Inlägg av Proximately

Inlägg som Proximately har skrivit i forumet

Skrivet av Issue:

meh. förstår fortfarande inte problemet.
Pengar ska in, det sitter X antal folk och både ritar och kommer med ny content (seasons). Ska dom göra det gratis i 10, 15, 20, 50 år? Dom hade kunnat gå vägen att släppa diablo 4, sen inte göra ett skit förrän det är dags för expansion.
Eller så hade dom kunnat välja att ta en månadskostnad... eller en säsongskostnad..
Eller så väljer dom att släppa kosmetiska saker, så att dom som vill se fina ut får se fina ut och jag som inte bryr mig kan spela utan månadskostnad.

Det är ett jävla skämt att folk tror och går att man måste ta 20 dollar för en omdesignad portal för att unvdvika konkurs. Blizzard tjänar multum på sina titlar, det finns inte en enda chans att de lägger pengarna på att hyra in nya anställda som ska designa fler objekt. Det är människor som snortar pengar som tar dessa besluten, de hade absolut inte behövt ta så mycket som de gör för att täcka någon extra lön. De tar så mycket för att de vill tjäna storkovan, intala inte dig själv att det har att göra med någon snyftig konstnär.

Skrivet av Sebastian Lind:

Ser kul ut! Älskar originalspelet. Men väntar nog ca 10 år till tills jag kan spela igenom hela spelet från början till slut. Inget fan av episodformatet de valde.

Jag misstänker att du kommer vara glad att de valde ett episodformat när du påbörjat din resa. Förstår dock valet att vänta, hoppas du får njuta full!t!

Ser intressant ut, osäker på om jag kommer prova men ser det ser välgjort ut.

PS: Varför ser deras Pokepals ut mer som Pokemon än de senaste generationerna med pokemon har gjort? xD

Skrivet av Devan:

Dark Gathering 9/10

Riktig mysig serie
.. Haha nej! När det gäller horror så tar denna kronan för mig, den är inte jätte äcklig som Made in abyss va utan denna är mer ren horror, så vitt jag kommer ihåg så är den enda andra japanska anime som jag sett med horrortema likt denna Mieruko-chan som sändes 2021, den gav jag också 9/10.

Skall man klaga på något i denna serien så är det att några av avsnitten i första halvan av säsongen lite väl mycket snack och lite action.

Givetvis så är denna inte något för känsliga tittare!

Älskar OP, ge den en titt!

https://youtu.be/E1szDXYzQGg

Jag må ha fått en liten crush på Eiko

Riktigt bra serie. Min favorit denna och förra säsongen faktiskt. Den påminner om Hell Girl, fast med mer humorinslag. Helt bisarra karaktärer med, älskar dem.

Knipat!

Jag har lirat spelet i cirka 100 timmar, mycket önsketänk och "jag kanske tycker om det mer snart" under hela den speltiden. Men nej, spelet landar på 5/10 för mig. Jag känner mig okej med att ha spelat det, men jag tar inte med mig några särskilt värdefulla minnen eller ögonblick från spelet.

Skrivet av ProPain:

Undrar hur många det är som inte vågar öppna paketet.

1. Skicka trojanskt paket.
2. Spåra statistik från spelare om de öppnar eller inte öppnar paketet.
3. Undersök de som inte gör det.
4. Skattkista.

Är det lika mycket input delay och artefakter i bilden som för 4 månader sedan?

Viktigast: Kan vi inte fortsätta kalla dem för tweets? X:s låter FORTFARANDE så otroligt idiotiskt. xD

Nä: Jag kommer sakna E3, det var något jag verkligen såg fram emot på somrarna. Jag är glad att vi har andra tillställningar, förhoppningsvis kommer någon annan som tar sommarflaggan.

Haha, vad löjligt. Det måste ju också finnas åtskilliga spel som har liknande tatueringar, för att inte tala om andra människor. Hade det varit en copy-paste på tatueringen hade jag kunnat förstå honom, men det är det ju verkligen inte. Det enda de har gemensamt är at de tatuerat sig i ansiktet och lagt ett par tatueringar som liknar varandra lite runt ögonen.

Skrivet av Gaara:

Det hoppas jag verkligen, sjukt fult med tatueringar i fejan sådär, på andra ställen slipper man ju se dem iaf då kläder döljer skiten.

Wow. Folk får tatuera sig bäst de vill, i ansiktet eller vart annanstans som helst. Det har du verkligen inget med att göra, och hoppas verkligen att du inte lägger ut sådana uttalanden mot människor du känner eller träffat som har tatueringar.

Intressant, men vi har ju egentligen inte sett något av gameplay-loopen. Håller tummarna men är skeptisk. Tycker verkligen om tanken på en sjukt detaljerad planet framför massvis med planeter.

Ser fantastiskt ut, fett hype!

På tal om GTA, kom att tänka på GTA V när jag såg denna nyheten:

Ohio dad’s deathbed confession to daughter: I’m the fugitive behind notorious 1969 bank heist
https://ground.news/article/ohio-dads-deathbed-confession-to-...

Tycker det ser sjukt läckert ut och galet mycket karaktär. Många människor i hög kvalitet på skärm, lite gangsta, lite Bonnie & Clyde, Karen, twerking, hype. Får jag bomba flera sociala mediersidor den här gången? :3

För de som har lirat Remnant II, hur många upplever timingproblem med dodges på högsta svårighetsgraden? En vän till mig har sagt att varje spelrunda har annan timing av någon anledning.

Jag tycker det skulle vara kul. Men att ta patent på detta låter som att ta patent på hjul i allmänhet.

Skrivet av DeusEX:

Om du inte gillar konceptet så kan du undvika att ge dem dina pengar, ganska enkelt. Sedan får du naturligtvis tycka illa om dem så mycket du vill men kom inte dragandes med förbud, lagtstiftning mm i fall som dessa där ingen tvingar dig till något,

Jag har inga problem att inte ge dem mina pengar. Jag köper inte spel tidigare än de officiella släppen. Det är inte värt det för mig. Men jag ser att företagen vill utnytja andra människors köpvilja och jag tycker inte om det, jag gör det gärna olagligt med den här typen av "här är hela produkten, någon vecka tidigare för en högre peng." Hade det handlat om att man exempelvis stödjer något via Kickstarter eller Patreon, då tycker jag det är en självklarhet att det ska vara okej, men inte här.

I grund och botten: Man vet att man utnyttjar mer än man säljer, att utnyttja en kund mer än man säljer något en kund vill ha tycker jag är självklart att det ska vara olagligt.

Skrivet av pastapapa:

Nu talar jag givetvis bara för mig själv, men jag avskyr finansbolag som t.ex. Ecster och Klarna. På samma sätt avskyr jag bolag som tar betalt för early access, t.ex. Blizzard med Diablo IV. Nu råkar det vara så att jag röstar med plånboken och spelar inte Diablo IV, eller handlar via Klarna/Ecster. Jag belönar utvecklare med bra spel som inte utnyttjar konsumenten genom att köpa deras spel till fullpris.

Jag tycker fortfarande att alla bolag, om de vill, ska få utöva sin rätt att ta betalt för vilka tjänster de nu väljer att erbjuda. Inom ramen för vad som är lagligt.

Det är ju inte ett kommunistiskt samhälle vi lever i där det är förbjudet att göra vinst. finns ett vinsttak.

Edit: Omformulering

Absolut. Men det är ju därför vi har lagar. I fall då man ska sälja en produkt och väljer att sälja den tidigt till högre pris hade jag röstat för att olagliggöra det. Är det oetiskt och omoraliskt så låter det för mig som att det borde vara olaglgit, sen handlar det väl mest om att hitta en formulering som inte kryper in i andra scenarion som inte alls är samma sak.

Skrivet av DeusEX:

Alltid lika intressant när folk skyller på andra när de inte kan kontrollera sina impulser. Jag förstår verkligen inte hur ni kan beskylla företagen för att vara giriga. Finns det efterfrågan så använder de naturligtvis konceptet, de är vinstdrivande företag. Hur svårt är det att bärga sig och köpa några dagar senare?

Det beror väl på vem du frågar. Det finns ju miljontals, om inte miljardtals med berättelser om hur svårt det kan vara. Depression, ångest, dålig impulshantering utan möjlighet till terapi eller förmåga att hitta sätt att hjälpa sig själv, trauman, fucking helt vanlig stress och så vidare. Det finns verkligen ohyggliga mängder med sätt att bli dålig på impulshantering.

Men det tycker jag är lite skit samma. Att vara ett vinstdrivande företag är ingen ursäkt att bete sig, rent ut sagt, grisigt. Det finns företag som gör det och det finns de som inte gör det. Tro fan att jag kommer tycka bättre om företag som visar att de bryr sig om konsumenter, community etc. Hur i hela tusan menar du att du skulle förklara för mig att det är konstigt att jag tycker illa om de företagen som gör detta gentemot de som, ju faktiskt, inte gör det? Varför är det konstigt? Hur i hela fridens namn är det konstigt? Jag har hört försök till förklaringar, men ingenting är ju övertygande mer än "de behandlar mig som konsument dåligt, därför tycker jag inte om dem."

Skrivet av almblad:

Är det inte föräldrarnas ansvar att förklara för barnen om situationen, så att pengarna ska räcka till. Om nu barnen i sig får spendera sina pengar bäst de vill, bär de också ansvaret över hur de spenderar pengarna. Föräldrarna bär absoluta ansvaret över barnen och om de gör barnen ledsna bara för att de inte har råd att köpa spel till barnen så, ja bad luck. Om det är så viktigt, byt till ett jobb som betalar mera.

Att företagen ska anpassa sig bara för att föräldrarna får ett dåligt samvete är ju inget argument, då kan jag säga att man prioriterar helt fel i sitt liv.

Ja tänk på fattigare länder, ja.

Absolut, men det ignorerar ju att företagen utnyttjar konsumenter, inkluderat barn och föräldrar som inte sköter det bra, för sin egen vinst. Det är ett aktivt, sjukt girigt drag. Du kan inte förändra de föräldrarna eller barnen, men du kan förutspå att de existerar och tjäna storkov på det. Det är deras ansvar att förändra sitt beteende, men du kan också göra ett aktivt val att utnyttja dem.

Problemet här är etiskt. Releasedagarna är en big deal, det vet alla människor. Utvecklarna väljer att utnyttja det för att tjäna mer pengar. De behöver inte göra det. Men de väljer att göra det. Det är respektlöst. Man väljer definitivt namnet "Early Access" för att minska backlashen. Early Release är mer ärligt och straightforward men de väljer att inte använda en sådan titel för att det är just det.