Inlägg av krs_kristoffer

Inlägg som krs_kristoffer har skrivit i forumet

Om jag shoppar loss på nedsatta varor under Black Week. Bidrar jag då till att få ner eller upp inflationen? Antar det beror på vad samma vara kostade 12 månader tidigare?

Switchen må vara gammal och trög men trots det har den gått varm i sommar här hemma med Zelda TotK. PS5:an har fått stå orörd sedan Zelda kom. När jag känner mig klar med Zelda blir det PS5 som går varm igen men så länge det kommer nya kul spel så gör det mig inte så mycket om de inte är i 4K och 60 fps eller mer.

Skrivet av Deekar:

Nu vill jag ju inte låta negativ och så. Förstår att folk gillar Botw även fall jag hade svårt för det.
Men... Hur kan det tagit 5-6år att utveckla Tears of the Kingdom? Det är ju exakt samma motor, exakt samma grafik och samma karta??? Det är för mig lite underligt.

Du får dra av för pandemin också. Den försenade väl i princip alla spel med 1-2 år?

Skrivet av Papphammar:

Det är väl förmodligen ip’t som de kommer spinna vidare på och förhoppningsvis göra något nytt som inte är ett mobilspel.
Hade varit roligt om de kunde få liv i det igen och som en plattformare hade det kanske fungerat rätt bra, på säg en Switch?

Jag säger inte att du har fel men är det inte sjukt att det skulle vara värt en miljard dollar? Ett alternativ hade ju varit att skapa ett eget nytt varumärke och göra ett grymt spel som alla vill spela ändå. 🙂

Skrivet av Winzi:

Detta publiserades i år:

"Horizon Forbidden West it doesn’t seem to have had the commercial success hoped for, Guerrilla Games’ latest game has struggled on the market and to date it seems that after twelve months it has sold less than five million copies on PS4 and PS5."

På ett ungefär PS4:a versionen sålt runt 30% av dem Europeiska försäljningarna enligt rapportering. Värt att nämna att det är en gratis uppgradradering från PS4 till PS5 varianten vid digitalt köp och att PS4 versionen var $10 dollar billigare.

Men att potentiellt utesluta upp till en tredjedel av sina kunder är ett ganska konstigt beslut enligt mig, och hur länge planerade man att överge PS4 spelarna med sina planer för DLC't?

Antingen skulle dem skippat PS4 helt eller så stödjer man det tills man slutar göra innehåll till spelet.

Du har kanske rätt men vad är din källa? Var är det publicerat?

Skrivet av SWEBarb:

Gnäll inte sen att expansionen sålde dåligt eller nåt.. så många har inte ps5 än..

32 miljoner är väl ändå en hyfsad kundbas?

Skrivet av anon_119148:

Jag och min flickvän spelade nyss färdigt det med 100% på challenges på ca 55 timmar

Händer det något kul i spelet när man når 100%?

Skrivet av T-bolt:
  • Väldigt (för) begränsat hur mycket man kan bära med sig, blir för ofta att man måste snabbresa för att sälja av det som går och sedan resa tillbaka för att försöka hitta tillbaka för att fortsätta där man var.

Fast man fick ju fler förvaringsplatser när man löste Merlin trials. Plus att det går att slänga saker utan att resa. Så gjorde jag då det knappast var värt resan att sälja saker värda under 100 pengar.

Finns det någon ”maxlevel” i spelet eller levlar man till synes för evigt?

Skrivet av Freakon:

Uppdraget kräver väl även Deluxe-edition?

Nej. Jag har standardversionen. Möjligtvis om det bara inkluderades när man köpte förköp för det gjorde jag.

Spelat snart trettio timmar och är helt slukad. Fantastiskt trevligt spel! Visst har det sina brister rent tekniskt men atmosfären och karaktärer väger lätt upp.

Igår spelade jag Haunted Hogsmeade-uppdraget som är exklusivt för PS (i ett år) och jag hade noll förväntningar men måste säga att det var ett av de bästa uppdragen hittills om jag även räknar in Main Quest-uppdragen. Tummen upp helt klart men lite fånigt att det ska vara exklusivt för PS.

Skrivet av Svampbob Trekant:

Haft kul genom hela spelet. Men här är några beklagelser:
- Okej, main storyn är faktiskt kass. Bästa storyn i spelet är enligt mig Sebastians friendquest. Tyvärr den enda questen där jag upplevde faktiskt knepigt moraliskt dilemma
- Saknar en good/bad mätare där beslut har verkliga konsekvenser
- Saknar att quests kan hanteras och lösas på olika vis (good/bad) och nej jag räknar inte slutdialogen om att kräva pengar eller behålla objektet man fetchat.
- Jag valde Slytherin men min trollkarl är snäll som attan ändå, var är min Draco Malfoy-attityd?
- Inte spelat om, men anar att utöver färgerna på rockarna har husvalet ingen egentlig betydelse, vilket är trist. Och nej, commonrummen osv är bara estetiska och saknar användning, knappast nåt som ger omspelsvärde

Det är vad jag förstått inga stora skillnader beroende på vilket hus du väljer men vissa uppdrag skiljer sig åt i alla fall.

Skrivet av Mirage:

De stängde även sina SIBA butiker. Lustiga var att när de köpte NetOnNet så var SIBA det större, mer etablerade varumärket.

Fast Netonnet var väl mer etablerat inom e-handeln?

Skrivet av Håkan:

Läste en kommentar på Feber, att det i princip endast finns norska hemelektronik-företag i Sverige.
Enda som inte är norska är Dustin, ELON, CDON och Inet.

Elgiganten, Power, NetOnNet, "Mediamarkt", Webhallen, Komplett är alla norska företag.

Har inte koll på alla men just Elgiganten gick från norskt till brittiskt ägande redan 1999 enligt Wikipedia.

Netonnet, Webhallen och Komplett är samma norska ägare.

Skrivet av Ejziponken:

Alltså jag hoppas spelet skiljer sig tillräckligt mellan elevhemmen så det inte bara känns en en repeat när man spelar om med ett nytt hem... Tänkte köra spelet som först the "good guy" och sedan som en not so good guy...

Ingen större skillnad enligt IGN. https://www.ign.com/wikis/hogwarts-legacy/Which_House_Should_...

Skrivet av patu:

Om det hamnar där så ligger mail i SPAM korgen.
Jag är Sonys kund och de har informerat om problem med betalningar tidigare, inte denna gång. Och detta handlar inte om otur.

Varför ska jag ringa om en betalning som är som ett autogiro? Ringer man om dem. Ni försöker bara smutskasta mig.
Jag har inga andra mail, du vet inte vad du snackar om då alla får detta mail som har en prenumeration.

Nordea följer svensk lag, idioterna på supporten hade tom mage att säga att Sony inte är ett svenskt företag. Köp i Sverige med svenska kort ska följa svensk lag, varför är du så dum och argumenterar som en 12 åring?

Det är ju åtminstone lite märkligt att Nordea friskriver sig med att hänvisa till svensk lag när inga andra svenska banker tycks ha skapat det här problemet.

I valet att hitta den skyldige bland en storbank och vilket annat företag som helst så är mina pengar alltid på storbanken. 😬

Jag hör till de trettio procenten.

Min konsolerfarenhet är som följer.

Nintendo Gameboy
Sega Mega Drive
… runt tjugo år utan spelande…
Playstation 3
Nintendo Switch
Playstation 5

Skrivet av HompiStompi:

Jag antar du gjort en googling då du lägger så mycket energi på att klaga..

https://www.gamereactor.se/om-du-har-nordea-kan-du-inte-langr...

Att döma av artikeln skulle jag om jag var drabbad vara sur på Nordea, inte Sony. 🤷🏻‍♂️

Skrivet av Kavakava83:

Man of medan tvekar jag på då det redan nu är tillgängligt just nu på PS plus

Tillgänglig med Extra-nivån. Men håller med om att det är lite B för alla med Extra och Premium om gratisspelen varje månad redan finns i biblioteket.

Skrivet av denza:

Det här med crunch. Jag menar, man har väl ett val? Ingen kan tvinga någon(i alla fall i EU) att jobba över. Plus man får väl betalt en massa extra, eller är det bara sverige som är så himla bra?

Beordrad övertid är en grej i åtminstone svenska kollektivavtal och inget man bara kan tacka nej till. Sen har det väl blivit vanligare att övertidsersättning är bortförhandlad och anses ingå i grundlönen, vanligtvis med en extra semestervecka som extra ersättning. Med andra ord skulle jag inte säga att läget är så mycket bättre på pappret i Sverige men kanske bättre i praktiken på grund av en annan arbetskultur?