Inlägg av BloodFarmer

Inlägg som BloodFarmer har skrivit i forumet

Skrivet av Horniak:

Roligt och mysigt spel med potential att bli ännu bättre. Hoppas att man gör det lite mer utdraget då det gick väldigt snabbt att ta sig igenom, även med en hel del byggande. Känns lite som att man var vid varje zon ett par gånger innan man gick vidare till nästa. Och bossarna gav tyvärr inte mycket motstånd.

Vi var ett gäng på 5-6 personer som spelade oss igenom det på lite mindre än en vecka, och byggde en rätt stor stad på det. Hade gärna sett att progressen var lite mer utdragen och mycket svårare som tvingar spelaren att använda mer potions, mat osv.

Men helt klart bästa spelet på mycket länge.

Frågor.
Finns det någon tanke på att slöa ner progressen i spelet och göra det svårare i zonerna bortom den första?

Kommer det något så att man kan förstöra gammal gear eller items som man inte längre vill spara på? (vi gjorde ett hål i marken i staden där allt slängdes vilket snabbt hade en impact på fps'en)?

Hade även varit spännande med mer rare zoner / mobs för att spä på den utforskande delen av spelet, har man några tankar på detta?

Det kanske berodde på att ni var flera, men jag och min sambo lirar ihop och vi klarade andra bossen efter typ 50 timmar. Tycker det är lagom tempo men snabbt går det ju inte. Vi bygger dock MYCKET ska sägas då vi tycker byggandet är det roligaste i spelet, och har även flyttat hela vår bas vid ett tillfälle och gjorde en lång väg mellan baserna som tar 10 minuter att springa. Så spelets längd beror nog helt på hur man spelar.

Frågor till Iron Gate:

Kommer ni införa något slags fordon så man kan ta sig fram snabbare (typ häst)?

Vad var er reaktion när ni insåg att ni låg som näst mest spelade på steam och topp 10 över flest samtidiga spelare på steam någonsin?

Kommer ni införa texture packs med högre upplösning för de som föredrar det i framtiden, eller är det nuvarande grafik som gäller?

Skrivet av I am Grööt:

Riktigt kul tillsammans med ett gäng vänner. Helt otroligt att det är ett EA-spel utvecklat av 5 personer(!). Svenskar dessutom.

Det ska bli spännade att se kommande uppdateringar och nytt innehåll.

Ja, en liten studio i Skövde. Sjukt coolt. Och mer polerat än de flesta AAA-titlar är vid släpp nuförtiden

Valheim - Diskussion / Frågor / Tips och trix

Gissar att det är fler här i forumet som lirar Valheim så jag tänkte att jag startar en tråd.

Enbart lirat fyra timmar men är redan helt hooked! Hittills grymt polerat för att vara early access och jag är mycket imponerad av fysiken. Märks framförallt när man hugger träd.

Finns många små detaljer jag gillar skarpt jämfört med t.ex. Rust och Minecraft, så som att allt i inventoryn läggs tillbaka på samma ställe när man hämtar upp tappade grejer på sitt lik.

Vad tycker ni hittills?

Relaterar alldeles för väl. Har otroligt svårt att spela singleplayer idag och även multiplayer där det är för hög inlärningskurva och jag inte tycker det är skitkul direkt. Tvingar jag mig att spela 3-4 timmar blir det oftast riktigt roligt.
Köpte ny dator i december och under perioden då jag inte hade dator så romantiserade jag gaming som fan och kände att allt skulle bli roligt. Nu när jag väl har en dator sitter jag med 150 ospelade spel på Steam men ofta inte sugen på att lira något.

Jag tror att nyckeln är att tvinga sig själv. Bestämma sig för att ge ett spel åtminstone fem timmar innan man byter, och inte ge upp så fort det blir för jobbigt eller tråkigt.

Lirade mest Power Stone till mitt DC. Galet kul att lira med polare! Tog fram det från vinden igen för typ 10 år sedan men något med lasern var trasigt så det slutade känna av skivan randomly. Tråkigt, får se om jag lämna in det för lagning någon gång.
Det var magiskt att köpa en Dreamcast dock då det är den enda konsol jag ägt än idag.

Traversspel

Hallå ellerrr!
Jobbade som traversförare förr och det var jävligt roligt. Jobbar dock inte som det längre men det hade varit kul med ett spel som känns realistiskt så man kunde göra det ibland när andan faller på.
Finns ju massa vanliga kran-spel men någon som vet om ett spel där man kan köra just travers? Overhead crane på engelska.
Har hittat simulatorer i VR men det är nog mer riktat till företag som utbildar och således skitdyrt

Tack för era svar och tankar om detta.

Skrivet av trickeh2k:

Du skriver absolut inget om vad det är för dator du ska köpa? Spontant, lägg pengarna på datorn och håll i din gamla skärm tills du har råd att köpa en 1440p 144Hz+ 27", gärna med kompatibel sync-modul som Gsync för Nvidia och FreeSync för AMD.

Radeon RX 5700XT och Ryzen 3600X blir det nog iallafall. För att kunna lira Cyberpunk vettigt och vara framtidssäker ett litet tag åtminstone.
Jo jag känner det också, kommer definitivt inte köpa någon halvdann skärm nu och behöva kompromissa. Det är ju just det här med att kompromissa jag vill undvika.

Skrivet av Ronzem:

För 3K tror jag du kan välja mellan detta;
24" 1080p IPS med 144hz
27" 1080p IPS med 144hz
27" 1440p IPS med 60hz

Du får helt enkelt välja mellan;
1. Liten Skärm
2. Stor Skärm med låg upplösning
3. Stor Skärm med låg uppdatering

Japp, och då väntar jag hellre än att kompromissa och köpa något halvdannt.

Skrivet av Ronzem:

Jag tycker många snålare in på skärmen. Kom ihåg att det är denna enhet som du blint stirrar på dag in och dag ut
Har du budget utan att köra nudlar kvartalet ut så köp en fin och bra skärm!
Kan starkt rekommendera 27" med 1440p och IPS panel. 144hz om budget tillåter. Finns många modeller att välja mellan!

Annars för att cappa fps så är ingame fps caps bäst om det finns. Annars ska Rivatuner funka bra.
I spel du når väldigt hög fps (120+) kan du prova Fast VSync i Nvidia Kontrollpanelen.

Så är det givetvis, men har man 12K i budget för en dator så blir det ju inte mycket dator om man ska köpa skärm för 3K. Jag spelar alltså väldigt lite i det stora hela så jag vill inte lägga för mycket pengar, samtidigt inte köpa skräp. Svår avvägning.

Skrivet av maq777:

Varför vill du inte köra v-sync? Gör det inte svårare än ni behöver. Om du har en 60hz skärm kommer spelet cappas till 60 fps (om vsync = on). Då blir bilden helt tearfri och i 100% sync med ok input latency.

Men, det är superviktigt att spelet pallar hålla minst 60fps hela tiden. För skulle du dippa minimalt under detta värde så kommer fps:en tillfälligt sänkas till 30hz och skapa synbar dålig framepacing och horribel input latency (ingen tearing dock). Sänk inställningarna till du vet att spelet håller minst 60fps 98% av tiden så är du fine!

Det funkar bra i alla spel utan de med snabba musrörelser. Men jag antar att CS & RTS inte är dina favoritspel. För då gissar jag att du prioriterat en snabbare skärm för länge sedan. Allt annat är fullt körbart med v-sync.

(tyvärr finns det en del spel med bugg i v-sync implementeringen. Borderlands 3 var de senaste jag hade probs med.)

Nja, jag märker av input lag väldigt väl i de flesta spel tyvärr och jag stör mig på det. Jag är ingen hardcore gamer alls men det kanske är min Q3-hjärna som inte klarar av minsta delay

Skrivet av Shadee:

Jag tycker verkligen det är värt att uppgradera skärm. Det kommer vara som natt och dag för dig för det har hänt extremt mycket inom skärmar för gaming de senaste 8 åren.

Här är en bra guide från systersidan Sweclockers.
https://www.sweclockers.com/artikel/24890-sweclockers-guide-t...

edit: Här t.ex. 24" 1920 x 1080 IPS 144 hz för strax över 2000:- Nu vet jag inte vad du har för skärm, men den där kommer förmodligen ge dig en helt annan upplevelse när du spelar.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5192456

Absolut, det är jag också övertygad om. Hade tänkt att man kanske kunde skjuta lite på det för att spara ett par tusenlappar men det får nog bli skärm samtidigt ändå.

Skrivet av Dec:

Problemet med att låsa antalet bildrutor till 60, betyder väl inte att varje bildruta kommer vara 100% synkad med bildskärmens uppdateringsfrekvens? Det är ju vad synkroniseringstekniker är till för. Om du har tur så kanske du kan minska screen tearing om du kör i 59 eller 61 fps istället.

Nä just det, det har jag inte ens tänkt på. Det är just det där med "tur" som jag vill undvika, och jag vill veta om det säkert kommer fungera till alla spel eller om jag för att vara helt säker på att slippa krångel måste köpa ny skärm.

Skrivet av Zymac:

Rivatuner funkar med det mesta afaik för att cappa framerate, men som du säger, enda säkra metoden är väl en skärm med hög frekvens och/eller någon form av VRR lösning (G-sync, Freesync).

Ok, tack för svar! Då får det nog bli en ny skärm ändå.
Följdfråga: Funkar 1080p bra på en 27"-skärm eller blir det "pixligt"? Individuellt förstår jag givetvis men ändå.

Screen tearing vs v-sync

Är i färd med att köpa ny burk för att kunna lira Cyberpunk bland annat, men funderar på om jag kan vänta med att köpa ny skärm.
Har i nuläget enbart en 8 år gammal 60 hz-skärm.

Jag är helt fine med 60 FPS, men vill inte ha drops, tycker att inputlag är sjukt störande när man kör v-sync och screen tearing är ju inte jätteroligt.

Finns det något bra fungerande sätt att capa FPS till 60 utan v-sync så det funkar i varje spel?

Edit: Har alltså lyckats med detta med hjälp av t.ex. Nvidias kontrollpanel tidigare, men det verkar bara fungera till vissa spel osv. Ibland blir det screen tearing ändå och ibland funkar det bara skit. Det jag undrar är om det finns något sätt som med säkerhet funkar, eller om det är en 144hz-skärm som gäller för att slippa krångel.

Jag spelar inte överdrivet mycket så det är nog en lång lista, men för att nämna ett par:
1. Aldrig klarat Half-Life (och kommer nog inte göra det heller, tycker inte det är speciellt roligt idag när jag försökt).

2. Är nog inte direkt en hemlighet, men jag HATAR skräckspel och även spel som bara är "lite" läskiga. När jag spelade Fallout 3 första gången så gick jag och la mig (in game) så fort det började bli kväll för att jag inte vågade vara vaken på natten. Har dock tvingat mig igenom Alien Isolation av okänd anledning.

3. Jag vill, till skillnad från många andra, att spel ska vara lätta. Tröttnar och blir sur om jag dör mer än 2-3 gånger på samma ställe.

Tangentbord/mus till Xbox Series S

Då jag inte har något att lira på överhuvudtaget i nuläget så är jag sugen på att köpa en Series S i väntan på att hårdvarumarknaden för PC ska stabilisera sig lite (dvs få in nya grafikkort osv i lager).

Hur fungerar det att koppla in tangentbord/mus till en sån? Har man mycket valmöjligheter med keybindings osv?

Jag har inte ägt en konsol sedan Dreamcast kom ut så jag har ingen koll på hur det här fungerar.

Det jag gillar med Skyrim och Fallout: NV är just att det är open world och att det är stora spel generellt. Hade höga förväntningar på The Outer Worlds men dels var det inte open world och dels tog det slut abrupt efter typ 30-40 timmar. I NV loggade jag minst 150 timmar i enbart grundspelet. Hoppas de går tillbaka till NV-konceptet iochmed detta, annars får det vara.

Skrivet av Mutumba:

56 timmar? Jag klarade ut det på 15 och tyckte att det var lite längre än vad spelet behövde. Särskilt läskigt var det ju inte heller. Men men kul att det är så olika

Hatar skräckspel pga blir så jävla rädd, så jag spenderade nog större delen av den tiden med att gömma mig. Haha.
Första och sista skräckspelet jag lirar.