Inlägg av pellegrino

Inlägg som pellegrino har skrivit i forumet

1

Tänker att det här relaterar till ryktena om att det är på gång filmer som utspelar sig i nån slags "the old Republic"-tid. Då är det ju inte så konstigt om det kommer nya spel också.

Skellefteå flygplats har en ganska fin mosaik på väggen över bagagebandet i ankomsthallen. Nästan lite 8-bitars över den, faktiskt. Annars har inte särskilt mycket hänt där de senaste årtiondena. Bor bara någon mil därifrån.

Välförtjänt. Blev tvungen att kolla, och mycket riktigt: Sid Meier har redan fått det. 2008 enligt wikipedia. Men det är få spelskapare som själva sätter sådan prägel på ett spel idag. Produktionerna är så stora att det sällan finns någon enskild portalgestalt. Och gör det det, så börjar jag alltid undra vad alla "bakom" den personen egentligen tycker om att den får ta alla ära.

Tja, den spontana reaktionen är ju "film!" Sen inser man problematiken i att introducera ett helt universum på max 2-2½ timme. Svårt att göra en kassasuccé av det, hur gärna man än vill.

Förresten, hur lyckade är de "spel blir film" vi har upplevt hittills?

Och ett mmorpg? Nja... Snälla, bevara oss från det... Misstänker att Bioware än så länge nöjer sig med The old republic.

De har ju faktiskt lyckats antyda en hel del med den här teasern. Det är helt klart DaVinci vi anar - the vitruvian man, bl.a. Vilket vore helt naturligt, med tanke på hur t.ex. Dan Brown (davincikoden m.m.) spekulerar i kopplingarna mellan korsriddarna, deras bevarande av en massa mystiska hemligheter, och just da vinci. Tänk frimurarorden, tänk assassiner. Tänk renässansens europa. Kom dessutom ihåg hur vi från början hamnade i korstågstiden i första spelet. Samma apparat kopplas väl in igen, med samma eller en ny ättling till forntida assassin.

Colonization - recenserad???

Tre veckor sedan release, och fortfarande ingen recension av Colonization... Vad händer FZ, har ni legat av er lite? Ser fram emot att få läsa era omdömen!

Skrivet av the_blueflame:

Asiater älskar mikrotransaktioner

Kanske det, men framförallt så frodas piratkopieringen i Asien. Det är säkert många där som spelat COH, men procentuellt sett få som betalat för det. Med COH online gör man verkligen två flugor på smällen - man både "hindrar" piratkopiering, och tjänar mer pengar på det.

Skrivet av ElyziuM:

Memory: 1Go ????

Dom menar väll Gb?

Jo, det gör de. Go är franska förkortning för Gigabyte, eller mer precis - Gigaoctet. Det syftar på att man räknar åtta bitar som en octet. Vanligtvis räknas ju åtta bitar som en byte också, men tydligen är en byte inte alltid åtta bitar. Därför har man infört standarden octet (åtta). Så förstår jag iaf den franska wikipedias beskrivning (med halvglömd skolfranska i bagaget). [http://fr.wikipedia.org/wiki/Octet]

Och så är det ju rimligt eftersom det är Ubisoft Montreal som utvecklar, dvs fransktalande delen av Canada. En liten översättningsmiss.

Haha, det vore väl än större katastrof om männen fick sina man-boobs förminskade? Hur ska man annars kunna bära vidare Arnolds arv...?

1