Inlägg av Jhf

Inlägg som Jhf har skrivit i forumet

Skrivet av Patrik1975:

Jo det har dom, cyberpunk 2077 har genom åren alltid utlysts som ett RPG, inte som ett linjärt actionspel med filmsekvenser i fokus.
Den här sörjan kan gärna jämföras med GTA och Skyrim, som det bör. Den här skiten är sämre på alla punkter oavsett vad det jämförs med. Kanske att det klår Johnny mnemonic, men jag är tveksam

Det verkar vara lika mycket rpg som the witcher. Så jag kan inte se någon lögn.

Vissa har kanske hoppats på lite för mycket.

Skrivet av Shamanfox:

Är inte bitter, utan förklarar hur det står till. Och nej, jag har inte uppfattat "centrala juridiska bitarna", då t.ex. i USA så har flera spelföretag blivit stämda av konsumenter pga att ha lanserat spel med löften som visat sig vara falska.

Gällande "köp spelen du v i l l spela istället" blir ju lite svårt, om du anser att det är okej för spelföretag att marknadsföra saker som är ren lögn. Om jag vill köpa RPG spel, och CP2077 har marknadsförts som RPG, men sen får jag Action-Adventure spel istället, då har ju jag inte köpt ett spel jag vill spela, eller hur?
Om CDPR har marknadsfört ett spel att ha livlig stad med 1000+ skräddarsydda NPCer som har dagliga rutiner, så köper jag spelet för jag vill uppleva det, bara för att inse att det inte stämmer alls, då har ju jag inte köpt ett spel jag vill spela, eller hur?

Som sagt, jag är inte bitter, utan försöker visa poängen för dig med varför företag är skylda att vara transparenta mot sina kunder om vad för produkt de säljer. Det finns anledning varför många länder har konsumentköplagar, varför många platformar tillåter att du får returnera spel/produkter etc.

Och som konsument så är det viktigt att poängtera och kritisera företag, så kanske företagen kan göra förbättringar. Om alla vore tysta och inte kritisera något så skulle företagen aldrig lägga ner pengar och tid att förbättra produkter de har släppt.

Problemet är att de inte sysslat med falsk marknadsföring. Action-adventure med rpg-inslag eller rpg är ju ganska närliggande begrepp. Kan kalla det vilket som. Så länge det är ett bra spel är det ett bra spel. (Efter två timmar vet jag inte själv om jag tycker det är ett bra spel, det återstår att se).

Men ta saken till domstol, för all del.

Skrivet av Shamanfox:

De har marknadsfört det som RPG fram tills ett par månader sen. Så, många som kanske inte har sett absolut senaste PR har fortfarande infon om att det är en RPG. För vissa personer så är det stor skillnad. Jag är en av de som såg fram emot ett RPG spel, men verkar tyckas få ett Action-Adventure spel istället.
Tekniskt sett så är det ingen lögn, men jag anser att det är oärligt att inte vara TYDLIG med att de har ändrat riktning på vart spelet är på väg. Jag har inte sett någonstans att CDPR har utrycklingen sagt att de har bytt genre på spelet, utan de har smygändrat på de senaste materialen att det är en Action-Adventure.

Skit i löften? Du som konsument har ju rätt att veta vad det är du köper. Om företag har lovat någonting så är det det du ska få när du köper produkten. Står ju t.o.m i konsumentsköpslagen gällande falsk marknadsföring. Sure, det är mer komplicerat när det kommer till spel så länge företaget går ut med vilka ändringar de har gjort. Men kan ju lova att om företaget säger "Du kan göra Wallrunning, du kan gå in i varje lägenhet i hela staden, du kan ändra om håret mitt under gameplay" med mera, och sen så finns inget utav de i spelen, så kan företaget i fråga bli stämda.

Företaget står i skuld med att informera konsumenter allt som har ändrats när det kommer till deras löften. Falsk marknadsföring är inte okej, och kan kosta företaget massa pengar. Det handlar inte om "vad som är bäst för stunden".

Håller inte med överhuvudtaget. Efter att ha läst mer och mer vad folk har stött på i spelet och sen jämfört med marknadsföringsmaterialet, så anser jag att recesenter har gjort fel i att ge spelet 10/10 (eller 5/5) i betyg utan att kritisera allt som inte fungerar så som det har marknadsfört. Vi som konsumenter går ju in med förväntingar av vad som har lovats, klart att recensionerna ska påpeka då också vad som finns eller inte finns enligt löfterna. Löften är fortfarande en del av spelet och utvecklingen av spelet. Att bortse det vore ohederligt mot konsumenterna som har förväntingar vad för spel de kommer få utav att spendera 600kr.

Du har missuppfattat centrala juridiska bitar. Försök att inte vara så bitter och köp spelen du v i l l spela istället.

Skrivet av Harmond:

http://i.imgur.com/iKOKd.png

lol.. från att vara djupt RPG med mekanik från p&p-spelet till "action-äventyr".

"our promise" my ass.

Ska lätt köpa när det är 75% rea dock, säkert hyffsat, men tja, spelet de utlovade är det ju inte, bara en total fanboy kan ju tycka det.

Det är ju dock helt ointressant idag om spelet lever upp till ”löften” som gjordes 2012. Det är ju en spelbransch i ständig utveckling. De har väl bedömt att det är bättre med ett action-adventure med rpg-inslag. Samma bedömning som alla stora spelutvecklare gör idag. Och om de också har marknadsfört det som ett action-adventure har de inte ljugit alls, för nån.

Om spelet är bra ska jag dock själv ta reda på den kommande månaden.

Tror det är bra med lite realism. Det handlar om vinstdrivande företag, de som gör spel. Skit i löften m.m. Inget företag står i skuld till konsumenter att göra på ena eller andra viset. Ett företag säger alltid det som är bäst för stunden. När ett spel släpps, kolla om det verkar kul, i så fall: spela det.

Av den anledningen är det också helt naturligt att en recension bedömer spelet för vad det är, oavsett vad som lovats och inte lovats tidigare.

Redan i och med Dragon Age 2 tycker jag Bioware tappade statusen som riktig kvalitetsutvecklare. Därefter har det gått sakta utför. Dom riktigt intressanta rollspelen görs ju av Cdpr, inexile, obsidian m.fl. numera.

Jag skulle säga att Bioware har att bevisa sig på samma sätt som ett helt nystartat företag. Det kanske dock är bra. De kan kanske slå ur underläge och överraska.

Jag spelar på min pc (i7- 8700 gtx 1080) och det flyter okej. Men riktigt bra först på medium settings.

Jag har en ps5. Bör man spela där istället?

Skrivet av Thane:

Okej ta Ghost of Tsushima, Death Stranding eller Horizon Zero dawn istället👍

Efter några timmars spelande känns dock Cyberpunk som ett riktigt bra spel. Det är ju det väsentliga.

Vem bryr sig om hur bra det flöt på xbox one om några år?

Skrivet av Siggesvenskas:

Lika oväntat betyg som när Red dead 2 kom. Så hypeat innan release så ni målat in er i ett hörn ett halvår innan.

Fz har väl hajpat ganska försiktigt?

Skrivet av mobmoben:

En av de buggigaste storspelen på länge och det är "mästerligt". Kvittar ju hur man vrider och vänder på det men går väl knappast att kalla detta spel mästerligt ur en tekniskt synvinkel?

Den tekniska synvinkeln är ju som tur är inte heller den enda synvinkeln. Tekniken måste ju såklart funka, givet det är det den minst intressanta synvinkeln.

Vad gäller buggarna så lär det återstå att se den 10 hur det står till med den saken.

Låter ju lovande. Har aldrig maxat grafiken i något spel ändå.

Skrivet av DarkSvenn1002:

Ge dig nu

Allan ballan kallar folk för snutteplutt och ber en att sluta uttala andra åsikter än de som han har. Sen säger han ”ge dig nu”.

Skrivet av DarkSvenn1002:

Trams! bra att du ska sluta prata om det du inte har provat. Tack

Allan ballan fortsätter.

Skrivet av Sisyr:

Så snål vet jag inte om hon är - hon gav ju Wolfenstein 2 hela 9/10.

Verkar ha lite annan smak än mig. Många höga betyg till diverse japanska spel (Pokemon, Animal Crossing, Fire Emblem osv) som inte alls tilltalar mig själv.

Wolfenstein 2 är ju bra! Och Fire emblem three houses är strålande.

Skrivet av landahl:

Gamespot gav det en sjua av tio.

Det var Kallie Plagge som recenserade. Och utan att traska in på tråkiga marker så kan man konstatera att hon är snål i betygsättningen, om man tittar på hennes samlade recensioner på open critic.

Skrivet av Kleptoman:

Nä, den fick en 1:a av FZ när spelet kom ut av en bra anledning.

Haha. Det hade jag inte koll på. Hade bara sett recensionen av enhanced edition och själv endast spelat enhanced. Det gjorde jag 2018 och då tänkte jag att om jag försökt när det begav sig hade jag nog orkat klart. 2018 var det för många andra spel som gick före.

Skrivet av Kleptoman:

Första Witcher är galet dåligt.

Det är en stor överdrift. Däremot hade det nog varit glömt och begravet idag om inte tvåan och trean hade kommit.

Skrivet av Duke_Gamer:

Grafiken är som senap och kechup eller dressing den är inte viktigt men den kan ge mer smak på maten. 200+ fps och 4-8k graphic ger fan ingenting om spelet suger som fan. Det är ju bara kolla på Minecraft,Terraria,Stardew valley med fler. så ser man hur jävla populära dom är utan att se ut som Witcher 3 eller Valhalla.

Ta Anthem och Mass effect andromeda, Fallout 76. Där 4-8k grafik och 200+fps hade inte kunnat rädda dom. Graiken kan bara göra ett bra spel bättre men folk är så jävla besatta idag med grafik och 200+ fps dom skiter om spelen är bra. Man kan spela spel i 60fps och 1080p man har gjort det förut så man kan nu med och det nu betyder man kan få bättre spel.

Men på grund av alla är så kåta på grafiken och frames per sec så fokuserar företag på det i stället för ett funktionellt spel eller ett spel med bra story,Combat,controlls.

Det klassiska fram till pr-perioden för ps5 och xsx har ju varit att företag i n t e fokuserat på framerate utan endast på grafik.

Den nya fokusen på framerate kommer förhoppningsvis ge oss klart bättre spel på konsol, och öven bättre optimerade spel på pc.

Sen har det viktigaste sagts. Grafiken ska vara bra nog för att man ska se spelvärlden som trovärdig, och ha rätt tematik m.m. Sen om det är 4k eller 8 bitar varierar från spel till spel. Ett bra spel börjar aldrig i grafiken.

Skrivet av konsum:

Känns som att folk har noll koll på Stadia men ändå pratar om hur dåligt det är.

1. Tjänsten är gratis, och du köper dina spel. Precis som du gör på PC, PS, XBOX, etc. Så svårt att förstå alla som gnäller över att man måste köpa sin spel...ja det måste du? Det hade du väl ändå måst göra??....
2. Destiny 2 finns även att spela gratis.
3. Som PRO medlem kostar det 99kr/månad, men då får du gratis spel varje månad, samt bättre ljud och grafik, samt schyssta rabatter på spel då och då. Rätt lik PS PLUS och motsvarande hos XBOX.

Känns som att folk är rädda och bakåtsträvare på samma som som när Spåotify och Netflix kom. "Det kommer vara så dåligt ljud, ingen kommer vilja lyssna." "Bilden kommer vara så dålig och buffra hela tiden, kommer aldrig fungera!".

Det enda som är viktigt är vad gemene man vill spel på. Någon föredrar PC, en annan PS, en tredje XBOX, en fjärde mobil, etc

Och vissa föredrar Stadia, Geforce Now och andra montjänster.

Och allt detta är okej. Finns inget rätt eller fel. Men folk måste sluta racka ner på Stadia (utan att ens ha testat det) som om det är en sport "bara för att det är google".

Det är ingen som sagt att du inte får spela på Stadia. Du går en fajt som ingen bjudit upp till. Det har bara konstaterats att Stadia inte håller samma kvalité som spel installerade lokalt. Precis som att Netflix inte håller blueray-kvalité, och dessutom sänker bildupplösningen vid hög belastning (som under början av pandemin t.ex.)

Kör du gärna Stadia. Jag kör både spotify och netflix.

Skrivet av DarkSvenn1002:

Jag är inte sur. Får mer känslan av att ni som inte provat men hoppar på andra är lite rädda för framtiden

Du får nog fel känsla då. Det är alltid lätt att projicera rädsla m.m. på folk som har en annan åsikt, och samtidigt projicera förnuft på sig själv. Men det faller tillbaka på dig.

Det handlar helt enkelt om att vi tycker att tjänsten är sub-optimal. Man kan jämföra med steam, som bara hade fördelar, rent tekniskt och bortsett från konsumentperspektivet, mot spel på skiva. Stadia har mest nackdelar, enligt väldigt många inkl. mig själv.

Men nog om detta off-topic-prat.

Dessutom kallar du folk för snutteplutt och beter dig allmänt som allanballan. Sluta med det.

Skrivet av DarkSvenn1002:

Det är ju inte konstigt när du skriver skit som du inte har en aning om. Du vet det är tydligt!

Du vaknar på rätt sida