Inlägg av Fredede

Inlägg som Fredede har skrivit i forumet

Otroligt synd att Nioh-serien inte fick den uppmärksamheten det förtjänar, det är några av de bästa spelen de senaste decenniet, och Nioh 2 är min personliga GOTY.

Absolut sämsta namnet sedan Wii U helt klart. Xbox One var redan horribelt, men man kunde åtminstone lista ut att det inte var samma konsol-generation som Xbox 360.
Series X/S och Wii U vet man inte att det är en ny konsol om man inte är insatt eller gjort noggran efterforskning, vilket många icke-insatta inte gör när de ska köpa en konsol.

Guild Wars 2 och Dota 2 som båda ligger på runt 3500h, följt av Guild Wars 1 på sisådär 2000h.

Dags för folk att sälja sina PS4 med digital version av Cyberpunk på Ebay som med PT eller Flappy Birds back in the day?

Problemet med scalpers är ju inte främst att de tar för höga priser. Det är att de använder sig av fula medel som botar för att köpa upp alldeles för stora andelar av produkterna till överpris, så att vanliga konsumenter inte kan få tar på produkten om de inte betalar dessa överpriser hos scalpers.

Jag har inga problem med att Pelle Svensson fick en PS5 på förbokning, men inte är så sugen på den så han säljer den för överpris på Blocket. Jag har dock problem när organiserade scalpers bulk-köper upp hela lager med hjälp av botar som kan boka mycket snabbare än människor kan, så vanliga konsumenter aldrig ens har en chans att få in en förbokning.

Skrivet av Anwest:

Grattis! För min del (eller min kompis, som jag beställt åt - jag har redan en) så meddelade Bring mig tidigare idag först leverans 17-22 ikväll, och 16:15 fick jag ett nytt SMS om att de ändrat tid till 17-22 imorgon. Vilka klåpare.

Vad drygt! Du kanske kan be dem att leverera till ombud istället? Det brukar väl komma fram på förmiddagen då åtminstone.

Skrivet av Sabelsköld:

Någon som kommer ihåg hur det var med Nintendo Wii? Var det inte jättebrist och slutsålt överallt också? Var ett tag sen...

Jo så var det.
Och lustigt nog så misslyckades jag att få en Wii på Webhallen, men knep en på release hos Elgiganten när jag hängde på låset. Precis samma historia som nu med PS5 (bokad på release i alla fall). Tror jag äntligen lärt mig läxan att inte förlita mig på Webhallen när det gäller konsoler.

Skrivet av Anwest:

Fick sms precis av Bring att min beställning (Elgiganten kl 9, standardversionen, expressfrakt, jag bor i Stockholm, Klarna få först betala sen) kommer idag mellan 17-22.

Samma för mig, förutom att jag betalade med Paypal. Nu när man vet när paketet faktiskt kommer så kan man börja bli hypad på riktigt!

Skrivet av Brainrup:

Min anlände i Jönköping 23.08 i torsdags men har inte rört sig sen dess.

Skumt. Undrar om det är Bring som är överbelastade under denna release. Eller om det främst ligger på Elgiganten att det blivit konstigt behandlat. Förmodligen både och med tanke på att Elgiganten skickade ut ordrar som lades efter 12 innan de som lades 09.

Skrivet av Aekold:

Nu verkar det som att åtminstone min EG order gått till terminal(fick leveransbekräftelse fredag morgon) så hoppet lever om en leverans imorgon

Skrivet av Cirez:

Vill bara uppdatera er som har beställt med elgiganten att nu har min order uppdaterats hos Bring med " Sändningen har levererats till terminal och skickats vidare" 17.01 Jönköping. Så får se om den hinner ner till Skåne tills imorgon

Samma här, den kom till terminalen 17:28 i Jönköping. Hade inte väntat mig att något skulle skickas på en söndag så blir lite gladare i alla fall.

Skrivet av induce:

Ja, jag tänker faktiskt höra av mig till dem och klaga om inte konsolen dyker upp på måndag. Men hoppet lever väl ännu, haha.

Skrivet av Cirez:

Kommer det inte på tisdag så skulle jag säga att det är december som gäller garanterat. Med tanke på att BRING inte ens har varit och plockat upp pallen.

Vad är leveransstatusen på "Mina Sidor" för er? Min står som "Skickad", och leveransen är registrerad hos Bring men de har inte fått leveransen. Och så har det varit sedan igår kväll. Så jag undrar vad EG håller på med om paketen är färdigpackade, fast de låter dem ligga kvar på lagret i 2 dygn...
Är det Bring som har en enstaka Mini Cooper de hämtar paket med eller nåt?

Skrivet av Chrizkillah:

Är det någon som har koll på när den kan tänkas komma? På orderbekräftelsen står det 4/12, och under ordern står det ”reserverad”. Spårar jag leveransen står det 7/12. Sjukt oklart detta, man vill ju så gärna ha den nu...

Det verkar som att de flesta här som bokat senare än precis efter 12 kommer få sin konsol i December, som det står på din order. Egentligen skulle alla som bokade efter 12 få i December, men de som var tidiga hade tur nog att få en konsol från den första batchen.

Så det verkar alltså som att Elgiganten inte skickade iväg någon leverans till Bring över huvud taget igår? Det är ju sjukt dåligt, speciellt med tanke på att man beställde med Expressfrakt i torsdags ("skickas samma dag vid beställning innan 18") vid 09.
Om Bring faktiskt hade fått in paketen igår kväll så hade man ju haft en chans att få paketet levererat hem eller till ombud nu på lördag eftersom de har körningar idag. Rätt surt, hade hoppats på att spela lite under helgen åtminstone.

Skrivet av Robsterr:

Hur bokar man på Amazon? Står bara att den är slut och jag kan då inte se någon bokningsknapp?

Det var en knapp på höger sida förut, men den verkar vara stängd igen tyvärr.

Skrivet av Auditor:

Vad valde jag egentligen?

Första alternativet var Hemleverans, och det är vad som står för dig så Bring kommer köra paketet till din dörr, om du inte kontaktar dem och ber dem ändra till ombud, I guess.

Skrivet av crowbar82:

Har ni valt hemleverans?

Jag råkade ta hemleverans i ren panik vid 09, japp.

Skrivet av Cirez:

Fan nu gav du mig riktigt mycket hopp.. jag fick " ditt paket är påväg " imorse 05.40 har fått spårningsnummer till BRING, men står bara " Ingen sändning har mottagits ännu, endast meddelande om detta " Någon annan som sitter i samma båt?

Japp. Jag misstänker att de körde iväg en stor batch PS5:or till Bring idag, och gissningsvis scannar Bring in dem på terminalen ikväll, vilket gör att spårningsnumrena skickas iväg till kunder. Eller så är det önsketänkande från min del.

Skrivet av lePete:

Är det någon som vet om Mediamarkt har extra släpp på ps5?

Med tanke på att Mediamarkt hade förbokningar sedan långt tidigare än Elgiganten så tvivlar jag på det, eftersom de har en lång backlog av beställningar att gå igenom först.

Skrivet av quaddern:

Så man borde ändra från ombud till hemleverans för att öka sina chanser att få det denna helgen? Eller kan man få via ombud även på lördagar?

Detta är nog bäst att fråga Bring direkt, och möjligtvis ditt lokala ombud ifall de brukar ta emot leveranser på lördagar.
Personligen har jag beställt prylar på fredag och fått på lördag några gånger, men det är ovanligt.

Skrivet av omgponies:

Ni som fått leveransbekräftelse, har ni haft status som reserverad eller under behandling?

Min stod som "Under behandling" i någon timme, och efter det som "Reserverad" tills min leveransbekräftelse kom.