitföretag på många sätt, men för det första så utgör Xbox-divisionen bara fjuttiga 10% av Microsofts totala verksamhet, för det andra räcker 100 miljoner dollar inte ens för att utveckla ett enda helt AAA-spel.

Och för det tredje, det är en självklarhet att de viktiga aktörerna så som VD och höga chefer har höga löner i en marknadsekonomi eftersom deras inverkan på företagets framgång, omsättning och vinst är så avgörande.

Om de la 99 miljoner dollar av dessa 100 på spelutveckling skulle det återstå ynka $1 miljoner att dela på åt de 6 högsta cheferna på världens största företag Microsoft. Det är 167 000 dollar per år, alltså motsvarande 1 780 000 kr, vilket inte ens är dubbelt så mycket som jag tjänar som en random anställd i den offentliga sjukvården i Sverige.

Dessa 10% är bara en sista liten förolämpning mot alla tusentals arbetare som skapar allt värde i Microsoft. 99 miljoner dollar är otroligt mycket pengar.

Ett tankeexperiment: Ge dessa pengar till ett rum fullt med vanliga anställda istället. Det hade kunnat skapa livsförändrande ekonomisk trygghet: till exempel möjligheten att köpa en bostad. Något som hade förbättrat deras och även deras barns liv. Istället slösades det på 6 personer som redan är rika och som bara kommer slänga det i ett bankkonto där det inte gör någon nytta.

Skrivet av Devan:

Köpte Wii U på releasedagen... Det var inget vidare.

En tröst är att konsolen (till slut) fick bra spel och en fantastisk avslutning med Breath Of The Wild. Grävde fram den för ett tag sedan och installerade custom firmware. Det omvandlade den till en riktigt trevlig spelmaskin

Skrivet av MLundin:

Kan med handen på hjärtat säga att jag näst intill alltid undviker att spela den här typen av in-game kortspel, alternativt uthärdar de obligatoriska tutorial-momenten för att sedan aldrig mer göra det.

MEN, i fallet med Queen's Blood blev jag äntligen motbevisad och blev faktiskt hooked. Enkel mekanik till ytan sett, men när man väl börjar få tag på mer komplexa kort och motståndare blir det påfrestande och skapar ett "Jag ska ta den jäveln, jag vet att jag kan"-mentalitet

Samma här
Skippar alltid kortspelen och hatade Blitzball... Men Queen's Blood är fantastiskt roligt.

Just Series X har ju grym bakåtkompabilitet så det är riktigt tråkigt om skivspelaren försvinner på sikt.

Skrivet av Freeman79a:

Hur mycket högra i Meta score kommer Sea Of Thieves få på PlayStation över Xbox? Jag gissar på 83 Meta.

HiFi Rush, jag gissar på 89. Ni?

Sea of thieves släpptes ju inte i bästa skick direkt. Spelet saknade innehåll vid release så det påverkade betygen negativt. Det är betydligt bättre nu efter alla år av uppdateringar och kommer nog få ett lite högre snitt. Ingen konspiration, bara en bättre produkt.

Gick in med stort självförtroende men det vände snabb

Kanske dags att prova Pentiment en gång för alla nu när man kan spela det på Switch. Battlefront var en riktigt trevlig överraskning också! Men det skaffar man nog helst på PC/ PS5.

Skrivet av androsynth:

Två veckor kvar? Hade fått för mig att det var nästa vecka det skulle släppas 😵 är nästan klar med omspelningen av första spelet (

ust nått shinra HQ

), vad ska jag spela sen i väntan på del 2?

Crisis Core såklart. Men blir kanske för mycket FF7 på kort tid

Tales of Arise och The Outer Worlds är två kanonlir 👍

Det är ju ett år som detta som man plockar fram Bloodborne Remastered till PS5 och PC 😄

Sålde mitt fysiska exemplar av spelet på Tradera för ett tag sedan och har verkligen inte saknat skiten. Nu har visserligen uppdateringarna varit helt ok ibland men spelet är så otroligt otillfredsställande att spela. Kostade 749:- men kändes som ett Free2Play.

Skrivet av Bro Exotic:

Trailern dödade precis all hajp jag hade. Kommer inte ens köpa det på -75% rea.

Känner egentligen likadant. Spelar i så fall PS2 originalet på emulator istället. Men låt oss se hur spelet är när det väl är släppt. Kommer ge det en chans, kanske bara var en fruktansvärd dålig trailer.

Ge mig Flight Sim på PS5 med VR support.

Skrivet av lonian:

Är nog bara Silent Hill 2 jag är intresserad av här. Men blev inte så jätteimponerad av vad jag fick se. Visst, det ser hyffsat ut i grafiken men monstrerna kändes inte skrämmande. Kanske bara är trailern iofs men man vill ju att det blir ett skräckspel, inte bara action.

Grafiken verkar ju ha fått en nedgradering eller är jag ute och cyklar? Jag tycker trailern rent generellt var ganska dålig. Inte alls samma känsla som denna från 2001.

Fysiken i spelet ser ganska dålig ut också, till exempel hur plankan han slår med träffar monstret.

Hmm... Är lite osäker på denna Remake nu.

För övrigt var det en trevlig show

Skrivet av Påskmust:

Trist utveckling. Hoppas Nintendo och Sony inte gör samma sak.

Minns att jag köpte Fire Emblem till Switchen på Elgiganten. Tog en kaffe och körde igång direkt i bilen: Det var bara att slänga i kassetten och starta spelet. Kändes nästan konstigt att kunna göra så 2023.

Låt det komma till Xbox nu en gång för alla. Släpp Rebirth också. Spelar inte själv på Xbox längre men tror att många hade uppskattat det.

Skrivet av Ribcage:

Jag gissar nog ändå på att det finns en del kvalitet i spelet och inte bara är nostalgi. Inte bara gamla torkade bullar.

Jag trodde det skulle vara mestadels nostalgi men hade väldigt fel. Hade jag varit tonåring idag så hade jag nog gillat det lika mycket som jag gillade originalet för massa år sedan.

Hade inte tackat nej till Flight Sim på PS5. Då slipper man köpa ett grafikkort 😄

Jag är bara glad att Ratchet & Clank lever vidare 👍

Skrivet av greb1989:

Kanske dum fråga med tanke på hur många timmar du lagt, men är du nöjd med Octopath på Switchen? Står i valet och kvalet mellan köpa det till PS5 eller Switchen. Känns som ett spel som gjort för handhållet dock, hur är laddningstiderna?

Jag hade samma dilemma och valde PS5 på grund av att jag knappt spelar bärbart och att det var lite billigare där. Generellt kändes det lite snyggare och snabbare på PS5 men det var funkade finfint på Switch. Det bästa är såklart att testa själv då det finns ett demo ute på båda maskinerna