Artiklar av Mats Nylund

23

The Hunter

Svenska Expansive Worlds visar var skåpet ska stå, och gör världens bästa jaktspel lite bättre med multiplayer.

4

Kentucky Route Zero, Act II

I januari stal det stiliga Kentucky Route Zero våra hjärtan. Andra akten gör om bragden, även om vi gärna stannat längre i den sällsamma världen.

27

Dust 514

Dust 514 är CCP:s försök att åstadkomma spelindustrins heliga graal: det virtuella slagfältet. När dammet har lagt sig återstår däremot inte mycket av Eve Onlines storhet.

24

Runescape 3

Siffran ljuger. Runescape 3 är ingen uppföljare. Däremot är det en stor uppdatering av mmo-mastodonten som trots tolv år på nacken fortsätter leva vidare.

28

Don't Starve

I en tid då även det svåraste av survival horror-spel förklarar vad du ska göra in i minsta detalj, är det befriande att tvingas jobba för att överleva.

21

Army of Two: The Devil's Cartel

Är det verkligen dubbelt så kul om man är två? Vi tar tempen på det senaste spelet i Army of Two-serien.

42

Gears of War: Judgment

Epic lämnar över Gears of Wars blodiga stafettpinne till People Can Fly. Men polackerna lyckas inte gjuta nytt liv i den trötta serien – de är inte ens nära.

48

Arma III

FZ provspelar Arma III-alfan och anar att Bohemia har något riktigt stort på gång. Även om det ger oss dödsångest.

16

Gears of War: Judgment

Gears of War är slut, ridån har fallit och Marcus med flera har fått semester. Trodde jag, tills jag fick spela Gears of War Judgment och insåg att det finns mycket mer.

11

Disney Infinity

Disneys svar på Skylanders heter Infinity. Planen är att charma stora och små med detaljrika plastleksaker och återgivningar av de mest älskade Disney-världarna. FZ tar en titt på den gigantiska spelsatsningen.

15

Kentucky Route Zero, Act I

Ett grafiskt äventyr som frestar med dialogval och konsekvenser à la fjolårets bästa spel, The Walking Dead? Hur kan man motstå något sådant? Svar: Det kan man inte.

21

Årets spel 2012 – Skribenternas val #2

Emil minns årets mesta spel, Mats åker traktor och Calle vill se sitt eget huvud rulla. FZ-skribenterna ser tillbaka på ett ovanligt brokigt spelår.

19

DCS: P-51D Mustang

Med en detaljrikedom som går ner på nitnivå är det svårt inte älska Eagle Dynamics behandling av klassiska P51 Mustang.

17

Carrier Command: Gaea Mission

En stilig remake av 80-talets Carrier Command med en tydlig Bohemia-signatur borde bädda för stor succé. Och så blir det – nästan.

35

Microsoft Flight

Glöm tegelstensmanualer och obegriplig flyg-lingo, Microsofts nya flygspel är för alla. Det vill säga, för alla som kan leva med det höga priset för ett spel som är gratis.

24

Nytt Modern Warfare 3-material om två veckor

Den första Call of Duty: Elite-uppdateringarna släpps till Xbox 360 inom kort. FZ frågar utvecklarna om prenumerationer och varför pc och PS3 får vänta.

49

Flatout 3: Chaos & Destruction

Hört talas om Flatout 3? Inte vi heller. Men spelet är släppt och vi har fått tag på ett recensionsexemplar. Och nu vet vi varför det smögs ut i handeln.

17

Ridge Racer Unbounded

Ridge Racer har länge hållit sig till en inövad formel. Kan Bugbears yvigare tolkning mjuka upp spelseriens stelnande leder?

107

Battlefield 3: Back to Karkand

Dice gör ett dyrköpt expansionspaket i nostalgins tecken. Vi har provspelat oss fram till svar på frågan om det var bättre förr.

12

Gotham City Impostors

Klä ut dig till läderlapp eller ond clown, och svinga dig som en dåre mellan Gothams väggar – kan det bli bättre?

34

Jurassic Park: The Game

Telltale försöker sig på ett mer actionbetonat äventyr, och vad kan då passa bättre än dinosaurier och en mörk, stormig natt?

25

Anno 2070

Anno tar steget in i 2000-talet – ett rejält kliv hela 666 år in i framtiden. Var det bättre förr?

146

Call of Duty: Modern Warfare 3

Modern Warfare 3 – gammal skåpmat eller nyskapande, vildögd uppkomling? Faktum är att det är lite av båda...

90

Battlefield 3

Första, andra och ett par gånger däremellan gillt för Dices online-shooter, så varför inte tredje? Vi berättar varför Battlefield 3 även briljerar på konsol.

36

Payday: The Heist

Brott lönar sig inte, heter det. Och trots en strålande idé och co-op för fyra håller denna bankrånarshooter inte hela vägen in i mål.

10

Spider-Man: Edge of Time

Det senaste Spidey-spelet sträcker sig mot nya höjder med hjälp av tidsresor. Men gråbruna korriroder stoppar honom från de högre betygsnivåerna.

37

Xbox 360 Wireless Speed Wheel

En trådlös, rörelsekänslig ratt man håller i luften låter som säsongens mest givna haveri. Förbered dig på en chock.

13

Ace Combat: Assault Horizon

Högt, lågt och fullständigt kaotiskt – nya Ace Combat förvirrar och underhåller på samma gång.

33

Might & Magic: Heroes VI

En av tidernas populäraste strategiserier bryter stagnationen genom att inspireras av de bästa föregångarna. Sjätte gången gillt.

22

Renegade Ops

Svenska Avalanche Studios första digitala titel är resa tillbaka till det förflutna, på mer än ett sätt.