Inlägg av Bobiri

Inlägg som Bobiri har skrivit i forumet

Skrivet av Hipshot:

Nu är ju iofs inte detta byggnytt.se? Eller, hur ofta skulle du säga att typ kennelklubben skriver om hur många som blivit av med jobb inom spelbranschen?

Menar mer att man målar upp det som att stackars spelbranschen får lida som ingen annan. Folk jobbar ihjäl sig och blir uppsagda.

Urlöjlig artikel.

Skriv nu hur många i bostadsbranschen som blivit uppsagda från sina jobb senaste året.

Tror det är betydligt fler än 8700, och det enbart i Sverige.

Möter fuskare i precis varje CS2 match jag spelar. Det är verkligen helt sinnessjukt att man kan spinbotta utan att AC märker något. Bedrövligt.

Det hela blev värre när öststaterna (ryssland, khazakstan etc) började få tillgång till internet. Det hade varit bättre om de var för sig och spel började slänga ut dom ut EU servrar.

Skrivet av Tomas Helenius:

Tänk er en rostad Xboxmacka med Phil-adelphiaost.

Usch ta helg redan nu för fan

På riktigt det lättaste sättet att tjäna pengar på OCH ändå så misslyckas man fatalt. Det är en bedrift i sig.

Majoriteten av dessa spelföretag är så jävla kassa på precis allt de gör.

Det har påverkat mina köp också. Har fler ”nya” spel på Xbox Store kontra steam. En majoritet av mina Play Anywhere titlar är SP dock. Spelar på PC ibland och fortsätter vid soffan ibland. Väldigt skönt.

Skrivet av Barkbiten:

Men hade inte Larian stora problem med just den konsolen också? Spelet blev ju försenat till Xbox pga det. Någon gång så känns det ju som att det är konsolens fel och inte utvecklares fel när det varit så många som helt enkel skippat MS pga av Series S.

Playstation 3 har jag för mig var notorisk för samma problem.

Det var dåligt optimering där också.

Finns väl någon artikel där de lyckats hitta sätt att optimera spelet på alla plattformar tack vare series S.

Fö. gällande artikeln så köper jag inte att konsolen inte klarar mer. Detta är uppenbart lata utvecklare, som vanligt. Spelet ser ju inte ens så bra ut och håller 1080 på PS5/XsX. Vilket skämt.

Nu ska det seglas

PC + Xbox + Gamepass och hela familjen är nöjd.

Fina med denna kombination är också tjänsten som tillåter en att fortsätta ens sparfiler på PC/Xbox. Väldigt underskattat.

Nu när PS spelen släpps på PC så behöver man aldrig ett PS igen.

Japp, var det bästa som hänt en. Uppsagd och arbetsbefriad i tre månader, gott om tid att hitta nytt samtidigt som hade hade fritid att umgås med familj och vänner. Även en hel tid på hobbys.

Var det inte 1:3 på One och PS4?

Isåfall är 1:2 inte så illa.

Lite sorgligt ändå att det är här det tar slut. Finns ju inge poäng i att köpa ett Xbox om en PS5 har både MA och Sony exklusiva titlar.

Det är uppenbart att de vill ha gamepass på Playstation. De kommer göra enorma vinster och det är väl det som de bryr sig om.

Läskiga kommer väl vara hur Sony reagerar på att de är ensamma i konsolvärlden nu. Playstation 6 kanske kostar 10000kr, spel kanske 1000kr. De har ju inga konkurrenter överhuvudtaget om MS lämnar Xbox att dö.

Synd. Jag tror Microsoft hade behövt ge det ett eller två år till. Spelen är ju här och påväg, de släpper bra spel och spel som Indiana och Blade hade nog gjort susen.

Inte bra. Och då menar jag inte att storfiske kommer till PS5, utan mer att Microsoft verkar släppa allt de har på PS och överge Xbox helt och hållet. Sony blir då ensam (räknar ej med switch för det är en annan typ av konsol) och kan göra precis vad de vill med både service och priser.

Ne, en mycket oroväckande utveckling om det stämmer.

Svag jävla show

Övermannade avdelningar så inte konstigt att folk får gå.
Tycker det är bra att det rensas upp och fokuset läggs där det behövs.

Synd för de som drabbas dock. Men alla branscher har drabbats i dessa tider så spelbranschen är väl inte odödlig precis.

Med tanke på hur dyrt spel är att göra idag så ser jag faktiskt inte att Sony överlever med exklusivitet länge till.

Fungerade förr men sätter helt klart större press idag.

Släppa snart till EA play så får bli att spela då. Spelet kanske är klart då också.

Tung jävla månad

Äsch, marvelspelen är ganska barnsliga så de får gärna behålla dom.

Gällande exklusivitet överlag hoppas jag MS gör samma med företagen de köpt upp. Sluta släppa mot playstation så får vi se vad dom tycker.

Fanns ju även med en massa tidiga stadier från spel och en jädra massa info om de anställda så som passinfo och dylikt.

Kan nog vara en av de större läckorna.