Inlägg av PGR1985

Inlägg som PGR1985 har skrivit i forumet

April, april på dig med. 😅

Skrivet av drealcman:

Är det ignorans eller vill du bara tolka fel? Vad jag säger är att det finns ansvar om man nu köper upp eller anställer personal. Det liknar mer dag till dag jobb hela spelbranchen ju. Noll stabilitet eller säkerhet för den anställda! Det är min poäng.

Skrivet av Gertzy:

Ja, jag missförstod dig. Men nu är jag med på vad du menar. Självklart har de som arbetsgivare ansvar, men de kan ju inte ha folk på kontoret som inte gör någonting bara för att de ska hålla fast vid folk. Då betalar de ju lön utan att någonting som genererar nya intäkter skapas. Blir ju inte hållbart tyvärr. Du måste ju se realistiskt på situationen liksom. Finns aldrig någon garanti för att du får behålla ditt jobb för alltid, så ingen bransch är väl helt garanterad mot plötslig icke-anställning. Sen kommer det säkert en uppsving i spelbranschen efter denna dvala så jättemånga kan anställas igen. Så det går väl upp och ner som alla industrier.

Sett till Nintendo som säger upp 120 medarbetare gentemot Microsoft och Sony där vi pratar om närmare 2000 anställda så finns det absolut en skillnad i proportion. Sen är givetvis det bästa utgångsläget att säga upp 0 personer och ta fullt arbetsgivaransvar.

Skrivet av A1200G:

Väntar på TLOU part III så PS5 Pro blir perfekt. Har inte haft behov av att skaffa vanilla PS5 då det ärligt talat inte finns "måste ha" spel än.

Det eller GTA 6. Vad tyckte du om ”part 2?” 🤔

Beroende pris, men köper endast för att jag inte äger en PS5 i nuläget.

Skrivet av lasselason:

Ja det känns som att det är dags nu, rykten och spekulationer i all ära, jag tycker det är kul, men det börjar kännas som att det är dags att vi får prata om den faktiska konsolen snart.

Gertzy!
När detta väl händer, byter du namn på forumtråden eller gör en helt ny? Personligen hoppas jag på det förstnämnda alternativet. 🥰

Skrivet av Gertzy:

Hej! Jag håller med att det är tråkigt att vi förlorar ZeldaCastle (i denna tråden och forumet i övrigt) men kan ni snälla ta detta i PM då jag vill hålla tråden ren för att lättare kunna hitta rykten/läckor/spekulationer om nya konsolen. Nu är det visserligen rätt lugnt med dessa men ändå. Skulle uppskattas om övriga diskussioner togs annorstädes bara.

https://youtu.be/BDN30dYlWXM

Är vi nära en Nintendo Direct, Indie World och/eller Switch 2-avslöjande? Kanske!

Du har givetvis helt rätt. Såklart att vi på forumet hoppas ZeldaCastle väljer att stanna här på sidan.

Jag hoppas innerligt att Nintendo väljer att utannonsera sin nya konsol snart. Det är nog den vitamininjektion som spelvärlden behöver just nu.

Skrivet av Ghost Writer:

Tror han överreagerade där. Trist att någon som bidragit så mycket till forumet inte minst till denna tråden, ska försvinna över en sån där grej.

Hände incidenten på annat forum?
Och vad handlade dispyten om? 🤔

Skrivet av Majoren:

Okej.
Det verkar ändå inte fungera något vidare onlineläget i detta spel, då det inte verkar vara cross-plattform så är det väl extremt få som lirar det kan jag tänka mig. Lite synd, som med Sniper Elite på Switch som dessvärre inte heller kör cross-platform MP.

Spelet var redan när det släpptes en ”outsider” och hade redan då en skara fans som gillade det (mig inkluderad). Någon försäljningsuccé var det dock aldrig tal om, och så är det säkerligen inte nu heller. Och det gjorde det inte bättre med den katastrofala start som spelet ändå hade, men jag mer än glad att utgivaren ändå gav det en andra chans i och med den senaste versionen som utvecklades av en annan studio.

Skrivet av Dex:

Har dock också varit väldigt mycket rykten om att Sony ska släppa en handhållen om något år precis som Xbox så blir säkert "penismätning" där istället för dom vanliga konsolerna.

Men lite roligare med lite nytt i alla fall även om både Switch och Steamdeck redan har innoverat det mesta

Och resultatet av detta stavas PlayStation Portal? 😅

Nintendo valde för länge sedan att lämna penismätningen, och gick från nedgång till uppgång, sen krasch, för att till sist lyfta sig som Fenix ur askan.

Skrivet av Majoren:

Har du fått online-grejen att funka? Aldrig varit nån online när jag prövat. Annars kanske du har lust ta ett parti nån gång om du har NSO?

Jag har tyvärr inte haft möjlighet att testa det. Jag betalar nämligen inte för Nintendos online-del längre.

Skrivet av Majoren:

Nope, har bara kört denna.
Men med remaster så struntar jag i vilken motor det flyttats över till, jag tänker mer på uppfräschad grafik och gameplay-funktioner. Metroid Prime Remastered är en riktig remaster, och denna är ju rena skämtet i jämförelse.
Men men, grundspelet är ju dock fortfarande bra, så är helt klart nöjd med när det när jag köpte det på rea på eShopen.

Metroid är ju ombyggd i en uppdaterad variant av dess spelmotorn, och är absolut en grym remaster till formatet.

Dock så tycker skillnaden är stående även för XIII. Det är ganska mycket omarbetat, och skönt att multiplayern lades till i den senaste uppdateringen.

Saknar givetvis 60 fps till Nintendo Switch men det är också det enda formatet som erbjuder 30 fps istället för 60 fps.

https://m.youtube.com/watch?v=gxY0eNEavIk&pp=ygUEWGlpaQ%3D%3D

Skrivet av Majoren:

Du märker på orden fel då jag spelat både originalet och denna version, och det är vare sig ambitiöst eller en remake. Det är en väldigt sparsam HD-uppgradering av originalspelet (därav jag inte tycker det ens når upp till remaster-status ), men med nya buggar och andra tillkortakommanden som originalet inte har. Det är också fortfarande i ofärdigt skick.
Tycker det är pinsamt av utvecklaren/utgivaren att sälja detta till något annat än 30 kronor, det är vad det borde kostat från början..

I och med nyversionen så tycker jag det är mer än en sjaskig HD-uppgradering då hela spelet ombyggt i Unity-motorn. Har du både kört remastern från 2020 och 2022? 🤔

Skrivet av Majoren:

"Remastern" var okej men inte mer.
Gillar man original-spelet kan det vara värt att köpa denna när den är på rejäl rea. I övrigt tycker jag det är en otroligt slapp "remaster".

Jag tycker priset fungerar ändå. Sen var det 100 kr billigare på Nintendo e-shop men bara fram till den 22:e, dock kommer säkert spelet reas ut snart igen.

Den fysiska versionen på Switch har ju den ”nya” versionen från start, medan det blir att ladda ner patchen till PS4 - fick nämligen hem den limiterade utgåvan under gårdagen. Matig och fin utgåva som var värd sina 134 riksdaler. Ser fram emot att spela det i 60 bilder/sekund den här gången utan att det hostar sig fram.

Nöjd!

Skrivet av Poisoninmyveins09:

Förlåt om jag hoppar in i tråden här,

Men gamla versionen har fått tillbaka online support tack vare denna mod: https://www.moddb.com/games/xiii/downloads/xiii-all-in-one-in...

& det är roligt för jag spelar detta dagligen,

Helt okej, bara trevligt att du bidrar med goda nyheter för spelet XIII.

Är kriminellt sugen på Switch 2.
Kan Nintendo skaka liv i den här generationen?

Skrivet av Kazutoyo:

Bra recension!

Har inte testat nyversionen, men gillade originalet bortsett från banan där man smyger i en ubåt och boss-striderna. Borde ge nyversionen en chans någon gång.

Tackar! 🙏 Nu är det kanske läge då priset är så pass lågt till alla format?

Skrivet av AdamMK:

Stört att det inte kommit en uppföljare som fortsätter på cliffhangern ännu. Tror det var en av de första gångerna jag såg Cellshaded grafik som jag riktigt gillade.

Om denna version tas emot väl och säljer i mängder så kanske det finns en liten chans? Dock är förtroendet rejält skadat i och med versionen som släpptes år 2020.