Inlägg av FunnyBoy

Inlägg som FunnyBoy har skrivit i forumet

Skrivet av Natrium:

Ge mig enbart PC och next gem, current gen på konsolerna är som att titta 10 år bakåt i tiden

Men sluta nu. 10 år bakåt!!! Vad trött man blir av allt detta Konsol vs PC krig.

1. Klart som fan att en fläskig PC för 20-30 papp har bättre grafik en en förbannad konsol för 5 papp. Du får vad du betalar för. Likadant med mycket annat här i livet. Allt är relativt och allt blir inte bättre av att jämföras när inte ens förutsättningarna är dom samma. Konsoler är gjorda för att du skall sitta skönt i soffan och koppla av medans du spelar och att gemene man skall ha råd med dom utan mycket strul bakom.

2. Helt ärligt när jag spelade tex FarCry 4 så tyckte jag grafiken var riktigt nice även på min 1st gen Xbox one. Sure går säkert inte att jämföra med en dyr PC men för knappt 4000kr som jag köpte den för är det mer än tillräckligt. Grafiken var snygg ändå och upplevelsen sittandes skönt i soffan var kul och gav mig många timmar njutning.

3. Världens bästa grafik betyder tyvärr inte mycket om upplevelsen och spelet i sig inte är tillräckligt bra. Dessutom desto finare saker ditt öga får vänja sig vid desto mer petigare blir det.

Skrivet av Fargo:

@PeterMagnusson84: Jämför med Raven Shield så är Siege mer av en cod-kopia än ett faktiskt Rainbow Six. Raven Shield var på riktigt långsamt och djupt strategiskt. Bara en sån sak som en skottskada fick dig att halta. Extremt lite krävdes för att dö. Det gick planera alla uppdrag i minsta detalj med strategiska kartor där allt gick att synka med Ai-medspelarna. För mig känns Siege bara som en generisk tråkig shooter.

Detta gäller f.ö samtliga rainbow six-spel som släppts efter Raven Shield.

Och varför tror du dom tog bort det med ett skott och så haltar du? Spelbarhet och balans mellan olika klasser. Ingen vill dö av bara ett skott i buken när alla i detta spelet har en typ av skyddsväst vare sig det är en light, medium eller heavy. Det är därför man siktar på huvudet om man vill ha one shot kill. Men det tar ju inte speciellt många skott nedanför huvudhöjd för att få ner någon ändå. Tycker spelet har en helt okej nivå av realism kontra spelbarhet och är kul. Allt är inte alltid mer roligt om det är mer realistiskt, då är jag nån som föredrar realism mer. Dessutom det med att man fortfarande skall kunna reviva någon om dom inte dött helt och ligger ner och förblöder är en intressant sak som kan göra det mer spännande och ger mer möjligheter till team work och come backs.

Jag tänkte köpa 2an ifall den kommer upp på Steams Jul-Rea. Jag har första spelet och det handlar inte om snålhet men jag är så långt ifrån klar med 1an när det gäller att köra igenom ett par kampanjer. Vill köra klart innan jag ger mig an på 2an.

Då undrar jag om det är nån tid limit med att merga kartorna? Dvs om jag väntar för länge med att köpa 2an så jag inte får kartorna mergade gratis? Nån som vet!

Skälet till att jag skulle vilja se crossplay är för att jag har kompisar som föredrar en konsol tex ps4 för kontrollens skull/design och exklusiva titlar. Samma sak tänkte jag för min xbox one. Jag föredrar xbox kontrollen sitter mycket bättre i mina händer. Då är det lite tråkigt att man inte skall kunna spela vissa MP spel online pga detta. Båda företagen hade kanske tjänat på crossplay om jag skall vara ärlig dessutom spelutvecklarna själva.

Skrivet av Ender:

Förlåt, jag trodde det tydligt framgick att jag var allt annat än allvarlig.

Aha, som med text så är den ganska lätt att misstolka. No harm done.

Skrivet av Ender:

@FunnyBoy: Du måste ju tänka på all koldioxid du andas ur dig...vem ska betala för den, Jorden? Fullkomligt rimligt att du står för din del av kakan, och betalar...öhm..skatt för den!

Är du på riktigt?

Hur ska ja betala skatt till jorden? Då med dina resonemang så ska även alla djur börja betala skatt.

Är dom allt värda när dom gör fantastiska spel och behandlar sina konsumenter väl.

Jag har spelat många spel och olika typ av spel men helt ärligt talat så är nog Witcher 3 det bästa jag spelat, tröttnar aldrig på att jaga monster och spelvärlden, karaktärerna osv. Spelet är inte perfekt men vilket spel är det.

Skrivet av Ender:

Så dem som köpt en ny konsol under årets två första kvartal köpte inte en till under det tredje? Mystiskt, måste ju bero på den där kemikalieskatten.

Vet inte ifall jag skulle orka med böket att köpa en konsol utomlands bara för att spara ett par hundringar. Blir bara jobbigt ifall men åker på något garantiärende. Däremot är det ju en jäkla skitskatt, precis som biltullar. Har ju inget med miljön att göra, folk åker/köper ju ändå med skillnaden att dem betalar mer.

Hade varit lättare att acceptera ifall pengarna åtminstone gick till något vettigt.

Precis.

Dessa alla nya skatter är bara ett sätt för politikerna att hitta mer pengar för det är väl ingen som tror på att staten bryr sig om miljön här och där? Samma med biltullar.

Hade man brytt sig om miljön så hade man inte straffat folk utan försökt hitta alternativa lösningar. Bilismen, ställa om till vätgas och el mer effektivt. Man är duktiga på att gömma sig bakom "Miljön" när det i själva verket är mer fyndiga sätt att få mer klirr i statskassan.

Mark my words. Jag har alltid sagt att förr eller senare kommer vi behöva betala skatt för att andas. Om det fortsätter i samma fyndiga anda att hitta på alla diverse möjliga skatter kommer vi till slut komma dit.

Skrivet av breahl:

Du kan välja att gå två år medieteknik eller studera 4 år inom det och bli civilingenjör. Du kan ju få CSN om du helt slutar jobba. Är du över 25 får du högsta bidraget där så behövs inte lånas så mycket utöver för att klara sig.

Tack. Men jag klarade av min nuvarande utbildning utan lån vilket var så jäkla skönt men då bodde jag hemma dock.

Skrivet av Schmoo:

Kan rekommendera dig att kika på www.thegameassembly.com.
2.5 år total utbildning var av ca 6 månader är en praktikplats vid slutet av utbildningen.

Tack för tipset.

Skrivet av huklen:

Jag är själv spelutvecklare och har knytit god kontakt med många andra spelutvecklare under den tiden jag pysslat med det. (Jag har ingen utbildning inom området), många av dom jag surrat med sitter på fleråriga utbildningar och dom är alla eniga om att utbildningarna för spelutveckling är bortkastad tid.

Under dom åren du studerar spelutveckling på "grundnivå" så sitter det massor med hemmapulare och gör spel som dom sen har som portfölj när dom ska söka jobb på riktigt.

Ladda hem en spelmotor, följ youtube guider, så lovar jag dig att du kommer lära dig mer än på en utbildning.

Jag kan ta mig själv som exempel, vid årsskiftet beslöt jag mig för att bli spelutvecklare, den 22a September släpper jag mitt första spel på Steam till försäljning, jag har även ett annat survival spel under utveckling (Just Us), finns en tråd under "visa upp dig själv" här på FZ. (till min fördel har jag dock 10+ års erfarenhet av programmering)

Det jag gjort är att studera andras kod, följt youtube och testat mig fram själv.. jag jobbar dessutom en heltidstjänst på 40/h i veckan utöver detta.

Vill man så går det, men man ska vara beredd och förstå att det tar fruktansvärt mycket tid att bli bra.

Jag är utbildad CAD konstruktör även om jag just nu är bara en administrations råtta Jag provade dock på Alias vilket är mer fri forms verktyg än dom CAD programmen jag jobbade med. Ska nog kolla på en spelmotor, dock är jag väldigt svag för programmering men allt går att lära sig om man vill eller så skaffar man en partner som gör den biten alternativt. (Eller studera andra som du säger). Jag hade tyckt det hade varit roligast och skapa miljöer dvs (banor) och dylikt vilket verkar vara extremt kreativt och roligt.

Jag måste hålla med många andra här att branschen behöver dock ett uppsving när det gäller löner, arbetstid och annat. Jag sitter på en relativt hög lön för att skumma genom email och skriva några tillbaks dag för dag vilket är ybertråkigt. Men det betalar bra för lite effort. Passion räcker långt men man kan inte låta bli att tycka synd om folk som jobbar ihjäl sig i spelbranschen även om deras passion väger tungt.

Skrivet av breahl:

Just pga detta jag slutade mitt gamla jobb efter 14 år där och utbildar mig just nu!

Hur lång är utbildningen och vilken rekommenderas?

Funderar på att läsa på distans eller halvfart eftersom jag inte kan sluta mitt nuvarande jobb eftersom jag behöver inkomst.

Skrivet av Vercadi:

Alltså helt ärligt, tror att flyga runt i en tyst rymd där du bara hör saker exempelvis via radion, men inget annat hade varit mycket bättre känsla.

Blir inget köp av mig mest pga principskäl

Håller med om inget köp pga deras DLC modell. Kapa spelet till hälften och ta lika mycket betalt för andra delen av det, så trött på den sortens mjölkning.

Hur än snyggt detta spelet ser ut och hur än coolt det är att flyga runt i rymden är det ingen annat än nerdummat. I BF kunde du åtminstone "rolla" med flygplanen vilket gjorde det lite mer realistiskt men inte för svårt. Här gissar jag att det inte kommer vara en gigantisk skillnad från förra spelet. I ärlighetens namn önskar jag att jag aldrig köpte förra spelet, spelade 4h MP och tröttnade. Fan hade räckt att spela demot och det räckte. Då Älskar jag Star Wars. Skippade BF1 pga deras DLC modell, önskar dock mångt fler kunde göra samma sak så man fick fler färdiga spel när det kanske kändes vid I EA´s kassa bank. Sen vet jag att många andra gör samma skit med DLC osv.

Skrivet av FRULZ:

Det här blir spännande! Hoppas ej spelet äter upp hela min eftermiddag.

Edit: Har kört lite nu.. Får nog lov att säga att jag tycker det är lite enformigt. Visserligen endast en map tillgänglig osv. Ser mest fram emot storyn i singeplayer-läget när spelet släpps tror jag.

Ja BF-serien har ju varit känd för sin fantastiska MP tidigare så

Skrivet av blackidus:
Skrivet av FunnyBoy:

Haha, där kom den! Som jag visste skulle komma! Nope har slutat köpa BF och ångrar mig att jag köpte Battlefront, spelade det spelet mindre än vad jag spelade Betan helt seriöst.

Jag har alltid älskat BF serien men blev illamående sen ett tag tillbaks ang deras mjölkning av oss gamers. Sen att folk säger "ja men du får minst lika mycket till som i originalspelet" Men snälla skiten kanske tom är redan utvecklat som dom bara styckat för att mjölka mer pengar. Kolla bara hur dom gjorde med Destiny, behöver man säga mer!

Hmm....ok...så du tror att du ska få hur mycket innehåll som helst för så lite mycket pengar som helst?

Självklart är större delen av DLC paketen redan klara när spelet släpps, det första ska ju komma i november med ett följande varje månad. Men när du ser till innehållet på Battlefield spelen (inte battlefront) och hur många och olika upplevelser du får med så tycker jag det är värt pengarna.

Skulle dem släppa allt samtidigt med alla paket och tagit 1000 spänn för det hade jag fortfarande köpt det

Problemet är när sådana som du och andra tycker det är acceptabelt att betala 1000kr eller mer för ett spel som då kanske är KOMPLETT som det skulle vart från första början! Eller tycker du inte det? Självklart det kostar att utveckla spel och visst desto mer man spelar ett spel desto mer värt/billigare blir det absolut men nånstans får man dra en gräns och säga nej tack till deras fula DLC modell. Va inte naiv.

Jag betalade 600kr för Formel 2016 detta året eftersom spelet är det bästa i serien hittills och utvecklaren har gjort ett toppenjobb, allt är inte perfekt men dom har fixat så mycket och gjort det riktigt bra då förtjänar dom fullpriset. Förra årets upplaga var ett skämt och det köpte jag inte alls då dom inte förtjänade mina pengar. Makes sense?

DICE gör ett bra jobb med sina spel som oftast trots att mycket är reskins sista tiden men deras giriga Fader EA är jag sannerligen trött på. Men du och andra kan fortsätta stoppa in pengar i deras ficka för något som dom styckar upp.

Haha, där kom den! Som jag visste skulle komma! Nope har slutat köpa BF och ångrar mig att jag köpte Battlefront, spelade det spelet mindre än vad jag spelade Betan helt seriöst.

Jag har alltid älskat BF serien men blev illamående sen ett tag tillbaks ang deras mjölkning av oss gamers. Sen att folk säger "ja men du får minst lika mycket till som i originalspelet" Men snälla skiten kanske tom är redan utvecklat som dom bara styckat för att mjölka mer pengar. Kolla bara hur dom gjorde med Destiny, behöver man säga mer!

Perfect Dark!! man what A GAME!!!

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av FunnyBoy:

Nu får det räcka med EA bullshit, inget verkar jätte nytt om man säger så! Det mesta ser kopierat ut från BF4, men med andra skins. Så har det vart ända sen BF3. Sen vill jag inte bli mjölkad längre med DLC o ditten och datten! Önskar alla andra som införskaffar happy playtime.

Ps BF Veteran.

Sånt här tycker jag är intressant. DLC-diskussioner tagna åt sidan, vad skulle du vilja se Battlefield innovera på? Många verkar ha en bestämd åsikt att ett nytt 1942 fast med dagens grafik skulle vara det ultimata släppet men då skulle verkligen inte stå still. Ingen kritik mot dig, jag är genuint nyfiken på hur man kan ta serien vidare då jag själv lirat den otaliga timmar.

Dom verkar ju införa en lite förändringar av vad jag sett och läst men grundprincipen är väl densamma. Inget fel i detta men jag har svårt att komma på game changing mechanics såhär snabbt bara. Det jag är mest trött på och klagar över är allt skit med DLC´s och kartor osv. Ja menar, när någon som älskar Star Wars sen barn blir imponerad över hur fin grafiken är på Battlefront men tröttnar efter max 3h på att spelet är ett skal när det kommer till innehåll så vet man hur långt det gått. Battlefront är ju av samma utvecklare och hämtar ju inspirationen lite från BF kanske. Tro mig inte fel BF4 har väldigt mycket innehåll men det var inte mycket som gjorde att man ville spela det om och om igen som med BF2 som även levde längre. Kanske dock för att det var game breaking för den tiden.

Hur jag hade velat se ett FPS spel är tex att man tjänar pengar i spelet (spelvaluta ej riktiga pengar) beroende på om man klarar uppgifter, kills etc och dessa sedan går till att låsa upp olika vapen, skins till dom, kläder, armor mm. Dvs att man inte låser upp ett vapen vid en viss rank utan kan avgöra om man vill spara sina pengar till att köpa ett bättre vapen som är dyrare än låsa upp alla vapen innan detta. Lite svårt att förklara men ni förstår säkert vad jag menar. Finns mycket man kan göra.

Men till slut får alla spela det dom vill och vara glada, nu har jag själv återvänt till Witcher 3 igen, undrar varför!

Skrivet av erson:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av FunnyBoy:

Nu får det räcka med EA bullshit, inget verkar jätte nytt om man säger så! Det mesta ser kopierat ut från BF4, men med andra skins. Så har det vart ända sen BF3. Sen vill jag inte bli mjölkad längre med DLC o ditten och datten! Önskar alla andra som införskaffar happy playtime.

Ps BF Veteran.

Sånt här tycker jag är intressant. DLC-diskussioner tagna åt sidan, vad skulle du vilja se Battlefield innovera på? Många verkar ha en bestämd åsikt att ett nytt 1942 fast med dagens grafik skulle vara det ultimata släppet men då skulle verkligen inte stå still. Ingen kritik mot dig, jag är genuint nyfiken på hur man kan ta serien vidare då jag själv lirat den otaliga timmar.

I mitt tycke iallafall är detta BF1 ett stort snäpp i rätt riktning att ta sig vidare. Sen finns det gnällungar som inte tycker det inte är historiskt korrekt. (ex. att alla springer omkring med Smg´s.) men man måste för helvete tänka på spelvärdet också och spelglädjen. Gå och spela krypskytte spel istället för dem som gnäller om det. Helt rätt av dice/Ea att använda sig av första världskriget. Ska man gå vidare på annat sätt måste vi blicka ännu tidigare eller så måste dem skapa ett helt spel baserat på någonting som inte är verklighetsbaserat eller har skett, BF2142 exempel på detta.

Klagar inte på tidseran, men vi får väl se hur mycket DLC dom kommer att släppa som (kanske-kanske inte) splittrar spelarbasen osv.

Nu får det räcka med EA bullshit, inget verkar jätte nytt om man säger så! Det mesta ser kopierat ut från BF4, men med andra skins. Så har det vart ända sen BF3. Sen vill jag inte bli mjölkad längre med DLC o ditten och datten! Önskar alla andra som införskaffar happy playtime.

Ps BF Veteran.

Skrivet av Odin:
Skrivet av FunnyBoy:

"It´s the only thing I live for" Lever du bara för spel så har du inget liv. Get one.

Det är många som lever just bara för sina spel har inget med att man skall skaffa ett liv det är bara tragiskt.

Sen så är hela den här grejen helt utom kontroll helt sjukt.

Ehh ja vet det är ju bara tragiskt egentligen när man tänker efter, jag själv spelar mycket och gillar att spela men det blir väldigt farligt om man låter spelberoende ta över ens liv eller att man tappar suget till allt annat i livet än att bara spela.

Hur mycket många än gillar att leva i en fiktiv värld som man får göra i spel så finns det ett riktigt liv utanför man måste tvingas leva och ibland är det livet kul ibland inte. Mycket blir vad man gör det till!

En bra balans är nyckeln men vägen dit är inte alltid glasklar.

"It´s the only thing I live for" Lever du bara för spel så har du inget liv. Get one.