Inlägg av Lofberg

Inlägg som Lofberg har skrivit i forumet

1

Ojoj det är flera. När jag köpte min Xbox tillsammans med Burnout 2 för egna besparingar, på Tradition i Uppsala. Eller när jag och en klasspolare spenderade håltimmar med att gå till samma Tradition och belamra deras PS2a för att sätta tider på Nürburgring i Gran Turismo 4, tills personalen fick komma och vänligt säga åt oss att 'det är faktiskt fler som vill spela' och gav en menande blick åt resten av kunderna i butiken. När jag kunde plocka ut Richard Burns Rally på Webhallens original-lokal i källaren nära Hötorget, är också ett minne för livet.

Eller när jag och min brorsa, tillsammans med mången ivrig Burning Crusade-förbokare, stod utanför Game i Gränby i Uppsala. När klockan slog midnatt och butiken skulle öppna säkerhetsgrinden gick något tyvärr fel och grinden gick bara upp någon decimeter. Resultatet blev att man fick betala direkt till personalen under grinden, varpå de sträckte ut spelen i handen på en.

Justja, jag hade också köpt något riktigt sunkigt Transformers-spel (inte de fenomenala Cybertron-liren) till 360 på någon fabulöst stor rea, för tror det var 40-50 spänn. Jag startade spelet och stängde av det lika raskt. Sen låg spelet och samlade damm i något år eller så. Tills jag valde att, tillsammans med flera andra trötta spel, testa och se vad man kunde få för dem om man sålde in dem till Game. Döm av min förvåning när jag fick en hunka för mitt Transformersäckel!

De flesta skräckspel skrämmer mig, i olika utsträckning så klart. SOMA och alla tidigare Frictional-titlar är särledes effektiva på detta. Men som flera nämnt så hänger otroligt mycket på atmosfären, omgivningen och förutsättningarna man själv skapar. Skräckspel spelas givetvis enbart efter mörkrets intåg, helt ensam, instängd och med fördel bärandes hörlurar. Jag känner folk som säger 'äh det var ju inte läskigt' för att sen inse att de suttit 4 polare på ljusa dagen, pimplat malt och snackat skit medan en av dem spelar. Det är liksom rätt menlöst.

Skrivet av Kazutoyo:

Freedom Fighters

This^^

Började nyss lira Remnant From the
Ashes. 16 timmar in är jag fortfarande fantastiskt positivt överraskad. Och då pillar jag ännu bara på solo-läget.

Total Annihilation
C&C
Red Alert 2
Age of Empires 2
Settlers 3
World in Conflict

Skrivet av dotque:

Wow just wow.
Skulle du äta skit om du blev serverad?
Du kan ju alltid anpassa dig.

Givetvis skulle jag inte äta bajs. Det låter ju skitäckligt. Däremot skulle jag, om jag beställde in en fin köttbit, så klart föredra att ha den serverad med silverbestick, snarare än en enda rostig skruv som bestick. Men vore detta den första måltiden på flera dagar, så skulle jag ganska enkelt kunna anpassa mig till de kanske lite trista förhållandena som råder. Allt handlar om hur man relaterar till något. Jag förstår visst att vissa blir besvikna när något inte faller dem i smaken. Men jag tror att längtar man tillräckligt mycket efter ett spel, så kan man nog bortse från en del skönhetsfläckar. Det är ju inte direkt som att första spelet var fläckfritt..men många gillade det ändå. Däribland jag.

Skrivet av Aresz:

samt ingen FOV?

Ingen? INGEN? Ja nej då förstår jag verkligen varför folk är upprörda.

Det fantastiska med människan är ju hur otroligt anpassningsbara vi är. Efter bakterier, och andra enklare en- och flercelliga organismer på jorden, är vi säkert en av de allra mest anpassningsbara. Det har vi varit sen vår födelse, och det är mycket tack vare detta som vi idag kan se oss som den ledande arten på jorden (for now). Om vi har kunnat anpassa oss efter så allvarliga saker som klimatförändringar, pandemier och krig, då tror jag även att vi är fullt kapabla till att anpassa oss till en så fullkomligt banal sak som en för liten 'FOV' i ett tv-spel. Och kom igen, att folk kräks av det? Jisses, ni har då inte sett mycket i era liv.

Jag spelar lika många delar på PC som på konsol, och jag kommer garanterat skaffa Last Light, enbart pga hur jävla bra det första spelet var. Då orkar jag faktiskt inte hänga mig på småsaker. Men det är ju bara jag det...

Har egentligen varken tid eller ork att läsa alla kommentarer, men det är ju tillräckligt kul att bara scrolla igenom. FZ's medlemskår levererar stadigt, som sig bör!

Ursäkta mitt eventuella oförstånd, men allt prat om CS 1.6 och E-sport ställer mig lite frågandes. Jag har spelat CS sen 0.7-betan, och jag vill ändå minnas att det var just i och med 1.6's antågande som de flesta riktiga "e-sportare" (läs: inbitna/seriösa spelare) ledsnade och antingen gick vidare till nya spel, stannade kvar i 1.5 eller helt sonika slutade spela helt och hållet. Rätta mig gärna om jag har fel..

Folk hänger upp sig på att det inte borde finnas några xenomorphs kvar på LV-426, bara för att det torde vara slut på värdar!? Ingen som istället tänker på att de i Aliens lät (till synes) hela planeten gå åt skogen i och med den havererade atmosfärsreaktorn vars kärnexplosion troligtvis grillade varenda kvadratmillimeter av planetens yta? Att Hadley's Hope ens skulle finnas kvar förstår jag inte...

Återigen är det bevisat: det är inte FZ's nyheter som är behållningen, utan kommentarerna som följer!

Skrivet av Paddington:

Vitt hår och röd rock är inte sexuellt förknippat om man inte har en särskild böjelse för sånt.

Men svart hår och röd rock är det, menar du?

Ninja Theory har helt klart kapaciteten att göra storverk, titta bara på Enslaved som är helt sagolikt vad gäller både berättande, design och spelbarhet. Visst, Devil May Cry 4 var en riktig pärla och har spelats igenom flertal gånger på min krysslåda (och det står sig väldigt bra än idag), men döm inte ut den här 'nystarten' på förhand. Jag säger inte att det nödvändigtvis blir toppen, men säger inte heller att det blir botten. Det ligger i människans natur att bli rädd och slå på våra försvarsmekanismer när vi stöter på något som känns främmande och/eller nytt. Om ingen någonsin vågade sig på förändringar så skulle vi sitta här om 30 år och lira ännu ett expansionspaket till Modern Warfare. Och det vill vi ju verkligen inte!

Och vad klagar folk på egentligen? Dantes nya 'look'? Han kan väl på många sätt liknas med en västerländsk version av Nero från DMC4 (som i sin tur kan liknas med Dante från tidigare DMC-titlar), och det verkar ju ingen klaga på. Snarare tvärtom anser ju de flesta att DMC4 är seriens formtopp. Vi fick spela som asiatisk emo-snubbe i DMC4. Nu får vi spela som västerländsk emo-snubbe istället. Big deal!

Gå ut och ta en nypa luft nu gott folk, så ska ni se att det känns lite bättre sen

Goddamnit, man måste ju älska kommentar-hetsen som uppstår. Det slår aldrig fel

Blev både chockad och fruktansvärt ledsen när jag fick veta det här. Och även om just Bloodstone inte verkar nå vidare, så avgudar jag hela PGR-serien, The Club är en skön tolkning av poängbaserad action, och Blur är ett absolut underbart partylir! Dessutom har vi ju även Geometry Wars, som är ett så tokigt störtskönt (och alltid varit sen det först dök upp i garaget i PGR2) arkadspel.

Activision, jag säger då det...

Skrivet av LeeWander:

grafikkortet har faktiskt 666mhz läste jag i en recension :S och inte 680. Well kanske var ngn annan tillverkare då

Precis vad jag också läste. Att 680 inte är den egentliga frekvensen.

Underbart! Var alldeles för längesen jag lirade nåt Abe-spel för att jag ska kunna avgöra hur de var, men verkligen tokälskar (fortfarande) Stranger's Wrath. Jag var verkligen ledsen när OI sa att de lämnade spelindustrin för att göra filmer. Tillbaka på rätt köl

1