Inlägg av maq777

Inlägg som maq777 har skrivit i forumet

Skrivet av CliQue-SinneD:

Förstår inte den här megahypen som blivit. Folk orkar inte ens vänta att se vad AMD har att erbjuda. Är inte så långt bort ändå.

För mig personligen: AMD kan inte skriva drivare. Kommer inte ens snegla åt det hållet förens de lyckas övertalat mig att de kan skriva drivrutiner av god kvalitet igen.

Skrivet av Godofcheese:

Varför köpa en konsoll som kommer i princip bli värdelös när servrarna släcks ner

Vill du veta svaret eller trollar du bara? Det är för att man kan ha jävligt roligt fram tills dess att de stänger servrarna. Det är lite som livet i allmänhet. Man försöker ha så kul man kan med cash/brudar/bilar/spel/knark tills dess att det är dags att dö.

Det jag mest är rädd för är att spel av en viss typ kommer förfördelas. Man kan t.ex. tro att MS kommer satsa mer på "live-service" och online-spel eftersom de spelas i fler timmar än t.ex. ett kortare narrativt spel.

Men, sådant brukar reglera sig själv. Folk kommer tröttna på att alla spel är online/rollspel/skjuta/etc. Jag tror att de kommer förstå att det måste finnas en blandad komplott om de ska få en stor massa prenumeranter. Så jag är fortfarande hoppfull.

Skrivet av loerk:

De slutade väl sälja FE kort när de stannade produktionen i slutet av 2019. Hur spelar de marknaden när det bara 3 kort av typ 10 som prismatchas?
AIB kort har aldrig gått efter Nvidias MSRP, så varför är du förvånad att det inte är fallet nu? MSRP gäller för FE och inget annat, och så har det alltid varit.

Nej, jag är inte förvånad. Det har jag väl aldrig sagt? Jag reflekterade över att folk på Internet spekulerar i att de tror att det inte kommer finnas några kort att köpa för MSRP. Asus t.ex. matchar ju bara priset fram till ett visst datum. Det spekuleras i att det är det datumet som Nvidia slutar sälja Founders och då behöver Asus inte längre matcha något pris.

Svaret på din fråga, kring hur Nvidia spelar marknaden, finns i Antons text (länkad ovan). Hint: Smoke and mirrors.

Skrivet av loerk:

FE kostar 7800 kronor, och kommer inte att bli dyrare. Vilket följer deras MSRP.
Det han talar om har inget att göra med tillgång till produkter, utan endast att ASUS TUF kort och några andra hade ett lägre pris för att matcha FE-korten.

speciellt när vi redan vet att det inte var tal om att det fanns för lite kort, utan endast en efterfrågan som inte gick att bemöta.

Att "FE kostar 7800 kronor, och kommer inte att bli dyrare" håller jag med om. Men det är rätt stor chans att Nvidia stryper tillgången snart. Så fort Internet har lugnat sig lite. Det är ett "Founders" vilket betyder att det är enbart tänkt att finnas att tillgå för de som är med på "uppstartståget". Föregående generationer ströps FE tillgången ganska snabbt. Och då finns det plötsligt inga 7800kr kort kvar... Vilket Nvidia inte bryr sig ett skit om. De har redan byggt sin hype, lite baserat på det "shyssta priset". Mest tråkigt för konsumenterna. Nvidia spelar marknaden bra helt enkelt.

Skrivet av Jaxalot:

Hoppas inte Romero får sparken i ren paradoxal anda.

Är det John eller Brenda som ska få sparken av sitt egna Romero Games? Det vore fan otippat om John sparkade frugan Vad jag läst så är det till mesta dels Brendas spel. Det är i alla fall hon som är krediterad som "lead game designer".

För er som inte har FB.

citat: "
Spel & Sånt · Norrtälje, Stockholms län ·
Det är tråkigt när det är så här vi får reda på att våra kunder inte kommer få köpa nya Xbox hos oss.
"

Summering:
MS väljer alltså att inte sälja konsollen i spelbutiker, vilket är konstigt. Spel och Sånt blir butthurt.

Skrivet av loerk:

Herregud, släpp konspirationsteorierna.
Världsekonomin har gått helt bananas, allt blir försenat eller stöter på problem i produktion. Det var precis likadant med 20xx serien. Gick inte att få ett kort på flera månader i vissa fall. Och det enda Asus har gjort är att prismatcha sina TUF-kort mot founders edition. Att folk vänder det till något negativt är så sjukt löjligt.

Och som du ser i inlägget över ditt, så var sidan uppe här i sverige, och det gick att köpa kort.

Det är roligt i att spekulera. Tror jag kommer fortsätta med det. Har du sett min foliehatt, jag tror jag förlagt den någonstans?

Läs gärna Sweclocker Antons åsikter kring det hela, det är välskrivet: https://www.sweclockers.com/artikel/30431-kronika-vad-kostar-...

Skrivet av gorbatjov:

Liiite kunde jag hållit med om det nu bara var dessa spel man kunde spela men nu är ju bakåtkompatibiliteten ett faktum för båda konsolerna och cyberpunk får väl nästan ses som ett releasespel för var det inte 19 november det släpps också?

Det är bakåtkompatibiliteten som gör mig lite upphetsad. Det är en skitbra feature. Bra spel är bra spel, även om de är lite gamla. Men det är svårt att hävda att PS4 spel tillhör lanseringen för PS5. Man behöver liksom ingen ny maskinlansering för att spela dessa.

Skrivet av hannes.theorell:

Fast så här är det ju alltid när det släpps en ny generation?
Det är ju inte så att de har ett extremt lagersaldo när de släpper lös korten på marknaden.

Alltid? Jag är inte så säker på det. Jag köpte ett 1080 FE utan att behöva anstränga mig särskilt mycket, flera dagar efter release. Det är bara 2 generationer bak i tiden. Men visst, detta är en försäljningsteknik som tyvärr blivit allt vanligare. Så jag är inte alls förvånad. Jag är mest road av teorier och strul. Du vet vad man säger: "It's like watching a car crash. You can't look away."

Denna generation ser ut att ha sämsta release-lineupen någonsin (både PS & XBOX). Och då finns det ändå en del dåliga lanseringar att jämföra med.

Skrivet av marsson90:

Nu ska vi inte vara sådana. Lång arbetsdag, och jag skrev det svaret på några sekunder

Du fick mig att skratta! Det är inte illa för ett par sekunders jobb när du t.o.m. var trött. Tycker du ska känna dig lite extra lyckad just ikväll.

Det spekuleras vilt på Internet nu. Det verkar som om det inte fanns några FE i princip hela världen. Nvidia US, UK, Sverige hemsidor gick från "coming soon" till "sold out" utan att vara möjlig att köpa i mellan. Och att återförsäljare fått extremt små batcher av mestadels partner kort.

Nu spekuleras det om att priset bara finns på pappret och att alla kort från partners kommer vara betydligt dyrare. Att orginalpriset bara var en skenmanöver för bra recensioner och att det verkliga priset när man väl kan köpa kortet i nästa större batch kommer vara betydligt högre! Asus t.ex. redan förklarat att deras pris för entrylevel-kort är högst temporärt.

Skrivet av marsson90:

Det kommer nog absolut att gå att ladda ner spelen du tidigare köpt via PSN. Sony hade fått rejält med skit ifall de av någon anledning frös ute de som köper sina spel digitalt

Kul att du använder nog och absolut i samma mening och sammanhang. Det är väl två antonymer?!?!.

Jag hade anmält mig att få ett epost när de började säljas. Fick det mailet precis nu. Där står det klart och tydligt att de "finns tillgängliga". Så klickar man på länken om kommer till hemsidan där det står att de inte finns några

Skrivet av Vamp:

Sverige verkar tyvärr inte fått ett enda FE tilldelat. Försäljningen startade aldrig på nvidia.se och nu står det ej i lager.

Skumt att de annonserar stort på hemsidan att de tänker starta försäljningen idag. Men så finns det inga kort... snacka om papperslansering

Hade de svenska återförsäljarna FE kort eller var det "bara" tredjepartstillverkare?

Skrivet av Vamp:

Samma här, börjar bli orolig att Nvidia inte skickat några FE till Sverige i första omgången pga. liten tillgång till kort.

Nvidias US site har inte heller börjat sälja än. Så jag antar att 15:00 var fel klockslag?!?!?

Skrivet av Lasrod:

Ah jo. Mitt tips där är nog mer av eget tycke än något konkret som jag kan peka på. Blizzard har gått bra och går fortfarande bra. De har även många spel som är starka långsiktigta varumärken. Det jag personligen tycker kan vara lite riskabelt med just Blizzard är att de har haft deras guldår och det känns inte som att de kommer att kunna hålla samma enorma inkomst med det som de har idag. Det känns även lite oroväckande med val av inriktning på kommande spel som exempelvis Diablo 4 där inriktning verkar vara mer casual. Spel som overwatch har stor konkurrens.

Ja, det handlar om spekulation. Det finns inga exakta svar. Tips är att vara försiktig.

Med det sagt. Activision-delen av företaget har värdens starkaste varumärke i portföljen (Call of Duty). Det kan man göra mycket med. Jag är inte så orolig. MEN mitt relativt stora innehav av Ubisoft gör mig nästan sömnlös...