Inlägg av Garg

Inlägg som Garg har skrivit i forumet

Gott nytt år allihop!

Tittar in här med jämna mellanrum och blir alltid glad över att se aktivitet i tråden

Jag vill gärna skicka ett tack till er som skrivit och fortsätter skriva i den här tråden.

Det har hänt flera gånger att jag kommit att prata med folk som hittat spelet just via fz - och dessutom tycker jag ni är bra exempel på vad jag gillar med spelet, nämligen att ni är glada och lagom lättsamma när ni delar era resultat och pratar om det.

Skrivet av Gungnir:

ordlig.se WEEKEND nr 235, 3/6

⬜🟨⬜⬜⬜⬜
🟩⬜⬜⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Fick till ett bra fiske på andra raden. 19 raka nu, nytt rekord för mig.

Snyggt jobbat 😀

Tänkte bara titta in igen och nämna än en gång hur kul det är för mig att ni fortsätter posta era resultat här.

Om ni är nyfikna så kan jag berätta att Ordlig har lyckats behålla en ganska stor andel spelare, tycker jag i alla fall, från när hajpen var som störst. Precis som här i tråden så är de allra flesta som hör av sig trevliga också. Tror att ni är en good bunch

God kväll!

Jag har i liten skala börjat rulla ut möjligheten att logga in med ett Google-konto för att inte riskera att ens statistik går förlorad. Det finns en knapp i övre meny-raden, till vänster om logg-ikonen, som bara syns om ni har på nattläge (rätt sofistikerat 😐). Fast den finns där ändå. Om ni trycker på den så kan ni logga in.

Om ni tycker det låter användbart så får ni jättegärna prova och återrapportera eventuella problem eller konstigheter eller förbättringsförslag till mig här, så kanske vi kan hitta några buggar etc innan jag släpper på den stora massan användare.

Tack på förhand!

Hej allihop!

Nu har jag semester från kodandet på jobbet, och då ökar ju lusten att koda lite mer Ordlig i stället.

Håller på att implementera inloggning med Google så att ni kan spara statistik mellan era olika enheter, och tar även emot andra ändringsförslag här, ifall ni har några.

Hej då!

Snyggt jobbat i vanlig ordning idag allihop!

Så himla kul att ni spelar och postar era resultat här

Ifall någon blev orolig så var den misstänkta buggen med två svar ett missförstånd

Skrivet av mrFluffy:

Hej, kul app ni gjort!

Jag granskade koden lite snabbt, då såg jag att det fanns två rätta ord och testade dem båda och kunde få rätt på båda. Är det meningen?

Ni borde också ha orden i en databas och serva dem med backend så sådana som jag inte kan fuska. 😉

Nu finns det ju inge leader board eller så, men nu när ni verkar bli lite större så kanske det är på tapeten att fixa?

Bra jobbat hur som helst! Jag suger utan fusk 😊

Hej!

Jag skickar ett DM angående två rätta svar, det är absolut inte meningen.

Angående att serva svaren från en databas så är det så klart något som slagit mig, och något jag ibland övervägit. Samtidigt så löser det inte särskilt många problem, för den som vill fuska kan ändå enkelt göra det genom att spela i incognitoläge eller på en annan telefon eller nåt. Och ska man hantera det också så blir det så pass komplext att nyttan inte överväger besväret.

Men jag uppskattar feedbacken och ska fundera ett par varv till.

Skrivet av boba-fett:

Vilken bokstav jag än trycker på blir det grått? Har rensat cookies

Hej!

Det låter ju inte alls bra - vad var det här för webbläsare som spelet strular i?

Har du lust att posta en screenshot på hur det ser ut?

Tack på förhand!

God kväll!

Har precis skickat upp den ofta efterfrågade funktionaliteten som innebär att det går att klicka på vilken ruta som helst på raden och fylla i en bokstav där. Ni som spelar på dator kan även flytta markören med piltangenterna, eller space (utöver backspace).

Det var en uppdatering av det lite större slaget så ni får gärna ropa om något beter sig felaktigt eller osmart. Jag läser den här tråden varje dag

Hejsan!

Ganska stor mejlskörd, och mängd forumposter, idag med användare som tycker att dagens ord inte är bra.

Jag resonerade som så att om ordet är vanligt nog att så som ett eget uppslag i SAOL så är det även bra nog för ordlig, oavsett om det i grunden är ett sammansatt ord eller inte. Många ord är uppbyggda av andra ord.

Men tar väl med mig inför framtida ord att många användare tycker det är trist!

Skrivet av doomcat:

ordlig.se nr 69, 5/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟩⬜⬜⬜
⬜🟩⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Idag satt det långt inne.

Är det bara jag eller är det helt nya färger från idag? Bara en smaksak såklart men tyckte bättre om det föregående färgtemat

God morgon

Nej det stämmer att nyanserna har justerats lite. Om det visar sig vara många som håller med dig så slår jag tillbaka dem om någon vecka eller justerar dem mer. Tack för feedback!

God morgon

Tänkte bara visa mig här och tacka för att ni spelar och säga att jag läser den här tråden varje dag ifall det dyker upp problem eller förbättringsförslag.

Skrivet av anon_119148:

ordlig.se nr 61, 4/6

⬜🟩⬜⬜🟨
🟨🟩⬜⬜⬜
🟨🟩⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

@garg Här kommer ett förslag: Som det är just nu tappar man inte sin svit/streak om man missar att spela vilket är bra och dåligt. Det dåliga är att man kan utnyttja detta om man t ex är på sista försöket men vet att det är kört och därför väljer att inte spela färdigt den dagen och på så vis behålla streaken. Det man skulle kunna göra är att så länge man inte lagt någon gissning alls så förlorar man inte sin svit MEN om man gissat minst en gång och inte spelar färdigt innan midnatt så räknas det som en förlust.

Det är bara en tanke och jag vet inte ens om det går att utföra och andra får gärna påpeka problem med detta om man ser något eller har en bättre idé. Jag är medveten/ tycker att Ordlig är ett ganska individuellt spel som egentligen inte bör jämföras så mycket med andras resultat då ens första två gissningar ofta är ganska avgörande för resultatet men jag kan ändå tycka att man bör tappa sviten så att inte fuska för sig själv eller andra.

Hejsan!

Det här med hur streaks är implementerat i ordlig är lite, hmm, i generösaste laget.

Allt det du skriver stämmer. Din lösning är också fullt genomförbar. Jag ska fundera lite på det, och lägger definitivt förslaget på idé-listan oavsett.

Tack för intressant feedback!

Skrivet av 2BitHack:

Hade också länge problem eftersom jag tänkte det rätta svaret i verb-form. Jag tycker dock inte du ska ändra urvalet pga det. Svaret är ju inom de utsatta ramarna och det gör inget att man ibland behöver tänka ett extra steg. Kanske lär man sig till och med något nytt. Att många inte bryr sig att kolla din länk till SAOL är ju knappast ditt fel.

Ditt misstag är att kalla det ett misstag

Trevligt och tänkvärt skrivet, det uppskattas!

Skrivet av Loxus:

Vad var ordet?

Ordet var VÅRDAD

God kväll

Jag skickade just ut en uppdatering med lite animationer etc, ropa gärna om något verkar ha gått sönder

Skrivet av Howser:

Ska inte orden vara i grundform?

Skrivet av anon_119148:

Exakt det jag tänkte också. Det här är första gången sen jag börja spela som det inte varit det.

Det står även ”Använd ordets grundform.” under regler.

ordlig.se WEEKEND nr 53, 5/6

⬜🟨⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨🟨🟩⬜
⬜⬜⬜🟨🟩🟨
🟩⬜🟩🟩🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Hejsan!

Dagens ord är ett adjektiv i grundform, synonymt med typ prydlig. På det viset är det listat i SAOL, och jag har för säkerhets skull stämt av med två personer som jobbar med språk att det är en rimlig tolkning, även om den öppnat dörren för onödig förvirring.

Det är många som hört av sig med samma fråga eller åsikt, så jag tar med mig till framtiden att inte ha svar av just den här typen.

Bra att ni skriver om det här i alla fall så att jag kan undvika liknande misstag framöver.

God kväll!

Har skickat ut en första version av reklam-bannern under delaknappen jag frågade om för ett par dagar sedan.

Tar gärna emot feedback ifall något strular med den eller om den är orimligt irriterande eller nåt.

Ha det så bra allihop!