Artiklar av Chris

124

Killzone 2

En förrenderad filmsekvens tog internet med storm; detta är vad PS3 kommer att klara av, sa Sony. Skitsnack sa jag. Nu kan jag bara konstatera, de hade rätt. Killzone 2 är bedårande, helt fantastiskt snyggt. Men grafik är inte allt. Story, presentation, ljud, spelupplevelse och nyskapande är några av de aspekter vi ofta saknar - erbjuder Killzone 2 något av detta?

34

Resistance 2

Några timmar in i spelet och jag befinner mig mitt ute i en absolut bedårande djungel, och bakgrundsljuden, wow! Plötsligt blir det tyst, alldeles för tyst. Mitt hjärta börjar pumpa. BAM, BAM, BAM, osynligt monster blir plötsligt synligt och dess skri ekar i djungeln. Jag dör.

40

Haze

Ett vuxet actionspel med drogade krigare och intrikata vändningar i storyn. Tidiga intryck av Haze antyder ett innovativt och modernt spel. Fast det gör tidiga intryck alltid. FZ berättar hur bra - eller dåligt - det egentligen är.

2

Zoo Tycoon 2: African Adventure

Det är svårt att skriva en bra inledning till ett spel som nästan får en vuxen man att gråta. Jag hoppas innerligt att spelet istället läggs ut som en gratis nedladdning vilket kanske, men bara kanske, skulle kunna sparka upp betyget en aning. Hur som helst, låt inte mig er hålla, läs vidare och döm själva.

0

Bet on Soldier-demo

0

Prison Tycoon-demo

0

F.E.A.R-film

0

Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed

Det är nu nästan två år sedan Star Wars Galaxies släpptes och det är med expansionen Jump to Lightspeed som SWG äntligen får leva upp till sin fulla potential. JtL ger dig som inbiten gamer äntligen möjligheten att få flyga alla de rymdskepp vi bekantat oss med genom Star Wars-filmerna. Frågan du kanske ställer dig är hur detta faller samman med SWG och i vilken mån spelet lämpar sig för nya användare.

1

Battlefield 2

Svensk speltillverkning är en internationell stormakt. Företag som Starbreeze och Massive Entertainment är med och tampas om köpare världen runt. Battlefield 1942 slog dock ner som en bomb och efter det är Digital Illusions namnet på alla onlinesoldaters läppar. Att Battlefield 2 kommer bli en försäljningsframgång råder det inga tvivel om, men frågan är om de förtjänar den kommande framgången?

0

Dungeon Siege II

Hack, hack, hack, *SLASH* hack. Känns det igen? Dungeon Siege som släpptes för fyra år sedan var just ett hack n' slash. Idag låter Gas Powered Games oss testa en förhandsversion av uppföljaren och spelet utlovar nu även en handling. Nyfiken?

0

Settlers: Heritage of Kings

Blue Byte är ett företag som ofta förknippats med små söta blåklädda figurer (inte smurfar). Hela fyra uppföljare har skapats till Settlers och är onekligen ett mycket populärt spel-franchise. Dryga tio år har passerat och Blue Byte har nu lanserat sin femte titel; Settlers: Heritage of Kings. Blue Byte har gjort några tämligen vågade sidosprång från tidigare titlar och frågan är huruvida det står sig i konkurrensen. Levererar Heritage of Kings en speluppelvelse bortom andra titlar?

1

World of Warcraft

Det vore ingen överdrift att jämföra MMO-spelens invasion med hockeyfrillans på 80-talet. Framgångsrika spelserier som Dark Age of Camelot, EverQuest och Asheron's Call banade väg för en helt ny våg av braksuccéer. När giganten Blizzard tillkännagav utvecklingen av ett MMO-spel med tema hämtat från klassikern Warcraft blev rubrikerna stora och efter fem år av hemlighetsmakeri har Blizzard äntligen korsat målsnöret - portalerna till Azeroth har öppnats.

0

Slaget om Midgård - Härskarringen

Ibland känns det som spelindustrin går på tomgång och idétorkan ett faktum. För inte många år sedan var spel som bygger på film senaste trenden och nu är det tvärtom. Ett spel som bygger på en film, som bygger på en bok, finns det något att hämta från det? Vad ska bli nästa trend? Hur som helst, Slaget om Midgård ligger under luppen och med många av ovanstående egenskaper var förväntningarna inte höga. Strategi-genren är överpopulerad med kloner av klonerna och nytänkandet är ett minne blott. Har Slaget om Midgård vad som verkligen krävs för att åter skapa tro på genren och dess möjligheter? Eller har sista spiken slagits i en kista ämnad att lämnas och glömmas?

0

EverQuest-expansion