Inlägg av danskung

Inlägg som danskung har skrivit i forumet

Skrivet av Gen:

Är väl redan bra prestanda på PS5. När jag lirade det senast fick man 4K (checkerboarding) och 60fps rakt igenom.

Ps5 kör checkerboarding från skulle anta 1080p-1440p up till 1800p sen upscaling till 2160p. Pc kan enkelt köra dlss quality som ser betydligt bättre ut och få 120fps eller dlaa 60fps

Just nu så fungerar inte nvidia reflex, vilket gör att dlss 3 framegen inte ihäller fungerar. Med reflex har jag 60-80% gpu användning och utan reflex 99% och 120fps.

Skrivet av Pholiage:

Är Ark inte det där spelet som är så o-optimerat att inte ens en Nasa dator får flyt på det?

Inte direkt, krävs typ ett gtx 1070 med high settings. Ark remastered kommer dock kräva ”nasa” ifall du vill använda nanite och Lumen, men det är inte direkt deras fel.

Skrivet av Hipshot:

De kunde inte göra spelen i sin egen motor längre så de bytte ju allt till Unreal, de gick ut med det efter cyberpunk.

Du har rätt, tror jag misstolka någon nyhet som sa att de skulle fortsätta med sin Engine, men det syftade antagligen endast på expansionen. Riktigt tråkigt oavsett eftersom Red engine just nu är mycket bättre än UE 4. Det ända unreal spelet utan stutter är Fortnite som utvecklas av Epic och The Coalition spel, men förhoppningsvis får CD projekt lika mycket insight och utvecklingsmöjligheter av deras engine som The Coalition.

Skrivet av Sillgam:

De har ju redan sagt att de gått över till ue5?

Det stämmer för ett nästa Witcher spel, men de har också sagt att de kommer vidareutveckla deras inhouse engine. De har just nu den bästa path-trace implementationen som de fortfarande jobbar på och jämfört med UE så har de ingen stutter och riktigt bra CPU användning.

Med tanke på hur bra de är på att integrera nya pc funktioner kontinuerligt i deras titlar tycker jag det är sjukt synd ifall de skulle bli uppköpta av Sony. Har också ett ganska stor ilska mot att alla spel ska använda sig av Unreal engine och vill hellre att Nvidia köper upp dem så att dem kan fortsätta vidareutveckla sin inhouse engine.

Tycker att båda har sin plats. RDR2, CyberPunk 2077, TOK och Witcher 3 fungerar hur bra som helst som "öppna", men vissa spel som Guardians of the Galaxy eller Tomb raider fungerar mycket bättre som linear.

Skrivet av panderbeast:

Vilka andra spel är du taggad på som kommer under sommaren?

Skrivet av Rasmous:

Har inte hunnit med Jedi Survivor, kommande Diablo 4, CS2 och nu uppdateringen till Minecraft!

Förväntar mig även Cyberpunk expansionen

Skrivet av marsson90:

Okej, nu tar vi det lilla lugna här

Kanske överdriver lite, men känns ju helt värdelöst med path-tracing ifall spelet inte kan visa nyanserna av svärta. Kör med lg 45 oled skärm och du får välja pest eller pina, dvs antingen krossad svärta eller förhöjd lcd svärta.

Köpte spelet 1.5 år efter release och har bara bra minnen av storyn och gameplay, tror jag 90% spelet. Och satan i gatan vad bra HDR implementering, med dolby vision på pc ser spelet bättre ut än Cyberpunk med path tracing.

Skrivet av ichnusa:

Är det för mycket begärt att bara vilja ha en uppgraderad Switch 2 / Switch Pro / Super Switch / Whatever som uppfyller följande krav

  • Klarar 30fps i 1080p (eller 60fps i 720p) handhållet - Kanske via någon modern uppskalningsteknik för att balansera prestanda/batteritid. Valbart om man önskar högre FPS eller högre upplösning tack!

  • Inbyggd GPU i dockan så att dockat läge också når 60fps vid högre upplösningar

Känns nästan lite sjukt att ingen gått all in på den vägen ännu. Inte som att tekniken inte finns. Tror det hade gjort Super Switchen till ett komplett paket. Steam Deck och liknande produkter börjar springa ifrån Switchen på den handhållna sidan men dessa har inte någon elegant lösning för att smidigt kunna välja mellan handhållet och dockat läge (utan att offra prestanda i dockat läge).

Känns väl mer eller mindre självklart att nästa konsol kommer ha DLSS 2 eller förhoppningsvis DLSS frame generation, då borde 720p skalas till 1080p och 40fps är allt som krävs för att frame genereras till 60fps. Känns oerhört löjligt ifall Nintendo sparar in någon hundra lapp för att inte ha frame generation, med tanke på hur bra det är för att spara batteritid.

Skrivet av Ichabod:

Ok,

Det gjorde ju inte saken lättare när det var ca 50% för och emot BotW
Men tack för all input.
Jag får ta en funderare hehe. Men det kommer med stor sannolikhet att inhandlas en Switch Oled.

Antar att Fz recession inte hjälper, känner exakt samma. BOTW känns som en alpha version av TOK

Skrivet av ohGr:

zelda botw kan vara det bästa spelet någonsin, spelat sen tidigt 80-tal.
men det här känns ju bara som en billig dlc, fast som säljs till fullpris, till en för gammal konsoll.
köper det om de kommer till nästa konsoll, switch2 eller vad det blir

Alla är vi olika, tyckte BOTW var relativt innehållsfattigt storymässigt och gameplay mässigt jämfört med TOK. Men håller med om att det är mer som två extremt polerade expansioner, men det blir 30*2 Euro.

Spelet pekade i Söndags med 136 000

18 miljarder dollar är väl lite att ta i 🧐

Får goosebumps. 2023 känns bra, eftersom fler kommer få tag på series s, x och ps5 samt att rtx 3060 kommer finnas tillgänglig för runt 2500kr-3000kr.

Skrivet av robbis:

Eller så streamar du det på stadia och får en hyfsad buggfri och snygg upplevelse. Spelade igenom det första dagarna vid släpp och tycker fortfarande det är ett av de bästa spelen på senare tid.

Fungerar också, har nvidia now "rtx 3080 tier" med 120hz 1440 och 4k 60hz. Har även testat Stadia hos min storebror, men 1440p med rtx 3070 ser extremt mycket bättre ut än både stadia och nvidia now. Stadia och nvidia now ser ut som något konstigt filter typ som dlss ultra performance mode.

Ifall 1440p streamer har samma bitrate som 4k ser det sjukt bra ut, vilket går att streama i nvidia now ifall du väljer 4k 60 på en 1440p skärm. För att få en riktig 4k upplevelse ska du helst ha 8k bitrate, vilket enligt mina beräkningar kräver 280-400mbit per sekund, vilket endast typ EU har för en acceptable peng. Sen hade det även krävt 12-16 threads.

Skrivet av Tor:

Hur är cyberpunk nu? Värt att spela? Jag blev sjukt otaggad med konstanta förseningar och rörig release men funderar ändå på att köpa i höst

Det allra största problemet med cyberpunk 2077 är att du antingen behöver en "current-gen" konsol eller mest optimalt typ ett rtx 3060 för 1080p, 3070 för 1440p och 3090 för 4k, sen en processor med minst 12 threads för 60fps och 16 threads för 100fps.

Spelet är inte dåligt optimerat idag eller vid lansering, det är bara extremt krävande pga det visuella som UE 5. Jag 100% spelet på 2 veckor under vinterlovet 2020 med ett rtx 3070 och 5600x, riktigt bra spel.

Skrivet av marsson90:

"We're proud to announce Cyberpunk 2077: Enhanced Edition! For just 49.99 euro you can upgrade to this superior edition!"

De kommer släppa en expansion för 20-25€

Skrivet av marsson90:

"We're proud to announce Cyberpunk 2077: Enhanced Edition! For just 49.99 euro you can upgrade to this superior edition!"

De kommer att visa upp den första Expansionen till spelet. Länk till test versionen av expansionen på Steamdb, tillagd för 8 dagar sedan