Inlägg av Vincent_graymore

Inlägg som Vincent_graymore har skrivit i forumet

Skrivet av Earthscum:

Skulle vilja se en spirituell uppföljare till Chrono Trigger. Och nej jag räknar inte Chrono Cross. För Cross har inte samma strids system. Att man har sina strider i samma miljö som man utforskar som Trigger.

Tyckte du att FF VII remake är en sådan uppföljare? För det är ungefär samma för många. Just saying

Skrivet av breahl:

Jag kommer att ha glömt hur detta slutade när nästa del kommer om några år men man får väl kolla youtube.

Förstår fortfarande inte detta med delar, så jäkla värdelöst. Gör hela spelet på en gång eller inget alls.

Så borde det inte vara om Square har gjort rätt. De vill nog att slutet ska vara uppgivande både på bra och dåliga sätt. En känsla som ska vara kvar hos folk. Men ja det lär ju dröja 3 år eller liknande till nästa del och om det är 2 delar till efter det så är det inte slut förrän 2030ish. Jag hade hellre tagit en dubbel kanske trippel serie men som XIII där varje spel var i princip back to back men ändå några år för hela serien. Hade jag som många fans varit övernöjd med slutet så kanske man hade sett fram emot alla delar men när man inte är där så är man nog bara ganska less på att det ska vara så många delar med så lång tid emellan.

Skrivet av Loevet:

@Vincent_graymore: som författare av recensionen kan jag bara flika in att jag inte låter slutet påverka slutbetyget i någon större utsträckning, helt enkelt på grund av att det tolkas väldigt olika beroende på om man är FFVII-veteran eller nytillkommen med Remake. För oss gamla rävar är slutet en aningen oroväckande antydan om hur Square Enix nytolkar handlingen, vilket jag likt många andra har vissa reservationer om, men för den nytillkomne kommer slutet tolkas väldigt annorlunda. Det behöver man ha i åtanke när man pratar betyg och slutet, och om man som nytillkommen gillar slutet är det inget fel med det.

Och angående betyg under genomspelningen är det väl något vi alla gör undermedvetet, att ha en värdering av spelet vid den punkt i spelet man befinner sig vid? Om någon hade frågat mig vilket betyg jag skulle ge Xenoblade Chronicles 2 efter 10 timmar i spelet hade det förmodligen blivit 2/5 eftersom det har så otroligt seg inledning, men efter 20-25 timmar tar det verkligen fart och blir riktigt bra. Däremot är det absolut trist med en uppsjö av användarrecensioner på Metacritic som sänker eller höjer betyget för en titel där recensenten bara upplevt en liten del, men folk får göra som de vill så det är inte mycket att göra åt det

Jag håller med om flera saker men i detta fall är det precis som filmen "Mist" eller "Seven" utan slutet så blir betyget ett helt annat. Även om inget är skrivet i sten ännu så är detta slut inte bara en wordpun på remake men det är något annat än vad en remake faktiskt är. Så i min mening så är detta ett av fallen där slutet är extra avgörande (det är också en anledning til varför ger 0/10 utan mer förklaring). Sen har jag hört och sett en hel del av gamla fans som älskar detta för att de kanske kan få sina fan fiction önsnkingar nu (tex att Aerith överlever) och i min mening är de bländade av nostalgin av karaktärer och platser istället för story och lore. Nya fans kommer tydligt ifrån samma skara som matats av KH, vilket är varför det är refererat som något dåligt av de som inte gillar de element av den serien som känns tydliga. Det är inget fel att hata eller gilla slutet, det är troligen för många väldigt intentsivt och känslomässigt både bra och/eller dåligt men jag skulle nog säga att det måste vara med i bedömningen. I princip inga kritiker har get spelet dåligt betyg men många underviker diplomatiskt det kontroversiella men jag vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Jag är inte en betald kritiker men jag håller mig till folk som vågar ha åsikter som jag håller med om, men det går att lära sig av andra ändå så klart.

Jag ger betyg under tiden men jag skulle aldrig leta mig ut på nätet eller andra forum och ge ett betyg eller fastställd åsikt innan slutet. Spelar man inte färdigt så ger man inget betyg. Man säger om spel är bra eller inte under tiden men det är inget som man ger till en statistik som ska vara till för alla användare. Kanske försöker jag vara mer kritiker än andra som bara lallar på. Flera försöker då "fånga mig" i att det inte är slut än med FF VII remake men det vi har är ett eget spel som kan bedömmas i sin helhet. Man har rätt att bedömma vad man vill när man vill men när så mycket har lagts på slutet så bör folk återkomma till sitt betyg medan jag tror många inte ens tänker på det. Anledningen till att jag vill det är för att jag är intresserad av diskussion och jag skulle vilja veta mer i detalj varför folk tänker på både det extremt dåliga och extremt bra sättet. Om man läser de som bryr sig om att skriva mer än minimum så är det ofta 10/10 som säger att det finns brister här och var, vilket för mig är en konstig attityd. Men visst folk får göra som man vill och man kan inte göra så mycket åt det :S. Men precis som med slutet i FF VII remake så kan man ha önskningar och hop.

@RamboMungo: bara för att fråga men varför ger man betyg eller kommentar när man inte kommit igenom spelet? Meta critic är fullt av 10/10 som man inte har en aning om varför de ger det betyget och jag kan inget annat än fundera på om de kommit till slutet för det är där som betyget borde ifrågasättas (om inte för alla bristerm på andra ställen). Detta är också en lång uppbyggnad som börjar i kap 2 så det slutet är viktigt för allt som inte är gameplay redan ifrån början i stort sett.

Det är tråkigt att se hur folk drar generella argument om alla spel som de själva inte verkar spela heller har förståelse för. Jag spelar sällan Visual novels men "porr"-spel som huniepop med gameplay (som inte alls är ren kopia av bejeweled utan snarare bara en sorts pusselspel som liknar ett mode i bejeweled (ungefär som att säga att alla spel med pussel är kopia av tetris)) tycker jag är trevliga för jag gillar sådana typer av pussel och den känslan man får av välgjordhet när man spelar huniepop är trevlig. Att det är spel för nakenhet är som att andra spel är för våldet. Vissa kanske inte har något emot att det är med naket, precis som andra vill absolut ha med våld i sina spel. Visual novels kan vara väldigt välgjorda stories och ha enormt bra konst och etistiskt sinne. Folk borde försöka vara lite mindre trångsynta. Jag gillar inte heller RPG makerspel med intryckt porr men det är personer som försöker göra spel och som kanske saknar resurser för att göra bättre spel och använder en genre för att försöka bli större. Är de kassa får de dåligt betyg av användarna.

@Theo B: Det har du rätt att tycka men bara för att du tycker det så betyder det inte att det är rätt eller fel. Andra kanske tycker tvärtom. Jag tivlar på att riot bara gör sexiga kvinnor för att det säljer, det ser ju för de flesta ganska bra ut (för artisterna själva dvs). Jag tycker inte alla karaktärer måste vara sexiga och anser att det finns många som inte är, tex alla yordles. Leona har full armor och lite mer därtill men tilltalar ändå en form av sexualitet eftersom hon fortfarande är tydligt feminin. Personligen gillade jag gamla Taric som inte var så töntig och sexualiserad som nya har blivit men jag förstår att de gick den vägen med tanke på hur folk drev med hans personlighet.

Jag ska inte spåra ut allt för mycket men jag menar bara att även om du har rätt att påpeka din åsikt så har andra rätt att inte hålla med dig och påpeka detta. Tyvärr lyssnar företag som gör spel och liknande för mycket på sina fans nu för tiden så en sådan åsikt som "det passar henne inte" verkar få mer och mer uppmärksamhet (som hela Tracer grejen).

@Theo B: Att kräva att det bara är egenskaper som är "aktiva" är de enda som "ska spela roll" är ganska konstigt och trångsynt. Att vara sexig och badass är inte fel utan kan snarare uppfattas som ännu bättre (kan slåss och "get them boys"). Att vara attraktiv är i stort sett alltid en fördel, om man vet hur man ska använda sig av det. Det finns en anledning till att Femme fatal är en stereotyp och att den ofta används i media. Det är lustigt att folk kräver mer och bättre "stories" för tjejer än killar i spel nu för tiden när en man bara behöver vara en brandman, polis eller whatever och folk bryr sig inte.

Jag skulle kunna skriva en uppsats, tes eller artikel om hur "jag har upplevt/jag känner etc" som feminister (ja en generalisering) gör som "fakta och godkända källor" och den skulle kunna vara fylld med gensvar som med logik ALLTID vinner (ja en generalisering igen) över argumenten på grund av att oskyldighet ska alltid gå före skyldighet om man ska anklaga något/någon. MEN trots att jag loggade in för första gången på flera år och att jag kan diskutera och argumentera på detta området utan att falla offer för känslor och mitt eget tyckade så tänker jag inte göra det. Jag måste istället kommentera på en trend som jag har märkt om Calle.

Calle. Du förstår kanske inte själv att du alltid jagar sista ordet och du kanske ser det som vettigt och snällt att alltid svara men denna tråden är ett exempel på när du förlorar argumentation och drar in på annat spår istället. Jag har aldrig jobbat som redaktör men man måste inte alltid ha sista ordet och man måste inte alltid "hålla med om att inte hålla med". Detta är kritik för att jag vill se bättre argumentation eller ståndtagande hos er på FZ och inte ett personligt påhopp så jag hoppas du förstår att jag inte skriver i syfte att göra dig illa utan snarare för att jag tror på att du kan utvecklas.

Till slut måste jag dock påpeka att detta är ett vettig forum att ha denna debatt på och det är en vettig debatt men alla som säger "översexualiserade" måste begrunda att "över" kanske inte är "över" för andra och precis som någon skrev tidigare är "sexualisering" INTE något ont som måste bekämpas och med olika tolkingar av detta så MÅSTE det tillåtas om vi vill undvika tvångscensur vare sig det är ett osmaklig PR eller designknep (puh, lång mening). För de som kommer med "men kvinnor känner sig..." så kan man ju säga som så att mer män tar livet av sig (ofta på grund av otillräcklighet och de manliga sexualiseringarna som nämnts hjälper troligtvis inte till) så om man ska mäta grader i helvetet så är det värre än tafande och våldtäckter OCH TÄNK PÅ ATT inget av detta kan kopplas samman med god statistik och forskning utan är ofta "härskartekniker" för att försöka hijacka känslorna.

Hoppas det kan bli en bättre debatt i framtiden och ha det bra allihopa.

inte för att vara den som är den men 666 användare? rolig slump. I övrigt så dog min pappa i slutet av förra året av canser och skulle inte röra något som tar upp det på ett seriöst sätt med en tång (kanske svagt av mig men vill inte ha minnena tillbaka).

Bara jag som ända sedan wc3 hade hoppats på att blizzard skulle gå mer åt det allvarliga hållet och inte åt vad som nu blivit vilken animerad pg-13 (om ens det) film som helst. Till och med diablo 3 är alldeles för lamt i mitt tycke. Men det är väl barnsligt som de flesta vill ha.

Kanske kan bli bra men är inget fps fan så kommer nog aldrig spela någon längre period.

Bra att det i alla fall uppmärksammas med testikelcanser (om man nu ska påstå att det är männens motsvarighet till bröstcanser) men varför göra alla grejer till man vs kvinna? Det skägg jag har nu har tagit ett antal månader att få om jag rakar mig kommer jag inte lyckas få något märkbart på 1 månad. Ge oss ett gult band istället eller något...

Skrivet av rekvim:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av rekvim:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av rekvim:

Okej, ursäkta mig. Men en recension är väl i grund och botten recensentens betyg och upplevelse. Om då recensenten upplever det som "onödigt sexigt" (håller med till hundra procent på den) så är det väl upp till honom att tycka det, samt dra ner betyget på grund av detta? För om alla recensenter ska tycka som ni i kommentatorsfältet, vad i helvetet är då poängen med en recension? Läs recensionen, spela spelet. Tycker ni inte likadant så fine, men låt Mattias Frost ha sin åsikt om spelet.

Det är ingen som säger att han inte får tycka det.
Det är många som kritiserar hans sätt att tänka kring genusdebatten samt kritiserar hans sätt att ge spelet betyg.

Det du i grund och botten säger är att Frost ska ha rätten att skriva vad han tycker men att ingen annan har rätten att kritisera det. Dubbla budskap...

Ursäkta mig, ni har självklart rätt till er åsikt. Jag blir bara väldigt lätt stött då det kommer till att folk tar sexism med en "rycka på axlarna" attityd. Han prisar ju som sagt gameplay och tycker man att sexism inte finns eller inte betyder något för en så kan man ju kanske bortse från det minuset då.

Personligen så tror jag inte att folk hade klagat speciellt mycket på om protagonisten i fråga hade varit mer påklädd, eller ifall kameravinklarna hade varit mer smickrande. Vilket för mig gör det väldigt svårt att förstå varför man måste försvara sexismen så jävla hårt då den dyker upp?

Finns väl ingen som tycker att den här typen av syn på kvinnliga karaktärer är nödvändig eller? För ni måste medge att denna sexistiska syn är ganska övergripande just för kvinnliga protagonister...

Återigen, ber om ursäkt ifall jag uttryckte mig klumpigt tidigare!

Sexigt är inte samma sak som sexism.

Problemet är inte folk som rycker på axlarna när dom här ordet sexism utan det är alla som inte gör det så fort dom hör ordet sexigt och tror att det är sexism.

Ett enkelt sätt att ta reda på om något är sexistiskt eller inte är att byta ut könen. Se om ett manlig karaktär kan ta en kvinnas plats och se om det fortfarande är galet fel.
Nu råkar det vara så att vi har två serier av spel i samma genre med manliga karaktärer, God of War och Devil May Cry.
I båda serierna (sista DMC) så är båda manliga karaktärerna hel och halvnakna genom hela spelet och har MINDRE kläder än Bayonetta. Men varför ger man inte några minuspoäng till spelen och bara när det är en kvinnlig huvudkaraktär?

Svaret är rätt enkelt och det är att synen på sexism är galet fel och så fort en kvinna är sexig så är det automatiskt sexism och när en kille är det så är det accepterat.

Så nu förklarar för mig varför Bayonetta är sexistiskt men GoW och DMC inte är det.

EDIT:
Här skriver Hanna Söder precis om det jag ville komma fram till.
http://gothbarbie.se/politik/2012/allt-sexigt-ar-inte-sexisti...

och hon har en viktig poäng:

Skrivet av Hanna Söder:

Sexism förväxlas med sexigt så fort det handlar om tjejers sexualitet. Tjejer får inte vara sexuella. De ska vara pryda små prinsessor som kniper med benen och bara har sex när dom är genuint kära i någon. DET är sexism.

Nu var det ju så att ordet "sexigt" var en felstavning från min sida. Har poängterat detta i ett tidigare inlägg, samt borde varit underförstått.

Självklart finns det sexism för båda könen. Men bara för att det finns tillfällen där även männen porträtteras sexistiskt så är det inte underlag för att ignorera det hela. Det är ju fortfarande ett problem eller hur?

Ja, jag tycker som sagt att det finns manlig sexism. He-Man är väl ett ganska bra exempel. Men sexism är något som kvinnor utsätts för betydligt mer frekvent för än just män. Speciellt i verkliga livet, utanför spelets värld. Sen att DMC ska vara ett exempel mer på manlig sexism än kvinnlig så, njaa. De enda kvinnor som är med i det spelet är väl tillfredställa honom sexuellt om jag inte missminner mig. Hur som helst tycker jag att vi båda verkar tycka att sexism är ett problem, och då borde väl det diskuteras och kämpas emot, inte för.

Sedan är det ju jävligt bakåtsträvande att bara tänka "äsch, det finns ju tillfällen där män också blir sexistiskt behandlade, då skiter vi i det hela". Sexism handlar ju inte bara om hur ett visst kön är till utseendet sett, utan även till hur denne behandlas.

Då har du missat att det finns en väldigt viktig person i spelet som är kvinna och som dessutom hänger med på dantes utveckling ifrån att vara slyngel till mer man. Dante skulle för övrigt aldrig klarat det han gör i spelet utan henne och hon är aldrig på något sätt nästan naken.

Kommer väl ångra mig att jag ger mig in i diskussionen men är det inte ganska vanligt att typ alla kända profiler får såväl hat/beundrarbrev etc. Att Brievik får beundrarbrev är väl inte heller acceptabelt? Rihanna får nog både hat/våldtagningsmail och andra sliska mail. Att detta skulle vara nyhet eller att det skulle vara speciellt för anita är det ju inte tänker jag (även om anita allmänt beter sig lite klantigare i dessa frågor än de flesta kan jag tycka). Synd på folk som hatar mer än så kan vi väl inte komma fram till.

AI:n i heartstone är kass. Dessutom i kortspel där man bygger sin deck är det ju en del att skapa decken själv och det antar jag att den inte gör? (kör väl samma hela tiden, i nax tänkte jag i alla fall).

Skrivet av kalle.lindestrom:

är det bara jag som inte fattar det stora med detta spel? en shooter med lite rpg som typ 100 andra spel?

Jag fattar inte heller. Trailern sa ju inget, varken något om vad man kan göra mer än olika färger eller vapen. Bara massa konstig designval i mina ögon.

Skrivet av KaptenKanel:
Skrivet av edgren:
Skrivet av KaptenKanel:

Spe

Skrivet av edgren:
Skrivet av SoL:
Skrivet av edgren:
Skrivet av SoL:
Skrivet av edgren:
Skrivet av KoP:
Skrivet av edgren:

Ne. Bort med skiten, då den bara kommer till Xbox One! -.- Besviken deluxe!

Sucks to be a fanboy. Själv kommer jag äga alla format så man slipper gräma sig över att man inte kan spela vissa spel pga att man envist måste nagla sig fast vid endast en konsol.

Äkta gamers spelar spel på en PC med ett tangentbord och en datormus, utan någon sleten autoaim. Personer som spelar på en konsol hemma i soffan, kommer aldrig bli äkta gamers. Noobs, sportfantaster och casualspelare, spelar på en konsol.

Sitter du o runkar till din mus o tangentbord också lr? En äkta gamer är någon som älskar och spela spel oavsett plattform.

Jag drömmar oftast tillbaka, till den tiden då PC var det rätta sättet att spela spel på, och det är det än i dag enligt väldigt, väldigt många personer. Jag är en av dem.

Ok , kan du förklara vad som gör en pc spelare till en äkta gamer och varför inte en som spelar konsol?

Tre titlar: Quake, DOOM och Half-Life. Papporna till FPS, och den sistnämnda titeln, är pappan till modern FPS. Fast Battlefield 1942 och Codename Eagle är ju pappan till den multiplayer-världen vi känner till i dag, typ.

Så spelar man inte dessa är man ingen gamer?
Så är det såklart inte.
Tycker man om att spela så är man en gamer. Det finns inga krav på att man måste spela dina favoritspel. Det fanns gamers innan du ens var född...

Förr var det så. Nu är det såklart nya krav, så som Battlefield 3 och 4, samt Call of Duty-serien.
Korrektion: är man en seriös spelare, som tar allt seriöst, så som e-poster, så är man en gamer. Det är inte endast mina favoritspel. Ja, jag vet. Min äldsta bror spelade ofta på hans Commodore 64, och därefter Wolfenstein 3D.

Nej.
Sluta trolla nu.

Håller med. Bara för att blanda in alla FF spel, mega man och hela kategorin sidescrollers mm. Spelade man dessa var man väl ändå också en gamer? De flesta titlar var inte pc förr. Heller så kanske bara multiplayer FPS räknas om man vill vara gamer? FFS...

Problemet är ju konsolerna de väljer att släppa sina spel på. Har inte en 3ds och tänker inte skaffa en och de senaste bra jrpgs man hört något om är ofta till nintendos varianter eller liknande.

Skrivet av Mirage:
Skrivet av Vincent_graymore:
Skrivet av Mirage:

Jag är nog sämst, men jag klarar fan inte av Maexxna.

På heroic eller? finns flertalet sätt att göra detta, på normala så borde det inte vara några problem

I övrigt väldigt besviken, ingen replayability och lam humor.

Nej, på normal. *gråter*

Kollat ett gäng förslag på lekar men varenda jävla lek har SUPERDUPEROMFGRAREKOOOOORT som jag helt enkelt inte har.

"behöver" bara (för heroic):
Guardian of kings (paladin kort, basic)
Earthen Ring (general, basic)
Wolf raider (general basic)
Humility (Paladin, basic)
Vodoo doctor (general, basic)
2 mana healen som paladins har (kommer inte ihåg vad den heter just nu ) (Paladin, basic)
True silver är bra om du får ut för att göra damage på henne och eventuellt behöva döda någon minion om det behövs, dvs värsta fall (paladin, basic).

Mer som hjälper är peace keepers (paladin, rare) eftersom man kan behöva mer humilities samt eftersom du får hur många som helst då.

Bara att använda earthen och vodoo tills du har 10 mana. För att komma dit ser du till att hon har bara minions med 1 attack (där humility hjälper plus att du kan döda de första 2 utlagda spindlarna men annars inte döda någon minion alls generellt sett, utom shades eftersom de annars får mer attack varje runda). Se till att få guardian of kings på hand och en wolf raider på 10 mana och spela dessa varje runda tills hon är död och om du behöver lite liv så spela guardian och en earthen en eller ett par rundor. Om det inte lyckas bara köra om lite tur kan man ju behöva ibland. Detta är en av alla basic only decks som funkar bra men viktigt att se till att hon har fullt på sitt bräde med gubbar med 1 attack (vilket ofta sker av sig självt i stort sett).

Skrivet av Mirage:

Jag är nog sämst, men jag klarar fan inte av Maexxna.

På heroic eller? finns flertalet sätt att göra detta, på normala så borde det inte vara några problem

I övrigt väldigt besviken, ingen replayability och lam humor.

Kan vara bra men varför live action

Det är bahamut...