Inlägg av KonradA

Inlägg som KonradA har skrivit i forumet

Skrivet av anon_326145:

Det enda Sony har sagt av vad jag hörde när PS5 var på väg var det att PS5 endast skulle vara bakåtkompatibel med PS4.

Då måste jag ha missuppfattat något. Tänkte sälja av mig PS3:an för att spara på utrymme. Då behåller jag den ett tag till.

Antingen har jag missat eller missförstått något men skulle inte PS5 vara bakåtkompatibel mot PS3? Det var en av anledningarna till varför jag var intresserad PS5:an.

Tack för tipsen! Jag ska prova dem och hoppas att någon funkar

GameStop void-plombering

GameStop har ju sina knep att försegla spel med. Jag har köpt ett beggat spel som har en sån där void-sticker som plombering. Den är ju inte den snyggaste och jag skulle vilja ta bort den. Vad har ni för knep? Jag har provat med kemisk ren bensin men får det inte att släppa.

Skrivet av schmuttah:

Fyfan vad dåligt !
Gå till konsumentverket, de lär hjälpa dig.

Det var inte tomma hot från min sida att jag tänkte driva ärendet vidare om de inte löser det på ett snyggt sätt. Även om det inte är en gigantisk summa pengar så tycker jag inte att de ska kunna komma undan utan att jag får det som jag har betalat för.

Efter en del samtal fick jag 350kr på PS Store att köpa Royal Pack och Season Pass med. Ett sådant här misstag ska inte ske till att börja med men de lyckades till slut kompensera mig på ett ok sätt. Jag betalade fullpris för en begagnad produkt men jag kommer inte att lägga ned ännu mer energi på den delen. Fult av GameStop och jag hoppas att ingen annan råkar ut för samma trick.

Nu försökte jag registrera Royal Edition via koden som jag fick och det visade sig att koden redan har blivit använd. Ringde GameStop och fick prata med olika ansvariga i olika butiker. Det visade sig att spelet redan var begagnat men att det såldes som nytt. Är det ens lagligt? Jag driver det här ärendet vidare.

Under tiden undrar jag om de separata DLC:n Royal Pack och Season Pass har samma innehåll. Vad jag kan se på PS Store så ser jag inte att Royal Pack innehåller de olika episoderna som inkluderas i Season Pass. Stämmer det? Alltså behöver jag köpa till Season Pass för att få hela upplevelsen, right?

Season Pass: https://store.playstation.com/en-se/product/EP0082-CUSA01615_...

Royal Pack: https://store.playstation.com/en-se/product/EP0082-CUSA01615_...

Skrivet av schmuttah:

Är själva spelet bra ?
Funderat ett tag på ett köp till PC.

Jag körde det vid release och sålde det. Köpte Royal Edition nu för att köra om det med New Game +. Så ja, jag tycker att det är bra

Skrivet av uberpwnage2.0:

"According to the official site, SE will take the discs of the original version that they overproduced and couldn't ship all of them, put it in a new box with new cover & package, and name it "Royal Edition".

So the disc you will receive from this Royal Edition will be nothing but a mere vanilla version disc that has no new content.

You'll get a download code to download the Royal Edition content from PSN, and it's a one-time code that will be tied to your PSN account, so you can't sell this Royal Edition as a second hand, or sell it back to retailer."

https://gamefaqs.gamespot.com/boards/932981-final-fantasy-xv/...

Jag hittade också den infon men sökte även på Youtube efter unboxings och där har deras skivor text med Royal Edition. Det kanske är andra utgåvor men det reagerade jag på (https://m.youtube.com/watch?v=gKkWppkORRA)

FFXV Royal Edition, likadan skiva som vanilla?

Hej! Köpte nyligen Final Fantasy XV Royal Edition till PS4 på gamestop, icke inplastad, och känner en viss noja över att jag kanske har fått fel skiva. På min skiva står det ingenstans Royal Edition. Jag vet att DLC:n ligger separat och att spelet i sig är likadant som att köpa vanilla-spelet men med en DLC voucher, men jag hade ändå väntat mig att det skulle stå något extra på själva blu-ray-skivan.

Har någon av er Royal Edition till PS4 och kan bekräfta om det står eller inte står det på själva skivan? Det är alltså trycket på den fysiska som jag syftar på. Kanske inte en big deal men det vore ändå intressant att ta reda på om jag har fått korrekt skiva medskickad.

Intressant tråd, Nosnos. Personligen händer det att jag spelar om ett spel ibland. Oftast beror det på att jag tycker mycket om spelet, har hunnit glömma lyclet av storyn och vill uppleva den på nytt. Ta de senaste två Deus Ex-spelen som exempel. Med dagens standard kanske de inte anses vara särskilt länga och ganska kompakt inriktade på storyn.

Å andra sidan är jag intresserad av att återuppta Fallout 4 på nytt där jag kan få bra mycket mer extra speltid. Jag har likväl spelat om Skyrim och då försökt att spela på ett annat sätt än min första play through, så länge inte minnet sviker. Det är intressant det du nämnde att om du hade spelat om Heavy Rain annorlunda hade det inte varit din egen, det hade varit fejkat. Jag har inte satt ord på det tidigare men jag förstår precis hur du tänker, jag har också upplevt det.

Portal 2 är nog det spel som har fått mest av min speltid med kanske 600 timmar. Det är ett av mina favoritspel men utöver att jag har spelat om storyn och olika challenges så har jag även skapat egna maps och spelat andras community maps.

Om jag spelar om mina spel? Det är helt individuellt vilket spel det handlar om, hur bra jag tycker om det och kan tänka mig att uppleva detsamma än en gång. Jag känner mig lyckligt lottad över den egenskapen att jag kan ta till mig upplevelsen igen men jag tycker inte synd om den som inte spelar om sina spel.

Destiny 2 - borttappade Emblems i Vault

Hej! Är rätt ny i Destiny 2 communityt och inser att jag har så mycket kvar att lära. Det är inte alltid självklart hur saker och ting fungerar, än mindre vad alla objekt och benämningar står för.

En kanske simpel sak, men som ändå har fått mig att känna mig borttappad, är att jag inte kan hitta mina ’Emblems’ som jag har lämnat till ’Vault’. Jag har lämnat ett vapen och en armour och dessa ser jag, men mina Emblems verkar helt försvunna. Någon som vet vad det kan röra skg om?

[S/B] Monster Hunter World (PS4)

Hej! Eftersom jag inte lirar Monster Hunter World längre tänkte jag sälja (eller eventuellt byta) spelet till någon som har bättre användning av det. Spelet är original och köpt i Sverige och i mycket gott skick.

Lägsta pris på Prisjakt ligger på 479 kr. Jag släpper det för 320 kr, en schysst deal. Jag kan även tänka mig att byta mitt spel mot The Legend of Zelda - Breath of the Wild (Switch). Finns att hämta i Järfälla, Stockholm men kan även skickas mot fraktavgift.

Skrivet av lackis:

P.S. Har hört att DLCna inte ligger på skivan bara orginalspelet. Man får nedladdningskoder på små papplappar. Kolla upp vilkoren för dom först. Det står g.o.t.y på skivan men datan ska inte finnas där. Kolla YouTube eller googlea om det.

Tack för infon, helt klart värt att känna till vid begagnat köp.

[K] Fallout 4 GOTY - PS4

Hej,

Om det finns någon som vill sälja ett exemplar av Fallout 4 Game of the Year Edition i gott skick till PlayStation 4 är jag intresserad. Bor vid Stockholm.

Mvh
Konrad

@borotroth: Jag är osäker men det kan hända att jag har en gammal hårddisk hemma som jag inte behöver just nu. Svårt att lova, kan kolla när jag kommer hem. Om jag inte minns fel är det 500GB och jag hade kopplat den till en egen kabinett med både USB och e-sata. Intressant?

@AplAy: Min docka är inte heller särskilt tight, det finns andrum bär Switchen sätts ned.

Jag missade att sätta gå till badrummet och sätta på glaset men är rätt nöjd med resultatet ändå. Det är ändå rätt pilligt jobb, framförallt att hålla sig till de tre stegen (våtservett, torr mikrofiberduk, klisterlapp) i hod anda. Efter ett antal gånger började klisterlappen att lämna kvar lite klister vilket reulterade i att jag fick börja om på det området. Även fettfläckar var tuffa att undvika. Det gick nog åt 20 minuter innan jag blev nöjd. Allt sitter på snyggt förutom att en litet dammhår ville vara kvar men nu tänker jag inte lika mycket på det.

När jag för ned Switchen i dockan blir det lite tightare längst ned vid kontakten. Det kanske också har sin fördel. I övrigt är jag nöjd än så länge. De flesta Youtube-klipp som jag tittade påpeka fördelar med ett glas framför möbeltassar eller liknande. Det kan hända att partiklar fastnar där som i sin tur gör hela processen kontraproduktiv och repar skärmen. Jag såg även att längst ned på dockan så sitter det också något gummi som kunde lämna fläckar på skärmen som inte går att ta bort.

Det finns andra lösningar att hitta med dockan, t.ex. tredjepartsdockor men de har påvisat varierade resultat där vissa även har ”brickat” Switchen.

Det blev som ni rekommenderade ett glas: https://new.webhallen.com/se/product/264684-Copter-Exoglass-N...

Riktigt knepigt att sätta på om man är för noggrann som jag. Hur mycket jag än försökte så kunde jag inte bli av med något dammkorn. Det fastnade till slut tre stycken om jag ska vara riktigt petig men det kanske inte är hela världen. Till slut vänjer jag mig skulle jag tro. Tack för all hjälp. Kanske blir av att sätta dit möbeltassar på dockan också, behöver bara hitta några som är tillräckligt tunna.

Eftersom många rekommenderar att skaffa skärmskydd i glas får jag kanske gå på de råden. Vilka glas rekommenderar ni specifikt?

Det verkar inte som att jag kan beställa denna från Amazon. De verkar inte skicka den till Sverige.

https://www.amazon.co.uk/Nintendo-Switch-velvet-screen-protec...

Det blir kanske av att göra någon DIY-grej med möbeltassar...