Artiklar av Mats Nylund

3

Luftrausers

Luftrausers briljerar på flera plan men hade gärna fått hålla oss kvar längre. Underbart är nämligen alltför kort i de pixliga shoot 'em up-himlarna.

20

Among the Sleep

Monster under sängen, knarrande ljud i rummet bredvid och en försvarslös tvååring i pyjamas. Norska Krillbite visar att de är på rätt väg i Among the Sleep.

35

FZ listar – 5 högklassiga smygspel

Nysläppta Thief har satt smygspelen på kartan igen, men åsikterna om Eidos nytolkning hoppar från högt till lågt. Så FZ har grävt fram fem högklassiga spel för ljusskygga individer.

44

Nybörjarens guide till Dayz

Erfarna Dayz-spelare tar en dag i sänder, för de vet att livet är bräckligt. Med FZ:s nybörjarguide ökar dina chanser att klara de första kritiska timmarna. Så här överlever du i DayZ.

38

Banished

Don't Starve får ett kärleksbarn med Simcity, och resultatet är större än summan av de två delarna.

31

World of Tanks

Slamriga stridsvagnar gör entré på din konsol. Men hur mycket spelglädje får det med sig från pc-versionen till den betydligt trängre plattformen?

10

Orbital Gear

Hoppfull indieaction från Uppsala får det att vattnas i munnen, trots att det har långt kvar till färdigt skick.

7

Spacebase DF-9

Stoppa in ditt mest älskade "I rymden kan ingen höra dig XXX"-skämt här. Så, då var det avklarat, och vi kan gå vidare till Double Fines senaste spel, Spacebase DF-9.

18

Dayz-dagboken – Den dramatiska finalen

Mats tar oss med på en sista resa till Dayz. Mörkret har fallit och vänner har anslutit, vilket också gäller skjutglada fiender. Alla kommer inte överleva natten.

17

Dayz-dagboken – En vän vid min sida

Hoppet lever. Någonstans i Chernarus vidsträckta landskap har Mats en vän. Men hur ska de hitta varandra? Och om de gör det, hur ska de hålla varandra vid liv?

14

Dayz-dagboken – Tid för hämnd

Mats är beväpnad till tänderna. Han är redo att bege sig mot den laglösa plats där han så många gånger blivit förnedrad av kallblodiga mördare. Det är tid för hämnd.

31

Dayz-dagboken – Mycket vapen och inget krut

Den långa färden västerut har börjat. Ingen trygghet finns. Men vår Dayz-överlevare Mats stretar på för att skaffa sig fördelar mot både levande och döda fiender.

17

Dayz-dagboken – Den tärande ensamheten

Mats känner sig ensam. I en värld där man dödar varandra över en bit mat är det dock svårt att hitta vänner att förlita sig på, fast vi har ju alltid zombiekaninen.

26

Dayz-dagboken – I dödens väntrum

I Dayz är de döda inget hot, åtminstone inte i jämförelse med de levande. Vår luttrade kämpe Mats fortsätter sin tröstlösa kamp för överlevnad i en död värld.

37

Dayz-dagboken – In i zombiehelvetet

Vi har ingen Bear Grylls från vildmarken. Men vi har en Mats Nylund från Örebro, som gör allt för att överleva en vecka i en döende värld. Läs hur det går – varje dag.

16

Consortium

En storartad rollspelsupplevelse, fylld av välskriven dialog. Om du står ut med buggarna och kommer ihåg att spara.

34

7 Days to Die

Inget tyder på att spelvärlden är på väg att tillfriskna från Minecraft- och zombiefebern. Tur det, annars hade vi kanske missat nöjet att avlida i 7 Days to Die.

59

DayZ

DayZ tar klivet från en mod till ett spel på egna ben. Än är benen skakiga men det är redan lätt att se potentialen i verket som handlar mer om människor än de döda.

20

Rust

Jag vaknar i skogen, med en sten i handen. Jag är helt naken. En likaledes naken man med en sten i handen tittar på mig. Sedan springer han iväg, förbi en ilsken varg. Vargen dödar mig när jag försöker följa efter.

23

No Man's Sky

Ett spel där "varje atom är procedurgenererad" måste väl vara något helt nytt. Eller är det bara en uppvärmd version av Minecraft med planeter istället för block?

16

Darkout

Ett spel vars namn sammanfattar den mörka, svenska vintern. Eller en ordvits om strömavbrott, kanske?

27

Starbound

Sikta mot stjärnorna, så kanske du kan göra dig en hacka i det senaste spelet i roguelike-Minecraftlike-sub-genren.

27

Chemical Spillage Simulation

Ta hand om farligt avfall – visst låter det gråtrist? Men ett pc-spel som så uppkäftigt struntar i allt vad trender och next-gen heter kan vi inte låta bli att testa.

39

X Rebirth

Det var länge sen vi såg något i klass med med Freelancer eller Elite. X Rebirth vill blåsa liv i den insomnade genren, men rymdsim-entusiaster får fortsätta längta.

42

World of Warplanes

Flygande stridsvagnar? Gratisgiganten Wargaming försöker överföra World of Tanks-modellen till flygplan från andra världskriget.

0

Farming Simulator 2013

Det tog ett år att flytta jordbrukandet från datorstolen till soffan, och som tack för att du väntat får du en simulator som gör det mesta sämre.

21

Sir, You Are Being Hunted

Rävjakt - en barbarisk tradition från medeltiden, utförd av rödbrusiga fyllon i röda kavajer. Eller, en av de ädlaste sporterna någonsin, som introducerar unga människor till vuxenlivet? Vem bryr sig, när det är du som är räven.

19

Total War: Rome II

Vi skickade vår krigsstrateg Mats till dagens faktiska Rom för att dricka rom - eller om det var för att spela Total War: Rome II. Vi minns ärligt talat inte.

12

NHL 14

Ännu ett år. Ännu ett NHL. Men i årets upplaga bjuds vi på en uppsjö nyheter och bättre tacklingar än någonsin. Så FZ tror att NHL 14 kan bli relevant, trots allt.

19

Planetside

Den 20e maj år 2003 förändrades spelvärlden för evigt. Tio år senare får vi chansen att återigen uppleva ett stycke episk spelhistoria.