Inlägg av Kris

Inlägg som Kris har skrivit i forumet

Skrivet av Mcord:

Fast om det ska vara korrekt så är ju cyberpunk endast släppt till last gen konsoler än så länge. Valhalla är väl både förra och nuvarande generation.
Om utvecklaren släpper spel till en viss konsol så är det ju även utvecklaren som skall få spelet att fungera på sagda konsol.

Väntar själv på ps5verisionen av Cyberpunk innan jag testar. Förhoppningsvis fungerar den väl bättre än ps4ans.
Valhalla har jag spelat på Ps5an men tröttnat halvvägs, mestadels för att jag inte gillar själva gameplayet.
Men det är absolut inte ett buggfritt spel på PS5.
Många flygande NPCer och uppdrag som hänger sig.

Det är lite lynnigt med buggar. Jag hade ingen bugg överhuvudtaget i Valhalla på PS5 medan andra kanske hade det. Men generellt är det mindre risk för buggar med lastgen spel på PS5. Därför gör du säkert rätt i att vänta spela Cyberpunk. Jag hade tyvärr inte ditt tålamod.

Skrivet av Snake Plissken:

Har dock inte dömt ut nåt. Och har inte spelat nåt av dom spelen på lastgen.

Om du inte har spelat något av spelen hur kan du då skriva att de är "rätt lika buggigt"?

Skrivet av Snake Plissken:

Valhalla var rätt lika buggit som Cyberpunk.. och du om nån borde veta att det var buggit så som du gnällde om det i tråden..

Du borde uppgradera från last gen. Jag spelade både Valhalla och Cyberpunk över 100 timmar vardera utan några störande buggar eller krasher. Jag spelade på PS5. Skaffa current gen innan du dömer ut spel gjorda för current gen.

Skrivet av Battaglioli:

Vilka butiker då? alla de stora butikerna har samma?

Noterade att den blivit dyrare på Mediamarkt men kanske inte säljs där längre. Jag köpte min där.

Spännande att PS5 har stigit i pris i butikerna sedan jag fick min i julas.

Tråkigt för Digital Foundry att de fick ett måndagsexemplar.

Får se hur trångt det blir i Zueskanalen framöver, hur länge komponentbristen håller i sig och hur mycket hårdvara som Bitcoin och andra kryptovalutor roffar åt sig.

Skrivet av Razken:

Nja.
Är nog bättre att Capcom optimerar sina spel för ett av de mest kraftfulla grafikkorten på marknaden istället.
Gillar PC. Det är så mycket mer än bara en "spel / media-maskin".

Absolut är PC mer mångfasetterad. Jag lämnade PC för PS5 pga. handkontrollen. Det är en helt annan spelupplevelse med PS handkontroller. Plus att PS5 ger mer prestanda per krona än PC och var dessutom tillgänglig trots komponentbrist till skillnad från de mest kraftfulla grafikkorten.

Har kvar min bärbara PC för att spela mer indiespel som ex. Hades och då och då något återfall av D3.

Skrivet av Razken:

Lirade PC demot, men fick intrycket av att det var lite buggigt. Speciellt i menyer och med själva kontrollerna.

Till skillnad mot det väldigt solida RE2, så hade Village en otroligt stökig och buggig menyupplevelse.
Hovra muspekare under textremsor för att highlighta dem, rull-listen far upp ett par spalter / till toppen vid vissa justeringar, massa konstiga namnbyten på saker som var kristallklara i RE2, helt horribel mus-input så man behöver fiffla ett bra tag med inställningar för att få det acceptabelt. Förinställda performance-settings som skalar ner det visuella, osv...

Sen är det inte så snyggt kan jag tycka. Visst, på håll så ser det skapligt ut, men när det är en FoV (field of view) på typ 55 så lägger man märke till det mesta lågupplösa grejerna i omgivningarna.
Och hade otroliga fps-dippar när man möter en av vampyrdöttrarna (på ett RTX 2080 - utan RT).

Angående själva gameplayet så vet jag inte riktigt.
Känns ganska stelt ärligt talat.
Blir nog att vänta till nån dunderrea för min del iaf.

Skaffa PS5 så du får njuta istället för en slö PC.

Jag blev inte rädd för ladyn. Däremot i del 2 blev det en hel del skräck och klassisk sådan. Gillar hur Capcom varierar sig med olika typer av skräck blandat med action. Hade gärna sett att del 2 var längre och att de hade skruvat till det ännu mer.

Spelat halvvägs. Resident Evil Village är Game of the year redan efter halva storyn.

Del 1 imponerade men del 2 var helt otrolig. Blev helt knockad av överraskningsmomenten i del 2.

RE Village fram till 08:00 på måndag.

Grymt bra och underhållande som vanligt Jocke!

Knapp timme kvar nu. Tagga! 😁

Skrivet av Lasrod:

Det känns som att det är väldigt viktigt att man får börja om från början om man dör annars försvinner hela grundidén i spelet.

Det är väl detta som gör det svårt att hitta en lösning som inte går att utnyttja på ett dåligt sätt.

Har du sparfiler så går det ju alltid att ladda upp dem i cloud och ladda ner när man dör eller liknande. Jag tror detta är anledningen till att de valt att inte ha sparfiler.

Men i och med att en runda är så lång så kanske de får acceptera att folk kan fuska med save filer och implementera det i alla fall. Om det nu inte finns någon lösning som faktiskt fungerar.

Allting beror ju på vad utvecklarna har för strategi och mål med spelet. Är målet att fortsätta vara indie-utvecklare eller vill de få ett större kommersiellt genombrott? Vill de hitta nya målgrupper och sälja fler spel eller hellre hålla sig till en begränsad och trogen målgrupp?

Skrivet av Freakon:

Konstig rekommendation då Returnal endast finns till PS5 och Hades till Switch/PC.

Inte så konstigt då det krävs minimal PC-kraft för Hades att rulla fin fint. Behövs inte ens ett grafikkort. Dessutom är Hades ett helt fantastiskt spel med ett djup som inget annat spel i samma genre kan ge för under 200 kr.

Spel som släpps till flera plattformar tenderar att vara billigare både digitalt och fysiskt (ex. AC: Valhalla) medan spel som släpps exklusivt till en konsol är dyrare (ex. Returnal, Demon Souls). Exklusiva spel tenderar också att vara dyrare under längre tid efter spelsläpp.

800-900 kr för ett nytt spel tycker jag är för mycket. 600 kr är lagom. Spelen bör ligga närmare 500-lappen än 1000-lappen för att även dem som är tveksamma ska köpa. Hade Returnal haft ett pris på 500-600 kr är jag övertygad om att de hade sålt många fler för då hade även alla dem som tvekar, vilket jag tror är en större grupp än dem som köpt spelet hittills, också köpt.

Housemarqe väljer själva om de vill få fler spel sålda eller ej. För många som inte kan sitta och spela 10 timmar i sträck eller ha viloläge på sin PS5 i evighet utan att riskera avbrott innebär ett pausläge ett definitivt köp. Jag är en av dem tex. Allting handlar om vilken målgrupp Housemarqe vill nå. Vill de nå en smal kategori av spelare som är bekanta med rogueelite spel eller vill de få ett kommersiellt genombrott som kan lägga grunden för bättre utveckling av nya spel?

Skrivet av landahl:

Ger ps5 lika bra grafik i Cyberpunk som tex ett 3080?

Jag har inget 3080 men däremot har jag en PS5 och det är riktigt snyggt på PS5:an.