Inlägg av Soligare93

Inlägg som Soligare93 har skrivit i forumet

1

Intressant att en tröjlös ( utan anledning ) sexig snubbe är okej men hade han varit en kvinna och visat ens lite urringning så hade hela media etablissemanget i America blivit sura och skrikigt om '' sexism '' och '' objektifiering ''....
Så jävla less på det, väntar fortf på Västvärldens Bayonetta men Västerländska devs är för rädda för det...

Jag ser många snacka om '' woke '' this and that, jag tror inte att det har med det att göra.
När jag kollar på den här rebooten så ser jag bara ett annat exempel på en större trend inom spelvärlden i Väst vilket är att spel görs för att vara '' barnvänliga ''.
Ratings har inte så stor betydelse egentligen väldigt få bryr sig om dom, jag tror att de flesta kollar mer på hur det ser ut själva.
T om God of War tonades ner drastiskt inkl våldet vilket kändes väldigt PG-13.
Visst vi har MK11 men hela grejen med MK11 är ju att vara våldsamt och det är typ ett meme samma med DOOM.

Men rent generellt så när jag kollar på spel i Väst så känns det som att de alla görs för att vara safe.
Och det är mest ytligt uppenbart när man kollar på karaktärerna ( även om det är en jävla massa hyckleri med hur nakna män får vara gentemot kvinnor ).
Och karaktärerna saknar helt attityd, de ser typ ut som random NPC's du skulle stöta på på gatan och så känns de flesta huvudkaraktärerna känns det som.
Huvudkaraktärer är mer intressanta imo när de är larger than life.

Nu säger jag inte att alla spel måste va på ett sätt men jag tycker att industrin i Väst enbart lutar åt ett håll medans i Japan t ex så är deras spel mycket mer *gasp* mångfaldiga speciellt när vi kollar utanför indie.
Se på Capcom t ex och hur mångfaldiga deras spel är jämfört med typ hela AAA industrin i Väst, allt ifrån Resident Evil, Dragon's Dogma till Monster Hunter till Street Fighter etc.
I Väst känns det som att allting är grått och sorgligt men fortf känns väldigt PG-13 även ifall det har en hög rating, eller så är det typ mer uppenbart för barn och hyper cartoony.

Skrivet av Nimafor:

Även jag som kille kan hålla med om att armour till kvinnliga avatarer i spel är helt uppåt väggarna.
Det märks att dom är skapade av män för män. (eller nja snarare för kåta tonåriga gamer killar)
Inte praktiska överhuvudtaget om det vore riktigt krig, det ska bara se sexigt ut.

Har du ens spelat WoW?
Vad snackar du ärligt talat om?

Blir ganska så trött på hela narrativet om att det bara handlar om '' kåta tonåriga gamer killar '' också, herregud du kan inte känna många kvinnor...
Att snacka om vad som är praktiskt eller inte i WoW är ganska så lönlöst dessutom och de män som springer ut i melee i krig i WoW utan tröja är fem hundratusen gånger fler än kvinnorna som visar hud alls.
Det har blivit en meme att nästan alla skurkarna är halvnakna muskelmän, t om the Jailer skulle va en äldre skäggig trollkarl men de gjorde honom istället till en muskelman IGEN utan tröja.
Och igen vi snackar om melee fighters, de enda kvinnorna jag kan tänka på som visar hud är ranged.
Vad tror du är minst praktiskt?

Om du vill klaga om sexism så borde du kanske se inombords lite och fråga dig själv varför du är okej med att män klär sig opraktiskt och visar hud men om en kvinna gör det så är det helt plötsligt ett problem.

För övrigt så har många av de här manliga karaktärerna ganska så många fangirls ( och boys ) också som tycker att de är sexiga...
Många artister är dedikerade till det.
Samma I LoL t ex, typ 9 utav 10 av de senaste manliga karaktärer har varit en sexig kille utan tröja som alla spenderar månader över att va kåta på.
Men sedan visar en kvinna lite urringning eller mage och folk får panik.

Jag tror att många utav er ironiskt nog har en jäkligt '' grabbig '' syn på det här och sedan försöker att låta progressiva, kvinnor och andra minoriteter är inte så uptighta som ni verkar tro...
De flesta jag ser klaga på det här är ärligt talat män som försöker att vinna poäng online.

Skrivet av eld:

Helt ärligt talat? Känns som folk här sitter och argumenterar för sexualiserade kvinnor i spel när spelindustrin redan gått vidare, till och med blizzard har gått vidare och är absolut mer kreativa än att slänga bikinirustning på kvinnorna i sina spel, de går själva efter den kritiken som de många år tidigare skrattade bort i en panel.

Vad det hela handlade om var att videon visade att blizzard hade en väldigt tydlig grabbig atmosfär som JAB kände till, mycket som tillförde till att sexuella trakasserier kunde ske utan nolltollerans, saker skyfflades under mattan när blizzard moderniserade sig för att vara mer inkluderande.

Jag tyckte att deras svar var dåligt också, men jag stör mig något så fruktansvärt på att folk försöker att göra det här till något helt annat och pusha ett annat narrativ...
Kvinnor är inte en jäkla monolit, och inte heller män.
Om du på allvar som sagt innan anser att du kan kolla på karaktärerna och sedan säga '' de är män som skapat dom/ gillar dom '' så lever du under en sten.
För MÅNGA kvinnor ÄR det en power fantasy, även för många män.
Herregud ta dig en titt på RP kommunitet och kvinnliga artister för spelet, deras konst och OC's får WoW att se ut som en kyrka.

Om jag inte minns fel så är de näst populäraste genren för kvinnor efter mobilspel JRPG's, och FFXIV är oerhört populärt bland kvinnor och jag har spelat det sedan ARR och om du anser på allvar att Blizzard spel är '' översexualiserade '' så hade du inte klarat FFXIV.
Jag tror också att anledningen till att många män har en power fantasy att vara stor och stark är därför att det är det som generellt anses vara attraktivt i män, folk vill vara '' desired '' så att säga.
Män vill vara maskulina för att attrahera kvinnor vise versa, att skryta och visa vad man har ÄR en power fantasy som får en att känna sig cool och stark.
Att bara kolla på kvinnor som är väldigt feminina och sexuella på ett feminint sätt och sedan säga '' det är en manlig fantasi '' är ironiskt nog ett väldigt manligt och '' bro:ish '' sätt att se på det hela.

Sedan överdriver folk sjukt mycket om WoW, vi snackar för det mesta om kvinnor som visar mage, i ett spell fullt utav män som är allergiska mot tröjor och går tröjlösa konstant.
Om en kvinna visar mage för dig är '' översexualiserat '' så tror jag att det är du som har problem.

All armor i spelet som är '' bikini armor '' är ifrån Vanilla och de har aldrig lagt till något nytt sånt, och det finns sjukt många kvinnor som gillar det och vill ha mer också.
Det jag tror att de flesta andra kvinnor bryr sig mest om och vad jag själv bryr mig om iaf är val.
Att sexualiserade karaktärer och gear existerar är inte ett problem, problemet är när det är det enda valet du har vilket aldrig har varit ett problem i WoW.

Jag blir ganska så trött också på att argumentet alltid är att ta bort att kvinnor visar hud eller har feminina kurvor, istället för att helt enkelt ge andra options för BÅDA könen.
För sanningen är den att kvinnor ofta har FLER options i spel än vad män har.
Om män bara har byxor och inget annat och kvinnor har allt ifrån kjolar, leotards, och ja bikini armor till byxor etc.
Då istället för att grina över att kvinnor visar hud så borde argumentet va att män ska få lika mycket val som kvinnor också imo...
Vilket är för det mesta vad de gjort i FFXIV vilket jag också tror är anledningen till att andra kvinnor gillar det så mycket också och det är så populärt.

Blir så sjukt trött på att det alltid ska handla om att ta bort valmöjligheter istället för att lägga till fler.
Speciellt när jag ärligt talat nästan enbart ser män snacka om det här, jag vet att det var en kvinna i videon men ärligt talat när jag ser mig omkring så är det 99% män som sitter och snackar skit därför att en kvinna vågade visa ben.

Skrivet av eld:

Kan inte hitta något bra exempel i wow förutom detta:

https://wow.zamimg.com/uploads/screenshots/normal/742406.jpg

fast det viktiga i "översexualisering" är "över", vilket inte är någon nivå spelen har nått till ännu, då ett spel fullt med detta hade gjort många män rätt så obekväma.

Men spelet ÄR INTE FULLT UTAV DETTA FÖR KVINNLIGA KARAKTÄRER HELLER.
Så vad snackar ni ens om?
Spelet har också MYCKET fler män som springer ut i krig halvnakna än kvinnor... Som sagt har ni ens spelat WoW?
Skjortlösa män har blivit en meme nästan alla antagonister och många bossar har varit skjortlösa muskelmän...

Är ärligt talat ganska så trött på '' realism '', har väldigt svårt för att bli imponerad utav det.
Känns liksom som samma hela tiden, tar hellre en kul styliserad artstyle.

Skulle vilja se ett styliserat spel med dessa budgeter och engines också.

Skrivet av jeppe109:

Jag har länge varit för att man bör anonymisera arbetsintervjuer. Inga namn, inget utseende, bara kvalifikationer och erfarenheter.

Fast namn kan ju vara kvalifikation i sig ( eller tvärtom ).

Ganska hype!

Jag är inget fan utav skräck, men Dead Space var ett utav de få undantagen och tyckte mycket om ettan.

Det är många saker, men just när det kommer till spel.

Hyckleriet och den illa behandligen utav kvinnor i spel som är konventionellt attraktiva och feminina och inte täcker sig helt.
Även irl också, men jag anser att hur man talar om och behandlar fiktionella kvinnor också säger en del om ens värderingar, det blir ganska så uppenbart också när man lyssnar på ordvalen och hur folk snackar.
Och självklart behandlas andra illa också ( se hur folk snacka om Abby från TLOU2 ), men anledningen till att det andra stör mig lite mer är därför att det inte är randos som gör det utan folk inom industrin.

Det är ofta också även en del utav marknadsföringen, t ex med Lara Croft hur att de minskade hennes bröst och att hon inte längre bar skjorts användes som någon '' progressiv '' marknadsförings grej.
Meanwhile köptes originalet utav en majoritet kvinnor och de mest hardcore långvariga fans brukar va kvinnor och de som snackar skit om Classic Lara har väldigt uppenbarligen aldrig ens spelat de gamla spelen.
När det enda man har att säga om en karaktär är att hon har '' för stora boobs '' och bär skjorts så kanske man borde fråga sig om det inte säger mer om ens egna värderingar när det är den enda '' kritiken '' man har och det man dömer en karaktär på.

Det är samma med censur, hur i vissa fall så kan en milimeter utav synlig urringning eller mage bli censurerad medans män i samma spel kan springa runt och visa hur mycket de vill rätt ner till speedos.
Om man poängterar ut detta och har problem med det så förlöjligas man och folk verkar på allvar inte fatta hur fucked up och problematiskt det faktiskt är.
I mobile butikerna är det sjukt strikt också, de har någon robot som hittar det och det är total ban på att ha det i någon marknadsföring alls ( och ibland även ingame ), meanwhile kan du ha hur mycket manlig hud du vill.

Folk säger bara att de vill ha mer alternativ också när man ifrågasätter det men då undrar man ju varför all energi läggs på att snacka skit istället.
Du kan liksom fråga efter andra alternativ utan att kalla kvinnor för horor och att behandla bröst som djävulen själv.
Förövrigt så ifrågasätter jag hur vanligt det ens är, speciellt idag i västvärlden känns att de bara gjort en total 180.

Det är samma också med att '' oh, men jag vill bara att det ska va samma för kvinnor och män ''.
Varför läggs då all energi på att snacka skit om hur kvinnorna klär sig, istället för att fråga efter fler alternativ för männen????
I verkligheten så är kvinnliga kläder fem hundra gånger mer mångfaldig, men det manlig används alltid som default som det kvinnliga ska '' rätta sig '' efter.
Och folk bryr sig inte ett piss om hur '' verkligt '' något är när det är män, men när det är kvinnor tar folk fram mikroskop och är helt plötsligt experter på allt.

Blir sjukt irriterad på det också om du går till ett forum eller Subreddit t ex, och du läser kommentarsfältet.
Det är alltid fullt utav folk som slänger ur sig skällsord mot de kvinnliga karaktärerna och i andra andetaget låtsas vara progressiva o det har alltid sjukt mycket upvotes. Och moderatorerna gör inte ett piss.

Fattar inte varför det ska va så svårt, folk på båda sidorna verkar ha en total intolerans och talar på ett oerhört misogynt sätt.
Och folk har olika '' power fantasies '', själv så tycker jag att mer konventionellt feminina karaktärer är mycket coolare än en muskel man/ kvinna.
Jag har inget emot annat också, det jag har problem med är hur folk uttrycker sig och intoleransen..

/Rant.

Långt men jag har bara blivit så jävla trött på det här på senaste och hur one-sided det hela är.
Jag tror att många känner av det också att det mer feminina spektrumet demoniseras och behandlas som objektifierat.
Det är liksom väldigt stereotypiskt '' grabbigt '' och begränsande.

1